• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    110
Kızlar selam benim iki gündür burnum akıyor iş arkadaşım influenzaydı raporlu haliyle işe geldi galiba ondan kaptım. Baş ağrım var sadece umarım geçer ama bebek için tedirginim .. daha önce hamilelikte geçirenler varmı ?
İnfluenza için tedavi farklı diye biliyorum. İstersen kadındoğumcuna yaz o seni yönlendirir. Test vs yapılır. İnsanlar bencil.. Çok geçmiş olsun..

İnfluenza için tedavi farklı diye biliyorum. İstersen kadındoğumcuna yaz o seni yönlendirir. Test vs yapılır. İnsanlar bencil.. Çok geçmiş olsun..
İnsanlar kesinlikle bencil, Aslında benim için en iyi olacak olan şey direk yatış vermeleri çünkü evde kesinlikle dinlenemiyorum ama 3,5 yaşında oğlum var babası çok şükür çok ilgili ama buna rağmen bana çok düşkün bırakamam onu.. bilmiyorum napacağımı..

Tecrübeli annelerr sorum size. İlk çocukta çocuğa bakabilir miyim endişeleriniz var mıydı? Neler yaptınız, kitap eğitim vs ? Yoksa baktıkça mı öğrendiniz her şeyi? Kalabalık bir aileden gelmedim, benden küçük kardeşimde yok. Yani bir bebeğe bakıldığına yakından şahit olmadım detaylarına . Yetersiz gelirim korkusu sardı şu sıralar. Neler yapmak lazım? Bebek bakım eğitimleri vs düşündüm de tecrübesi olanlardan bilgiler almak istiyorum💓💓

İnsanlar kesinlikle bencil, Aslında benim için en iyi olacak olan şey direk yatış vermeleri çünkü evde kesinlikle dinlenemiyorum ama 3,5 yaşında oğlum var babası çok şükür çok ilgili ama buna rağmen bana çok düşkün bırakamam onu.. bilmiyorum napacağımı..
Çok geçmiş olsun. Hemen iyileşirsiniz inşallah

Kızlar size birşey danışmam lazım . İnternette cok farklı bilgiler okudum .Sgk ya soracagım . belki konuya hakim olan vardır. Şimdi doğum iznine Mart sonu cıkmak istiyorum . fakat nisanda ilk 10 günde bayram filan var çalışsan işe gitmeyeceğim zaten . fakat bir arkadasım prim günün 10 gün yatar . Rapor paran düşer çalışma dedi . benim bildiğim son 1 yıldır sgkya bildirilen toplam maaş ve çalıştıgın gün sayısına bölünüyor. Ama son 4 ay ödeme 120 güne bölünüyorsa arkadasın dediği doğru çok düşer rapor param bilen yardımcı olursa çok sevinirim

Tecrübeli annelerr sorum size. İlk çocukta çocuğa bakabilir miyim endişeleriniz var mıydı? Neler yaptınız, kitap eğitim vs ? Yoksa baktıkça mı öğrendiniz her şeyi? Kalabalık bir aileden gelmedim, benden küçük kardeşimde yok. Yani bir bebeğe bakıldığına yakından şahit olmadım detaylarına . Yetersiz gelirim korkusu sardı şu sıralar. Neler yapmak lazım? Bebek bakım eğitimleri vs düşündüm de tecrübesi olanlardan bilgiler almak istiyorum💓💓
Uc yegen deneyimim var, bi suru kitap okudum ve online egitim aldim 🌸 ama eline alınca bambaşka bi şey yükleniyo annelikte yavaş yavaş ne kitapla ilgisi var ne başka bişeyle 🥰 teorik olarak biliyosun yol gosteriyor tabi kitaplar da faydali videolar da. Ilkadimlarim.com du galiba orda online egitimler oluyodu hala var mı bilmiyorum baya faydalanmıştım özellikle ilk yardım konusunda.
Bebek hemşiresi esra ertuğrul favorimdi çok güzel bilgi aktarıyodu bilmiyorum duruomu üç yıl önce dediğim 😅

Bir de bebeğimin ilk 1000 günü falan gibi kitaplar oluyo elinin altında olsun istersen bakabilirsin bence dolaptan falan satanlar oluyordur 🌸

Anneler kv ler ister istemez karışıyolar ilk çocukta yani bizde öyle oldu deneyimsiz görüyolar tabi ki ama ben mesela kendi okuduklarımı öğrendiklerimi uyguladım hiç onları dinlemedim. Bilgi olmayınca insan savrulur her denileni yapmaya çalışır gunun sonunda bu anneyi uzer ve yorar diye düşünüyorum. Lohusalik cok degisik bir psikoloji herkese etkisi baska oluyor kimine de hic vurmuyor insallah en hasarsiz sekilde atlatiriz hepimiz 💕🌸

Yapiyorlar canim once kadin doguma gidiyorsun alan aciyor ona da tanidigin yoksa sira bulamiyorsun maalesef zaten üniversite hastaneside parali
Biz ozele karar kildik haftaici buyuk ihtimal yaptiririm ya da diger hafta
Dunyamda yaptirmayi düşünüyorum
Yaa üniversitelerde mi paralıymış bizim burda devlette yok detaylı o yüzden üniversiteye aldım randevu ama önceden gitmedim o yüzden hiç bilgim yok😅

Tabii ki eline aldığında çok farklı ama hiç korkmayın bir şekilde zamanla rayına oturuyor her şey. Ben özellikle emzirmeye kararlıysanız bunun için eğitim alabilirsiniz diye düşünüyorum, çok faydalı olur. Diğerleri, yıkamak, uyutmak, ağlamasını susturmak bir şekilde eşinizin de yardımıyla yapılıyor ama emzirmek sadece anneye ait bir süreç olduğu için eğer yanınızda tecrübeli anne-abla vs yoksa profesyonel yardım almanız çok çok iyi olur.

Teorik bilgilere sahip olmak adına YouTube'dan videolar izleyebilirsiniz. Mesela ben şunlardan çok faydalanmıştım:
1) Ceyda Düvenci kanalı, çok çok faydalı playlistler var. Anne TV başlığında hem hamilelik süreci, hem doğum sonrası bilgiler, sohbet muhabbet aralarına sıkıştırılmış, canınız sıkılmadan izleyebiliyorsunuz. Özellikle Ebe Ayşe Öner tavsiyeleriyle, bebeğin nasıl altı değiştirilir, nasıl yıkanır, nasıl emzirilir, nasıl gazı çıkartılır... İlk bebeğim çok gazlıydı, Ayşe hanımdan çok güzel gaz için masaj yöntemleri öğrenmiştim, aşırı işe yaramıştı. Ceyda Düvenci'nin kanalı karışık, ben daha öz bilgiye ulaşmak istiyorum derseniz direkt Ayşe Öner'in kendi kanalındaki videolara bakabilirsiniz.
2) Prema Sundari kanalı, Ukraynalı doğalcı bir anne. Emzirme, bakım, uyutma hakkında çok güzel bilgiler veriyor, özellikle bezsiz bebek videosu büyük ilgi toplamıştı. Ben de bezsiz yapamasam da çok yöntemini denedim, mesela hiç ıslak mendil kullanmadım, hep Prema'nın önerdiği şekilde poposunu lavobada yıkadım, böylece çocuklar çok erkenden bezden kurtuldular. Videolarını çok tavsiye ediyorum. Ve aksanlı konuşmasını dinlemek de ayrı bir hoş 😍
3) 2 anne 1 mutfak kanalı, özelikle ek gıda dönemiyle ilgili çok dolu bilgiler veriliyor ama hem hamilelik hem de Yenidoğan bakımıyla da ilgili bilgiler mevcut. Ekgıda döneminde çok faydalanmıştım.

İğne oluyorum kahverengi akıntılarım devam ediyor kaşık ağrılarım var psikolojik olarak da çok iyi değilim inşAllah düzelecek her şey ❤️
Psikolojik olay bende de var maalesef. Fakat aşmaya çalışıyorum. Kitap okumak iyi gelebilir bu dönemde. Her tuvalete gittiğinizde korku ile gidiyorsunuz biliyorum. Ama evet herşey düzelecek Allah’ın izni ile. Hiçbir şey sıkıntı sonsuz değil. 🧡

Psikolojik olay bende de var maalesef. Fakat aşmaya çalışıyorum. Kitap okumak iyi gelebilir bu dönemde. Her tuvalete gittiğinizde korku ile gidiyorsunuz biliyorum. Ama evet herşey düzelecek Allah’ın izni ile. Hiçbir şey sıkıntı sonsuz değil. 🧡
Aynen öyle bu hamilelik için hafta hafta çekilecek esmalar varmış onları çekiyorum dua ediyorum cennet mahallesi izliyorum gülmek için bazen yattığım yerden boyama yapıyorum hala seçtiğim renkler rengarenk hala umut var 🌸❤️

İğne oluyorum kahverengi akıntılarım devam ediyor kaşık ağrılarım var psikolojik olarak da çok iyi değilim inşAllah düzelecek her şey ❤️

inşAllah canım benim ilk çok tecrübesizim ve çok pinpirikli bi anne ile büyüdüm korkuyorum bazen uyuyamıyorum geceleri bir şey olucak diye iğne oluyorum 3 günde bir ilacı kaldıramadı bünyem dua ediyorum Rabbime Allahım kimseyi doğmuş doğmamış çocuğuyla sınamasın hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım 🌸
Amin canım inşallah. Seni iyi anlıyorum. Evham bende de oluyor elbette. İkinci çocuk olsa bile oluyor o korku ve tecrübesizlik. Ama herşey düzelecek inşallah. Bebeğimiz de biz de sağlıklı olalım inşallah canım. Ne zaman dertleşmek istersen bana yazabilirsin. 💚

Aynen öyle bu hamilelik için hafta hafta çekilecek esmalar varmış onları çekiyorum dua ediyorum cennet mahallesi izliyorum gülmek için bazen yattığım yerden boyama yapıyorum hala seçtiğim renkler rengarenk hala umut var 🌸❤️
Maşallah ne güzel. Ben de tespih çekmeye başladım, dua ediyorum. Film izliyorum. Evet umut tabi ki var. Allah yanımızda ve bizi bizden çok düşünüyor ve seviyor. Bu bir imtihan olabilir biz tevekkül etmeliyiz. Allah’a güvenerek bu süreci daha kolay atlatabiliriz. Uğur Koşarın Allah’a güven kitabı yeni çıktı onu da okuyabilirsiniz. 💛

Valla ben ikinci çocukta bile aynı korkudayım. Bu her zaman olacak. Ama doğal olarak yapıyorsunuz her şeyi. Çok iyi bakarsınız da merak etmeyin. Zor evet ama sevgisi çok büyük.

Back