• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
kizlar merhaba, kizimin poposunda, idrarindan kaynakli kirmizilik var, idrari tahris etmis belli ki. doktor daha da ilerlerse tahlik yapariz dedi ama neden boyle oldu diye bir aciklama yapmadi ben de o karmasada unuttum sormayi. idrar neden popoyu tahris eder, ne yapmak gerekir gecmesi icin?
İdrar yolu enfeksiyonu olabilir oyuzden tahlil yaparız demiştir muhtemelen sık sık yıkayıp kurula bu dönemde p

makati pistiyse normal pisik kremi sur canim, ön tarafsa bepantol kizarikligini geciriyor ama merhem olan krem olan degil, losyonlu islak mendil kullaniyorsan birak pisik yapiyo, gunde iki kez dudaklarin ic tarafini sicak suyla yikayip kurulayip bephantol sur gecer hemen.
ek gidaya gectiyseniz yediklerinde pisik oluyor, benim oglan gunde 1 kez yogurt yiyor azcik, popo cevresi kizariyo kaka yapmasa bile.
penaten krem surdum simdi, daha once de hametan krem surmustum işe yaramamis o. on kismi da biraz kizarmis, idrarin geldigi yerler kirmizi olmus. ek gidaya daha baslamadik, ben de farkli bisey yemedim aslinda. insallah idrar yolu enfeksiyonu degildir, cok sıkıntıli bir rahatsizlik.

İdrar yolu enfeksiyonu olabilir oyuzden tahlil yaparız demiştir muhtemelen sık sık yıkayıp kurula bu dönemde p
pamuklu suyla silip kuruluyorum hep. bence de idrar yollarindan suphelendi, birkac gundur havalar cok sogudu, usutup de idrar yolu enfeksiyonu olmus olabilir. bu gun kalin corap giydirdim hep sicak tutsun diye, insallah gecer hemen

penaten krem surdum simdi, daha once de hametan krem surmustum işe yaramamis o. on kismi da biraz kizarmis, idrarin geldigi yerler kirmizi olmus. ek gidaya daha baslamadik, ben de farkli bisey yemedim aslinda. insallah idrar yolu enfeksiyonu degildir, cok sıkıntıli bir rahatsizlik.
Cnm bebeğin genel olarak huzursuzmu ? Durup durup arada bağırdığı oluyor mu? Idrar yolu enfeksiyonu olan bebek mutlu huzurlu olmaz. Illa anlarsın yani onu demek istiyorum. Çiş yaparken ağlar vs. Eğer genel durumu normalse hic endişe etme derim.

gece beslemesi yaparım onda sorun yok da gece üçten sonra birer saat ya da yarım saat arayla uyanıyor, ona çözüm bulamıyorum.

Canım bizde de aynı sorun var, doktor 7.ayın sonlarına doğru düzelecek demişti. Sanırım mideleri büyüyecek ve akşam ek gıdayı daha fazla yediğinden daha fazla uyuyacak.
Ancak arkadaşlarımdan duyduğum 1 yaşına kadar gece uyanıyor 1 yaşından sonra da 1 kez kalkıyor diyorlar.. tabii her bebeğe göre değişir ama 1 yaş öncesi kesintisiz uykuları olur mu bilmem.
6 aydır dayandık bi 6 ay daha dayanırım diye kendimi teselli ediyorum ama şöyle 4-5 saat kesintisiz uyusa ona da razıyım..

Canım merhaba hoşgeldin :) inek sütünden değilde mamadan yapıyorum bazen yoğurdu. Evet canım daha koyu kıvamlı olsun diye bi kaç ölçek fazladan atıyorum
Ay ben yaptim mamadan cok akiskan oldu kizima verdim bune boyle beeeh der gibi tukurdu bi de sinirlendi :D bi daha yapmicim beceremedim

gece beslemesi yaparım onda sorun yok da gece üçten sonra birer saat ya da yarım saat arayla uyanıyor, ona çözüm bulamıyorum.
O uyanmalarında emzirmeden uyutmaya çalışacaksınız. Yatağında hafif sırtını yada göğsünü okşayarak olabilir. Ya da kontrollü ağlatma yöntemiyle olabilir. Ama size tavsiyem hiç bir eğitim metodunu tam anlamıyla incelemeden uygulamayın. Yanlış yapılan uygulamalar uykuyu daha çok bozuyor. İnstagramda irlandalı anne sayfası var. Bir de bebekveuyku sayfası var her iki sayfada uyku eğitimi alanında eğitim almış kişilerin sayfası. Sinem gerger akınalın kitabı var bebeğiniz uykuyu çok sevecek alıp okuyabilirsiniz. Ama en güzeli tracy hogg bebek bakım sorunlarına mucize öneriler kitabını alın çok güzel anlatıyor uyku eğitimini. Eğitim verecek olursanız yardımcı olurum biraz zorlu oluyor ama bir hafta sıkıntı çekersiniz. Hatta 2. Günden sınra uykular direk uzuyor uyanmalar azalıyor.

Cnm bebeğin genel olarak huzursuzmu ? Durup durup arada bağırdığı oluyor mu? Idrar yolu enfeksiyonu olan bebek mutlu huzurlu olmaz. Illa anlarsın yani onu demek istiyorum. Çiş yaparken ağlar vs. Eğer genel durumu normalse hic endişe etme derim.
sabahlari haric aglayarak uyaniyor genelde uykudan (memede yada kucakta uyuttum icin yatagi sevmiyor pek), meme verince susuyor ama hemen. bir de uykusu varsa huzursuzlaniyor ama onun disinda uykusu yoksa ve karni toksa oyun halisinda oynuyor yada ana kucaginda oturup oyuncagiyla oynuyor. oyle belirli bir huzursuzlugu yok gibi. daha omce burda arkadaslar da yazmisti, bazen ciddi belirtisi olmazmis testte cikiyormus. ama numunenin alinma seklinden kaynakli da enfeksiyon cikabiliyor tabi testte

Ben de muglalıyım ilk kez duydum 6 ay kinasini Internete baktim ege yoresi adetidir diyor bir de :) annem de duymamis ama fotolardan gordugu kadariyla cok hosuna gitti torunuma ben de yapacagim diyor simdi :)
Gerçekten öyle bende ilk defa arkadaşlar ısrar etti diye yaptım ama değdi yaa bide o bindallı bi yakıştı kızıma çok duygulandım

canım bide de süt allerjisi var.alerjik olduğu zaman benek benek kızarıyor poposu.bizde diğer belirtiler gaz sancısı ve mukuslu kaka oluyo.bunlardan da varsa yediklerine dikkat et

pamuklu suyla silip kuruluyorum hep. bence de idrar yollarindan suphelendi, birkac gundur havalar cok sogudu, usutup de idrar yolu enfeksiyonu olmus olabilir. bu gun kalin corap giydirdim hep sicak tutsun diye, insallah gecer hemen
İnşallah hemen geçer ben kurutma makinesiylede kurutuyorum pişik olduğu zamanlar

canım bide de süt allerjisi var.alerjik olduğu zaman benek benek kızarıyor poposu.bizde diğer belirtiler gaz sancısı ve mukuslu kaka oluyo.bunlardan da varsa yediklerine dikkat et
sut alerjisi benim kizimda da var, bende sut urunu tuketmiyorum. ilk oldugunda doktor 6.ayda gecebilir demisti, ona guvenip bir suredir daha az dikkat ediyordum, tekrar sıkı tutuyum en iyisi diyetimi.

Ben artık kafayı yemek üzereyim ya:( ilk 3 ay geceleri 1 veya 2 kez uyanan kızım artik geceleri hiç uyumuyo yatağımda yattığımı hiç hatırlamıyorum sabaha karşı siziyo artik o zamanda oğlum uyaniyor 7 gibi uykusuzluktan yorgunluktan ne yapacağımı şaşırmış durumdayım neden geceleri uyumuyor:(((

Canım bizde de aynı sorun var, doktor 7.ayın sonlarına doğru düzelecek demişti. Sanırım mideleri büyüyecek ve akşam ek gıdayı daha fazla yediğinden daha fazla uyuyacak.
Ancak arkadaşlarımdan duyduğum 1 yaşına kadar gece uyanıyor 1 yaşından sonra da 1 kez kalkıyor diyorlar.. tabii her bebeğe göre değişir ama 1 yaş öncesi kesintisiz uykuları olur mu bilmem.
6 aydır dayandık bi 6 ay daha dayanırım diye kendimi teselli ediyorum ama şöyle 4-5 saat kesintisiz uyusa ona da razıyım..
gece üç kez kalkmaya da razıyım :anne:

O uyanmalarında emzirmeden uyutmaya çalışacaksınız. Yatağında hafif sırtını yada göğsünü okşayarak olabilir. Ya da kontrollü ağlatma yöntemiyle olabilir. Ama size tavsiyem hiç bir eğitim metodunu tam anlamıyla incelemeden uygulamayın. Yanlış yapılan uygulamalar uykuyu daha çok bozuyor. İnstagramda irlandalı anne sayfası var. Bir de bebekveuyku sayfası var her iki sayfada uyku eğitimi alanında eğitim almış kişilerin sayfası. Sinem gerger akınalın kitabı var bebeğiniz uykuyu çok sevecek alıp okuyabilirsiniz. Ama en güzeli tracy hogg bebek bakım sorunlarına mucize öneriler kitabını alın çok güzel anlatıyor uyku eğitimini. Eğitim verecek olursanız yardımcı olurum biraz zorlu oluyor ama bir hafta sıkıntı çekersiniz. Hatta 2. Günden sınra uykular direk uzuyor uyanmalar azalıyor.
teşekkür ederim, aldım bebeğiniz uykuyu çok sevecek’i, okuyup biraz araştırmadan başlamam zaten. bir de altıncı ay dolsun, biraz daha iletişimimiz artsın istiyorum yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum da:işsiz: tracy’i de okuyayım da bebişin ayarlarını bozmayayım :KK49:

sanırım yanlış anlattım kendimi.süt ürünü kestim.ama atladigim birşey vardı.oda rota virüsü aşısını yaptırmak oldu.alerjik olan çocuklarda rota yapılmaması gerekiyormus.bunu ne ebem nede çocuk doktorum söylemedi bana
Çok üzüldüm çok g3cmis olsun öncelikle benim iki evkafında alerjik benden dolayı. Neden rotavirus yapılıyormuş canim.

Back