• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Kızlar kıvanç hiç konuşmuyor 1 yaşında söylediği kelimelerle hayatını sürdürüyor yeni hiç bir kelime söylemiyor. Herşeyin anlamını adını biliyor ama işaretlerle anlaşıyor. Arkadaiımın kıvançla akran kızı var hiç konuşmuyordu 18. Ayda birşey oldu bülbül gibi şakımaya başladı. Normal bir şekilde konuşuyor şimdi. Sizde durumlar nedir

Bizimki biraz biraz taklit etmeye başladı ama cok az konusuyor. 21-24 arasi farklilasir diyor nette görücez bakalim. Bizimki de hareketle herseyi anlatıyor masallah :)))

Kızlar kıvanç hiç konuşmuyor 1 yaşında söylediği kelimelerle hayatını sürdürüyor yeni hiç bir kelime söylemiyor. Herşeyin anlamını adını biliyor ama işaretlerle anlaşıyor. Arkadaiımın kıvançla akran kızı var hiç konuşmuyordu 18. Ayda birşey oldu bülbül gibi şakımaya başladı. Normal bir şekilde konuşuyor şimdi. Sizde durumlar nedir
Söyleyeceğin şeyleri elini tutup avucunun içine söylemeyi dene canım onun duyacağı şekilde oyun gibi, tekerleme ve şarkı da olur

Söyleyeceğin şeyleri elini tutup avucunun içine söylemeyi dene canım onun duyacağı şekilde oyun gibi, tekerleme ve şarkı da olur
Benimki baya derdini anlatıyor ama annemde bana az konuşuyor gibi dedi aklıma takıldı erkek çocuklar genelde geç konuşuyor biliyorum ama yinede denerim demek istediğini anlayamadım nasıl yapmak lâzım?

Dolunay da baya anlatıyor derdini ama kızlar daha erken konusuyor diyorlar.Bir de bu ne bu ne diye sormaya da basladı uzun zamandır.Sanırım kızlar meraklı oldugu için daha erken konusmaya baslıyor.

Dolunay da baya anlatıyor derdini ama kızlar daha erken konusuyor diyorlar.Bir de bu ne bu ne diye sormaya da basladı uzun zamandır.Sanırım kızlar meraklı oldugu için daha erken konusmaya baslıyor.
Bnmki de ıhh ıhhh diye 10 kere soruyor aynı şeyi ezberliyor öğreniyor herşeyi ama kendi söylemiyor. Biraz zorlayayım diyorum söylemiyorum ona soruyorum ama söylemeye yeltenmiyor bile.

Normalde iki yaşına kadar cümle kurmaları beklenir. Tabii tümleçler falan olmadan. İki kelimelik cümleler. Bence paniklemeye gerek yok. 24. Aya kadar çok gelişecektir.

Kızım da 21 aylıkken cümle kurmaya başladı. İlk cümlesi: çubuk bitti :)

Selam kızlar, benim ikizler 16 eylülde 24 ayı dolduracaklar ancak bizde de henüz cümle yok. Kızım oğlumdan daha iyi gibi, ben ne dersem tekrar ediyor. Bitti, geldim, bebi vs.. Ama oda henüz cümle kurmuyor. Oğlumun şuan öyle bir çabası yok gibi :) Sadece ıhh ıhh deyip eşyaları soruyor..

Sanırım kız çocukları daha erken konuşuyo, benim kızım da herşeyi konuşmaya başladı son bir aydır özellikle. En sevdiği şey şu ara dondurma. Söylediği de şu, maykete didiyom donduma ayıyom :D
Erkek akranı var onda Bi kaç kelime dışında konuşmuyo. Benim kız kreşe gidiyo belki biraz etkisi olmuştur ama bilmiyorum tabi.

IMG_20190807_165047~2.jpg

:)

Bnmki de ıhh ıhhh diye 10 kere soruyor aynı şeyi ezberliyor öğreniyor herşeyi ama kendi söylemiyor. Biraz zorlayayım diyorum söylemiyorum ona soruyorum ama söylemeye yeltenmiyor bile.
Bizimki direk bu ne diyerek soruyor.Kitap okurken ben de hep bu ne diyerek ona soruyordum oradan aklında kaldı sanırım.onun söylemesini beklemektense kendin arka arkaya tekrarla daha ise yarıyor.Bu ağaç bak ağac de mesela arkaya bir kaç tekrardan sonra o da bak ağaç bu ağaç demeye başlıyor.Belki bu yöntem ise yarar
😊

Sanırım kız çocukları daha erken konuşuyo, benim kızım da herşeyi konuşmaya başladı son bir aydır özellikle. En sevdiği şey şu ara dondurma. Söylediği de şu, maykete didiyom donduma ayıyom :KK70:
Erkek akranı var onda Bi kaç kelime dışında konuşmuyo. Benim kız kreşe gidiyo belki biraz etkisi olmuştur ama bilmiyorum tabi.
Maşallah canım kreşin de etkisi oluyordur mutlaka ama kız çocukları cidden meraklarından erken başlıyor bence
😊

Benimki baya derdini anlatıyor ama annemde bana az konuşuyor gibi dedi aklıma takıldı erkek çocuklar genelde geç konuşuyor biliyorum ama yinede denerim demek istediğini anlayamadım nasıl yapmak lâzım?
24_28 ay arası çok farkeder bianda açılırlar adeta. Dediğim şey de onun elini mikrofon gbi düşün aç avucunu oraya konuş ara ara günde bikaç kere mesela. Sevgi sözcükleri kullanablrsin dediğim gbi şarkı tekerleme de olablr

Bizimki direk bu ne diyerek soruyor.Kitap okurken ben de hep bu ne diyerek ona soruyordum oradan aklında kaldı sanırım.onun söylemesini beklemektense kendin arka arkaya tekrarla daha ise yarıyor.Bu ağaç bak ağac de mesela arkaya bir kaç tekrardan sonra o da bak ağaç bu ağaç demeye başlıyor.Belki bu yöntem ise yarar
😊
Yok onun ağaç olduğunu biliyor ztn ama söylemiyor. Aaç diyo ağaça ama başka kelimeleride söylemio. Mesela babası başka oda da babaaaa gel dicek babaaa dio geli söylemio eliyle gel gel yapıo

Yok onun ağaç olduğunu biliyor ztn ama söylemiyor. Aaç diyo ağaça ama başka kelimeleride söylemio. Mesela babası başka oda da babaaaa gel dicek babaaa dio geli söylemio eliyle gel gel yapıo
Benim farkettiğim biz nasıl dersek o da öyle diyor.mesela öyle olunca baba gel de sen bir-kac kez belki tekrar eder.

Büyüdükçe daha çok fark edeceğiz. Konuşmaları bizim konuşmalarımızın aynısı olacak :)
Ben de kitapta, çevrede her şeyi anlatırken odaklansın diye hep “bak” derim. Kızım da sürekli baaak diyor :)

Benim farkettiğim biz nasıl dersek o da öyle diyor.mesela öyle olunca baba gel de sen bir-kac kez belki tekrar eder.
Öyle yapıyorum. Bizi taklit ediyor diye. Ama yok konuşmuyor. Baba anne dede pilav et mama meme ağaç araba aç yap ma ( mavi ) ışil (yeşil) moo (mor) bazı söylediği kelimeler bide hayvan sesleri

Söylediği kelimelere çok tepki verdiğiniz oldu mu( beğenme anlamında) O zamanda konusmazlarmis. Bizim ki anca anne demeye basladi. Biraz daha küçükken bir kac defa anne dediginde aaa annemi dedin diye sevinc nidaları atmıştım bir daha uzun bir süre demedi. Uzmanlar cok tepku vermeyin diyor. Aklima bu geldi birde. Bizimkide biseyler diyor anlamiyoruz bazem anlamayınca cok sinir yapıyor bu aralar:(

Back