• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Uyku srkadaşı var canım.ama baştan beri istememişti bugünde yine çıkarttım onu görünce daha çok ağlıyor uykuya dair herşeyde çok ağladı müziğini açtım falan çok ağladı. Kucağımda uyuttum mecbur ama çok üzgünüm :KK43:
Kac gun kalcaksiniz .Eve gidice duzelir üzülme .

Kizlar 2.kez muzlu yulaf ezmesi yaptim. Gecende bir sey olmamisti .Yedirdikten 2 saat sonra kustu oğlum. Niye oldu anlamadim

Eğitim zor kızlar. Sanki beyazlarım arttı gibi bebekler iyide ben kötü oldum başlarda. Eğer yapamayacağınızı düşünüyorsanız hiç başlamayın çünkü bebeklerin kafası karışmasın istikrar çok önemli. Benim bebeğim zaten ağlıyordu zaten sakinleşmiyordu. Artık çok daha az ağlıyor daha huzurlu ve mutlu bir bebek ama her bebek farklı. Diğer bebeğim zaten uyuyan bir bebekti o hemen adapte oldu mesela çok az ağladı. Kardeşi ağlarken horlayarak uyudu resmen :)
Bende cesaret edemiyorum. Birinin bana gaz vermesi lazim yoksa yapamiyorum. Senin ve bebislerinin adina cok sevindim ins bu duzende devam ederler.

sonsuzzz sonsuzzz be hadess hadess maşallah arkadaslar umarım basarıyla tamamlanır süreciniz.bizede nasip olur inşallah bnmkı iidi ama ıkı gundur cok zor uykuya gecmeye basladı memede uyumaz ayakda sallarım uyumaz bn hep ew tıpı ana kucagında sallayarak uyuturum smdı resmen ona bıle dırenıyor napacagımı sasırıorm sınır krızlerı gecırıprm resmen uykusu war bellı gozlerını owalayıp saclarını cekıor uyku istıor onun ıcın ugrasıorm gecemeıor uykuya ee uyuma tamam dıorum bu sferde hep mız mız napacagımı sasırdım artık n zaman gececek bu gunler ya sarılsın uyusun bana onada razıyım

ay insallah ya. 20lik dis bile var ya :KK48: yas olmus 20, hala dis cikiyor. Benim o da cok sorunluydu, cektirdim :işsiz:

uzulme canim, demek ki senin cocugunun yapisina uymuyormus. Benimkini de biraksan 5 saat aglar ama uyumaz, hem inatci hem de o sekilde alisik degil ya, alistigi sekilde istiyor. Kucakta ayakta sallanirken bile agliyor, illa meme olacak.

yulaf bizimkine alerji yapti canim. Anormal miktarda ve ogurerek kusturdu, vermiyorum.

canim cocuk doktorumuz, emen bebek 2 yasina kadar gecede 8 defa kalkabilir dedi. 8e kadar normal sayiyorlarmis.
Sagol canim benim desteğin için. Bilmiyorum ben beceremedim sanırım. Eski usule donduk. Ugrastiriyor yine

Kızlar benim oğlum sürünürken koltuğa tutunup ayağa kalkmış bugün allahtan heryere yastık koymuştum biyerini çarpmamış ama ne yapacakları hiç belli olmuyor 1 günde yeni birşey öğrenebiliyorlar. Şimdi ben koltukta uzanıyorum uğraşıyor nefes nefese tutunup kalkıyor suratıma eğilip hunharca gülüyor sonra başardım diye :) gel de öpme şimdi

Kızlar benim oğlum sürünürken koltuğa tutunup ayağa kalkmış bugün allahtan heryere yastık koymuştum biyerini çarpmamış ama ne yapacakları hiç belli olmuyor 1 günde yeni birşey öğrenebiliyorlar. Şimdi ben koltukta uzanıyorum uğraşıyor nefes nefese tutunup kalkıyor suratıma eğilip hunharca gülüyor sonra başardım diye :) gel de öpme şimdi
maşallah canım seninki erken yürüyecek heralde

Ne kadar sevimliler yeni bir sey kesfedince demi :KK37:
Ben de gulme krizine girdim yerde yuvarlanıyoruz .Yuz üstü duruyor .Bana gelmeye çalışırken geri geri uzaklaşıyor ve çığlık atiyor sinirden:KK33:

Ne kadar sevimliler yeni bir sey kesfedince demi :KK37:
Ben de gulme krizine girdim yerde yuvarlanıyoruz .Yuz üstü duruyor .Bana gelmeye çalışırken geri geri uzaklaşıyor ve çığlık atiyor sinirden:KK33:
Evet yaa tam yemelik. Aslında öğrenmek insanın doğasında var. Bebekler bunun en güzel kanıtı. Kimse onlara şunu yap falan demiyor. Kendileri öğrenip geliştiriyorlar

Maşallah ona:) ayağa kalktığına göre yürümesi yakındır cnm

Kizlar 2.kez muzlu yulaf ezmesi yaptim. Gecende bir sey olmamisti .Yedirdikten 2 saat sonra kustu oğlum. Niye oldu anlamadim
nasil bir kusmaydi canim? Bizimki yulafin 3.gununde, oksuruk surubunun alerji yaptigi zamandaki gibi kustu, asiri miktarda ve buyuk insan gibi ogurerek maalesef.

Hipp in organik 5 tahillisini alacaktim alamiyorum icinde %35 yulaf var

Evet yaa tam yemelik. Aslında öğrenmek insanın doğasında var. Bebekler bunun en güzel kanıtı. Kimse onlara şunu yap falan demiyor. Kendileri öğrenip geliştiriyorlar
1 yas gibi zekalari ve hayal gucleri birlesecek .O zaman ortaya efsane seyler cikacak .En cok o donemi merak ediyorum .3 yasta da bilmiş bilmiş konuşuyor soru soruyorlar ya oy dusuncesi bile ne guzel :KK49:

Sagol canim benim desteğin için. Bilmiyorum ben beceremedim sanırım. Eski usule donduk. Ugrastiriyor yine
ne demek kuzum, rica ederim.
her bebegin kendi ozellikleri var, hepsinde ayni seyler ise yaramiyor. Uyumak icin hicbir derdi, agrisi vs olmamasi lazim. Bazen bilemiyoruz belki de bir yerleri agriyor ya da bizimkinin hala gaz sancisi cektigi oluyor.

nasil bir kusmaydi canim? Bizimki yulafin 3.gununde, oksuruk surubunun alerji yaptigi zamandaki gibi kustu, asiri miktarda ve buyuk insan gibi ogurerek maalesef.

Hipp in organik 5 tahillisini alacaktim alamiyorum icinde %35 yulaf var
Yataktan kaldirmistim tam omzuma koyarken öğüdü ve omzumdan ayaklarima kadar kusmuk oldu .Ah dedim ek gida yokken mis gibi kusardi simdi içindekileri görüyorum :-)

aa masallah kuzuya :KK48:
Yataktan kaldirmistim tam omzuma koyarken öğüdü ve omzumdan ayaklarima kadar kusmuk oldu .Ah dedim ek gida yokken mis gibi kusardi simdi içindekileri görüyorum :-)
hele ki kaka :halay:oy oy oy cok acayip bir sey oldu, demir ilaci ve ek gidalarla birlesince :-)

sonsuzzz sonsuzzz be hadess hadess maşallah arkadaslar umarım basarıyla tamamlanır süreciniz.bizede nasip olur inşallah bnmkı iidi ama ıkı gundur cok zor uykuya gecmeye basladı memede uyumaz ayakda sallarım uyumaz bn hep ew tıpı ana kucagında sallayarak uyuturum smdı resmen ona bıle dırenıyor napacagımı sasırıorm sınır krızlerı gecırıprm resmen uykusu war bellı gozlerını owalayıp saclarını cekıor uyku istıor onun ıcın ugrasıorm gecemeıor uykuya ee uyuma tamam dıorum bu sferde hep mız mız napacagımı sasırdım artık n zaman gececek bu gunler ya sarılsın uyusun bana onada razıyım
Bu diş gostergesi mi acaba. Çünkü bende her ne yolu denediysem olmuyor. Kabul errigieyontemlere de hayir dyor.
ne demek kuzum, rica ederim.
her bebegin kendi ozellikleri var, hepsinde ayni seyler ise yaramiyor. Uyumak icin hicbir derdi, agrisi vs olmamasi lazim. Bazen bilemiyoruz belki de bir yerleri agriyor ya da bizimkinin hala gaz sancisi cektigi oluyor.
Gaz icin de ayağını sıcak tutmak şart. Ben onu gozlemledim. Hemen aliyorlar. Size de bol ağrısız günler olsun :)

Canım gözün aydın inş eğitim güzel gider :) darısı bizim başımıza inş.
Bu arada hangi yöntemi uyguluyor danışman? Ve gece beslenmesini kestin mi nasıl yapıyorsun? Benimki gece 6-7kere kalkıyor en az. Buna anlam veremiyorum. Uyku eğitiminde nasıl oluyor?
Kim west yöntemini uyguladık. Bebeklerin ayına göre başta 1 gece beslemesi verdi ama benim bebeklere uymadı 2 yaptık. Saat 7 de uyuyorlar. Akşam 11 ve gece 3 de mama veriyorum uyurlarken. Ha bu yazdığım ideal olan daha tam oturmadı. Açlıktan değil tamamen alışkanlıktan 3 saatte bir istiyorlar bunu kırmaya çalışıyorum ama her gün biraz daha iyi oluyor.

Selam kızlar sizlere birşey soracağım. aranızda bebelac ve bebelac gold mama kullanan varmı. Ben normalde SMA kullanıyorum. bulamayınca bebelac 2 aldım kızım yedi.tadını beğendi. geçenlerde e-bebek mağazasına gittim. SMA 800 ile bebelac gold 900 gr fiyatı aynıdı. 100 gr daha fazla diye bebelac gold aldım ama kokusu bana biraz tuhaf geldi. bebelac böyle değildi bu gold daha iyidir dedim ama pişman oldum şimdiden. kokusundan sonra içindekilere baktım. kanola yağı varmış içinde ondan mı böyle kokuyor. yada bozulmuş mu anlam veremedim. son kullanma tarihi geçmemiş

Bebelac gold kokuyor canım eskiden kullanıyordum ben.

sonsuzzz sonsuzzz senden cesaret alıp denedim uyku eğitimi işini ama kesinlikle başarılı olamadim kuzumun gözleri gidiyor ama ağlamayı artirdikca olan uykuda gitti ve 3 kez kucagima alıp sak8nlestirip geri koydum ama resmen her kıyısında bluzume yapışıp ağladı sonuç kucağımda sakinlestireyim derken iç çekerek sızdı bir daha denemeyi düşünmüyorum
Uygulayanlara saygim sonsuz amma bana göre değil bu iş

Tüh canım ya üzüldüm inan, ağlamaya dayanmak gerekiyor ama ağlamak var, ağlamak var. Herkes kendi bebeğinin ağlamasını bilir, histerik ağlama dediğimiz ağlama türüne kolay kolay hiç bir anne dayanamıyor.

Toplamda kaç dakika dayandın ağlamasına peki? Ben ilk gece 25 dakika bekledim ve uyudu.

Back