2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Peki eline yüzüne kıyafetlerine bulaştırdı mı? Alıcam da karar veremedim.
elma koydum ben icine, oyle bulasma falan olmadi pek, salyasi fazla oldu sadece. daha sulu biseyler konulsa belki ustu basi kirlenirdi. migrosta 13 tl ye aldim ben, denemek icin alinabilir.

Ne kadar güzel yazmışsınız Allah razı olsun.
Bebeğinizle birlikte en güzel günler sizin olsun. Çok çok teşekkür ederim. Allah o günleri gösterirse inşaallah bunları dikkate alıcam. İlk olunca insan bilgisiz oluyor. Allah nasip ederse böyle okurken mayısa kadar sizlerin sayesinde çok şey öğrenmiş olucam.

Kızlar oğlumun dişlerinin ucu tamamen çıktı gogsumu ısırıyor can açısına bagiriyorumoda korkuyor alamıyorum kendimi bagirmaktan

Kızlar oğlumun dişlerinin ucu tamamen çıktı gogsumu ısırıyor can açısına bagiriyorumoda korkuyor alamıyorum kendimi bagirmaktan
bizimkinin disi yok ama damaklariyla cekip cekip birakinca bile ince bir sızı oluyor, disleme acisini dusunemiyorum. ama bizler ne meme yaralarini atlattik, bu da gececek elbet.

bizimkinin disi yok ama damaklariyla cekip cekip birakinca bile ince bir sızı oluyor, disleme acisini dusunemiyorum. ama bizler ne meme yaralarini atlattik, bu da gececek elbet.
Yaa ne yaralarım geçti yarıldı goguslerim o emdikce ben ağladım bağırdım ama bu acı başka acı memeyi bırakana kdr devam edecek bu

Yaa ne yaralarım geçti yarıldı goguslerim o emdikce ben ağladım bağırdım ama bu acı başka acı memeyi bırakana kdr devam edecek bu

Evet yeni dertlerimiz diş ve ek gıda :))) bizimkinde diş yok ama çekiştirmelere başladı..

Ek gıdaya da başladık tadımlar vs sorunsuz atlatırız umarım, tek korkum kabız olmasın..

bebegini emzirmek ne zahmetli iş. memen once sut gelsin, bebek tutabilsin diye cekistirilir. sonra emzirmeye alismamiş meme bunu garipser, çatlar yara olur. aciyla devam edersin emzirmeye. sonra bi bakmissin tas gibi bir meme, hayirli olsun mastit ve sut sıtması olmussun, tir tir titrersin atesten. o gecer, elalemin laflarindan, sinirden sutum kesildi mi, kesilecek mi diye uzulursun. o yetmez bu sut az derler, çogaltmak icin yemedigin icmedigin ot, şerbet kalmaz, hamileyken aldigin kilo yetmezmis gibi emzirirken de kilo almaya devam edersin. rejim yapamazsin, istedigini yiyemezsin gaz yapar, sut alerjisi çikar bebekte, peynir bile yiyemezsin, kemiklerin inceliyor gibi hissedersin. bunca sıkıntı arasinda bi sigara yakiyim bari dersin, aaaa emziriyorsun o da yasak. boyle uzar gider.
emzirmek bile tek basina buyuk fedakarlik demekmis meger.

Nasıl başladın neler aldın anlatır mısın biraz cnm. Sanırım kabızlik ek gıda da kacinilmaz birşey.
Evet yeni dertlerimiz diş ve ek gıda :))) bizimkinde diş yok ama çekiştirmelere başladı..

Ek gıdaya da başladık tadımlar vs sorunsuz atlatırız umarım, tek korkum kabız olmasın..

Evet aynen öyle cnm 6 aylık olcak dereotu yiyorum ama sıkıldım artık. O kdr üstüne düşmücem ek gıdaya gecicez ya ztn

sana tavsiyem piyasadaki her seyi alma..meselaaa reflü yastigi yok reflü yatagı...bebek Allah'in izniyle dogsun bi belki olmucak reflüsü...cok cok yataginin bi tarafini yükseltirsin ayagina bir sey koyup..buarada sirf minnos diye sepet besik vs alma ..4-5 ay ancak yatiyorlar sonra donemiyor bebek..en güzeli park yatak...maddi durumun iyiyse silverette gumus kapak al. 270 falandi sanirim. o zaman ne kreme ne gogus kalkanina ne ayva cekirdegine vs ihtiyacin olmuyor..miss gibi emziriyosun..ben C seklindeki emzirme yastigini cok kullandim..simdi bebek oturmaya baslarken arasina oturtuyorm yine cok ise yariyor...bol bol müslin bez ya da battaniye al. Mayis dogumu olacaginicin öyle kalin polar battaniye.kullanilmiyor..Ayrica yeni dogan kiyafeti az al..0-3 ay alman daha iyi olur. Nasil buyuyorlar şok olursun zaten ilk 3 ayi yaza geldigi icin muhtemelen bezinin ıstune bi atlet giydirceksin okadar..cok cok ince zıbın.
Allah saglikla kucagina almak nasip etsin

Çok teşekkür ederim. Dikkate alıcam bunlarıda

ammmaaaa ne olursa olsun dünyanın en güzel şeyi bence.hele tam uykuya dalmadan memeyi ağzından çıkarırsın da oda gözler kapalı dudağını uzata uzata memeyi arar ya

Hanimlar merhaba cok yeri degil biliyorum ama 9 ay hamilelik paylastik burda fikirlerinize ihtiyacim var. Esimle bosanma noktasindayiz. Oglum dogana kadar boyle degildi surekli memnuniyetsiz yaptin hic birsey taktir etmez ama bi acigimi gorsun agziyla yer bitirir beni. Cocuklariyla ilgilenmiyor yorgunlugumu gormuyor. Bencil biri oldu. beni dusunmeyen odun bi adam oldu. Ac kalsam ac uyutur o sekil ceviz kabunu doldurmucak pronlemlerle bogusuyoruz. Artik bitsin diyoruz. Cunku ben esi degil gibiyim aglasam bi sarilmaz hic umursamaz. Biriyle tartissam hep karsi taraf tutar. Kalbimi kiracak cok agir sozler soyledi ve bunun karsilinda bende soyledim artik sevemiyorum kizlar onu sevemiyorum. Evliligimin anlami kalmadi yaptiklarindan oturu o kadar kirdiki yuregimde sevgiden cok uzuntu sıkinti kaldi size sorum su 2 cocum var isim yok ben calisim desem onlari bakacak annen yakinim yok ama cocuklarimdanda ayrilmak istemiyorum. Cocuklarim yanimdayken calisip kendime ve cocuklarima nasil bakabilirim bi fikriniz varmi biliyorum sizde yok diceksiniz ama hayatim cok kotu geciyor sorumluluklar cocuklar altinda ezildim esin yardimci olucagina pisikolojik laflariyla beni bitiriyor artik.

bosandiktan sonra ailene yakin bir yere yerlesme imkaanin var mi. 2 cocugun oldugu icin esinden nafaka alirsin ama ihtiyaclarinin ne kadarini karsilar ki. sen calismak istedikten sonra elbet durumuna uygun bir iş bulursun.
ah bu erkekler yok mu, Allah bunlara muhtac etmesin insani, biz onca dert cekiyoruz gikimiz cikmiyor, bu erkek milleti en ufak olumsuzlukta car car konusuyor. bendeki de seninkinin farkli bir versiyonu, ama kotu soz soylemez, buna da sukur.

Hay ağzına sağlık.. bir de süt tok tutmadığı için 2 saatte bir kalkıp emzir gece gündüz emzir uyku düzenin kalmasın...

Annelik emzirmekle ölçülmeli bence :))

Nasıl başladın neler aldın anlatır mısın biraz cnm. Sanırım kabızlik ek gıda da kacinilmaz birşey.

Canım 3 gün kuralı ile başladım (internette detaylı yazıyor), patates, kabak, havuç, balkabağı tatırdım arada dişi kaşındığı için eline salatalık yeşil soğan elma verdim.
Elmada dikkatli ol ufak ufak kopartabiliyor.
Yoğurt verdim yedi alerjisi yokmuş devam ediyorum.

Zaten öyle hemen löp löp yemiyorlar 5 gıdada 15 gün geçiyor tadım oluyor.

Plastik kapaklı kap aldım dışarı çıkarken iyi oluyor evde buzdolabı için cam kapaklı aldım. Silikon kaşık aldım ama hem çok küçük hemde eğriliyor sevemedim porselen kaşık kullanıyorum, ama onun eline silikon olanı veriyorum ki ağzını bulsun yemeye alışsın diye.
Mama önlüğü illaki şart ama henüz o reklamlarda ki gibi olmadı :)) üst baş batıyor.. ben tam beceremiyorum.

Şimdilik bu kadar, ilerleyen günlerde kabakla pirinç haşlayıp zeytinyağı ekleyip vereceğim, havuç patates karışık vereceğim vs vs artık bundan sonrası çorba, gece muhallebisi şeklinde olur. 6.ay tam bitince yumurta sarısı lor peyniri falan olacakmış şimdilik bekliyoruz.

Bu arada blender kullanmadım herşeyi çatalla iyice ezip verdim kolayca yuttu, ilerki dönemler için pütürlüye alışması çok çok önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…