2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    231
Hahahay senin ikinci için düşünüyorsundur🤣bnm bu bebek 2.🤣şaka bı yana. Allah olmayanlara nasip etsin inşallah 🤲 hamile kalırsam da yanlışlıkla olur. Çünkü ilk başlarda kanamalı geçiyor bnm.yas 39 40. Bı oğlan bı kızım var şükür elhamdülillah 🤲 🤲 🤲
Evet ya bende aynı şekilde planlı olmaz ama plansız olabilir bebek😁😁

Mağazanin kendisinde öncelik yoktu.siradaki insanlar yer verdi saolsunlar.

Uyku düzeni değişiyor.bnm kız 4 ayı geçti uyku denen bsy yok gündüzleri.gecede her saat başı uyanır oldu🥴

Bide oğlundan olan kiloları vermissindir.🤣
Ahhh kilo oglandan 4 kilo kalmisti bana kızda da onun üstüne 5 kaldı😁
Merhaba benim bebeyim de ayni sizinki gibi.bzde doktor mamasini deyistirdi 3gun sonra kanli mukuslu kaka oldu.git gide artdi kan .cok kotktuk tamamen kan oldu.hastanede yatdiq 5gun.sut allerjisi dediler .ondan sonraki durum ayni yazdiginiz gibi.dr yazdigi mama cok kotu tadi var zar zor 2kere vere bilyordum 3gun onceye kadar .basladi kusmaya o mamayi 2gun oldu hic agzina surmuyor.25nisanda 3aylik olucak.bugun dr tartdi 5200.giysiyle
Ah çok gecmsi olsun ya alerjik bebek çok zor. Hangi mamayı vermişti doktor

Hahahay senin ikinci için düşünüyorsundur🤣bnm bu bebek 2.🤣şaka bı yana. Allah olmayanlara nasip etsin inşallah 🤲 hamile kalırsam da yanlışlıkla olur. Çünkü ilk başlarda kanamalı geçiyor bnm.yas 39 40. Bı oğlan bı kızım var şükür elhamdülillah 🤲 🤲 🤲
Yok kız üçüncüyü düşünüyom 😊 2 buçuk yaşında oğlum var bi de

Ahhh kilo oglandan 4 kilo kalmisti bana kızda da onun üstüne 5 kaldı😁

Ah çok gecmsi olsun ya alerjik bebek çok zor. Hangi mamayı vermişti doktor
Oğlumdan hiç kalmamisti hatta zayıflamış tim.hamile kalmadan önceki olmayan kotlarim bile oluyordu 🥴🥴şimdi hamiş kalmadan önceki kiloma dönmem için 10 kilo ,fit olmama 20kilo var 🤣🤣🤣
Yok kız üçüncüyü düşünüyom 😊 2 buçuk yaşında oğlum var bi de
Abowwwww kız dur,senin bebelerin araları daha yakınmış ya🥴🤣🤣

Merhaba benim bebeyim de ayni sizinki gibi.bzde doktor mamasini deyistirdi 3gun sonra kanli mukuslu kaka oldu.git gide artdi kan .cok kotktuk tamamen kan oldu.hastanede yatdiq 5gun.sut allerjisi dediler .ondan sonraki durum ayni yazdiginiz gibi.dr yazdigi mama cok kotu tadi var zar zor 2kere vere bilyordum 3gun onceye kadar .basladi kusmaya o mamayi 2gun oldu hic agzina surmuyor.25nisanda 3aylik olucak.bugun dr tartdi 5200.giysiyle
AdChoices
ADVERTISING
AdChoices
ADVERTISING
Merhaba bizde kan olmadı.Anne sütüyle besleniyor mama çok nadir verdim.Alerjik mama tavsiye etmişti uzun zaman oldu 1 kere içti sadece.Tadına ben de bakmıştım çok kötüydü

Kusma arada çok oluyor bazen hiç olmuyor.Eğer alerjen ürünleri tüketirsem sulu yeşil kaka devam ediyor ama egzaması eskisi gibi artmıyor daha hafif geçiriyor.Kilo alımı iyiyse çok üzerine düşmüyorlar.Doktorun ilk baktığı şey kilo alımıydı.Bizim kilo alımı iyiydi.Size de iyi dediyse diyete uyun inşallah geçer🙏🏻Paket gıdalara çok dikkat edin aklımıza gelmeyecek ürünlerde alerjenler var

Kızlar sadece anne sütü ile besleyen ve işe başlayan var mı aranızda. ?

Kızlar Merhaba 4.5 aylık oğlum 6.5 yaşında kızım var oğlum doğduğundan beri sürekli durmuyor sünnet oldu influenza oldu bronşite çevirdi hastanede yattık kızım desen doğduğundan beri alerjik kreşe gidiyor sürekli hasta tükendim artık ev işi yemek hiçbirsey yapamıyorum ailemden uzaktayım eşim desen sürekli sanki çocuk duruyor gibi temizlik yapmadın mı çamaşır yıkamadın mı diye tersliyor çocuğu okuldan o alıyormuş alışveriş o yapıyormuş ben sadece çocuk bakıyormuşum bir baktığın çocuk diyor gerçekten çok yoruldum 76 kiloydum 55 kilo oldum evdeki işten çocuklardan yemek bile yiyemiyorum ailem bırak gel boşan bakarız sana diyorlar çok yalnızım gerçekten yoruldum annem yanımda kalacaktı eşimle anlaşamıyorlar kalamıyor ben yanına gitsem çocuğun okulu var bunaldım artık ne yapıcam hiç bilmiyorum 😭😭😭😭

Kızlar Merhaba 4.5 aylık oğlum 6.5 yaşında kızım var oğlum doğduğundan beri sürekli durmuyor sünnet oldu influenza oldu bronşite çevirdi hastanede yattık kızım desen doğduğundan beri alerjik kreşe gidiyor sürekli hasta tükendim artık ev işi yemek hiçbirsey yapamıyorum ailemden uzaktayım eşim desen sürekli sanki çocuk duruyor gibi temizlik yapmadın mı çamaşır yıkamadın mı diye tersliyor çocuğu okuldan o alıyormuş alışveriş o yapıyormuş ben sadece çocuk bakıyormuşum bir baktığın çocuk diyor gerçekten çok yoruldum 76 kiloydum 55 kilo oldum evdeki işten çocuklardan yemek bile yiyemiyorum ailem bırak gel boşan bakarız sana diyorlar çok yalnızım gerçekten yoruldum annem yanımda kalacaktı eşimle anlaşamıyorlar kalamıyor ben yanına gitsem çocuğun okulu var bunaldım artık ne yapıcam hiç bilmiyorum 😭😭😭😭
Yaaaa çok üzüldüm okurken 😪 nerden tutsan elinde kalıyor zor bir durum gerçekten. Burada asıl sorun çocuklar, durmamaları vs değil eşiniz anlayışlı olsa sizde böyle hissetmezsiniz. Anlayışlı olmayan bir eşi de ne yaparsan yap değiştiremezsin. Ama ne güzel aileniz arkanızda en azından bunu düşünüp mutlu olmaya çalışın ya bi de onlar da olmasaydı. İnşallah hayatınızda her şey daha kolaylaşır daha mutlu olursunuz 🙏🏻🙏🏻

Yaaaa çok üzüldüm okurken 😪 nerden tutsan elinde kalıyor zor bir durum gerçekten. Burada asıl sorun çocuklar, durmamaları vs değil eşiniz anlayışlı olsa sizde böyle hissetmezsiniz. Anlayışlı olmayan bir eşi de ne yaparsan yap değiştiremezsin. Ama ne güzel aileniz arkanızda en azından bunu düşünüp mutlu olmaya çalışın ya bi de onlar da olmasaydı. İnşallah hayatınızda her şey daha kolaylaşır daha mutlu olursunuz 🙏🏻🙏🏻
Evet eşim çalışıyor um yoruluyorum diye hiç anlayışlı değil evet ailem var şükür amin inşAlllah herşey güzel olur

Merhaba bizde kan olmadı.Anne sütüyle besleniyor mama çok nadir verdim.Alerjik mama tavsiye etmişti uzun zaman oldu 1 kere içti sadece.Tadına ben de bakmıştım çok kötüydü

Kusma arada çok oluyor bazen hiç olmuyor.Eğer alerjen ürünleri tüketirsem sulu yeşil kaka devam ediyor ama egzaması eskisi gibi artmıyor daha hafif geçiriyor.Kilo alımı iyiyse çok üzerine düşmüyorlar.Doktorun ilk baktığı şey kilo alımıydı.Bizim kilo alımı iyiydi.Size de iyi dediyse diyete uyun inşallah geçer🙏🏻Paket gıdalara çok dikkat edin aklımıza gelmeyecek ürünlerde alerjenler var
Bu alerji konusunda 3 farklı doktora çok ısrar ettim yok laktoz intoleransı diyip geçtiler. Kuzey alerjik mi değil mi bilmiyorum. Kanlı kaka hiç olmadı, egzama vsde yok. Mukuslu kaka, hırıltı, huzursuzluk var, bunlar da alerji belirtisi aslında. Ama dediğiniz gibi kilo alımı çok iyi olduğu için ve kan olmadığı için alerji varsa bile önemsemiyorlar. Bende bi ara diyet yapmıştım sonra baktım çok mutsuz oluyorum diyeti de bıraktım ne bulursam yiyorum 😂

Evet eşim çalışıyor um yoruluyorum diye hiç anlayışlı değil evet ailem var şükür amin inşAlllah herşey güzel olur
Valla çalışmak kolay kısım çocuk bakmak çok daha zor. Bilmiyorum eşiniz kabul eder mi ama izinli olduğu gün al çocuklara üç dört saat sen bak diyin, bakalım bakabilecek mi. İşe gitmek kolay ohh ne güzel işe git, kafa dağıt, insanlarla sohbet et. Evde çocuk bakmak hele 4,5 aylık bebeğiniz varken ne kadar zor. Ev işleri tabii ki dört dörtlük olmaz. Benim çamaşırlar dağ gibi yığıldı ve sadece bir tane haftaya 4 aylık olacak bebişim var ona rağmen yetişemiyorum 🫠

Valla çalışmak kolay kısım çocuk bakmak çok daha zor. Bilmiyorum eşiniz kabul eder mi ama izinli olduğu gün al çocuklara üç dört saat sen bak diyin, bakalım bakabilecek mi. İşe gitmek kolay ohh ne güzel işe git, kafa dağıt, insanlarla sohbet et. Evde çocuk bakmak hele 4,5 aylık bebeğiniz varken ne kadar zor. Ev işleri tabii ki dört dörtlük olmaz. Benim çamaşırlar dağ gibi yığıldı ve sadece bir tane haftaya 4 aylık olacak bebişim var ona rağmen yetişemiyorum anş

Valla çalışmak kolay kısım çocuk bakmak çok daha zor. Bilmiyorum eşiniz kabul eder mi ama izinli olduğu gün al çocuklara üç dört saat sen bak diyin, bakalım bakabilecek mi. İşe gitmek kolay ohh ne güzel işe git, kafa dağıt, insanlarla sohbet et. Evde çocuk bakmak hele 4,5 aylık bebeğiniz varken ne kadar zor. Ev işleri tabii ki dört dörtlük olmaz. Benim çamaşırlar dağ gibi yığıldı ve sadece bir tane haftaya 4 aylık olacak bebişim var ona rağmen yetişemiyorum 🫠
Anlamıyor sanıyor ki çocuklar duruyor ben yatıyorum akşama kadar üzüntüden yorgunluktan sütüm bile azaldı ☹️

Anlamıyor sanıyor ki çocuklar duruyor ben yatıyorum akşama kadar üzüntüden yorgunluktan sütüm bile azaldı ☹️
Eşinize baktırın benim eşimde basit ve kolay bir şey gibi zannediyorduhafta içleri işten dönünce 1 saat kızımı onunla başbaşa bırakmaya başladım haftasonu da kendi işime gittim 2 buçuk saat ona bıraktım şimdi daha iyi anlıyor beni 😊

Eşinize baktırın benim eşimde basit ve kolay bir şey gibi zannediyorduhafta içleri işten dönünce 1 saat kızımı onunla başbaşa bırakmaya başladım haftasonu da kendi işime gittim 2 buçuk saat ona bıraktım şimdi daha iyi anlıyor beni 😊
İşten gelince yemeği hazırlamak için veriyorum yada yemek yerken veriyorum onda bile bakamıyor ama sürekli bir laf sokma çabası ondaymış bütün evin yükü bide çocuk mu bakacakmış öle diyor eve su alırken çöpü atarken bile söyleniyor evin eksikleri oluyor azaldığı zaman farkedemiyorum bitince söylüyorum ona bile onca laf ediyor bitmeden söyle diye lafından sözünden yoruldum 😕

Benim eşimde bakamıyordu ama başbaşa bırakacaksınız yani siz evde olmayacaksınız ben anlatıyordum işte huysuLankmca kucakta gezdir salla kucakta sallanarak uyumayı seviyor sütünü sağdım acıkırsa sütüm orada biberona koy ver panik yapma vs diye açıkladım tek başına kalıp o kriz ortamında kendi kalınca kendisine güven geldi ve hemde kızımla bağı artıyor sizde yalnız bırakın biz anneler dayanamıyoruz bende yemek yaparken bırakıyordum önceden ufak sesi çıksın gidip sakinleştiriyordum ama bu şekilde olmamalı sonuçta o da babası 😊

Benim eşimde bakamıyordu ama başbaşa bırakacaksınız yani siz evde olmayacaksınız ben anlatıyordum işte huysuLankmca kucakta gezdir salla kucakta sallanarak uyumayı seviyor sütünü sağdım acıkırsa sütüm orada biberona koy ver panik yapma vs diye açıkladım tek başına kalıp o kriz ortamında kendi kalınca kendisine güven geldi ve hemde kızımla bağı artıyor sizde yalnız bırakın biz anneler dayanamıyoruz bende yemek yaparken bırakıyordum önceden ufak sesi çıksın gidip sakinleştiriyordum ama bu şekilde olmamalı sonuçta o da babası 😊
Ayrıca sizin sınır koyup eşinize tavır almanız gerekiyor yani sizi kaybedebileceğini hissetsin

Evet ya sanki gündüz az uyursa gece daha uzun uyumuş gibi geliyor ama dediğin gibi tam tersi uyku uykunun mayası. Ve bi diğer kötü tarafı da acaba yarım saatlik kısa uykuya mı yattı yoksa uzun uykuya mı yattığını bilmediğimizden hiçbir şey yapamamak 😂 nasılsa hemen şimdi uyanır diye sadece koltukta uzanıp telefonla takılıyorum hahah
C ceromia35 ya kızlar iyi ki varsınız direkt yüzde yüz aynı olduğumuzu konuşmak bilmek öyle iyi geldi ki😂 etrafımda anne de yok… hem bebek arabası hem uyku uzunluğu yüzümü gülümsettiniz valla yazmak istedim :)

C ceromia35 ya kızlar iyi ki varsınız direkt yüzde yüz aynı olduğumuzu konuşmak bilmek öyle iyi geldi ki😂 etrafımda anne de yok… hem bebek arabası hem uyku uzunluğu yüzümü gülümsettiniz valla yazmak istedim :)
Yaaa evet dimi insan zannediyor ki bir tek kendisi ve çocuğu böyle. Aslında hepimiz şu an aynı aşamalardan geçiyoruz, bebişlerimiz aynı gelişim ataklarını yaşıyor. Benim de çevremde anne yok olanlarında çocukları büyük o yüzden onlara bu dönemleri sorduğumda hatırlamıyorlar. Bende üzülüyordum neden yarım saat uyuyor, neden bebek arabasında durmuyor falan diye buraya üye olunca rahatladım valla bütün bebişler aynı hiç sıkmayalım canımızı büyüdükçe rahat günlerimiz olacak inşallah 🥰

Kızlar günlük rutininiz nasıl, bir düzen oturttunuz mu?
Sabah 8'de uyanıyoruz biz. Kızımı emziriyorum. O yatağında oyalanırken, oğlumun bezini değiştirip hazırlıyorum. Sonra kahvaltı hazırlıyorum. 10 gibi kızım uyuyor, oğlumla kahvaltı yapıyoruz, evleri topluyoruz, oyun oynuyoruz.
Kızım 1-2 gibi uyanıyor geri. Onunla vakit geçiriyoruz, bazen hemen emip geri uyuyor. Uykusu 5-6 ya kadar sürüyor. O esnada oğlum da biraz uyuyor. Evin kalan kısımlarını derleyip toplayıp yemek yapıyorum.
5 gibi uyanıyorlar. Oğluma yemek yediriyorum, kızım da yanımızda bizle takılıyor. Akşam 7 gibi eşim geliyor ve bizim gaz kusma döngümüz başlıyor. Akşam yemeğini yiyip kızımı hoplatmaya başlıyoruz 😂 10 gibi uyuyor kızçe. Sonra çay koyup çay içiyoruz, oğlanın uyuması 12'yi buluyor. Ben de 2-3 gibi anca uyuyorum. O esnada kız uyanıyor emmek için 😃 Sonra uyuyup 8'de gün başlıyor yine.
Çok şükür rutinimiz bu şekilde. Bazı günler kızım akşam erken uyuyor, bazı günler o da gece 2'ye kadar uyumuyor. Bazen oğlan, öğle uykusu yapmayıp akşam erken uyuyor, sonra gece uyanıyor uyumuyor falan 😁 Bazen üçümüz de öğlen uyuyoruz beraber. Havalar tam ısınmadı burda, ısınınca bahçeye falan ineriz. 2 çocukla zor oluyor ama dışarıya çıkmak lazım bol bol. 😊🥰

Back
X