- 29 Mart 2024
- 316
- 791
- 18
- Konu Sahibi elektroforez
- #25.881
Aynen doğun paketine dahil değil. Zaten muayene hakkım da 1 ya da 2 kaldı. Doğuna kadar yolsbildikleri kadar yolcaklar gibi artık saldım napimEpidural ekstra para herhalde
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aynen doğun paketine dahil değil. Zaten muayene hakkım da 1 ya da 2 kaldı. Doğuna kadar yolsbildikleri kadar yolcaklar gibi artık saldım napimEpidural ekstra para herhalde
Kadın dogumcular tiroidin 2.5 un üstünde olmasını istemiyorlar .Ben bebek düşündüğüm zaman bu değerin biraz üstüydü ve ilaç başlamıştım .Son gittiğimde de bu değerin üstü mü diye tekrar test verdim 1.30 civarı çıktı .Sizin içiniz nasıl rahat edecekse öyle yapın benim deneyimim buKızlar tiroit sonuclarim çıkmış Sağlık ocağında 5.39 çıkmıştı hastanede 3.49 çıkmış bir tane değer vardı serbest t4 o da sağlık ocağında 72 çıkmıştı düşüktü hastanede referans aralığında 81 çıkmış bir de tirotim var mı diye başka teste bakmış o da normal.cikmis sizce gitmeme.gerek var mı sonuçlar için sadeve bu 3 tahlili yapmıştı doktora eşim gitme gerek yok diyor da
Kızlar tiroit sonuclarim çıkmış Sağlık ocağında 5.39 çıkmıştı hastanede 3.49 çıkmış bir tane değer vardı serbest t4 o da sağlık ocağında 72 çıkmıştı düşüktü hastanede referans aralığında 81 çıkmış bir de tirotim var mı diye başka teste bakmış o da normal.cikmis sizce gitmeme.gerek var mı sonuçlar için sadeve bu 3 tahlili yapmıştı doktora eşim gitme gerek yok diyor da
Bence de yani 3 gün de bir muayene ilk kez duyuyorumAynen doğun paketine dahil değil. Zaten muayene hakkım da 1 ya da 2 kaldı. Doğuna kadar yolsbildikleri kadar yolcaklar gibi artık saldım napim
Benim anladığım canım bugünden itibaren 16 hafta evdesin, 16. Haftanın sonunda işbaşı tekrar. Ben çalışabilir raporu aldım, tabi mümkün olur mu bilmem ama doğumdan sonra kullanmak istiyorum hepsiniRapor alan kızlar, edevlette böyle yazıyor ama anlamadım ya. Ne zaman iş başı
Ben çalışabilir aldım,onda çalışabileceğim son gün yazıyordu .Yanılmıyorsam buradaki tarihe 32.haftaysa 8+8 hafta eklenecek o tarih işe başlama tarihi olacak .Rapor alan kızlar, edevlette böyle yazıyor ama anlamadım ya. Ne zaman iş başı
Ben sanırım bu konuda biraz rahat davrandım henüz hazırlamadım .Cok acil olan kıyafet vs aldım ama kaç parça ne koysam bilemedim .Ben de hazırlayanlardan beklemedeyimKızlar hastane çantası hazırladınız mı, hazırlayan varsa ne koydunuz içine?
Canım 32. Hafta itibariye ayrılmak isteyen ayrılıyor, çalışabilir durumda olanlar da max 37. Haftaya kadar çalışabiliyor, yasal olarak 37. Haftadan sonra devlet zaten çalışmana müsaade etmiyor ben istiyorum ki evde hiç kalmadan direkt doğuma gideyim, 16 haftayı da doğumdan sonra kullanayım ama bugünkü muayeneden sonra 1 cm açıklıkla 37’yi çok göremeyecekmişim gibi geliyor, içerdeki sanki anası gibi sabırsız ve heyecanlı o yüzden hastane çantasını hazır edeyim koyayım bir köşeye dedimBen çalışabilir aldım,onda çalışabileceğim son gün yazıyordu .Yanılmıyorsam buradaki tarihe 32.haftaysa 8+8 hafta eklenecek o tarih işe başlama tarihi olacak .
Ben maalesef hep raporluydum düşük ve sonrasında erken doğum riskinden dolayı.Ara tatile denk gelince doktor 32. haftada çalışabilir verdi ,ara tatil bitince de çalışamaz alacağım eklensin diye sonrasına .Canım 32. Hafta itibariye ayrılmak isteyen ayrılıyor, çalışabilir durumda olanlar da max 37. Haftaya kadar çalışabiliyor, yasal olarak 37. Haftadan sonra devlet zaten çalışmana müsaade etmiyor ben istiyorum ki evde hiç kalmadan direkt doğuma gideyim, 16 haftayı da doğumdan sonra kullanayım ama bugünkü muayeneden sonra 1 cm açıklıkla 37’yi çok göremeyecekmişim gibi geliyor, içerdeki sanki anası gibi sabırsız ve heyecanlı o yüzden hastane çantasını hazır edeyim koyayım bir köşeye dedim
Ben bir liste hazırladım. Dilerseniz paylaşayım. Eksiğim varsa arkadaşlar da ekleme yaparlar.
Doğum çantasına bebek için konulacaklar:
• 3 adet alt-üst takım
• 3 adet zıbın
• 3 çift çorap
• 2 adet yelek (örgü ve penye)
• 3 adet şapka,
• 3 çift eldiven
• 2 adet battaniye (yün ve penye)
• Beşik içine sermek için müslin örtü
• 3-4 adet yumuşak ağız mendili
• Yeni doğan bebek bezi (1 paket)
• Temizleme pamuğu ve su kabı ya da ıslak mendil
• Alt açma örtüsü
• Kirli torbası
• Ana kucağı/Port bebe
Anne için doğum çantasına konulacaklar listesi:
• Gecelik ve pijama takımı
• Emzirme sütyeni
• Emzirme atleti
• 2-3 adet külot, depend
• Sabahlık ya da şal
• Meme ucu kremi
• Çorap
• Patik
• Terlik
• Emzirme örtüsü
• Yüz havlusu
• Temel bakım ürünleri (diş fırçası ve macunu, tarak, nemlendirici krem)
ve Şarj aleti
Üstteki listeye bak istersen QuinnnKızlar hastane çantası hazırladınız mı, hazırlayan varsa ne koydunuz içine?
Benim devlette olacak bunu da belirteyim özelde belki kalma süresi veya odz çekim muhabbeti varsa değişiklik gösterir diye.Kızlar hastane çantası hazırladınız mı, hazırlayan varsa ne koydunuz içine?
İlk günler günlük 10 bez kesin kullanılır. Bebek büyüdükçe bez sayısı düşüyor. Aklınızda olsun. 2 gün falan hastanede kalacak olursanız 10 adet bez yetmeyebilir.Benim devlette olacak bunu da belirteyim özelde belki kalma süresi veya odz çekim muhabbeti varsa değişiklik gösterir diye.
Bebişe
11li setin alt üst takımı, yakalık, battaniyesi, zıbın ( bir de iç zıbın diye bir şey varmış kullanirlar belki diye onu da koydum )ve bebek bezini koydum hemşireye vermek için
Ayrıca gerekir belki diye 3 tane 5 li takım koydum (zibinlarla birlikte),
10 tane bebek bezi yine (gerekirse aramiyim dursun yedek
Ağız mendillerini koydum,
hastahane dışı için settekinden hariç biraz daha kalın bir battaniye daha ekledim. (Pişik kremi henüz almadım onu dz alınca koyarım hemen lazım oluyo mu bilmiyorum)
Kendime 2 alt üst pijama takımı, bir tane elbise şeklinde geceliğimsi bir şey nsbdjdndj
Depend, emzirme sütyeni (terlik, atlet, iç çamaşırı, çorap henüz eklemedim eklenecek)
Hastahaneden çıkarken giymeye rahat bir şeyler alırım belki emin değilim duruma göre onları da koyarım yeto şuan aklıma gelmiyo başka ne koyduysam
Çok yazınca hepsini yazdim sanmıştım buraya yazmadigim şeyler var kesin çok da baz almayin ama kacirdiginiz bişi varsa belki iş yapar mznxjxnxjxn ıslak mendil, muslin vs de koymuştum meselaBenim devlette olacak bunu da belirteyim özelde belki kalma süresi veya odz çekim muhabbeti varsa değişiklik gösterir diye.
Bebişe
11li setin alt üst takımı, yakalık, battaniyesi, zıbın ( bir de iç zıbın diye bir şey varmış kullanirlar belki diye onu da koydum )ve bebek bezini koydum hemşireye vermek için
Ayrıca gerekir belki diye 3 tane 5 li takım koydum (zibinlarla birlikte),
10 tane bebek bezi yine (gerekirse aramiyim dursun yedek
Ağız mendillerini koydum,
hastahane dışı için settekinden hariç biraz daha kalın bir battaniye daha ekledim. (Pişik kremi henüz almadım onu dz alınca koyarım hemen lazım oluyo mu bilmiyorum)
Kendime 2 alt üst pijama takımı, bir tane elbise şeklinde geceliğimsi bir şey nsbdjdndj
Depend, emzirme sütyeni (terlik, atlet, iç çamaşırı, çorap henüz eklemedim eklenecek)
Hastahaneden çıkarken giymeye rahat bir şeyler alırım belki emin değilim duruma göre onları da koyarım yeto şuan aklıma gelmiyo başka ne koyduysam
Bebek bezini ayrıca da paketini atayım valize madem doğru sonuçta kalmamiz da gerekebilir bilemeyiz bu bezlerin bir üstüne geleceğimizi nasıl anlıyoruz mesela artık 2 ye geçelim gibisinden nerden anlaşılıyor. Taşma mi yapıyorİlk günler günlük 10 bez kesin kullanılır. Bebek büyüdükçe bez sayısı düşüyor. Aklınızda olsun. 2 gün falan hastanede kalacak olursanız 10 adet bez yetmeyebilir.
Bir de pişik kremi ilk günden gerekmez ama yine de yanınızda olsa da olur. Kızımda günlük kakasını yapınca poposunu temizleyip lavaboda ılık suyla yıkardım. İyice kurulayıp, biraz hava aldıktan sonra bezini bağlayınca hiç pişik sorunumuz olmadı. Krem sürmeye de gerek kalmadı.
1 numara çok kullanılmıyor zaten. Hastaneden dönünce bir hafta sonra 2 numaraya geçmiştik diye hatırlıyorum. Belinin cırt kısımları ve kalçasına gelen kısımlar küçük gelmeye başlar. Öyle olunca bir beden büyüğe geçersin. Denediğim bir marka vardı, (hangisi olduğunu hatırlamıyorum şu an) o marka haricinde taşma sorunu yaşamadım zaten.Bebek bezini ayrıca da paketini atayım valize madem doğru sonuçta kalmamiz da gerekebilir bilemeyiz bu bezlerin bir üstüne geleceğimizi nasıl anlıyoruz mesela artık 2 ye geçelim gibisinden nerden anlaşılıyor. Taşma mi yapıyor
İcimiizin rahat etmesiyle alakası yok doktora gösterdim ilaç kullanmana gerek yok dedi ona göre davranıyorum bir de referans aralığında olan bir sonuç çıktı bu konuda Kağan Kocatepe dinlemeni tavsiye ederim son yıllarda neden tiroide dayalı ilaç kullanımının arttigini güzel açıklamış canım hamilelikte tiroidin sebebi bebekle alakalı bizim depoları kullanıyor hamilelikten önceki tiroid başka bı durum sebebi başka o yüzden istemiyor kadın dogumcular.Kadın dogumcular tiroidin 2.5 un üstünde olmasını istemiyorlar .Ben bebek düşündüğüm zaman bu değerin biraz üstüydü ve ilaç başlamıştım .Son gittiğimde de bu değerin üstü mü diye tekrar test verdim 1.30 civarı çıktı .Sizin içiniz nasıl rahat edecekse öyle yapın benim deneyimim bu
Valizde yerin varsa at normal doğumda tek gece sezeynada iki gece kalıyorsun hiç bir paket bitirecek kadar bez kullanmadım yerin yoksa valizinde 15 tane yeter bence ben öyle yapaca he olduds fazla kaldın Allah korusun her yer market eczane.Bebek bezini ayrıca da paketini atayım valize madem doğru sonuçta kalmamiz da gerekebilir bilemeyiz bu bezlerin bir üstüne geleceğimizi nasıl anlıyoruz mesela artık 2 ye geçelim gibisinden nerden anlaşılıyor. Taşma mi yapıyor
Ben fark etmedim gerek yok kısmını canım .Doktorun ne diyorsa odur Benimkiler de bu şekilde söyledi .Bir bakayım ne demiş Kağan Kocatepeİcimiizin rahat etmesiyle alakası yok doktora gösterdim ilaç kullanmana gerek yok dedi ona göre davranıyorum bir de referans aralığında olan bir sonuç çıktı bu konuda Kağan Kocatepe dinlemeni tavsiye ederim son yıllarda neden tiroide dayalı ilaç kullanımının arttigini güzel açıklamış canım hamilelikte tiroidin sebebi bebekle alakalı bizim depoları kullanıyor hamilelikten önceki tiroid başka bı durum sebebi başka o yüzden istemiyor kadın dogumcular.
Biz kimse değiliz boşverHastaneden şimdi geldim. Tansiyonuma baktı. Tansiyonumun büyüğü 14'e yakınmış. Evde ölçüyorum 11'e 7 çıkıyor hep. Evde ölçtükleriniz doğru olmayabiliyor ya da burada heyecan yapıyorsunuz dedi. Nst iyi çıktı. Tekrar idrar tahlili istedi protein var mı diye. Temiz çıktı. Çarşamba tekrar kontrol. Valla bezdim ya. Artık haftada 3 defa görecekmiş. Gün aşırı yani.
Nst'yi yapan Ebe de birazcık sohbet etti benimle, doğum şeklini nasıl istediğimi sordu. Doktorumla konuşmadım henüz ama normale daha yakın isteğim şuan dedim. Hayret hep sezaryen isterler. İkisi de aynı zorluk açısından dedi. Hatta epiduralli normal doğumu kötüledi. Açıklık 7 olunca veriliyor, hiç gerek yok epidurale, zaten sonrası hemen oluyor dedi. Normal yaptırırsan alma epidural boşuna, bunu da söylediğimi kimseye söyleme lütfen dedi. Ben de tmm söylemem dedim cidden doğursam da kurtulsam milletin elinde oyuncak hissediyorum kendimi.