• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Ya hepsinin aşamaları farklı sanırım günleri yakın bile olsa.Bizimki uzanıyor ama kesinlikle dönmüyor ne sırttan yüze ne yüzden sırta bende onu dert ediyorum
bizimki de ayni.hic dönmeye niyeti yok ama kalkmaya çalışıyor.bi iki kere elinden tutup oturtum simdi kendi kalkmaya çalışıyor,bildiğin mekik çekiyor çocuk.diyorum oğlum annenin mekik çekmesi lazım diye ama nerde dinleyen :KK70:

Ya hepsinin aşamaları farklı sanırım günleri yakın bile olsa.Bizimki uzanıyor ama kesinlikle dönmüyor ne sırttan yüze ne yüzden sırta bende onu dert ediyorum

benimki de once uzanmiyordu. ben uzatip ellemesini sagliyordum. boyle alistirma yapa yapa kendisi de ilgisini ceken seylere uzanmaya basladi. ozellikle parlak hışır hışır eden seylerde dene ilk. ben de benimki donemiyor diye kafaya takmistim. dun bir dondu, hop yataktan asagi dustu. aklim cikti. cok sukur bisey olmadi. sen de yapmiyor diye endise etme, bugun uzanmaz, yarin bir bakmissin tutup agzina ativermis olabilir.

canım bizimki de dönmüyor.hiç cabasida yok.iki üç günde bi belki sol tarafa birazcık meyilleniyor.doktora her gittiğimde soruyorum.her bebek ayni olacak diye birşey yok diyor.birgün bi döner hiç anlamazsın diyor.her seferinde de gelişimi gayet iyi diyor.kontrolünde sorarsın yine doktoruna
Yani anlayacağın her bebek aynı olmuyor.etrafında uzanabilecegi bi kaç yere sevdiği oyuncaklardan koy.baslar oda yakında.bizde oyun halısı çok işe yaradı o konuda.

Ay kizlar icim rahatladı. Birilerinden duymak hemde ayni hisleri yasayanlardan cok iyi oluyo. Donme olayida ayni yarim donuyo. Dotu kaldiramiyo :).

Kizlar daha ince yazmistim. Bebegum oyuncaklara ellemiyor daha dogrusu uzanmiyor parmaklarina degdirince kavriyor. Bunu yazdiigmda 4.5 aykikti 5 ayi doldu. Hala ayni. Sanirim ben bunu cok kafaya taktim. Cunku kimse benimkide uzanmiyor yazmadi. Butun mayis bebislerimiz baslamis uzanlara hepsine masallah. Var mi benim gibi olan. Ya da beni rahatlatacak fikri olann:/
eger ciddi bir durum olsa mutlaka baska ve bariz belirtileri de olur canim, mesela basini tutamaz gevsek olur, goz temasi kurmaz vs. her ay dr ye goturuyoruz normal gelisim diyosa normaldir, her cocuk farkli gelisir, bizimki de bir kez dondu 1 ay once bi daha kimildamadi, uzanmasini istiyorsan tv kumandasi renkli islak mendil poseti normal market poseti gibi seyler goster oyuncaklara benimki de uzanmiyor :))

biz gecen hafta aldik. kizim oksurdugunde doktor odayi nemlendirin diye onermisti. o yuzden aldik. imkaanin varsa guzel bisey ama gerek yok para vermeye dersen de odaya islak havlu asabilirsin yada kisin kalorifer uzerine su koyabilirsin. almak istersen de 100 tl'ye bile var makine.
Ya bende de dandik bir şey var suyu bitiveriyor düzgün bir şey alayım diyorum ama odadaki nem oranı %60 ölçtüm iyi değil mi

bizimki de ayni.hic dönmeye niyeti yok ama kalkmaya çalışıyor.bi iki kere elinden tutup oturtum simdi kendi kalkmaya çalışıyor,bildiğin mekik çekiyor çocuk.diyorum oğlum annenin mekik çekmesi lazım diye ama nerde dinleyen :KK70:
:halay:Bizimkide sanırım direk kalkacak ve oturacak dönmeden :)) Bir arkadaşımınki sürekli dönüyormuş bezini çıkarıp dene dedi öyle daha rahat dönüyor dedi.Denedim popoyu havaya dikti secdede yatar gibi yattı :)) sonrq tek ayağını kaldırdı.Bizimkide direk amuda kalkacak sanırım :KK48:

Merhaba anneler. Demir ilaci kullaniyormusunuz.bugun saglikocagi verdi bize ama nette yorumlar kötü kullansammi .

Ya bende de dandik bir şey var suyu bitiveriyor düzgün bir şey alayım diyorum ama odadaki nem oranı %60 ölçtüm iyi değil mi
ideal olan 50-60 civari diyorlar, gayet guzel odadaki. sadece kisin soba/kaloriferden dolayi kuruyor hava. pahali biseye gerek yok bence. biz pahali olandan aldik esim yuzunden, bence hicbir farki yok, bosa para verdik.

beybisi henuz donmeyenler, kilosu iyi olabilir mi bebeklerinizin ? kilodan kendini ittiremiyor olabilir

Merhaba anneler. Demir ilaci kullaniyormusunuz.bugun saglikocagi verdi bize ama nette yorumlar kötü kullansammi .
ben saglik ocaginin verdigini degil ama sidefer isimli damlayi kullandim. kizim cok huzursuzlaninca biraktim. yeni bir ilac vericek doktoru kontrolde, onu kullanicam. yan etki olmasaydi bunu da kullanicaktim.

canım bizimki de dönmüyor.hiç cabasida yok.iki üç günde bi belki sol tarafa birazcık meyilleniyor.doktora her gittiğimde soruyorum.her bebek ayni olacak diye birşey yok diyor.birgün bi döner hiç anlamazsın diyor.her seferinde de gelişimi gayet iyi diyor.kontrolünde sorarsın yine doktoruna
Yani anlayacağın her bebek aynı olmuyor.etrafında uzanabilecegi bi kaç yere sevdiği oyuncaklardan koy.baslar oda yakında.bizde oyun halısı çok işe yaradı o konuda.
Bizim bebisde dönmüyor çünkü sevmiyor yüzüstü ama biz hadi falan diye popodan kıvırinca hemen dönüyor. Uzanmak da yeni başladı ürkerek yapıyor önce sağ elle kavrihik sonra solu yanastiriyor baya ciddi iş yapiyya sanki :KK45:

Ben kullanmıyorum 6 ayda kan sayımı yapılacak ona göre verilecek doktor öyle söyledi hatta normalde 8 ayda yapılıyor ama iri bebek olduğu için erken yapalım dedi

Doktor ferrisita (yanlis hatirlamiyorsam) diye bisey yazdi Saglik ocagininkini kullanmana gerek yok dedi Aslinda bana kalsa hic ama hicbir sey kullanmak istemiyorum ama her seferinde saglik ocagi da doktor da biseyler veriyor Yok su vitamini yok bu vitamini..

eger ciddi bir durum olsa mutlaka baska ve bariz belirtileri de olur canim, mesela basini tutamaz gevsek olur, goz temasi kurmaz vs. her ay dr ye goturuyoruz normal gelisim diyosa normaldir, her cocuk farkli gelisir, bizimki de bir kez dondu 1 ay once bi daha kimildamadi, uzanmasini istiyorsan tv kumandasi renkli islak mendil poseti normal market poseti gibi seyler goster oyuncaklara benimki de uzanmiyor :))
O kdr dogru diyosunki cok sukur diger herseyi normal. Evet poset iyi bir secim sanirim deneyecegim

Kızlar selam,
Çocuğum dönmüyor dönmüyor dedim bugün müthiş bir dönüş yaptı.Ben bunu kundak yaptım ve salıncağına yatırdım.Kendimde işlerimi hallediyordum uyandı abuvvv ebuvvv faln diye sesler çıkarıyor.Görünmeyim hiç keyfi yerinde nasılsa dedim.Sonra ağlardı baya bir süre ağlamadı.Sessizce geldim birde ne göreyim.Paşam kundağı açmış salıncağından aşağı düşmüş yüzüstü yatmış televizyon izliyor.Şok oldum.

31AEAA0D-A2D5-44AD-9985-E698FB64C611.png

Back