- Konu Sahibi kardelen384
-
- #68.601
Kızlar çok canım sıkkın. Kızımın kolunda doğum lekesi vardı 2 4 haftadır o leke büyüdü kabuk bağlar gibi oldu cildiye doktoruna gösterdik anlamadi ne olduğunu başka bir doktora gösterelim dedi o da bilemedi. Egzama ya da mantar olabilir verdiğim kremleri bi deneyin yoksa direk biyopsi yaptırın kötü huylu gibi duruyor dedi yığıldık kaldık dua edin bize bir şey çıkmasın
Etrafındakiler ağzına zorla sokmuş olamaz dimi canım senin kararlı olup doktorun söylediklerini yapman gerekirdi geçmiş olsunKızlar en bastan beri benim oğlumda gaz çok fazlaydı.ben hep birseyimi var dedikce başta kayinvaldem sonra annem ve diğer çevrem beni evhamlı olmakla suçladı.
Önce bebek aç dediler beni zorla banyo yapmam için duşa sokup benden habersiz bebeğe mama verdiler.sonra gaz sancıları artıkça bebeğim devamlı emmek istedi,çocuğu obez yapacan dediler.
Bukadar gaz normal değil dedim,her bebek gazlı olur sen abartıyorsun dediler.
Kakası normal mi dedim,hafif sümüksüluk var ama evham yapma diye söylemedik dediler.
Kakasindan kan geldi doktorumuz süt ürünlerini yemeyi kes dedi,vitaminsiz kalırsın ucundan ye biraz,okadardan birşey olmaz dediler.
Ben bebegimin alerjisi var dedikce onlar herşeyden yavaş yavaş tattır dediler.
Ben kimsenin dediğini yapmadıkça hep evhamlı pimpirikli oldum ve sonuç dün sonunda çocuk alerjisi üzerine doktorla görüştük.oğlum için ek gıdalarda kullanmam için özel mama raporu çıkartı.meyveyi bile bu aşamada çiğ olarak vermeyeceğim,önce hoşaf olarak tattiracagim.kendim 15 gün boyunca süt ürünü,dana eti,yumurta,domates,tahin ve çerez tüketmeyeceğim.bebegimin kakası normale dönünce aşamalı olarak baslayacagim yemeye
Ve bana evhamlı diyenlere beni hiç anlamadiniz diye haykırmak istiyorum
Bizde ateş yaptı maalesef. Mizmizlikta yaptı fazlasıyla. Ateş sonraki gün oldu ama 38 dereceye çıktı. Calpol verdim. Sonra bi daha çıkmadı ama mızmızlık huysuzluk 3 gün sürdü.kizlar 6.ay asilari ates yapti mi, bu sabah vuruldu kizim. ebe 4-5 saate ates yapar dedi. sizde oldu mu ?
siz diyorsunuz ya yıkarım diye,benim yikmadigimi nerden biliyorsunuz ki.keske önce sorsaydiniz süt ürünü tükettin mi diye.eylül ayından beri tüketmiyorum süt ürünü.ayrıca kendim deneme yanılma yönetimle domates,tahin ve baharatı kesmiştim.yazımın sonunda da dediğim gibi onların söylediğini yapmadigim için pimpirikli oldumKusura bakmayın şu an ben size inanılmaz sinirlendim doktor alerjik diyor süt ürünlerini kes diyor ama siz kayınvalide ve annenize karşı gelemiyorsunuz. Yıkarım dünyayı ne demek!! Hiç mi araştırma yapmadınız alerjik durumlarla ilgili. Bu size ders olsun bundan Sonra bebeğinizle ilgili durumlar da annesinin siz olduğunu gerekirse sert bi şekilde belirtin
Şimdi burda Yen'i üye olduğum için beni linç edecek üyeler var onlar için de şunu söyleyeyim. Mayıs doğumlu bebeğim var. Yeni üyeyim ancak hamileliğimden beri sürekli takip ettim okunamadığım mesaj yok gibi, aşağı yukarı üyeleri biliyorum
etrafimdakilerin ne söylediği umrumda bile olmaz.doktorun söylediğinden hariç kendim deneme yanılma yöntemiyle tahin,domates ve baharatida kesmiştim.ama yinede devam etti.bakalım yumurta veya etten dolayı olabilir.Etrafındakiler ağzına zorla sokmuş olamaz dimi canım senin kararlı olup doktorun söylediklerini yapman gerekirdi geçmiş olsun
sanırım yanlış anlattım kendimi.süt ürünü kestim.ama atladigim birşey vardı.oda rota virüsü aşısını yaptırmak oldu.alerjik olan çocuklarda rota yapılmaması gerekiyormus.bunu ne ebem nede çocuk doktorum söylemedi banaKızlar en bastan beri benim oğlumda gaz çok fazlaydı.ben hep birseyimi var dedikce başta kayinvaldem sonra annem ve diğer çevrem beni evhamlı olmakla suçladı.
Önce bebek aç dediler beni zorla banyo yapmam için duşa sokup benden habersiz bebeğe mama verdiler.sonra gaz sancıları artıkça bebeğim devamlı emmek istedi,çocuğu obez yapacan dediler.
Bukadar gaz normal değil dedim,her bebek gazlı olur sen abartıyorsun dediler.
Kakası normal mi dedim,hafif sümüksüluk var ama evham yapma diye söylemedik dediler.
Kakasindan kan geldi doktorumuz süt ürünlerini yemeyi kes dedi,vitaminsiz kalırsın ucundan ye biraz,okadardan birşey olmaz dediler.
Ben bebegimin alerjisi var dedikce onlar herşeyden yavaş yavaş tattır dediler.
Ben kimsenin dediğini yapmadıkça hep evhamlı pimpirikli oldum ve sonuç dün sonunda çocuk alerjisi üzerine doktorla görüştük.oğlum için ek gıdalarda kullanmam için özel mama raporu çıkartı.meyveyi bile bu aşamada çiğ olarak vermeyeceğim,önce hoşaf olarak tattiracagim.kendim 15 gün boyunca süt ürünü,dana eti,yumurta,domates,tahin ve çerez tüketmeyeceğim.bebegimin kakası normale dönünce aşamalı olarak baslayacagim yemeye
Ve bana evhamlı diyenlere beni hiç anlamadiniz diye haykırmak istiyorum
İlk mesajınızı tekrar okuyun isterseniz oradan sormaya gerek kalmayan bi anlam var. Kayınvalide ve annenizin deyim yerindeyse dümeni ele aldığı çıkıyor. Ancak sevindim süt ürünlerini kesmenize ve çok geçmiş olsunsiz diyorsunuz ya yıkarım diye,benim yikmadigimi nerden biliyorsunuz ki.keske önce sorsaydiniz süt ürünü tükettin mi diye.eylül ayından beri tüketmiyorum süt ürünü.ayrıca kendim deneme yanılma yönetimle domates,tahin ve baharatı kesmiştim.yazımın sonunda da dediğim gibi onların söylediğini yapmadigim için pimpirikli oldum
bana da pimpirikli muamelesi yapiyorlar, kac kere ek gidaya henuz gecmedik cunku doktor 6.ay kontrolunde baslatacak diyorum aman bisey olmaz diye vermeye calisiyorlar, her seferinde engelliyorum. gecen gun 2.dkka markete gittim o ara elma vermis kv, gizli gizli arkadasina anlatirken yakaladim. cahil de degil bu insanlar ama laftan sozden anlamiyorlar. sut alerjisi var ben sut urunu yemiyorum diyorum 6 aydir, az ye bisey olmaz diye tutturuyorlar, yemeyince kusuyor, abartiyorsun gibi bakiyor. iyice kendinden soguttu kv. cocuk benim cocugum verirsem ben veririm agzina biseyler. laftan anlamadiklarindan 2 dakka yalniz birakmiyorum artik. bizimkinin cildi hassas opmeyin diyorum yuzunden, valla opmedim diyor ama hic inanmiyorum, suc ustu de yakalamadan saldiriya gecmiyim diyorum ama bezdirdi beni. tek tesellim haftada 1 gorusuyoruz, daha sık gorussek kesin kavga ederim.siz diyorsunuz ya yıkarım diye,benim yikmadigimi nerden biliyorsunuz ki.keske önce sorsaydiniz süt ürünü tükettin mi diye.eylül ayından beri tüketmiyorum süt ürünü.ayrıca kendim deneme yanılma yönetimle domates,tahin ve baharatı kesmiştim.yazımın sonunda da dediğim gibi onların söylediğini yapmadigim için pimpirikli oldum
aslında tam tersi.doğumdan önce hiç kimseye kızmayacağım demiştim ama olmadı malesef.ikisinede kızıyorum sonra susuyorlar.İlk mesajınızı tekrar okuyun isterseniz oradan sormaya gerek kalmayan bi anlam var. Kayınvalide ve annenizin deyim yerindeyse dümeni ele aldığı çıkıyor. Ancak sevindim süt ürünlerini kesmenize ve çok geçmiş olsun
4.ay asisinda da mizmizlanmisti bizimki, hakli cocuk aslinda 3 tane asi yapildi bacagindan. ebe kesin cikar atesi diyince calpol verdim ben. bundan sonranda takip edicem.Bizde ateş yaptı maalesef. Mizmizlikta yaptı fazlasıyla. Ateş sonraki gün oldu ama 38 dereceye çıktı. Calpol verdim. Sonra bi daha çıkmadı ama mızmızlık huysuzluk 3 gün sürdü.
Kızlar çok canım sıkkın. Kızımın kolunda doğum lekesi vardı 2 4 haftadır o leke büyüdü kabuk bağlar gibi oldu cildiye doktoruna gösterdik anlamadi ne olduğunu başka bir doktora gösterelim dedi o da bilemedi. Egzama ya da mantar olabilir verdiğim kremleri bi deneyin yoksa direk biyopsi yaptırın kötü huylu gibi duruyor dedi yığıldık kaldık dua edin bize bir şey çıkmasın
Ben doktorlarin korkutmalari diye dusunuyorum. Kalbini ferah tut. Krem flanda bekleme baska doktora git direk biyopsi yapilsinKızlar çok canım sıkkın. Kızımın kolunda doğum lekesi vardı 2 4 haftadır o leke büyüdü kabuk bağlar gibi oldu cildiye doktoruna gösterdik anlamadi ne olduğunu başka bir doktora gösterelim dedi o da bilemedi. Egzama ya da mantar olabilir verdiğim kremleri bi deneyin yoksa direk biyopsi yaptırın kötü huylu gibi duruyor dedi yığıldık kaldık dua edin bize bir şey çıkmasın
Kızlar çocuk dr muz ek gıda konusunda çok birşey anlatmadı.alerji dr ne dediyse öyle yap dedi ama alerji dr çok bisey söylemedi ki bana.sizler nasıl başladınız.çocuk dr muz 2 3 öğün verebilirsin dedi.kusturmayacak şekilde istediği kadar ver dedi ama bizimki verdiğim kadar yer.ayni gün hem sebze hem meyve verebiliyor muyuz?sebzeleri nasıl verdiniz yani 3gün havuç verip 4 gün havuç patates mi yapmaliyim?bide içine yağ koyuyor musunuz
Cnm genelde sebze yada yoğurtla başlatıyorlar. Sen alerjiden dolayı yoğurt veremezsin tabi. Sebzeyle başlayabilirsin. Mesela bugün havuç püresi yaptın. Tabi bu pureyi ben anne sütüyle incelttim azıcık yoksa reddeder. Bu pureyi ilkgun iki çay kaşığı sonraki gün bi tık arttirarark devam et yedir. Baktın 3 gün reaksiyon göstermedi. Bu püreye kabak yada patates ekle. Ilk zamanlar kesinlikle öğün olarak verme. Yani ogunden kastım doyuracak kadar. Tadımlık ve arttırarak devam et. Havuçlu patates püresi alerji yapmadı diyelim. Öğlen onu verdin akşam da armutu cam rendede rendele ve yine aynı kuralla ver. Kahvaltı da ise yumurtanın sarisinin sekizde biri olarak başla hergun arttır. Bir haftanın sonunda tam bir yumurta sarısı yiyebilir olmalı dedi doktorumuz. Biz artık tadimlari bitirdik öğünlere geçtik. Kahvaltı yoğurt corba meyve şeklinde bazen 3 bazen 2 öğün veriyorum. Miktarını bebek belirlemeliymis. Corbalara kiymada ekle dedi doktorum son gittiğimde. Kıyma bazen et suyu bazen tavuk suyu. Tüm sebzeleri de verebilirsin dedi. Avokado önerdi vs. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Buarada doktorumun yönlendirmesiyle biz bu şekilde başladık ve devam ediyoruz. Ikıncı cocugumda olsa benim fikrim değil bu tabi doktoruma güveniyorum ben her doktor farklı şekilde yönlendirebilir. Uygulamak size kalmış.Kızlar çocuk dr muz ek gıda konusunda çok birşey anlatmadı.alerji dr ne dediyse öyle yap dedi ama alerji dr çok bisey söylemedi ki bana.sizler nasıl başladınız.çocuk dr muz 2 3 öğün verebilirsin dedi.kusturmayacak şekilde istediği kadar ver dedi ama bizimki verdiğim kadar yer.ayni gün hem sebze hem meyve verebiliyor muyuz?sebzeleri nasıl verdiniz yani 3gün havuç verip 4 gün havuç patates mi yapmaliyim?bide içine yağ koyuyor musunuz
İnşallah kısa sürede geçeretrafimdakilerin ne söylediği umrumda bile olmaz.doktorun söylediğinden hariç kendim deneme yanılma yöntemiyle tahin,domates ve baharatida kesmiştim.ama yinede devam etti.bakalım yumurta veya etten dolayı olabilir.
Canım merhaba hoşgeldin :) inek sütünden değilde mamadan yapıyorum bazen yoğurdu. Evet canım daha koyu kıvamlı olsun diye bi kaç ölçek fazladan atıyorumHaydarinna bi yoğurt tarifi vermişsin onu okudum ama mama neden koyuluyor onu anlamadım birde 90 cc ye 5 kaşık demişsin normalde 90 a 3 koyuyoruz ya mamayı bu yoğurt için mi geçerli tarif .. Bende mayalıyorum ama normal yoğurt bunu merak ettim bebiş için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?