2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Bende genelde gün aşırı veriyorum ve günde 1 kere daha tam tadımlara geçmedim bende ama alışsın diye azcık havuç ezdim içine. İnşallah severler yoksa zor işimiz

Canım görümcenin samimiyetini bilemiyorum ama lise yıllarımda hep dayımlarda kaldım. İkisinin toplam 7 çocuğu vardı ve en geç yürüyeni 9 aylıktı. Dayım sizlerde öyleydiniz 9. aya gelmeden hepiniz yürüdünüz diyordu bize. bizim ailede genetikmiş hiperaktivite mevcut ailede. Hatta sülalemize deli süldürler derlermiş. Köyde hiperaktiflik nedir bilmiyorlar tabi deli damgasını yapıştırmışlar. :) o yüzden benim aklımda çocuklar en geç 10-11 aylıkken yürümüş olurlar düşüncesi vardı.
Görümcemin eltisi oğlumdan 6 ay önce doğum yaptı. Oğlum 7 aylıkken kanepenin bir ucundan diğerine yürüyordu. Eşim sordu onlara aras başladımı yürümeye diye. Yeminle en saf temiz duygularımla atladım. Oha hayatım baksana 7 aylık çocuk yürüyo aras 13 aylık buzamana yürünmezmi artık dedim. Bana dargın bir şekilde baktılar.sana yakışmıyor böyle hareket der gibiydiler. Çocuk yürümüyormuş. Hava attığımı sandılar. Kaan ondan önce yürüdü. Ama okadar düzgün akıllı bir çocukki. Görümcemin oğlu da 14 aylıkken yürüdü. Eşi tarafı da öyleymiş.

Bende 9 aylık yürümüşüm. 1 yaşında akıcı bir şekilde konuşup kendi isteğimle bezi bırakmışım. Şimdi bi kendime bi de veledime bakıyorum. 6 aylik olacak daha emekleme yok ilk defa bugün yüz üstünden sırt üstüne döndü daha da en az 2 hafta dönmez koca g.tünü kaldıramadığından diyeceğim ama bende kiloluymuşum. acaba babasına mı çekti diye kv soruyorum oğlun ne zaman yürüdü dedim oda tabi b.k sürdürmüyo geçiştiriyo beni. Yani olmuyo demekki. Yalnız görümcemin eltisi deyince bi error verdim nasıl oluyordu diye kafam karıştı

İnan kiloyla bebeğin yürüyememesinin bir ilişkisi yok. Aksine benim şahit olduklarım arasında kilolu bebekler daha güçlü oluyorlar. Bahsettiğim çocuk merve gibi cılız bir çocuktu. Kaancelil ise bizim öbür grubun en şişman çocuğuydu ama grupta ilk o yürüdü. Ben sanırım geç konuşmuşum. Dayımların elinde büyümüşüz dede demişiz onu biliyorum. Anama bende soruyorum doğum tarihlerimizi bile bilmiyor zavallım. aman sen zaten ölecektin herkes buırak yaşamaz dedi sonradan geliştin der. :)
Görümcemin eşinin yeğeni :) onlarda aile dostumuz sayılır ayda yılda denk gelir görüşürüz.

Kızlar allak bullak oldum. Çocuğum 7 kg civari zayif kaldi diye dert ediyordum insanlar moralimi bozuyordu. Burda baska dertleri olan anneler re var kimi zayif diyor kimi dönmüyor diyor kimi çabalamiyor diyor vs vs... Çocukluk arkadaşımın oglu 2 senedir lösemi ile savasıyor internetten takip ediyorum. Son paylasiminda hüngür hüngür ağladım nefesim kesildi resmen... Eridi tükendi resmen bebek minicik bedeninde dağlardan büyük acılar var. Gercekten gercekten gercekten her şeyin başı sağlık. Bırakın isteyen yemesin isteyen gec yürüsün isteyen geç konuşsun. Sadakamızı yeterince vermediğimizi yeterince şükretmedigimizi farkettim - utandım.. Rabbim evlatlarımızın sağlığını versin gerisi GERÇEKTEN BOŞŞ... insallah en yakın zamanda ilik örneği verecegim belki bir yavruya umut olur..

Allah şifa versin canım. Eşimin teyzesinin kızının yavrusunda da vardı. 1 yaşındayken teşhis konuldu. Şimdi iki yaşında. Görümcemin eşininki uymuştu allahtan. Bayağı atlattı. İnşallah o yavrucukta tez zamanda atlatır. Evlat acısı korkunç bişi. Allah düşmanıma vermesin

Bu yavru birkac defa nakil yapildigi halde iyileşemedi. Minnacık tükendi tükendi kalmadı artık. İçim daralıyor anne olunca daha iyi anladım nefes alamıyorum eşim de uyudu kaldım öyle konuşsam rahatlicam biraz yoksa migrenim tutacak. Yarın kızılaya gidip örnek vereceğim inşallah.

O anneye allah güç versin. Babaya güç versiN inşallah. Bak çok üzüldüm. Oğlum aklıma geldi

Bana da anneliğin kattığı en büyük şey çok fazla vicdan. Öncedende çok vicdanlıydım ama şimdi dediğin gibi nefesim kesiliyo kötü davranılan yada hasta bi bebek gördüğümde, birisi hayvanlara kötü davrandığında, hasta birini gördüğümde, ölen bi anne haberi aldığımda. İçim daralıyo. İnsanlar ne dertlerle uğrasıyo hele küçücük bedenler ben Güney in kanı alınırken hüngür hüngür ağladım duramadım gece uykusundan sıçrayarak uyandığında acaba bi yeri mi acıyo diye ne yapacağımı şaşırdım Allah o anneye sabır versin nasıl dayanılır bilmem Gerçektenten Halimize şükürler olsun Allah şifa versin

hastaney h yattık ağzındaki yaralardan dolayi ememedi geceden beri susuz
nasıl oldu bebeğin cnm??

ya bende anne olunca anladım zaten bu işleri yoksa benim yeğenlerimde yaşları gelmeden hep yürümüş oluyorlardı şimdi arkadaşlarım var onların çocuklarının hiçbiride yaşında yürümedi. bana çok garip geliyordu sanki bizimkilerinki normalmiş gibi geliyordu. oyüzden belki birilerini ğzmüşümdür farkında olmadan. sonra zamanla anladım ama toparladım şimdi anne olunca iyice anlıyor insan. birde anne olana kadar çok yol katettiğimden midir bilmiyorum. çocuğu olmayana asla çocuk muhabbeti yapmam. hamileyken hamilelik muhabbeti yapmazdım. şimdide bebeğimi kimseyle kıyaslama yapmıyorum. her birisi farklı sonuçta :))

çok haklısın canım . Allah bizlere daha büyük dert vermesin. tek endişemiz bu ay kiloyu az aldı olsun. yoksa ne yavrular var acı çekiyor aileleri perişan. ben hep şükrediyorum. şükretmek gerek.

Kıyamam yavrumaa .. Acil şifalar diliyorum Şimdi nasılsınız canım?
Hava vermeye devam kuzum çok şükür cige de tahribat yok antibiyotik kullanmaya da gerek kalmadı 5 gün daha ilaçlı hava alacak İpek kızım
Benim kız uyandıktan 1.5 saat sonra tekrar uyuyo ve emerek uyuyo. Kalkınca emzir sonra kabağı ver sonra geri emzir midesini yormaz mı bebeğin?
Kuzum az emiyor
Zaten emzir korkma yormaz midesini susayıp da emer o seni İpek mesela ek gıda tarımından sonra su içmesine rağmen yine de emmek istiyor
Eğer 7. Aya giriş hapmış olsaydin öğün olarak verirdin ama şimdi ara öğün olduğundan emzirdiktan 1 saat sonra yeniyor sen yarım saat 45 dk taşır zaten kabaktan iki ısırık ancak alacaktır hepsini yemiyorlar

Ah canım benim arkadaşımın kizina da 5 aylıkken teşhis konuldu..nakil oldu tedavisi devam ediyor su anda 14 aylk..çok çok zor allahım..en en büyük zenginlik sağlık çocuklarımız için sağlıklı olsunlar da zayif şişman farketmez..Çocuklar hep iyi olsunlar.

Kö hücre icin hamile kaldiğin tarihten itibaren 2 yıl bağış yapılmıyor diye biliyorum canım yine de sor istersen. ..
gecmis olsun canım insallah atlatir kısa zamanda

Kizlar biz bugun 6.ay asimizi olduk fakat ebe hanim bebegin kilosu cok iyi ek gida isini 8.aya birakalim dedi siz neler dusunuyorsunuz gec degil mi ben yavas yavas alistiriyordum ek gidaya.
Bu sefer cocuk tadim bilmedigi icin nasil yemek yiyecek zaten beni hala emiyor karacigeri yormayalim havalar sicak ek gidaya 8.ay basla dedi

Birde peynir olarak bebeginizi ne veriyorsunuz sifir tuz olacak dedi ama ben o kadar kati kurallar koymak istemiyorum cok tuzlu olmadigi surece.
Birde disarda mecbur kalinca 1.2 kere meyveli yogurt verdim hazirlardan zarari olur mu tecrubeli anneler

Birde peynir olarak bebeginizi ne veriyorsunuz sifir tuz olacak dedi ama ben o kadar kati kurallar koymak istemiyorum cok tuzlu olmadigi surece.
Birde disarda mecbur kalinca 1.2 kere meyveli yogurt verdim hazirlardan zarari olur mu tecrubeli anneler
sütü kaynatıp içine limon sıkınca lor peyniri oluyor o peyniri yedir derim.altındaki su ilede çorba yapabiliyorsunuz.Hazır ürün yedirme derim.Ev yapımı yaptığın yoğudun içine meyve rendeleyip ver daha sağlıklı

Evde kendi yaptigim yogurdu veriyorum ama disarda zor durumlarda verdim cnm

Bugün aradim canim kök hücre icin doğum engel degil ancak ülkenin herhangi bir yerinde uygun ilik bekleyen çıkarsa benim gitmem gerekiyormus bebeginiz küçük olduğu için gitme durumunuz zor olabilir ve gidemediginiz taktirde karşı taraf için psikolojik çöküntü olabilir dediler. Kafam karıştı aksam kocamin gelmesini bekleyeyim de onunla karar verelim en iyisi yoksa biraz daha bebegimin büyümesini bekleyebilirim

Evde kendi yaptigim yogurdu veriyorum ama disarda zor durumlarda verdim cnm
sen bilirsin tabiki canım ama emzirirken ben bile yemiyorum hazır meyveli yoğurdu çok katkı var onlarda.8. ay çok geç olmazmı yaa bizimde gelişimimiz iyi ama bana ısrarla 4.ayda tadımlık vermeye başla dediler veriyorum bende bu hafta sonu 6 aylık olucaz inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…