Emzirme sanatı korkunç bir grup! Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bir kaç kadın toplanmış, plastikleri at mama verme demekten başka bir şey söylemiyor. Sut sağma ,süt artıracak bir şey yiyip içme diyorlar.onlara göre iki ay biberon verdigimiz bebeği çöpe atıp biberon verilmemişini alsak iyi olur. Hatta ileri gidip bir aylık bebeklere su içirme bardaklarından mama vermeyi tavsiye ediyorlar. Yazının altına bir çok zavallı anne yorum yazmış. Yapamadım bebeğimin boğazına kaçti nasıl yapacağım tarif eder misiniz diye. Tarif yok.
Bağlı olduklarını söyledikleri süt ligi grubunun san Francisco daki sayfasına girdim. Benim sütun yetmiyor yüzde 50 ye yakın mama veriyorum sagarak bu kadar aartirabildim, Sutumun tamamen bitmesin diye ne yapmalıyım dedim. Aynen devam, harika bir iş yapıyorsun. Bebek emzirmek zordur yuzde 50 bile harika dediler. Bir çok anne ben de öyle yapıyorum yazdı adminler telefonlarını verdi.
Emzirme sanatıni takip ederken çok ciddi bunalıma girmistim. Çok anlayissizlar. Bana biberon veren, biberonun nasıl kullanılması gerektiğini anlatan, makine ile süt sagiminin püf noktalarıni anlatan anneler yardımcı oldu. Bugün hala emzirmeye devam etmemi ve akıl sağlığımi korumami onlara borçluyum.
Sütlerini sadece sagarak biberonla veren, sütü yetmediği için emzirirken ya da sağlarken mama veren anneler de var.sadece mama verenlerde var. bunlarin grupları var " karnı tok iyidir" (Fed is best) Diye.
Ek bilgi:
Emzirme sanatı grubunun savunduğu "anne sütü iyidir başka bir şey vermeyin" (breast is best) akimi Amerika da köyü Katolikbir rahip tarafından başlatılmış. Ayni rahip annelerin çalışmasına karşı, çünkü kadının yeri evde oturup çocuğuna bakmak, kocasına bakmak ona göre.