- Konu Sahibi kardelen384
-
- #68.021
Cam rende almadın mı cnm ezmek yerine. Ben devlette test yaptırdım alerjisi kesin var diyordum yeşil ve sumuksu yapıyordu çıkmadı alerjisi. Suphedeyim bir kere daha yaptırsammi test diye. Yogurt la da başlanır diye biliyorum. Ben eline havuç yeşil soğan salatalık verdim hepsini koparıyor yutuyorCanım 3 gün kuralı ile başladım (internette detaylı yazıyor), patates, kabak, havuç, balkabağı tatırdım arada dişi kaşındığı için eline salatalık yeşil soğan elma verdim.
Elmada dikkatli ol ufak ufak kopartabiliyor.
Yoğurt verdim yedi alerjisi yokmuş devam ediyorum.
Zaten öyle hemen löp löp yemiyorlar 5 gıdada 15 gün geçiyor tadım oluyor.
Plastik kapaklı kap aldım dışarı çıkarken iyi oluyor evde buzdolabı için cam kapaklı aldım. Silikon kaşık aldım ama hem çok küçük hemde eğriliyor sevemedim porselen kaşık kullanıyorum, ama onun eline silikon olanı veriyorum ki ağzını bulsun yemeye alışsın diye.
Mama önlüğü illaki şart ama henüz o reklamlarda ki gibi olmadı :)) üst baş batıyor.. ben tam beceremiyorum.
Şimdilik bu kadar, ilerleyen günlerde kabakla pirinç haşlayıp zeytinyağı ekleyip vereceğim, havuç patates karışık vereceğim vs vs artık bundan sonrası çorba, gece muhallebisi şeklinde olur. 6.ay tam bitince yumurta sarısı lor peyniri falan olacakmış şimdilik bekliyoruz.
Bu arada blender kullanmadım herşeyi çatalla iyice ezip verdim kolayca yuttu, ilerki dönemler için pütürlüye alışması çok çok önemli.
oyle de demeyelim :)Hay ağzına sağlık.. bir de süt tok tutmadığı için 2 saatte bir kalkıp emzir gece gündüz emzir uyku düzenin kalmasın...
Annelik emzirmekle ölçülmeli bence :))
Allah ıslah etsin inşallah çok zor destekçin olmalı peki eşin kabul etti miHanimlar merhaba cok yeri degil biliyorum ama 9 ay hamilelik paylastik burda fikirlerinize ihtiyacim var. Esimle bosanma noktasindayiz. Oglum dogana kadar boyle degildi surekli memnuniyetsiz yaptin hic birsey taktir etmez ama bi acigimi gorsun agziyla yer bitirir beni. Cocuklariyla ilgilenmiyor yorgunlugumu gormuyor. Bencil biri oldu. beni dusunmeyen odun bi adam oldu. Ac kalsam ac uyutur o sekil ceviz kabunu doldurmucak pronlemlerle bogusuyoruz. Artik bitsin diyoruz. Cunku ben esi degil gibiyim aglasam bi sarilmaz hic umursamaz. Biriyle tartissam hep karsi taraf tutar. Kalbimi kiracak cok agir sozler soyledi ve bunun karsilinda bende soyledim artik sevemiyorum kizlar onu sevemiyorum. Evliligimin anlami kalmadi yaptiklarindan oturu o kadar kirdiki yuregimde sevgiden cok uzuntu sıkinti kaldi size sorum su 2 cocum var isim yok ben calisim desem onlari bakacak annen yakinim yok ama cocuklarimdanda ayrilmak istemiyorum. Cocuklarim yanimdayken calisip kendime ve cocuklarima nasil bakabilirim bi fikriniz varmi biliyorum sizde yok diceksiniz ama hayatim cok kotu geciyor sorumluluklar cocuklar altinda ezildim esin yardimci olucagina pisikolojik laflariyla beni bitiriyor artik.
Oyy sevsinler. Zor oldu mu canım valla bem çok tırsıyorum dişten zaten çok mutsuz bizim kızKızlar bizimde dişimiz çıktı
Son kelimeniz hiç ama hiç hoş olmadı. Sana Allah nasip etmiş emzirmişsin. Benimki en basindan beri emmedi. Anne değil miyiz biz o zaman. Aylarca ağladim. Ne yaptıysam emmedi. Yıktın perdeyi eyledin viran. Etrafta .. aaaa niye emmiyo emmesi lazım ama diyen kişilerden hiç bir farkın kalmadı . Tam toparlandim derken bir kez daha yıkılıyorum.Hay ağzına sağlık.. bir de süt tok tutmadığı için 2 saatte bir kalkıp emzir gece gündüz emzir uyku düzenin kalmasın...
Gerçekten sabır etmen gerekiyor. Çünkü senin durumunu biliyorum destek olan yok. Destek yoksa işin şu aşamada çok zor arkadaşım. He benim param yada meslegim var. Bakıcı bile tutmaya yeter diyebiliyorsan o zaman düşün derim. Özellikle maddi güç yoksa eğer boşanmak kolay olmuyor.Hanimlar merhaba cok yeri degil biliyorum ama 9 ay hamilelik paylastik burda fikirlerinize ihtiyacim var. Esimle bosanma noktasindayiz. Oglum dogana kadar boyle degildi surekli memnuniyetsiz yaptin hic birsey taktir etmez ama bi acigimi gorsun agziyla yer bitirir beni. Cocuklariyla ilgilenmiyor yorgunlugumu gormuyor. Bencil biri oldu. beni dusunmeyen odun bi adam oldu. Ac kalsam ac uyutur o sekil ceviz kabunu doldurmucak pronlemlerle bogusuyoruz. Artik bitsin diyoruz. Cunku ben esi degil gibiyim aglasam bi sarilmaz hic umursamaz. Biriyle tartissam hep karsi taraf tutar. Kalbimi kiracak cok agir sozler soyledi ve bunun karsilinda bende soyledim artik sevemiyorum kizlar onu sevemiyorum. Evliligimin anlami kalmadi yaptiklarindan oturu o kadar kirdiki yuregimde sevgiden cok uzuntu sıkinti kaldi size sorum su 2 cocum var isim yok ben calisim desem onlari bakacak annen yakinim yok ama cocuklarimdanda ayrilmak istemiyorum. Cocuklarim yanimdayken calisip kendime ve cocuklarima nasil bakabilirim bi fikriniz varmi biliyorum sizde yok diceksiniz ama hayatim cok kotu geciyor sorumluluklar cocuklar altinda ezildim esin yardimci olucagina pisikolojik laflariyla beni bitiriyor artik.
Anneligin bi kistasla ölçülmesi cok saçma emziremeyenler anne degil mi geceleri sabahlara kadar keyfinemi uykusuz kaliyolar adim atarken kucakta. 6 7 kiloluk bi bebegi keyfinemi tasiyolar ben emziremiyorum ne derece anneyim acaba simdi boyle diyince yapilan hersey bosmus dedim keske emzirip anne olabilseydimHay ağzına sağlık.. bir de süt tok tutmadığı için 2 saatte bir kalkıp emzir gece gündüz emzir uyku düzenin kalmasın...
mesajını yeni farkettim geç oldu ama yine de yazayım dedim cnm. E bebekte Şubat'ta hergun belirli ürünlerde indirim oluyor ve güzel indirimler oluyor. Mayıs'ta doğum yapacaksan mutlaka Şubat'ı bekle herşeyi almak için. Ben geç öğrendim birçok şeyi almıştım ama arabayı indirimle aldım. Kraft mist travel bebek arabası aldım. Ana kucağını takip kullanabiliyosun altı aya kdr. Çok hafif kullanışlı bir araba. Fiyatı 1200 civarı vardı sanırım ama indirimle 928 e aldim.Merhaba 2018 mayıs anneleri
Bende naaipse 2019 mayıs annesi olacağım diğer arkadaşımın sorusuna ek olarak bende bebek arabası tercihlerinizi merak ediyorum..
Açıkçası konforundan ötürü travel sistemlerden yana gönlüm. Ama hangisi malum fiyat aralığı çok açık
Bide bebek odası yapmayı planlıyorum ilk aylar için yanımda sepet beşiklerden düşünüyorum bu konudaki tecrübelerinizi bekliyorum
bosandiktan sonra ailene yakin bir yere yerlesme imkaanin var mi. 2 cocugun oldugu icin esinden nafaka alirsin ama ihtiyaclarinin ne kadarini karsilar ki. sen calismak istedikten sonra elbet durumuna uygun bir iş bulursun.
ah bu erkekler yok mu, Allah bunlara muhtac etmesin insani, biz onca dert cekiyoruz gikimiz cikmiyor, bu erkek milleti en ufak olumsuzlukta car car konusuyor. bendeki de seninkinin farkli bir versiyonu, ama kotu soz soylemez, buna da sukur.
00Allah ıslah etsin inşallah çok zor destekçin olmalı peki eşin kabul etti mi
Gerçekten sabır etmen gerekiyor. Çünkü senin durumunu biliyorum destek olan yok. Destek yoksa işin şu aşamada çok zor arkadaşım. He benim param yada meslegim var. Bakıcı bile tutmaya yeter diyebiliyorsan o zaman düşün derim. Özellikle maddi güç yoksa eğer boşanmak kolay olmuyor.
Cam rende almadın mı cnm ezmek yerine. Ben devlette test yaptırdım alerjisi kesin var diyordum yeşil ve sumuksu yapıyordu çıkmadı alerjisi. Suphedeyim bir kere daha yaptırsammi test diye. Yogurt la da başlanır diye biliyorum. Ben eline havuç yeşil soğan salatalık verdim hepsini koparıyor yutuyor
Kızlar bizimde dişimiz çıktı
Son kelimeniz hiç ama hiç hoş olmadı. Sana Allah nasip etmiş emzirmişsin. Benimki en basindan beri emmedi. Anne değil miyiz biz o zaman. Aylarca ağladim. Ne yaptıysam emmedi. Yıktın perdeyi eyledin viran. Etrafta .. aaaa niye emmiyo emmesi lazım ama diyen kişilerden hiç bir farkın kalmadı . Tam toparlandim derken bir kez daha yıkılıyorum.
Anneligin bi kistasla ölçülmesi cok saçma emziremeyenler anne degil mi geceleri sabahlara kadar keyfinemi uykusuz kaliyolar adim atarken kucakta. 6 7 kiloluk bi bebegi keyfinemi tasiyolar ben emziremiyorum ne derece anneyim acaba simdi boyle diyince yapilan hersey bosmus dedim keske emzirip anne olabilseydim
anasina bisey diyememis sinirini senden cikarmis sonra da pisman olmuş, sakinligini koru canim, ilk cocukta boyle pislik yapiyor kayinvalide tarafi. zamanla kabulleniyorlar, sen esini al karsina laf sokmadan falan tane tane anlat, bir ikinci vakanin geri donusumu olmayacagini bilsin, kimsenin stres topu degiliz biz.annenler falan varsa bir muddet git dinlen.Kızlar hiç iyi değilim, öğlen eşimle feci tartıştık hiç ağlayamadım tuttum kendimi kızım etkilenir die, başım zonkluyor, midem bulanıyor, yüreğim sıkışıyor. Kendi halimde bebeğime bakıp ev, market pazar işimi kendim yapıyorum, kvler hafta 1 yada 2 kez ellerini kollarını sallayarak bebek sevmeye geliyorlar. Ay sonuna doğru para olmuyor herşey pahalandı, melemen soğan patates kızartması makarna yer oluyoruz eşimle. En son geldiklerinde de ay sonuydu, elleri boş gelmişler eşime dedim çorba patates yapabilirim akşama, olmaz dedi düşündük kıyma falan alsak falan derken baya masraf ettik. Güzelce sofra kurdum onlara, bebeği doyasıya sevdiler. Eline sağlık demeden çekip gittiler. Haftasonu biz gidelim onlara die beklemişler, gitmedik, eşim bilgisayarda oyun oynadı sabah akşam. Ben rutin iş yaptım. Kv çekişmiş eşime nie getirmedin torunumu die. Baktım telde kavga ediyorlar hiç bulaşmadan aldım çocuğu gittim. Eşim geldi bana bağırmaya başladı. Susturdum bugün öğlen geldi yine bana bağırmaya başladı. Biz torun sevemiyoruz demişler ben götürtmedim sanıyorlar haftasonu. Dedim daha ne sevecekler absorbe mi edecekler kızımı görüşüyoruz ya işte. Yatılı kalabilirmiş onlar bizde isterlerse 1 ay, benden yüz bulamıyorlarmış. Biz kalabilirmişiz onlarda eşim ordan işe gidip gelirmiş. Saçmaladı eşim. El çocuğu gibi oluyormuş böyle gelip sevip gitmek. Dedim zaten onların çocuğu değil. Torun böyle sevilir herkesin evi var yurdu var. Ev ev üstüne olmaz, yeni tartışma konuları çıkar. Eşim sus dedi cevap verme gırtlağıma yapıştı. Sonra hemen ben napıyorum ya dedi pişman oldu. Sakın bana öyle bakma dedi dolu dolu. Eşimin gözleri doldu. Noluyo bana dedi. Çekti gitti.
Annemin emeklisine az kaldı çalışıyor, babam emekli ama evde sıkıldı bidaha işe girdi hem evlenecek bir kardeşim var die de çalışıyorlar. Kimsenin etlisine tuzlusuna karışmazlar. Bize gelip gidemiyorlar. 2 ay oldu görüşmeyeli uzaktalar. Şimdi ben gitsem hayırdır derler. Babam takar kafaya ortalığı daha çok karıştırır. Boşanmayacaksam büyükleri işe karıştırmasam iyi olur. Çünkü daha hiç tek gidip kalmadım annemlerde. Eşim hayatta bırakmaz. Salak eşim bana diyorki geçen yemek yerken, boşanıcak olursak kızı alıp nasıl kaçırırım onun hesabını yapıyorum. Dedim saçma insan, nasıl güzel ev babası olurum die düşünmüyorsun da bunu mu düşünüyorsun. Canavarsın sen dedim. Tüm hamilelik sürecime bulantılarıma ağrılarıma uykusuzluğuma doğumuna şahit oldun, hiç kolay olmayan şeyler bunlar, bir anayı kuzusundan ayırmayı nasıl düşünürsün. Aramızda da sorun yok haaa, sorun kv daha çok evliliğimiz içinde olmak kızımı almak istiyor bu sorun. Canavarsın başka tabir bulamıyorum dedim. 1 hafta ev işi yaptı kendini affettirmek için çamaşır falan astı. Annesi diyormuşki doğumda anasını istedi beni istemedi. Öyle anne de. Herkes anasını ister de. Bana ne laf getiriyorsun. Benim annem 1 hafta kalmış bizde. O kalmamış. İyi de annem gitti bidaha gelmedi kv sık sık gelip kızımın büyüme aşamalarını görebiliyor. Ayrıca en son daha geçen ay 4yada 5 gün kaldık kvlerde. Eşim gelmiş bana diyorki, kardeşim bana bak abi şu kadın sana hayran hayran bakıyor şu kız seni beğeniyor die gösteriyor. Dedim derdin ne demedin mi. Yooo güldüm diyor. Sonra onlar gelince yüzüm gülsün istiyor. Soğuk durunca da senin sorunun ne diyor. Yeminle yakacam birilerini bi yerleri o olacak. Boş beleş insanlar. Anca açık arayıp laf sokma çabası içindeler. Küçük görmek için sarfettikleri çabayı beni ailelerine almak için uğraşsalar haftasonu nie gelmiyorsun durumu olmazdı. Koşardım yanlarına. Normalde çatır çatır kavga edeceğim şeylere susuyorum salak sanıyorlar heralde. Eşimde kabahat. Karşılıklı tartışmadıklarımızı bana iletiyor.anasina bisey diyememis sinirini senden cikarmis sonra da pisman olmuş, sakinligini koru canim, ilk cocukta boyle pislik yapiyor kayinvalide tarafi. zamanla kabulleniyorlar, sen esini al karsina laf sokmadan falan tane tane anlat, bir ikinci vakanin geri donusumu olmayacagini bilsin, kimsenin stres topu degiliz biz.annenler falan varsa bir muddet git dinlen.
Yok cnm sadece gece uykusuna erken yatarken geç yattı bir hafta. Çok şükürCanım cam rende aldım ama elmayı eline veriyorum yiyor, zaten suda haşlayıncada çatalla kolay eziliyor, şimdilik bu gıdalarda kullanma ihtiyacım olmadı. Rende yapıp mı haşlamak gerek daha kolay haşlanır değil mi? Mantıklı aslında :)
Havucu nasıl kopardı? Yeşil soğanın en ucunu çok kesme ki dağılmasın, ben sadece elmada sorun yaşadım.
İnşallah alerjisi çıkmaz test yaptırmak yerine alerji uzmanı doktora götürsen kakasından yüzünden bile anlıyor uzmanlar. Testte kan mı alınıyor peki nasıl oluyor?
Gözün aydın canım, nasıl geçti ateş ishal olmadı inşallah.. en korktuğum dönem..
Arkadaşlar ikinizden de özür dilerim, yanlış ifade etmişim. Emzirmek derken tabii ki sütü olmayan veya bebeği bir durumdan ötürü küvezde kalanlar emziremeyenler var ben onlardan bahsetmiyorum.
En yakınım kuzenim sırf sigara kahve içmek için bebeğini emzirmeyi reddetti, sütü de vardı tamamen keyfi yani. Ben gece kalkamam babası ananesi kalksın mama versin uykusuz duramam dedi.
Bu gibi kişiler için diyorum, bu grupta bebeğine fedakarlık etmeyen tek bir anne bile yok, hepimiz gaz sancılarında uykumuzdan fedakarlık edip burada çare aradık ilaç isimleri paylaştık.
Herkes annedir ama doğurmakla emzirmekle olmuyor ilgi alaka sevgi her şeyden önemli
Tekrardan kendimi ifade edemediğim için sizlerden özür dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?