• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Bugün aradim canim kök hücre icin doğum engel degil ancak ülkenin herhangi bir yerinde uygun ilik bekleyen çıkarsa benim gitmem gerekiyormus bebeginiz küçük olduğu için gitme durumunuz zor olabilir ve gidemediginiz taktirde karşı taraf için psikolojik çöküntü olabilir dediler. Kafam karıştı aksam kocamin gelmesini bekleyeyim de onunla karar verelim en iyisi yoksa biraz daha bebegimin büyümesini bekleyebilirim
canım ben örnek vereli 4 yıl oldu evlendiğim yıl vermiştim .ne arayan var ne soran,zaten öyle hemen ilik tutup çağırdıkları olmuyor,rabbim hepsinin yardımcısı olsun.Ama bebekli iken yardım etmeyi çok istiyorsan lösevin kurban bağışı var biz yapmayı düşünüyoruz öneririm.Tedavideki diğer ihtiyaçları karşılanıyor onunlada.

sen bilirsin tabiki canım ama emzirirken ben bile yemiyorum hazır meyveli yoğurdu çok katkı var onlarda.8. ay çok geç olmazmı yaa bizimde gelişimimiz iyi ama bana ısrarla 4.ayda tadımlık vermeye başla dediler veriyorum bende bu hafta sonu 6 aylık olucaz inşallah.
Bende ona sasirdim ilk kizimdada 8.ay baslattilar ayda 1 kilo aliyor diye simdi kahvaltida birsey yemiyor buna 6 ay baslicam

canım ben örnek vereli 4 yıl oldu evlendiğim yıl vermiştim .ne arayan var ne soran,zaten öyle hemen ilik tutup çağırdıkları olmuyor,rabbim hepsinin yardımcısı olsun.Ama bebekli iken yardım etmeyi çok istiyorsan lösevin kurban bağışı var biz yapmayı düşünüyoruz öneririm.Tedavideki diğer ihtiyaçları karşılanıyor onunlada.
Kurbanimizi aldik canim onu geri vermrk olmaz ama cok etkilendim bu konuda mutlaka birşeyler yapacagim

Kızlar yardımm

Dün sünnet oldu enes. Ama kanaması durmadı hala sarınca duruyor sargı açılınca tekrar başlıyor. Var mı bu durumu yaşayan

nasıl oldu bebeğin cnm??

ya bende anne olunca anladım zaten bu işleri yoksa benim yeğenlerimde yaşları gelmeden hep yürümüş oluyorlardı şimdi arkadaşlarım var onların çocuklarının hiçbiride yaşında yürümedi. bana çok garip geliyordu sanki bizimkilerinki normalmiş gibi geliyordu. oyüzden belki birilerini ğzmüşümdür farkında olmadan. sonra zamanla anladım ama toparladım şimdi anne olunca iyice anlıyor insan. birde anne olana kadar çok yol katettiğimden midir bilmiyorum. çocuğu olmayana asla çocuk muhabbeti yapmam. hamileyken hamilelik muhabbeti yapmazdım. şimdide bebeğimi kimseyle kıyaslama yapmıyorum. her birisi farklı sonuçta :))

çok haklısın canım . Allah bizlere daha büyük dert vermesin. tek endişemiz bu ay kiloyu az aldı olsun. yoksa ne yavrular var acı çekiyor aileleri perişan. ben hep şükrediyorum. şükretmek gerek.
Ben bide doğumun makattan yapıldığını sanardım. 22 yaşımda ablam yeğenimi doğuracağında öğrendim vajinadan olduğunu. Bide ablamla zıtlaşıyordum3-4 ay sonra doğurcan nerenden çıkıcak bebek bilmiyomusun diye :)

Kizlar biz bugun 6.ay asimizi olduk fakat ebe hanim bebegin kilosu cok iyi ek gida isini 8.aya birakalim dedi siz neler dusunuyorsunuz gec degil mi ben yavas yavas alistiriyordum ek gidaya.
Bu sefer cocuk tadim bilmedigi icin nasil yemek yiyecek zaten beni hala emiyor karacigeri yormayalim havalar sicak ek gidaya 8.ay basla dedi
Bebeğin kaç kilo ki 8.ayi bekle dediler ilk defa duydum böyle birşey

hastaney h yattık ağzındaki yaralardan dolayi ememedi geceden beri susuz
Çok geçmiş olsun kuzum İpek’te emmiyor cikdirmis durumdayım insallah çabucak atlatır Gökçe kız
ağzınin içinde ki tahriş geçmiş dedi doktor ama yok bugün su saat oldu iki kere minnacık emdi emerken öksürüyor falan ondan mi istemiyor anlamadim ağlıyorum valla her emzirmeye çalıştıkça hele sağ meme reddi beni o kadar çok yordu ki yıldım
Ah canım benim arkadaşımın kizina da 5 aylıkken teşhis konuldu..nakil oldu tedavisi devam ediyor su anda 14 aylk..çok çok zor allahım..en en büyük zenginlik sağlık çocuklarımız için sağlıklı olsunlar da zayif şişman farketmez..Çocuklar hep iyi olsunlar.

Kö hücre icin hamile kaldiğin tarihten itibaren 2 yıl bağış yapılmıyor diye biliyorum canım yine de sor istersen. ..

gecmis olsun canım insallah atlatir kısa zamanda
İyiyiz şükür kuzum emmiyor ve ilaçlı havaya devam
Kizlar biz bugun 6.ay asimizi olduk fakat ebe hanim bebegin kilosu cok iyi ek gida isini 8.aya birakalim dedi siz neler dusunuyorsunuz gec degil mi ben yavas yavas alistiriyordum ek gidaya.
Bu sefer cocuk tadim bilmedigi icin nasil yemek yiyecek zaten beni hala emiyor karacigeri yormayalim havalar sicak ek gidaya 8.ay basla dedi
Ne karaciğer tahribatı sacmalamis bebe zaten suan kabagi iki dişliyor bırakıyor oturup bi kabak bile yemiyor ki sen başla minnacık bsy yiyorlar zaten 7. 8. Aya kadar
Evde kendi yaptigim yogurdu veriyorum ama disarda zor durumlarda verdim cnm
disarida buyumix yoğurt varmis sutasin bana onu önerdiler nasıl bilmiyorum zorda kalırsan kullan diye
Ben bide doğumun makattan yapıldığını sanardım. 22 yaşımda ablam yeğenimi doğuracağında öğrendim vajinadan olduğunu. Bide ablamla zıtlaşıyordum3-4 ay sonra doğurcan nerenden çıkıcak bebek bilmiyomusun diye :)
kuzum biyoloji derslerinde okulu mu astın yoksa uyuyor muydun :D

Çok geçmiş olsun kuzum İpek’te emmiyor cikdirmis durumdayım insallah çabucak atlatır Gökçe kız
ağzınin içinde ki tahriş geçmiş dedi doktor ama yok bugün su saat oldu iki kere minnacık emdi emerken öksürüyor falan ondan mi istemiyor anlamadim ağlıyorum valla her emzirmeye çalıştıkça hele sağ meme reddi beni o kadar çok yordu ki yıldım

Ne karaciğer tahribatı sacmalamis bebe zaten suan kabagi iki dişliyor bırakıyor oturup bi kabak bile yemiyor ki sen başla minnacık bsy yiyorlar zaten 7. 8. Aya kadar

disarida buyumix yoğurt varmis sutasin bana onu önerdiler nasıl bilmiyorum zorda kalırsan kullan diye
kuzum biyoloji derslerinde okulu mu astın yoksa uyuyor muydun :KK70:
K Kaan-merve nin Biyoloji dersine fransizca hocasi girmis ondan olaya fransiz :D

K Kaan-merve nin Biyoloji dersine fransizca hocasi girmis ondan olaya fransiz :KK70:

kuzum biyoloji derslerinde okulu mu astın yoksa uyuyor muydun :KK70:
Hiç sevmezdim biyolojiyi sma iyiydim. La hangi derste bölümde gösterildi normal doğum :-)

Ahahass 8 aylik yurumus bir insan var burda karsinda :KK70: efsun sanirim beni gececek bu konuda :KK70: koltuk kenarina tutturdugumda kendisi adim atmaya calisiyor cunku :KK70: gerci sonunda dusuyor ama :KK70:

8aylik yuruyen bi oglum var benimde.yurume olabilir canim.ama 4aylikken konusan yoktur heralde.o da bilincli degildir en azindan.
Yaa 8 aylık mı yürüyoo ciddi mi benimki daha emekleyemiyor ondan şaşırdım ama ellerini tutunca adım atmaya çalışıyo :emir_bebek::emir_bebek::olamaz:

Canım görümcenin samimiyetini bilemiyorum ama lise yıllarımda hep dayımlarda kaldım. İkisinin toplam 7 çocuğu vardı ve en geç yürüyeni 9 aylıktı. Dayım sizlerde öyleydiniz 9. aya gelmeden hepiniz yürüdünüz diyordu bize. bizim ailede genetikmiş hiperaktivite mevcut ailede. Hatta sülalemize deli süldürler derlermiş. Köyde hiperaktiflik nedir bilmiyorlar tabi deli damgasını yapıştırmışlar. :) o yüzden benim aklımda çocuklar en geç 10-11 aylıkken yürümüş olurlar düşüncesi vardı.
Görümcemin eltisi oğlumdan 6 ay önce doğum yaptı. Oğlum 7 aylıkken kanepenin bir ucundan diğerine yürüyordu. Eşim sordu onlara aras başladımı yürümeye diye. Yeminle en saf temiz duygularımla atladım. Oha hayatım baksana 7 aylık çocuk yürüyo aras 13 aylık buzamana yürünmezmi artık dedim. Bana dargın bir şekilde baktılar.sana yakışmıyor böyle hareket der gibiydiler. Çocuk yürümüyormuş. Hava attığımı sandılar. Kaan ondan önce yürüdü. Ama okadar düzgün akıllı bir çocukki. Görümcemin oğlu da 14 aylıkken yürüdü. Eşi tarafı da öyleymiş.
Hmmm bu da mı genetik yani ben 1 yaşında yürümüşum eşim de öyle erken yürümemiş benim gorumcem biraz kıyas peşinde diğer gelinlerle de beni kiyasliyo onun huyunu bildiğimden yazdım zaten..genelde 1 yaş civarı yürüme olur diye düşünüyordum ama baksana aceleciler de varmış gerçekten :KK70:

Kızlar yardımm

Dün sünnet oldu enes. Ama kanaması durmadı hala sarınca duruyor sargı açılınca tekrar başlıyor. Var mı bu durumu yaşayan
Canım nasıl oldu durumunuz hastaneye gitseydin hemen biz sünnet olalı 2 ay oldu dedikleri gibi kolay olmadı geç iyileşti valla bizim..

Back