2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Evet aynen eşim bize cankurtaran :) Hafızan süper hocam :) Aynen her gittiğimiz yerde evlerde kalıyoruz bende bazen otel tatillerini özlüyorum :) Yemek içmek hazırlamak biraz yoruyor beni o kadar ama ev rahat oluyor haklısın. Arada yaz merak ediyorum seni.Kuzuları çokça öptüm :)
Yanımızda ekstra biri olsa yemek yapcak ben de apart düşünrdüm ama dediğin gbi yemek yapmk evde bile zor oluyo çnkü 4 ümüzün de ortak sevdgi şey çok az herks farklı telden ben ztn yıllar oldu hadi cnm şunu istyo yapiim demeyeli oğlumla kızıma göre ayarlıyorum onlar da yerse. Otel de heryeri keşfetme derdinde 2 çocuk onlara yetişmek olay:) bu yaz biz evspor, bi hfta gttik geldk uçuk çıkardım bolca. Geçen yaz herseyi konuşuyoduk hatırlıyorum ordan ben de öpüyorum cnm

kızlar okudukça "tatile gidemedik offf" demekten vazgeçtim. en son ne zaman tatile gittik hatırlamıyorum düşünün. boyun fıtığı ameliyatı sonrası 1 yıl zor yürüdüm sonra çocuk olsun diye uğraştık, geçen yıl küçük dedik,bu yıl sünnet ettirdik...inşallah seneye hem büyümüş olur tatili zehir etmez hem de Allah sağlık verirse rahat ederiz.
biz zonguldak'ta annemlerdeyiz şimdilik çok şükür pipisi de toparladı
Bnde bugün bunu düşündüm. 6 yıllık evliyiz 3 yıldır otele gitmedik. Hamileyken erken doğum riskim vardı. 2 yıldırda kıvanç küçük dedik. Seneye gitsek diyorjm bende özledm ama çocukla ne kdr rahat edilir bilemiyorum. Allah tan kvler izmirde de orda rahat ediyoruz

Arkadaşlar merhaba, yaz oldu kimse girmiyor..Biz yine hastalıkla uğraşıyoruz, bu sefer de ishal kusma ile devam ediyoruz..
Bir şey soracaktım bir ara A101'den masa ve sandalye alan arkadaşlar vardı kimlerdi acaba? memnun musunuz? bende alayım diyorum da.

Arkadaşlar merhaba, yaz oldu kimse girmiyor..Biz yine hastalıkla uğraşıyoruz, bu sefer de ishal kusma ile devam ediyoruz..
Bir şey soracaktım bir ara A101'den masa ve sandalye alan arkadaşlar vardı kimlerdi acaba? memnun musunuz? bende alayım diyorum da.
Yaa geçmiş olsun. Salgın var sanırım çok duyuyorum ishal kusma şu sıralar

Yaa geçmiş olsun. Salgın var sanırım çok duyuyorum ishal kusma şu sıralar
Teşekkürler, çok şükür kısa sürede toparladık. Sana emzirmeyi soracaktım devam ediyor musun? benimkiler iyice yenidoğan gibi oldular, bıraktırmak istiyorum ama kıyamıyorum. çok zorlanacak gibi hissediyorum bıraktırma da, sen nasıl bir yol izledin?

Selam kızlar herkes iyidir umarrım.Ben iki cocuklu hayata alısmaya calısıyorum. Agrım sızım daha gecmedi ne yazık ki. Dolunay da yazdan beri cok iştahsız artık cıgır actı resmen. Bir de o kadar cok terlıyor ki uyurken yastık carsaf göl oluyor resmen. Neden bu kadar terliyor anlamıyorum. Sıcak tamam ama aynı odada ben o kadar terlemıyorum mesela.Sırf bu yuzden doktora goturecegım onumuzdeki gunlerde cok kafama takılıyor. İştahsız olmasına ayrıca aglıyorum o derece. Hiçbir sey yemıyor ama hiç nasıl dayanıyor bılmıyorum. Bu sene biz de tatile gidemedik oysa Dolunay suyu cok sevıyor. Annelerin oldugu ilçede göl var gecen babasıyla gölde yuzduler gece gunduz göl bıcı bıcı yaş cuppa diye sayıklıyor tekrar gıtmek istiyor. Babası calısıyor ben de tek basıma zaptedemem bebkçek de var dıye goturemıyorum. Üzülüyorum bu duruma. Evde şişme havuzla falan idare ediyoruz napalım.Baya konudan konuya atladım.Kafalar karısık lohusalıgıma verin 😐

Teşekkürler, çok şükür kısa sürede toparladık. Sana emzirmeyi soracaktım devam ediyor musun? benimkiler iyice yenidoğan gibi oldular, bıraktırmak istiyorum ama kıyamıyorum. çok zorlanacak gibi hissediyorum bıraktırma da, sen nasıl bir yol izledin?
Bıraktıramadım ki ramazan bayramında denedik ilk uf oldu fln diince emmedi. Sonra 2 gün geçti bh uf neden geçmio diye sanırjm iice ağlama krizine girdi. Ağlarkan kusacaktı nerdeyse o kdr. Dayanamadm emzirdim. Hala emiyor. Artık bıraksın istiyorum ama nasıl olcak bilmiyorum. Acayip meme delisi. İnek sütünü 1 yudum bilr içmiyor. Konuşmak kar etmiyor. Sabır taşıda sğrmüştüm o pis haliylr bile emmişti düşün.

Selam kızlar herkes iyidir umarrım.Ben iki cocuklu hayata alısmaya calısıyorum. Agrım sızım daha gecmedi ne yazık ki. Dolunay da yazdan beri cok iştahsız artık cıgır actı resmen. Bir de o kadar cok terlıyor ki uyurken yastık carsaf göl oluyor resmen. Neden bu kadar terliyor anlamıyorum. Sıcak tamam ama aynı odada ben o kadar terlemıyorum mesela.Sırf bu yuzden doktora goturecegım onumuzdeki gunlerde cok kafama takılıyor. İştahsız olmasına ayrıca aglıyorum o derece. Hiçbir sey yemıyor ama hiç nasıl dayanıyor bılmıyorum. Bu sene biz de tatile gidemedik oysa Dolunay suyu cok sevıyor. Annelerin oldugu ilçede göl var gecen babasıyla gölde yuzduler gece gunduz göl bıcı bıcı yaş cuppa diye sayıklıyor tekrar gıtmek istiyor. Babası calısıyor ben de tek basıma zaptedemem bebkçek de var dıye goturemıyorum. Üzülüyorum bu duruma. Evde şişme havuzla falan idare ediyoruz napalım.Baya konudan konuya atladım.Kafalar karısık lohusalıgıma verin 😐
Allah yardımcın olsun bn bitaneyi toparlayamıyorum hala. Çok hareketli ve acayip az yiyor kıvanç ta açlıktan bayılcak bir yerde diye korkuyoruz bütün gün nasıl aç duruyor bilmiyorum.kaç aydır 1 g bile kilo almadı hala 10 kilo. memeyi de bırakamadk.gece uykusu ztn meme yüzünden bölünüyor.

Kızlar kıvanç hiç konuşmuyor 1 yaşında söylediği kelimelerle hayatını sürdürüyor yeni hiç bir kelime söylemiyor. Herşeyin anlamını adını biliyor ama işaretlerle anlaşıyor. Arkadaiımın kıvançla akran kızı var hiç konuşmuyordu 18. Ayda birşey oldu bülbül gibi şakımaya başladı. Normal bir şekilde konuşuyor şimdi. Sizde durumlar nedir

Kızlar kıvanç hiç konuşmuyor 1 yaşında söylediği kelimelerle hayatını sürdürüyor yeni hiç bir kelime söylemiyor. Herşeyin anlamını adını biliyor ama işaretlerle anlaşıyor. Arkadaiımın kıvançla akran kızı var hiç konuşmuyordu 18. Ayda birşey oldu bülbül gibi şakımaya başladı. Normal bir şekilde konuşuyor şimdi. Sizde durumlar nedir

Bizimki biraz biraz taklit etmeye başladı ama cok az konusuyor. 21-24 arasi farklilasir diyor nette görücez bakalim. Bizimki de hareketle herseyi anlatıyor masallah :)))

Söyleyeceğin şeyleri elini tutup avucunun içine söylemeyi dene canım onun duyacağı şekilde oyun gibi, tekerleme ve şarkı da olur

Söyleyeceğin şeyleri elini tutup avucunun içine söylemeyi dene canım onun duyacağı şekilde oyun gibi, tekerleme ve şarkı da olur
Benimki baya derdini anlatıyor ama annemde bana az konuşuyor gibi dedi aklıma takıldı erkek çocuklar genelde geç konuşuyor biliyorum ama yinede denerim demek istediğini anlayamadım nasıl yapmak lâzım?

Dolunay da baya anlatıyor derdini ama kızlar daha erken konusuyor diyorlar.Bir de bu ne bu ne diye sormaya da basladı uzun zamandır.Sanırım kızlar meraklı oldugu için daha erken konusmaya baslıyor.

Dolunay da baya anlatıyor derdini ama kızlar daha erken konusuyor diyorlar.Bir de bu ne bu ne diye sormaya da basladı uzun zamandır.Sanırım kızlar meraklı oldugu için daha erken konusmaya baslıyor.
Bnmki de ıhh ıhhh diye 10 kere soruyor aynı şeyi ezberliyor öğreniyor herşeyi ama kendi söylemiyor. Biraz zorlayayım diyorum söylemiyorum ona soruyorum ama söylemeye yeltenmiyor bile.

Normalde iki yaşına kadar cümle kurmaları beklenir. Tabii tümleçler falan olmadan. İki kelimelik cümleler. Bence paniklemeye gerek yok. 24. Aya kadar çok gelişecektir.

Kızım da 21 aylıkken cümle kurmaya başladı. İlk cümlesi: çubuk bitti :)

Selam kızlar, benim ikizler 16 eylülde 24 ayı dolduracaklar ancak bizde de henüz cümle yok. Kızım oğlumdan daha iyi gibi, ben ne dersem tekrar ediyor. Bitti, geldim, bebi vs.. Ama oda henüz cümle kurmuyor. Oğlumun şuan öyle bir çabası yok gibi :) Sadece ıhh ıhh deyip eşyaları soruyor..

Sanırım kız çocukları daha erken konuşuyo, benim kızım da herşeyi konuşmaya başladı son bir aydır özellikle. En sevdiği şey şu ara dondurma. Söylediği de şu, maykete didiyom donduma ayıyom :KK70:
Erkek akranı var onda Bi kaç kelime dışında konuşmuyo. Benim kız kreşe gidiyo belki biraz etkisi olmuştur ama bilmiyorum tabi.

IMG_20190807_165047~2.jpg

:)

X