• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    136
Benim anladığım canım bugünden itibaren 16 hafta evdesin, 16. Haftanın sonunda işbaşı tekrar. Ben çalışabilir raporu aldım, tabi mümkün olur mu bilmem ama doğumdan sonra kullanmak istiyorum hepsini 🥰
Evet ben de çalışabilir raporu istedim asla veremem dedi. Yok bazılarının raporunda çalışma zamanı yazıyor ben de neden yazmadı onu merak ettim
Ben çalışabilir aldım,onda çalışabileceğim son gün yazıyordu .Yanılmıyorsam buradaki tarihe 32.haftaysa 8+8 hafta eklenecek o tarih işe başlama tarihi olacak .
Evet biliyorum 16 hafta toplam ama ben de neden yazmıyor herkeste yazıyor onu merak ettimmmmm. Çalışabilir ben de almayı çok istedim. Myomdan dolayı asla izin vermedi doktorum. Yoksa ben de ücretliyi bebişimle kullanmak istiyordum ama çokta önemli değil ücretsiz izin kullanırım. Bebeğimle o anlar geri gelmez iş gelir🥰
Benim devlette olacak bunu da belirteyim özelde belki kalma süresi veya odz çekim muhabbeti varsa değişiklik gösterir diye.

Bebişe
11li setin alt üst takımı, yakalık, battaniyesi, zıbın ( bir de iç zıbın diye bir şey varmış kullanirlar belki diye onu da koydum )ve bebek bezini koydum hemşireye vermek için

Ayrıca gerekir belki diye 3 tane 5 li takım koydum (zibinlarla birlikte),
10 tane bebek bezi yine (gerekirse aramiyim dursun yedek 😂😂
Ağız mendillerini koydum,
hastahane dışı için settekinden hariç biraz daha kalın bir battaniye daha ekledim. (Pişik kremi henüz almadım onu dz alınca koyarım hemen lazım oluyo mu bilmiyorum)

Kendime 2 alt üst pijama takımı, bir tane elbise şeklinde geceliğimsi bir şey nsbdjdndj
Depend, emzirme sütyeni (terlik, atlet, iç çamaşırı, çorap henüz eklemedim eklenecek)
Hastahaneden çıkarken giymeye rahat bir şeyler alırım belki emin değilim duruma göre onları da koyarım yeto şuan aklıma gelmiyo başka ne koyduysam 😅
Ben hastaneye gittiklerimle geri dönerim nasılsa gidince hemen çıkarıcaz ahhah

Evet ben de çalışabilir raporu istedim asla veremem dedi. Yok bazılarının raporunda çalışma zamanı yazıyor ben de neden yazmadı onu merak ettim

Evet biliyorum 16 hafta toplam ama ben de neden yazmıyor herkeste yazıyor onu merak ettimmmmm. Çalışabilir ben de almayı çok istedim. Myomdan dolayı asla izin vermedi doktorum. Yoksa ben de ücretliyi bebişimle kullanmak istiyordum ama çokta önemli değil ücretsiz izin kullanırım. Bebeğimle o anlar geri gelmez iş gelir🥰

Evet bu açıdan düşünmemiştim snbdjsndjdj

Ben maalesef hep raporluydum düşük ve sonrasında erken doğum riskinden dolayı.Ara tatile denk gelince doktor 32. haftada çalışabilir verdi ,ara tatil bitince de çalışamaz alacağım eklensin diye sonrasına .

Yaa öyle mi inşallah görürsün 37 ‘yi sağlık olsun da sonrasını artık hallederiz bir şekilde🙏🏻🌸

Benim de ağrılarım oluyor son birkaç gündür vajinamın kemiklerimin olduğu yerde ,normal mi ki ?çatı ağrısı dedikleri böyıe bir şey mi ?
Aaa canım sağlıkla kavuşalım yavrularımıza inşallah, öğretmen misin yoksaaa ben de çünkü ara tatili dahil etmemek için direndim 😂😂 okul başlayınca 2 hafta daha direnip ondan sonra ayrılırım diye hesaplıyorum. Bu gidişle beni direkt okuldan doğuma götürecekler 😂😂😂

Benim devlette olacak bunu da belirteyim özelde belki kalma süresi veya odz çekim muhabbeti varsa değişiklik gösterir diye.

Bebişe
11li setin alt üst takımı, yakalık, battaniyesi, zıbın ( bir de iç zıbın diye bir şey varmış kullanirlar belki diye onu da koydum )ve bebek bezini koydum hemşireye vermek için

Ayrıca gerekir belki diye 3 tane 5 li takım koydum (zibinlarla birlikte),
10 tane bebek bezi yine (gerekirse aramiyim dursun yedek 😂😂
Ağız mendillerini koydum,
hastahane dışı için settekinden hariç biraz daha kalın bir battaniye daha ekledim. (Pişik kremi henüz almadım onu dz alınca koyarım hemen lazım oluyo mu bilmiyorum)

Kendime 2 alt üst pijama takımı, bir tane elbise şeklinde geceliğimsi bir şey nsbdjdndj
Depend, emzirme sütyeni (terlik, atlet, iç çamaşırı, çorap henüz eklemedim eklenecek)
Hastahaneden çıkarken giymeye rahat bir şeyler alırım belki emin değilim duruma göre onları da koyarım yeto şuan aklıma gelmiyo başka ne koyduysam 😅
Senin listenin de ekran görüntüsünü aldım canım 🥰 bebeğe evet bir iki takım fazla koymakta fayda var, bazen göbek bağı falan kanayabiliyormuş hatta ilk kakaları akışkan be sıvı olduğu için sırtına bile çıkabiliyormuş, çantaya 2 takım fazla koymak mağdur olmaktan iyidir diye düşünüyorum ben de 🥰

Aaa canım sağlıkla kavuşalım yavrularımıza inşallah, öğretmen misin yoksaaa ben de çünkü ara tatili dahil etmemek için direndim 😂😂 okul başlayınca 2 hafta daha direnip ondan sonra ayrılırım diye hesaplıyorum. Bu gidişle beni direkt okuldan doğuma götürecekler 😂😂😂
Evet canım öğretmenim 🌸🥰Ben hiçbir şekilde çalışamıyordum yoksa senin yaptığın gibi yapardım ben de .Bu durumda ancak iki hafta eklenecek sonrasını da bir şekilde hallederiz .

Senin öyle olacak sanırım okuldan hastaneye ☺️ Eylülde başlamayı düşünüyor musun peki ?

Çok geçmiş olsun 🙏🏻önemli olan bebişlerimiz 🥰ben zaten sağlık durumundan dolayı çalışamıyordum ara tatile denk gelince çalışabilir raporu verdiler dönüşte tekrar çalışmaz alacağım.Sonrası da kısmet artık

Hastaneden şimdi geldim. Tansiyonuma baktı. Tansiyonumun büyüğü 14'e yakınmış. Evde ölçüyorum 11'e 7 çıkıyor hep. Evde ölçtükleriniz doğru olmayabiliyor ya da burada heyecan yapıyorsunuz dedi. Nst iyi çıktı. Tekrar idrar tahlili istedi protein var mı diye. Temiz çıktı. Çarşamba tekrar kontrol. Valla bezdim ya. Artık haftada 3 defa görecekmiş. Gün aşırı yani.
Nst'yi yapan Ebe de birazcık sohbet etti benimle, doğum şeklini nasıl istediğimi sordu. Doktorumla konuşmadım henüz ama normale daha yakın isteğim şuan dedim. Hayret hep sezaryen isterler. İkisi de aynı zorluk açısından dedi. Hatta epiduralli normal doğumu kötüledi. Açıklık 7 olunca veriliyor, hiç gerek yok epidurale, zaten sonrası hemen oluyor dedi. Normal yaptırırsan alma epidural boşuna, bunu da söylediğimi kimseye söyleme lütfen dedi. Ben de tmm söylemem dedim 😂 cidden doğursam da kurtulsam milletin elinde oyuncak hissediyorum kendimi.
Ebeden Allah razı olsun 🤩 aydınlandım şuan.

Grip olup ta kendi iendine geçmesini bekleyen varmı yoksa hastaneye serum yaptırmaya gitmek lazım ki gece burun tikanikligi geniz akıntısı öksürük oluyo bebeğe zararı olurmu 😌 evde c vitamini alıyorum bol bol
Şahsen ben 10 gündür hastayım zaten sık sık hastalanıyorum. İyileşip ultrasona gittiğimde hep bir kan dolaşımı sıkıntısı ve oksijen yetmezliği teşhisi koyuyorlar. Kendi kendime tedavi olurken virüsü tamamen yok edemiyormuşum, az rüzgar çarpsın tekrar başlıyor. O yüzden hiç uzatmayıp direkt doktora git derim. Son 10 gündür sadece gözlerim yanıyor, ateş yok, öksürük yok, vücudumda kırgınlık var. Normalde limon bal içer iyileşirim ama hamilelikte öyle olmuyormuş o işler. Virüs kaldı mı adam akıllı tedavi görmeyince herhangi bir belirti vermeden bile zarar veriyormuş. Ben 10 günlük demir ve kan dolaşımına iyi gelecek serumlar alıyorum şuan. Doktorum da kızdı, daha önceki serumlarını almamıştım çünkü. Virüs bildiğin yer esinmiş yani

Kizlar göğüs ucu kremi kacinci haftada baslaniyordu
Banada 32 de başla dedi ebe. Benim göğsüm gercekten çok kötü durumdaydı. Bi yara kabuk bağlarda araları hep yırtık çatlak gibi olur ya ucu siyah kısmı falan aşırı kötü durumdaydı. Madela nın göğüs ucu kremini almıstım. Sadece 3 kere kullandım. İnanamadım resmen bebek gibi pürüzsüz yapmış. Emziremiycem o yaralar kanayacak diye korkuyordum.

Evet canım öğretmenim 🌸🥰Ben hiçbir şekilde çalışamıyordum yoksa senin yaptığın gibi yapardım ben de .Bu durumda ancak iki hafta eklenecek sonrasını da bir şekilde hallederiz .

Senin öyle olacak sanırım okuldan hastaneye ☺️ Eylülde başlamayı düşünüyor musun peki ?
Evet canım, kademe ilerlemesinin durmasını istemiyorum, bir şekilde halledeceğiz inşallah 🥰

Şahsen ben 10 gündür hastayım zaten sık sık hastalanıyorum. İyileşip ultrasona gittiğimde hep bir kan dolaşımı sıkıntısı ve oksijen yetmezliği teşhisi koyuyorlar. Kendi kendime tedavi olurken virüsü tamamen yok edemiyormuşum, az rüzgar çarpsın tekrar başlıyor. O yüzden hiç uzatmayıp direkt doktora git derim. Son 10 gündür sadece gözlerim yanıyor, ateş yok, öksürük yok, vücudumda kırgınlık var. Normalde limon bal içer iyileşirim ama hamilelikte öyle olmuyormuş o işler. Virüs kaldı mı adam akıllı tedavi görmeyince herhangi bir belirti vermeden bile zarar veriyormuş. Ben 10 günlük demir ve kan dolaşımına iyi gelecek serumlar alıyorum şuan. Doktorum da kızdı, daha önceki serumlarını almamıştım çünkü. Virüs bildiğin yer esinmiş yani
Canım şu an her yerde çok büyük bir salgın var, her yerde domuz gribi ve covid türevi hastalıklar var. kalabalıkların içinde dikkatli olun

Kesinlikle tam olarak böyle 🫠benum mesela 10 dk sürmüştü 8 ile 10 cm açıklık arası.8 den sonra gelen sancılar yakıyor ama zaten 2 kez falan sancı gelmisti. ALLAH im isteyen herkese normal.dogum nasip etsin dünyanın en güzel duygusu 💕 benim 3. Dogumum olacak insallah ve bunu son kez yaşayacağım muhteşem. Tadını çıkarmak.istiyorum😍
Tadını çıkaracak kadar rahat olursa bende çıkarırım kız 😂😂🤲🏻
Annelerimizin kıymetini en çok anladığımız ve annelik duygusunun kutsiyetini anladığımız tek yer orası zaten gerçekten Allah herkese nasip etsin bu duyguyu sağlıkla doğsun çiçeklerimiz 😍🤲🏻

Kızlar mide yanması olayı bende de var bir anda karnınızı doyurursanız yanıyor mecbur benim tek ilacım sakız . Sakız o kadar rahatlatıyor ki hem sindirimi hızlandırıyor hem mide asidini vs gazını hemen çıkartıyor size naçizane tavsiyem yedikten hemen sonra sakız çiğnemeye başlayın başka türlü kurtulamadım ben ilaç falan hikaye sakızdan devam

Back