-
- Konu Sahibi Homely_angel
- #63.961
Benimki de ters ters sürünüyor kızlar. Oturmaya annem alıştırdı. Gayet rahat dakikalarca oturuyor. Ön tarafa doğru sürünmek ya da emeklemek için hiç çaba vermiyor. Dönerek yada ters ters sürünerek hareket ediyor. Emeklemesini çok isterdim. Ama her bebek farklı gerçektenGerçekten her bebeğin gelişimi farklı bizimki emekledikten 1 hafta sonra oturma pozisyonuna geçmeye başladı, 4 5 gündür tutunup ayağa kalkıyor, 1 haftadır dişler kabarıktı bugün patladı sol alt dişimiz
Bundan 2 hafta önce de abba alla gibi sesler çıkarmayan başlamıştı
Sırasıyla gitmiyolar o an canları ne yapmak isterse onları yapıyolar
Ve hepimizin yavrusu farklı aylarda yapıyor o yüzden kıyas yapmak çok yanlış
Aynen canım ben de bizimkine gel geli öğretemedim beni izliyo saf saf yaparkenBizimkide 6 aylık. 1 aydır felan eğer bi yere uzanmayıp durursa oturabiliyo. Alttan ilk dişimizi geçen ay çıkardık diğeri çıkmadı daha oyda genelde ikisi çıkarmış. 1 aydır da dönüyo heryere dönerek gidiyo. Emeklemekten nefret ediyo daha 1 haftadıe yeni yeni sürünüyo oda 3 kere felan sonrası hemen ağlama. Hala emekleyemiyo yani. Elinin ve ayaklarının üzerinde durmaya 3 gündür başladı bi kaç saniye durup geri düşüyo ilerleme hiç yok. Dün ilk defa gel babası gel gel diye parmaklarını açıp kapamayı öğrettim bana bakarak yapıyo sonra kendi elini inceliyo yaparken. Ama anlamlı kelime hiç yok ba bile demiyo sadece çığlık atıyo. Hiç bi sıralaması yok bu gelişimin ortalama tutuyo ama 2 ay oynuyo nerdeyse hareketlerinde o yüzden hepsi çok farklı nasıl kimisi 8 aylık kimisi 1.5 yaşında yürüyo. Allah sağlık versin de hepsini yaparlar inşallah
Geri geri gitmeleri yan yan sürünmeleri popoyla ilerlemeleri de bi emekleme şekli canımBenimki de ters ters sürünüyor kızlar. Oturmaya annem alıştırdı. Gayet rahat dakikalarca oturuyor. Ön tarafa doğru sürünmek ya da emeklemek için hiç çaba vermiyor. Dönerek yada ters ters sürünerek hareket ediyor. Emeklemesini çok isterdim. Ama her bebek farklı gerçekten
Yani geri geri giderken de epey hızlı:) lakin hedefe koyduğum oyuncağı almak için uzanıp uzanıp alamıyor. Bi geri gidiyor bi yuvarlanıyor derken derken hedefe öyle ulaşıyor :))) bizimki kulağı kestirmeden değil dolandırarak tutanlardan :))Geri geri gitmeleri yan yan sürünmeleri popoyla ilerlemeleri de bi emekleme şekli canım
İlla elleri ayakları üstünde gidecek diye bişey yok
Senin minnak da öyle ilerliyor demekki :)
Yerim onu benYani geri geri giderken de epey hızlı:) lakin hedefe koyduğum oyuncağı almak için uzanıp uzanıp alamıyor. Bi geri gidiyor bi yuvarlanıyor derken derken hedefe öyle ulaşıyor :))) bizimki kulağı kestirmeden değil dolandırarak tutanlardan :))
O zaman bu hafta ödenir umarım ben rapor aldım bir haftalık.. okulum evim annemim evi birbirine çok ters üşendim seminere gitmeye açıkçası.. sonra da ucretsize ayrılırım dedim valla 1130 gelse şu an süper ötesi olur 3 4 ay maaşsız nasıl dayanırım bilmiyorum pek alışık değilimYarından itibaren ödenmeye başlıyor en geç 30 unda ödenir. Mazeret izni ya da rapor hakkın varsa kullan. Az değil 1130 tl
Anladım canım. Ben 3 gündür sebze çorbası başladım, tarifte tuz yoktu ama biraz attım ne yalan söyleyeyim, çocuğun da canı var ne yapsın tatsız tuzsuz şeyi. Diye düşündüm. Kilo alımı konusunda ben çok yorum yaptım, takılmayalım vs. Diye ama şimdi susma zamanı çünkü bu ay Ayça Iraz çok kilo almış :/ ama obez değil çok şükür. Az sonra yazacağım ama inşallah yanlış anlaşılmam. Doyuyorsa sıkıntı yok bence de. Sağlıklı günler diliyorum tüm bebişlereHaşlama tatsız tuzsuz şeyleri yemiyoruz bende meyve veriyorum aşıdan sonra tamamen iştah kesildi. Kaşık maması yapıyorum meyve atıyorum yiyo. Kendi yemeklerimizi baharatsız az salçalı domatesli yapıyorum yiyo suan garezi mamaya. Bıraktım artık demekki benimki az gıdayla doyuyo. Kilo alımı bu ay 400 gr ama boyu uzamış demekki yetiyo yoksa gelişmez diye düşümüyorım
Kıyamam ona yaa, bilmiyorlar ki sonuçlarını, bizimki de emekleme pozisyonunda dururken kafa yorulunca pat diye bi bırakıyordu, e yerde tabi acıyordu, şimdi kafayı temkinli bırakıyor yere. Acı çeke çeke bulacaklar doğru hareketi10gun sonra 6 bitiyo 7 aylık oluyoruz oturmak istemiyor kaciyor surekli bi kaç gündür de emeklerken tek elini kaldırıp kalkmaya calisiyoŕ allahım yaa bu akrobatik hareketlerle başım dertte günde 4 5 kez başını vuruyo yere çok üzülüyorum ne kadar dikkat etsem de oluyo yine
Dökme kız, acık tuz at, kendin iç bari.cnm bizimki de çorba içiriyim diyorum en iyisi yayla dedim yoğurtlu pirincli sevmedi, bugun tarhana deneyecegim olmazsa yarin da bunu deneyim. yapip dokuyorum valla
Bu arada doktor 6.ay kontrolümüzde dedi ki 7 buçuk ay olunca haberleşelim ama kontrole gerek yok, 9.ay gelin yeterli dedi.Bir yasa kadar her ay diye bimiyorum bir yas sonrası 6 ayda bir diye biliyorum da
Sıkıntı dedikleri maaş iadesiyle uğraşmak istememeleridir. İstediğin zaman çıkarsın. Ben daha önce memuriyetimden istifa ederken mutemed arkadaş rica ettiydi ayın 14 ünde ver istifanı maaş işleriyle uğraşmayayım demiştiÖdenek alabilir miyiz ki ayin 15inde ayrılmayı düşünüyorum yoksa maaş hesabında sıkıntı cikiyo dediler..yarın dilekçe vericem
Canım genellikle 8-15 ay arası kilo almıyorlar.Merhaba kızlar, geriden geliyorum hala. Dün Ayça Iraz ın 6 aylık kontrolü vardı. Boyumuz 70 cm. Uzun olacak sizin kız dedi doktor, kilo da 7850 gr, 950 gr almış bu ay, ben şok. Sadece bi kase muzlu yogurt yedi her gün ek olarak, dışarda olduğumuz için kolaya kaçmış oldum, çünkü muza bayıldı. Bence kilo yapan da o oldu, çünkü hiç bu kadar kilo almamıştı, ama bişi dicem sırf yanak oldu, annem de obez yapma çocuğu dedi, doktora dedim şaka yollu, o da dedi ki, boyu uzun olduğu için kilosu çok sayılmaz, daha da alabilir hatta, sınırda değil dedi. Ama inşallah böyle devam etmez çünkü fazla kilo da iyi değil. Bugün arkadaşlarımız geldi bu arada, bebekleri 14. Ayın içinde ve çocuk 8 kilo 200 gram dedi annesi. Ama kız fıstık gibi, çok da sağlıklı. Kilosu az dememiş zaten doktor, sağlıklı demiş. Ben de öyle düşünüyorum ama biz günde bir muz yedik ondan oldu bence, azaltıcam ben de. Neyse asıl haber şu ki biz bugün 4 kişilik bir aile olduk :) üzüm katıldı aramıza, 5 haftalık. Bi kaç haftadır kapımızdan gitmedi, bahçede bakıyorduk komşularla ama ısrarla içeri girmek istedi bi kaç gündür,kapıda mikmikledi, biz de dayanamadık aldık götürdük veterinere. Pirelerinden temizlendi, aşıları oldu ve şuan yanımızda gır gır gırrr... Bizden haberler böyle geçmişi okuyup geleceğim ama kaç günde okurum bilmiyorum
Bu arada şimdi okuyorum kilo alımlarını, bu ay niye böyle oldu anlamadım çok utandım şimdi ama bizim kız çok hareketli değil. Bence hareketli olan bebeler yediğini yakıyor.Aynı sayılır kilomuz. Üç ayda 1 kilo aldı. Ama merve için konuşacak olursam gerçekten hareketli bir bebek. Belki seninde öyledir.
Evet bence de duracak artık kilo alımı, çünkü kolum yamuldu geçen gün, bu son kilo alımı idi belki de...Canım genellikle 8-15 ay arası kilo almıyorlar.
Doyuyo mu bilmiyorum ne yiyo ne içiyo. Serbest bıraktım bende mamayı hele ağzına sürmüyo azcık içiyo sonra istemiyo ama öeyve veriyim yarım şeftali yarım muz yiyo. Ben anlamadım bu işi. Ne kadar içiyo sebze çorbasını peki?Anladım canım. Ben 3 gündür sebze çorbası başladım, tarifte tuz yoktu ama biraz attım ne yalan söyleyeyim, çocuğun da canı var ne yapsın tatsız tuzsuz şeyi. Diye düşündüm. Kilo alımı konusunda ben çok yorum yaptım, takılmayalım vs. Diye ama şimdi susma zamanı çünkü bu ay Ayça Iraz çok kilo almış :/ ama obez değil çok şükür. Az sonra yazacağım ama inşallah yanlış anlaşılmam. Doyuyorsa sıkıntı yok bence de. Sağlıklı günler diliyorum tüm bebişlere
Canım 4 kişilik olduk diyince hamilesin sandım sakin sakin yazmana hayran kalmıştım ki değilmişsinMerhaba kızlar, geriden geliyorum hala. Dün Ayça Iraz ın 6 aylık kontrolü vardı. Boyumuz 70 cm. Uzun olacak sizin kız dedi doktor, kilo da 7850 gr, 950 gr almış bu ay, ben şok. Sadece bi kase muzlu yogurt yedi her gün ek olarak, dışarda olduğumuz için kolaya kaçmış oldum, çünkü muza bayıldı. Bence kilo yapan da o oldu, çünkü hiç bu kadar kilo almamıştı, ama bişi dicem sırf yanak oldu, annem de obez yapma çocuğu dedi, doktora dedim şaka yollu, o da dedi ki, boyu uzun olduğu için kilosu çok sayılmaz, daha da alabilir hatta, sınırda değil dedi. Ama inşallah böyle devam etmez çünkü fazla kilo da iyi değil. Bugün arkadaşlarımız geldi bu arada, bebekleri 14. Ayın içinde ve çocuk 8 kilo 200 gram dedi annesi. Ama kız fıstık gibi, çok da sağlıklı. Kilosu az dememiş zaten doktor, sağlıklı demiş. Ben de öyle düşünüyorum ama biz günde bir muz yedik ondan oldu bence, azaltıcam ben de. Neyse asıl haber şu ki biz bugün 4 kişilik bir aile olduk :) üzüm katıldı aramıza, 5 haftalık. Bi kaç haftadır kapımızdan gitmedi, bahçede bakıyorduk komşularla ama ısrarla içeri girmek istedi bi kaç gündür,kapıda mikmikledi, biz de dayanamadık aldık götürdük veterinere. Pirelerinden temizlendi, aşıları oldu ve şuan yanımızda gır gır gırrr... Bizden haberler böyle geçmişi okuyup geleceğim ama kaç günde okurum bilmiyorum
Canım neden utanıyosun :) bu ay geneli sıkıntılı bebeklerin hep bi hastalık huzursuzluk diş vs vardı. E bu iştahlarını etkiledi bizim ki mesela 1 aydır bişey yemiyo mamayı reddetti ek gıda reddediyo günlük 1000 cc mama süt içen cocuk günlük toplam 500 içmiyo artık. diş biraz uzun sürüyomuş. Bu ay 400 gr almış sınırda ama Eski kilosu vardı ve boyu 5 cm uzamış doktor boyu uzadığı için yeterli dedi. 7. Ay dada hiç sanmıyorum ki kilo alacak yemesi iyice kesildi çünkü çok da hareketli. Allah şifa versin bütün meleklerimize gerisi hallolur inş. Sen kısma bişeyden bence ufak bi dişte hastalıkta zaten soluyolar hemen gül gibi 2 günlük hastalığın toparlanması 10 gün sürüyoBu arada şimdi okuyorum kilo alımlarını, bu ay niye böyle oldu anlamadım çok utandım şimdi ama bizim kız çok hareketli değil. Bence hareketli olan bebeler yediğini yakıyor.
Masallah iraza yesin büyüsün bosver hic kasmaMerhaba kızlar, geriden geliyorum hala. Dün Ayça Iraz ın 6 aylık kontrolü vardı. Boyumuz 70 cm. Uzun olacak sizin kız dedi doktor, kilo da 7850 gr, 950 gr almış bu ay, ben şok. Sadece bi kase muzlu yogurt yedi her gün ek olarak, dışarda olduğumuz için kolaya kaçmış oldum, çünkü muza bayıldı. Bence kilo yapan da o oldu, çünkü hiç bu kadar kilo almamıştı, ama bişi dicem sırf yanak oldu, annem de obez yapma çocuğu dedi, doktora dedim şaka yollu, o da dedi ki, boyu uzun olduğu için kilosu çok sayılmaz, daha da alabilir hatta, sınırda değil dedi. Ama inşallah böyle devam etmez çünkü fazla kilo da iyi değil. Bugün arkadaşlarımız geldi bu arada, bebekleri 14. Ayın içinde ve çocuk 8 kilo 200 gram dedi annesi. Ama kız fıstık gibi, çok da sağlıklı. Kilosu az dememiş zaten doktor, sağlıklı demiş. Ben de öyle düşünüyorum ama biz günde bir muz yedik ondan oldu bence, azaltıcam ben de. Neyse asıl haber şu ki biz bugün 4 kişilik bir aile olduk :) üzüm katıldı aramıza, 5 haftalık. Bi kaç haftadır kapımızdan gitmedi, bahçede bakıyorduk komşularla ama ısrarla içeri girmek istedi bi kaç gündür,kapıda mikmikledi, biz de dayanamadık aldık götürdük veterinere. Pirelerinden temizlendi, aşıları oldu ve şuan yanımızda gır gır gırrr... Bizden haberler böyle geçmişi okuyup geleceğim ama kaç günde okurum bilmiyorum