2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    156
Haklisin canim cok sagol sinir oluyorum bazen herkes bir tuhaf
En hassas olduğumuz bir dönemdeyiz. Normal zamanda batmayacak şeyler bile canımızı sıkmaya yetiyor. Sen güzel bebişinle ilgilen boşver duyma etrafını çok çabuk büyüyorlar tadını çıkarmamız lazım . Günlerimizi yerinin bilmez hadsizler yüzünden zehir etmeyelim 🌺♥️

Kızlar hepinize teşekkür ediyorum 🥰🥰 gözümüzden sakınıyoruz ama yine de olacak olan oluyor 🥹🥹🥹

Biz öksürük başlayınca şırıngayla serum fizyolojik yaptık iki gün üst üste, o hemen hapşırığı kesti hatta öksürüğü bile rahatlattı, ama enfeksiyon ilerleyince artık o da işe yaramadı maalesef.. aman inmesin göğsüne benim de en büyük korkum oydu, çok şükür boğazında kalmış, Dr da zaten ilerlemesin diye bu gece izleyelim dedi 🥹🥹

3 hafta falan oldu canım yaklaşık 🥹🥹

Bir kutu mama aldım bulunduruyorum evde, ben mamaya kesinlikle karşı değilim insanların saçma sapan fikirleri kendine kalsın hiç takılma canım benim.. bu bebişlerin bir tane annesi var ve onları bizden başka kimse daha çok koruyamaz, sevemez.. ben sütüm gelmişken sadece onunla devam etmek istiyorum, biberonla mama yerine sağdığım sütü veriyordum, artık biberonu kestim bardakla veriyorum 🤣🤣🤣 memeye alışana kadar dövüşüyoruz ana kız resmen 🥹🥹🥹 yani çok isterdim biliyor musun hani böyle annesini cop cop emen bir bebeğim olsun, sütüm bol bol gelsin.. ama biz hep bir mücadele veriyoruz resmen, süt gelmez, gelen sütü bebe emmez, emdği sütle doymaz 🥹🥹🥹 gel sarılalım minnoşummm 🥰🥰🥰

Hapşırık sıkıntı değil canım, çoğu zaman refleks haliyle hapşırıyorlar, mesela ben altını her açtığımda hapşırıyor diye üşüyor sanıyordum ki meğer korunma refleksiymiş o.. ama öksürük varsa o tehlikeli işte.. ona gelirse de işte okuldan gelenle gelir.. küçük kardeşlerin kaderi sanırım.. Canları sağolsun hepsinin 🥰🥰

Yaaa ben de anlamıyorum onları, bırak doysun yeter çocuk yaa.. annelik çocuğa verdiğimiz sütle mi orantılı nedir bunların kafası 😡😡 ona bakarsan biz daha çok savaşa halindeyiz, ama sorsan en iyi anneler kendileri 😒😒
Aynen canim oyle doymadiginda agliyor demekki sutle doymuyor ne yapabilirim ac mi birakayim cocugu

En hassas olduğumuz bir dönemdeyiz. Normal zamanda batmayacak şeyler bile canımızı sıkmaya yetiyor. Sen güzel bebişinle ilgilen boşver duyma etrafını çok çabuk büyüyorlar tadını çıkarmamız lazım . Günlerimizi yerinin bilmez hadsizler yüzünden zehir etmeyelim 🌺♥️
Aynen canim cok haklisin🥰❤️

4. Çocuk isteyerek olmadı ama bebek kokusu ozleniyor büyütmek zor ama koklamak sevmek güzel 😀şimdi tazesin özlem yoktur ama büyüyünce özlem olduğunu anlicaksin 😄kaçıncı çocuk seninki bilmiyorum ama bizim doğamizda var bence❤️
Bacım benim ilk cocugum ama pertim çıktı😀 şaka biryana zamanla senin gbi dusunurum eminim 😍

Hem hemoroid var hem de hemoroid acimasa wcde zorlamasam bile ikidir kan akıyor:( banyoda yikarken aynayla baktim kanayan yere su tutunca gitmedi peceteyle alinca geldi ve aktif kanama yok oldu. Parça gibi bir şey kaldi pecetede kan değil yani :( bilmiyorum ne oldu çatlak olabilir diyolar ama çatlak olsa çok acirdi sanki :( bayramdan sonra bana yemek göndermeyi kesti kv kendi cabalarimla genelde hızlı pişen katı şeyler yedim :( ondan sonra böyle zorlanmaua başladım zaten. Şimdi tekrar katıyi kesip corba sulu yemek sebzelere geçiyorum zor da olsa yavas da yapsam yapip onlaro tüketip bakıcam düzelme olmazsa randevu alırım diyorum 🫠
Canım bende de vardı genel cerraha gittim fitil verdi rahatladım burda kızlar kantoron yağı önermişlerdi dene istersen ya da zeytinyağı en azından çıkışı kolaylaştırır 🌸

Kızlar herkese selammmm

Uykuyu ve memeyi reddetme, huzursuzluk, sürekli kucak isteme gibi durumlar canım

Yok hiç ısıtmadım zaten soğuksıkım zeytinyağı, geçen senenin mahsulü, asit oranı az çok beklediği için, ben direkt yağı sürdüm

Ayy canımmm mutlu mesut yılların olsun bebişlerinle birlikte 🥰🥰🥰

Kız nasıl cesaret edip de topluyorsunuz milleti helal olsun valla.. bu kadar kalabalık ortamlarda kv kp bir havalara giriyor büyük risk 😂😂😂
Amin inşallah canım benim çok teşekkür ediyorum 🥰😘🌸

Kızlar 35 günlük bebiş kaç dk emerse doyar sizce? Benim minnoş emerek uyumayı seviyor bazen 15 dkda uyuyor, birkaç yerde ilk 10-12 dkda besinlerin çoğunu alıyor diye okudum ama emin olamıyorum. Zorla uyandırsam mı? Bazen derin dalıyor.
Çişli kakalı bez sayımız iyi çok şükür, arada mama da veriyorum.
Bilen biri yok mudur? :)

Kızlar benim bebeğim öksürüyor ve hapşırıyor demiştim geçenlerde, gözünüzü seveyim varsa öyle bir durum öhö dese dr’a götürün.. 🥹🥹 bizim cuma huzursuzlandı, o gün çok kötüydü, ertesi gün öksürük arttı, bir sonraki gün daha da şiddetlendi ve gece boğulur gibi oldu öksürükten, acıdan kafasına falan vurmaya başladı çok korktum, sabahı sabah ettim, öksürük bunaltmasın diye yastığa eğimli yatırdım, sabah dr’a geldik, göğsünü dinledi ve akciğer filmi istedi. Enfeksiyon kapmış minik kuşum 🥹🥹🥹 ben de terlettim mi üşüttüm mü diye vicdan yaptım durdum, eşim de baktım beni suçlamaya başladı. Dr’a sordum, dedim ki bu öyle terletip üşütecek bir durumla mı oluyor diye, yok dedi dışarıdan enfeksiyon kapmış, üst solunum yolu enfeksiyonu dedi. Daha da kötüleşmesin diye istersen dedi bugün gözetim altında kalın burda yarın çıkarayım sizi.. gece çok kötü olunca çok korktum en azından hemşireler falan acil bir durum olursa müdahale eder.. serum falan vermedi, hava verdi rahatlasın diye bir de antibiyotik şurup 🥹🥹🥹bizim evin mahkumu ben olduğuma göre hapishaneden bir tek eşim çıkıyor ve bakteriyi eve getirmiş.. sigara da kullandığı için ben kızıyordum yüzüne çok soluma, öpme diye çocuk yine de kaptı işte 😫😫kp ellerini yıka dedim diye çekip gitmişti, buyrun işte haksız mıymışım 😫😫😫o yüzden nolur götürün görsün dr
Ya canım benim çok geçmiş olsun çok hassaslar hemen kapıyorlar şimdi nasılsınız daha iyi misiniz 🙏🏻🌸 Bizimki de arada öksürüyor çok fazla da hapşırıyor sigara konusunda da eşimle sürekli kavga halindeyiz gerçekten çocuğun kafasına sinmişti kokusu geçende vericem bırakmazsan diyorum işime gelir diyor uyanıkmişten kaçmaya çalışıyor 🤦🏻‍♀️

Canım bende de vardı genel cerraha gittim fitil verdi rahatladım burda kızlar kantoron yağı önermişlerdi dene istersen ya da zeytinyağı en azından çıkışı kolaylaştırır 🌸

Amin inşallah canım benim çok teşekkür ediyorum 🥰😘🌸
Kantoronu her wc sonrasi sürüyorum mecbur biraz iyi geliyo şişliği inene kadar. zaten şişlik inince hiç sorun yok sonra tekrar wc cikiyorum sar başa smbdjdndjnx fitil acitiyo mu :( bi de şey çıkışı kolay olmasına rağmen acı hissetmedim bu sonuncuda mesela ama yine de kanıyor işte:( galiba bir defa zorladı o günden sonra kanadı zaten iyileşemedigi için zedelendi yine de kanıyor işte 🫠

ay ben buraya üye olurken bunları konuşacağım hiç aklıma gelmezdi ksndjdjd mutlu mutlu tatliş gebelik muhabbetleri falan olur saniyorum yolun sonu b*ka çıktı sjbdjsjdjejdjdjdj herkesten özür diliyorum bu muhabbetlerim için 😅😆

Bugün bebis durmadı çok odaklı değildim şimdi yazayim. Bilir kişi değilim ama sarilik durumu yoksa, cisli bez sayısı da yeterkiyse zateb kilosuna da baktiysaniz o da uygundur diye düşünüyorum doyuyodur. Benim bebe de çok emmiyor bazen çok emiyor yani süre tutmuyorum, aç olduğunu zaten anlarsin bence uyku süresi daha kısa olur mesela açsa, bi de fazla emerse de kusuyorlar zaten fazlayi o yüzden zorlamiyorum ama memede de uyutmuyorum cok kriz aninda değilse tam uykuya gececek gibi oluyor zaten memeyi de bırakmış oluyor mesela, gazini cikarirken vs uyanıyor bidaha öyle uyutuyorum veya geri kendi bayılıyor zaten tam emdigini ordan da anliyorum 😅 her emmesinde memeyi tam bosaltmiyor, bazen tek memede ağzını kapatiyor bazen ikisini de emiyor gibi gibi. Dediğim gibi kilosu da yeterliyse zaten bez sayısı da iyiymiş çok stres yapıp kendine dert edinme tadını cikar 🥹🥹🥹 dk olarak da max 15dk emmiştir herhalde baya uzun süre emzirdigimi hatırlamıyorum hiç. Bazi bebekler çok hızlı emiyor belki onla alakalıdır bazisi da daha sakin yavas emiyor tek tip değiller jdndjjdjd

Doyuyordur artık çeneleri güçlendir daha güçlü çekip daha çabuk boşaltıyorlar memeyi benim ki de artık yarın saati bulmuyor bırakıyor ki zaten bezden de anlarsın diyecektim güzel bir şekilde de çişli kakalı bez alıyormuşsun canım hiç uyandırma ben uyusun diye gözümün içine bakıyorum yıkadım da uyusun diye hala çipil çipil bakıyor :))

Doyuyordur artık çeneleri güçlendir daha güçlü çekip daha çabuk boşaltıyorlar memeyi benim ki de artık yarın saati bulmuyor bırakıyor ki zaten bezden de anlarsın diyecektim güzel bir şekilde de çişli kakalı bez alıyormuşsun canım hiç uyandırma ben uyusun diye gözümün içine bakıyorum yıkadım da uyusun diye hala çipil çipil bakıyor :))
Bu ara algıları daha bi açıldı bahçeye çıkardım bugün duvardan geçen kediyi izledi etrafa bakınıyor falan o yüzden de uykuya gecişte zorlandı biraz bu akşam 😆 hunileri takmıştım en son bayıldı zaten 8 de 🫠 banyo yaptırınca bayılıyor benim bebe genelde daha sudayken gözler kayiyor bazen dkdnjdnd tatli şeyler ya 🥹🥹🥹

Kantoronu her wc sonrasi sürüyorum mecbur biraz iyi geliyo şişliği inene kadar. zaten şişlik inince hiç sorun yok sonra tekrar wc cikiyorum sar başa smbdjdndjnx fitil acitiyo mu :( bi de şey çıkışı kolay olmasına rağmen acı hissetmedim bu sonuncuda mesela ama yine de kanıyor işte:( galiba bir defa zorladı o günden sonra kanadı zaten iyileşemedigi için zedelendi yine de kanıyor işte 🫠

ay ben buraya üye olurken bunları konuşacağım hiç aklıma gelmezdi ksndjdjd mutlu mutlu tatliş gebelik muhabbetleri falan olur saniyorum yolun sonu b*ka çıktı sjbdjsjdjejdjdjdj herkesten özür diliyorum bu muhabbetlerim için 😅😆
Aman be iğrenç bir şey bu hemorroid olayı benim bir kere klozet kanla doldu dıştan da bir şey yoktu aklım çıktı başka bir şey mi bar diye de sonra dışarı da çıktı kabarıklık yok canım fitil acıtmıyor ben normalde kullanamam fitil ama rahatça hallettim acı olmuyor hemen geçer inşallah canım valla aynı stresi bende yaşıyordum gelecek de tuvalete gidecem diye aklım çıkıyordu iğrenç bir sancıyla beraber bir de onun acısını çekiyordum 🤦🏻‍♀️
Ahahh her şeyi konuşuyoruz işte iyi ki varız 🤣 Aramızda buk muk mahrem vs lafı olmaz her şeyi konuştuk akraba gibi olduk 🤣

Bu ara algıları daha bi açıldı bahçeye çıkardım bugün duvardan geçen kediyi izledi etrafa bakınıyor falan o yüzden de uykuya gecişte zorlandı biraz bu akşam 😆 hunileri takmıştım en son bayıldı zaten 8 de 🫠 banyo yaptırınca bayılıyor benim bebe genelde daha sudayken gözler kayiyor bazen dkdnjdnd tatli şeyler ya 🥹🥹🥹
Ay yerim benimki de takip ediyor ama daha mimik vs yok bön bön bakıyor çok komik 😂 Acaba diyorum tam görüyor mu o baktıkça benim içim eriyor ☺️ At ne güzel bizimki de banyodan sonra yorgun düşüyordu ama yok bugün öylece bakıyor uyuyamadı bir kaka da yeşil üşüttük sanırım ondan bir yerleri mi ağrıyor anlamadım 🤦🏻‍♀️

Aman be iğrenç bir şey bu hemorroid olayı benim bir kere klozet kanla doldu dıştan da bir şey yoktu aklım çıktı başka bir şey mi bar diye de sonra dışarı da çıktı kabarıklık yok canım fitil acıtmıyor ben normalde kullanamam fitil ama rahatça hallettim acı olmuyor hemen geçer inşallah canım valla aynı stresi bende yaşıyordum gelecek de tuvalete gidecem diye aklım çıkıyordu iğrenç bir sancıyla beraber bir de onun acısını çekiyordum 🤦🏻‍♀️
Ahahh her şeyi konuşuyoruz işte iyi ki varız 🤣 Aramızda buk muk mahrem vs lafı olmaz her şeyi konuştuk akraba gibi olduk 🤣
Evet akraba deme size hakaret olur baci olduk boşver mdndjndjd
Ay yerim benimki de takip ediyor ama daha mimik vs yok bön bön bakıyor çok komik 😂 Acaba diyorum tam görüyor mu o baktıkça benim içim eriyor ☺️ At ne güzel bizimki de banyodan sonra yorgun düşüyordu ama yok bugün öylece bakıyor uyuyamadı bir kaka da yeşil üşüttük sanırım ondan bir yerleri mi ağrıyor anlamadım 🤦🏻‍♀️
Bahar havasi mevsim geçişi derken ben usutugum zaten bebeme de geçti belki onun huzursuzluğu da olabilir gerci tek algı olmayabilir djdjjdd benim bebe gülmeye başladı ya 🥹🥹🥹🥹 üstümü giyerken bi baktım bana bakıp gülüyor sıpa 😂😂

Senin istediğin onlara ters bile olsa yapmalilardi sonuçta senin çocuğun. Ben de bunu anlamıyorum söyleyecek çok şey var da işte...
Bastıra bastıra da söyledim. Neyse oğluna söylemicem bişey yoksa kötü olur. Gerçekten iyi kadın ama işte neden böyle yaptı uyuz oldum
Ya işte bunlar cahillik bir şey olacağını düşünmüyorlar eski kafalar oysaki pandemi atlatıldı bu ülkede daha geçende menenjitten güzeller güzeli bir kız vefat etti nasıl içim gitti bunlar bebek 0-3 ay benim gözümde hala hamur gibiler ele bile gelmiyorlar kucağına aldığında desteksiz tutamıyırsun sana yapışı kalıyor ne gerek var uzaktan oku git işte esirgememişsin milletten çağırmışsın da yani o kadar uğraşmışsın bir de foto çekmek nedir yahu napcan elin bebesinin fotosunu Mevlüt keyfi diye mi paylaşcaksın her şeyi boşver canım olan olmuş Allah kabul etsin inşallah sağlıcakla dualarla büyüsün bebişiniz🙏🏻
Benimde arkadaş grubum gelecek özellikle herkesi çağırmadım ama toplanılmışken bir kuran okunsun istiyorum onu da okuyabilen yok 🤣
Bakalım okuyabilen olacak mı olursa gelmişken hayrına güzel olur tabi 🙏🏻🥰🌸

Özüm kırkın çıkmamış senin daha erkenci davranmışsın genelde kırk çıkınca yaparlar ya eski kafalar ondan dedim sizinde hayırlımızdan mevlütünğz canım Allah kabul etsin dualarla büyüsün bebitolarınız 🙏🏻☺️🌸

Hediyelik dağıttınız mı benim hep hastanede bitti acaba yeniden alsam mı diye düşünüyorum ayıp olur mu dağıtmazsam menü Mevlüt menü mü yaptınız ay kafam cok karışık kız yalnızmaklıma geldi
warcrew warcrew ne cilveli hatunsun sen Mevlüt zamanı mutfakta camdan eşinle konuşmalar falan maşallah benim o stres yoğunlukta gözüm görmezdi 😁🤣
Numarada hayırlısıyla atanmak nasip olur inşallah iyi yapmışsınız bebeyi aradan çıkartmışsınız ☺️ Belliydi zaten zeki kızsın yolun başarılarla dolsun kuzum 🙏🏻🌸
Beybi biz de normalde hemen 10 gün içinde falan yapılır da benim ramazana denk geldi yani. Ben magnet yaptırdım kalabalık olcağı için uygun bişi olsun dedim hem de çok güzel

Bastıra bastıra da söyledim. Neyse oğluna söylemicem bişey yoksa kötü olur. Gerçekten iyi kadın ama işte neden böyle yaptı uyuz oldum

Beybi biz de normalde hemen 10 gün içinde falan yapılır da benim ramazana denk geldi yani. Ben magnet yaptırdım kalabalık olcağı için uygun bişi olsun dedim hem de çok güzel
Aynısı resmen gerçekten iyiler bak bir kötülüklerini cidden görmedim ama benim de stresimi uzun zamandır yaşadığım bu konuyu bilmesine rağmen ve bebisi cikartmak bile mevzu değilken yine gönlü olsun diye tamam ama sende kalacak dedik ona bari tamam diyip kandırma yani. Gecistirildim resmen aşırı sinir bozucu. Ben de esime bir şey diyemiyorum çünkü yaoacak bir şey yok olan oldu, ama dedim annenle konuş lütfen diye çünkü üzüldüm ve kırıldım açıkçası diye. Eşimin de haberi yoktu o da sinirlendi zaten ama onu arada bırakmaya da gerek yok. Sonuç ne artık güvenmem yani 😂 bu kurbanda memlekete gidecekler baya uzak 16 saat yol kendi aracıyla, hep beraber mi gitsek diyodular benim de gidesim vardi valla değişiklik olur diye. Ondan vazgeçtim burda bile böyle yapıldıysa orda neler olur düşünemiyorum direkt eledim o konuyu gündemimden 😅 boşver tekrar edip sinirlerimizi bozmayalim boşuna olan oldu önümüzdeki maçlara daha bilgili tecrübeli oluruz artık

Bebege mama vermek zararli mi kimisi öcü gibi bakiyor mama verince ben acikcasi emzirnelerden sonra veriyorum vermemelerinin nedeni ne ? Ben acikcasi doymadigini hissediyorum bebegin biraz da kg alsin istiyorum acikcasi
Ben doktora sormuştum mama vereyim mi kilo alımına göre. Kilo alımı gayet iyi gerek yok demişti. Gerek olsa ben veririm şahsen
Bende bir bakayim ona canim aspiratorle cektim ben de hep bol bol sumuk bu kadarcik cocuktan nerden gwliyor bilmem surekli doluyor
Fizyolojik sıvıyı ne kadar damlatıyorsun çekmeden önce ve bekletiyor musun. Ben çok beceremiyorum sanki şu çekme işini çok zorlanıyorum ya

Aynısı resmen gerçekten iyiler bak bir kötülüklerini cidden görmedim ama benim de stresimi uzun zamandır yaşadığım bu konuyu bilmesine rağmen ve bebisi cikartmak bile mevzu değilken yine gönlü olsun diye tamam ama sende kalacak dedik ona bari tamam diyip kandırma yani. Gecistirildim resmen aşırı sinir bozucu. Ben de esime bir şey diyemiyorum çünkü yaoacak bir şey yok olan oldu, ama dedim annenle konuş lütfen diye çünkü üzüldüm ve kırıldım açıkçası diye. Eşimin de haberi yoktu o da sinirlendi zaten ama onu arada bırakmaya da gerek yok. Sonuç ne artık güvenmem yani 😂 bu kurbanda memlekete gidecekler baya uzak 16 saat yol kendi aracıyla, hep beraber mi gitsek diyodular benim de gidesim vardi valla değişiklik olur diye. Ondan vazgeçtim burda bile böyle yapıldıysa orda neler olur düşünemiyorum direkt eledim o konuyu gündemimden 😅 boşver tekrar edip sinirlerimizi bozmayalim boşuna olan oldu önümüzdeki maçlara daha bilgili tecrübeli oluruz artık
Hee aynen ders oldu bize. Ben de onu bu kadar işin içine sokmam daha da. Diğer gelin de elini süremedi bebeğe. Ben de elden ele bak gene uyuz oldum offff kocama mı söylesem jfjjfmc

Bugün bebis durmadı çok odaklı değildim şimdi yazayim. Bilir kişi değilim ama sarilik durumu yoksa, cisli bez sayısı da yeterkiyse zateb kilosuna da baktiysaniz o da uygundur diye düşünüyorum doyuyodur. Benim bebe de çok emmiyor bazen çok emiyor yani süre tutmuyorum, aç olduğunu zaten anlarsin bence uyku süresi daha kısa olur mesela açsa, bi de fazla emerse de kusuyorlar zaten fazlayi o yüzden zorlamiyorum ama memede de uyutmuyorum cok kriz aninda değilse tam uykuya gececek gibi oluyor zaten memeyi de bırakmış oluyor mesela, gazini cikarirken vs uyanıyor bidaha öyle uyutuyorum veya geri kendi bayılıyor zaten tam emdigini ordan da anliyorum 😅 her emmesinde memeyi tam bosaltmiyor, bazen tek memede ağzını kapatiyor bazen ikisini de emiyor gibi gibi. Dediğim gibi kilosu da yeterliyse zaten bez sayısı da iyiymiş çok stres yapıp kendine dert edinme tadını cikar 🥹🥹🥹 dk olarak da max 15dk emmiştir herhalde baya uzun süre emzirdigimi hatırlamıyorum hiç. Bazi bebekler çok hızlı emiyor belki onla alakalıdır bazisi da daha sakin yavas emiyor tek tip değiller jdndjjdjd

Çok sağolun kızlar 🥰 Endişe edecek bir şey yok o zaman, sizin bebişlerin de güzel emmesine çok sevindim 💕
Kilomuz hala biraz daha yüksek olabilir gibi geliyor, doktor 1.ay kontrolünde iyi dedi yine de işte evham yaptım annelikle birlikte yükleniyormuş evham gerçekten…
Herkese kolaylıklar sağlık mutluluk dilerim minnoşlarınızla 🧿

Back
X