• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Bugun tam 3 aylık. 5.730 kilosu da. Alerjiden dolayi basta hic alamamisti doktor su an kilosu normalden dusuk ama alerjiden dolayi da normal su an anca toparlaniyor dedi gecen aya gore 1 kilo almış. Ama su son hafta biraz az almis gibiydi bakalim. Sizin bebisko nasıl umarım hastaligi da bir an once gecer ❤️
Bizim de 2 buçuk aylık şu an 5500. İnşallah geçer

Merhaba oncelikle cok gecmis olsun bu alerji konusu insanı cok yipratiyor. Ogluşumun hep bi gazi huzursuzlugu vardi kivranip duruyordu boynunda da kizarikliklar vardi. Sonra yoğun sut urunu tukettigim gunun ertesi tum vucudu nokta nokta kizardi doktor da buyuk ihtimal sut urunudur once onu keselim dedi. Ben kestim oglumunda mamasi degisti alerjik mama aldik ve iki haftada toparladi dokuntuleri gecti gazi azaldi yavrum huzur buldu. 1 ay gectiginde baya iyiydik. 6. Ayda diyet acip deneyecegiz bakalim ne durumda. Umarim sizin de cabucak cozulur.
Size de çoook geçmiş olsun toparlamasına çok sevindim… ben de yumurtadan süt ürününe her şeyi kestim ekmeği bile tam buğday aldım ama dünden beri tabii. Maması aptamil prosyneo (hoş onu da yeni almıştık on gündür içmiyorduk yeni başladık) belki yarın gideceğimiz doktor bize de alerjik mama verir. Kaç cc alıyor günde? Kilo alımı ne kadar sürede toparladı acaba?

Size de çoook geçmiş olsun toparlamasına çok sevindim… ben de yumurtadan süt ürününe her şeyi kestim ekmeği bile tam buğday aldım ama dünden beri tabii. Maması aptamil prosyneo (hoş onu da yeni almıştık on gündür içmiyorduk yeni başladık) belki yarın gideceğimiz doktor bize de alerjik mama verir. Kaç cc alıyor günde? Kilo alımı ne kadar sürede toparladı acaba?
Ya ben herseyi kesmedim cunku bu sefer neyin alerji yaptigini bilemem diye. Doktor da oyle demisti parca parca kesicez diye eger duzelmeseydi dana eti filan da yemeyecektim capraz bulaştan dolayi. 1 ayda belli olur demisti. Gunde 5kez 45er ml aliyor. Kilosu da bu akerji mevzusunu farkettikten 2 hafta sonra yavastan toplamaya basladi. Ama benim sütüm de biraz az cok stres yaptim o cok etkiliyo o yuzden kafa rahatligi en onemlisi

Ya ben herseyi kesmedim cunku bu sefer neyin alerji yaptigini bilemem diye. Doktor da oyle demisti parca parca kesicez diye eger duzelmeseydi dana eti filan da yemeyecektim capraz bulaştan dolayi. 1 ayda belli olur demisti. Gunde 5kez 45er ml aliyor. Kilosu da bu akerji mevzusunu farkettikten 2 hafta sonra yavastan toplamaya basladi. Ama benim sütüm de biraz az cok stres yaptim o cok etkiliyo o yuzden kafa rahatligi en onemlisi
Aman nerde o kafa rahatlığı ya bu çocuk niye kilo almıyo diye kafayı yiyeceğim ben. Sütüm az mı diye kaç tane emzirme danışmanıyla çalıştım hepsi sütün gayet iyi diyor. Zaten çocuk aç da değil tok, keyifli, mutlu. Yani aldığını kaloriye dönüştürmesini engelleyen bi şey var ama ne? Tek dileğim çözülebilecek bi şey olması. Belki alerjiden olmadı belirtileri yeni çıkmaya başladı. Bi de bence biz çok vakit kaybettik sürekli sorun yok alır elbet kilo diye yolladı doktor. O yüzden her şeyi kestim aslında bari biraz hafiflesin alerjiyse diye :( doktor değiştirdim bakalım yarın başka birine, pazartesi de doçent olan alerji doktoruna gideceğiz

Kizlar selam neler yapıyorsunuz kaç gündür pek bakamadım buralara benimkiz 3 ay 25 gün oldu gündüzleri dışarı çıkmayınca bütün gün ev de pek durmuyor sürekli ilgi kucak istiyor 10 dk oyun halisinda duruyor anca sizlerde durum ne ev işi camasir vs derken yoruluyorum valla eve salıncak kurmayı planliyorum bide su zipziplar var tavana asılan onlardan mi alsam diye düşünüyorum gerçi daha küçük ama 4aydan itibaren yazıyor

Bebeğim 4 kiloya yakın doğdu
İlk ay 800 gr
İkinci ay 1.100 gr aldı.
Bu ara çok güzel emmiyor sürekli kafasını geriye çekiyor etrafa bakıyor diye endişelendim. Uykuluyken ya da ayakta gezinerek falan zar zor emziriyorum. Sağlık ocağına götürdüm. 20 günde 400 gr almış. Bu şekilde devam ederse 1 ay olduğunda 500 600 anca almış olacak. Aslında alt sınırı yakalamış olacak ama diğer aylara göre aşırı düşüş oldu. Bu durumda ne yapmalıyım kızlar? Bu arada bebeğim çok da hareketli ayakları sürekli hareket halinde hiç durmuyor eli ayağı. Görenler bu çocukta kilo tutmaz çok hareketli diyor. Bununla mı alakalıdır acaba. Normalde 500 600 gr alan bir bebeğe doktor mama tavsiyesi vermiyor. Ama bir önceki aya göre yarı yarıya düşüş olması mama gerektirir mi acaba

Benimkide çok kusuyordu doktora götürdüm 4 ay da kusmasinazalir dedi şimdi 3 ay 25 günlük 2 gündür kusmasi azaldi gercekten ama bu sefer ağız akıntısı başladı full salya eli hep ağzında
Ellerini tanımaya başlıyor o yuzden benimkinin de eli surekli ağzinda 🤭 doktorum ellerini sakın çekmeyin dedi. Salyada artık dişe hazirlik başladı o nedenle daha da artacak.

1.5 ventolin 1.5 serumla da seyreltip veriyorum 6 saatte bir. Balgamı azaldı ama işe yaradı sanırım sizin durum nasıl geçmiş olsun
Harika bize bide balgam söktürücü verdi fixotide kendi doktorumuz 1.25 oran verdi 5 fizyoya ama acil doktoru 0.9 u geçmesin 1.5 e dedi bebeğim 5.5 kilo doktor arkadaşım yotalde 0.5 i geçme dedi ventolinde o yüzden kafalar karışık

Back