• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
herkeze merhabalar kizimin 1 gunluk hastanr yatisindan sonra imzalayip ciktim.universite hastanesine bir prof tn randevu almistjm kizim icin gittik konstuk bir suru tetkik yapildi.
kizim sanki anlik nefes almiyor deyince doktorumuz yatis verdi.ciger filmi ekg kafa ultrasonu derken sukur temiz cikti.eko da cekilecekti sonuclar temiz cikinca cikmak istedim hastaneden kizim perisan oldu :KK43: kollari.mor 24 saat bir alete bagli kaldim.o da temazsizliktan otup durdu.uyudu sonra makinenin sesinden korkarak uyandi hep :KK43:(
Cok gecmis olsun canim hastane isleri zor oluyor :(

Kızlar merhabalar. Dün bütün öğleden sonra emdi kızım. Bi ayrıldı memeden bi emdi en son artık akşam saatlerinde uykuya geçecekti geçemedi bir türlü önceden sağıp buzluğa attığım sütümden verdim ondan sOnra uyuyabildi çok üzüldüm ya neden bi anda sütüm yetmedi anlayamadım. Eğer buzlukta süt olmasaydı gece gece eşim gidip mama alacaktı neden böyle oldu sizce. günde en az 4 litre su içen biriyim. İki fincan rezene içiyorum. Still tee. Helvalar tahinler neler neler yani
Benimkide bazen öyle cok aglayinca arka arkaya veriyom artik bazen icinde süt birakmiyor :) oda yani aciktigindan degil emzik niyetine istiyo

Kızlar merhabalar. Dün bütün öğleden sonra emdi kızım. Bi ayrıldı memeden bi emdi en son artık akşam saatlerinde uykuya geçecekti geçemedi bir türlü önceden sağıp buzluğa attığım sütümden verdim ondan sOnra uyuyabildi çok üzüldüm ya neden bi anda sütüm yetmedi anlayamadım. Eğer buzlukta süt olmasaydı gece gece eşim gidip mama alacaktı neden böyle oldu sizce. günde en az 4 litre su içen biriyim. İki fincan rezene içiyorum. Still tee. Helvalar tahinler neler neler yani
Aynı olay bende de var yalancı emzik gibi yapıyor bide çekip bırakıyor artık uçları krem sürmeme rağmen perişan halde. Sanki süt yetmiyor aç gibi yapıyor kendini eşimde süt yetmiyor demek diye süt arttırıcı alıp duruyor tatları da kötü :anne:

1 aylık olunca kalça ultrasonu cektiricez sizler nerde çektirdiniz istanbul Avrupa yakasında oturuyorum. Birde nasıl çekiliyor ne kadar sürüyor bilen varsa paylaşırsa sevinirim

Kızlar 45 günlük bebeğim var. Anne sütüyle besleniyor fakat bazen çok ağlayıp uyumayinca 30cc aptamil mama veriyorum. Mamadan sonra biraz kusuyor. Sizce mama fazla mi geliyor yoksa aptamil mi kusturuyor. Başka bi mams öneriniz varmı?
Sutun azmiki mama veriyosun benim kizimda agliyo devamli meme veriyorum

1 aylık olunca kalça ultrasonu cektiricez sizler nerde çektirdiniz istanbul Avrupa yakasında oturuyorum. Birde nasıl çekiliyor ne kadar sürüyor bilen varsa paylaşırsa sevinirim
Canım ben anadolu yakasında oturuyorum medipolde çektirdim, 5 dakika ancak sürüyor bebeği yan yatırıp sağ ve sol kalçadan ultrasonla bakıyor doktor kemik yapısına ve eklemlerine, sıkıntılı bi işlem değil yani , kolay gelsin şimdiden

Canım ben anadolu yakasında oturuyorum medipolde çektirdim, 5 dakika ancak sürüyor bebeği yan yatırıp sağ ve sol kalçadan ultrasonla bakıyor doktor kemik yapısına ve eklemlerine, sıkıntılı bi işlem değil yani , kolay gelsin şimdiden
Bu aralar oğlum aşırı huysuz ultrason iyice gericek diye korktum. Kısa sürmesi güzelmiş teşekkürler canım cevabın icin

Konak için sebeplerini ve tedavisini 5 sayfa kadar önce yazmıştım, alerji ile Konak'ı karıştırmayın, alerji yaygın olur Konak bölgesel.
Süt kanalı tıkanıklığı için de göğsünüze sıcak uygulayıp (sıcak su torbası,duş, saç kurutma vs) sonrasında sık sık emzirme ve sağma yaparak açabilirsiniz .
Korunma ile ilgili ; yaygın inanışın tam tersine emzirmek korumaz, etkili yöntem kullanılmazsa emzirirken hamile kalabilirsiniz , çok örneğini gördüm. Kendi vücut sağlığınız için de Yen'i hamilelikle Doğumunuzun arasında en az 1 yıl olsun , rahminizde vücudunuzda ancak toparlanabilir
Anne sütünün yerini hiçbir mama tutamaz , ancak herhangi bir sebepten dolayı mama vermek zorundaysanız ve gaz şikayeti varsa aptamil comformil mama gaz sancısını biraz azaltıyor, ancak sadece anne sütü alan bebeğe mama falan vermeyin , anne sütü çok kıymetli
Sağlıkla kalın anneler :anne:
Merhaba ben anne sutu veriyorum 3 gundur fena gaz sancisi oluyo ne yapabilirim

Aynen bizde multivitamin kullaniyoruz kabizlik sorunu yok:KK66:

Yaa iki gündür bende devite başladım, normalde günde 3 yada 4 kez tuvaletini yapan kızım, dün sadece 1 kez gece 4 de zorla tuvaletini yaptı açaba devitten mi diye düşünmüyor değilim, sizin kullandığıniz multivutaminden mi alsam acaba yada biraz daha denemeye devam mı etsem, ne dersiniz kızlar?

Size birşey sorcam kızlar sütünü sağan arkadaşlar bilir galiba; sütünüzü sağıp saklamak içşn aparat ne kullanıyorsunuz böyle ölçülü saklama aparatları var mı?

Merhaba ben anne sutu veriyorum 3 gundur fena gaz sancisi oluyo ne yapabilirim
Her emdikten sonra gazını çıkartmak gerekiyor, ayrıca nurse harveys şurup günde 4 kez 1 çay kaşığı verebilirsiniz , ilk verdiğinizde bir takip edin alerjisi var mı yok mu, karnına 2-3 saatte bir elinizle masaj yapın , kendinizde her gün 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı kimyon yiyin (alerji yoksa) , geçmiş olsun

Kolay gelsin anneler, birkaç mesajda devit damla kabız yaptı yazmışsınız , Demir damlaları kabız yapabilir ama devit Damla'dan pek kabızlık görülmez, D Vitamini vermeyi kesmeyin, markayı değiştirebilirsiniz ama Vitamini verin.
Havalar ısındı , havaya göre kalın giydirip bebeğin terlemesinden oluşan su kaybı da kabızlık yapabilir, sık emzirmek ve havaya uygun incelikte giydirmek Lazım, geçmiş olsun

Kizlar bebegimin burnu tikali emmekte zorluk cekiyor ve uyumuyo o yüzden.. deniz suyu damlatiyorum bi fayda etmiyor otribebe ile de cekiyorum.. yinede ayni napcagimi sasirdim :( bi tavsiyeniz varmi ne yapa bilirim

Kızlar kızımın göğüslerinde şişlik var, annem ovala yada sık diyor, internette biraz baktım ikisini de yapmayın yazıyor, daha doktor kontrolümüzé de var, sizin de başınıza geldi mi ve nasıl geçti?

Her emdikten sonra gazını çıkartmak gerekiyor, ayrıca nurse harveys şurup günde 4 kez 1 çay kaşığı verebilirsiniz , ilk verdiğinizde bir takip edin alerjisi var mı yok mu, karnına 2-3 saatte bir elinizle masaj yapın , kendinizde her gün 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı kimyon yiyin (alerji yoksa) , geçmiş olsun
Uyurken gazını bir türlü çıkaramıyorum uyanıkken hemen çıkıyor uyandırsam bir daha uyutamıyorum zaten çok zor uyuyan bir bebeğim var. Gazdan kıvranıp duruyor çok ta gazlı napcağım bilemedim

Back