• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Arkadaşlar iyi akşamlar hepinize. Bebeğim 4 aylık olmak üzere. Birkaç şey soracağım sizlere. Öncelikle gündüz kaç defa uyuyorlar? Kaç saat? Nasıl uyutuyorsunuz? Ne sıklıkla emziriyorsunuz? Gece kaç gibi yatmaya götürüyorsunuz yani son gündüz uykusundan sonra gece uykusuna ne zaman götürüyorsunuz ve uykuya geçişi ne kadar sürüyor ve yine hangi şekilde uyutuyorsunuz? Gece ne sıklıkla uyanıyor bebeğiniz ve bu uyanmalarda nasıl uyutuyorsunuz ❤️

Arkadaşlar iyi akşamlar hepinize. Bebeğim 4 aylık olmak üzere. Birkaç şey soracağım sizlere. Öncelikle gündüz kaç defa uyuyorlar? Kaç saat? Nasıl uyutuyorsunuz? Ne sıklıkla emziriyorsunuz? Gece kaç gibi yatmaya götürüyorsunuz yani son gündüz uykusundan sonra gece uykusuna ne zaman götürüyorsunuz ve uykuya geçişi ne kadar sürüyor ve yine hangi şekilde uyutuyorsunuz? Gece ne sıklıkla uyanıyor bebeğiniz ve bu uyanmalarda nasıl uyutuyorsunuz ❤️
Canım gündüzleri 4 5 kere uyuyo kaç saat uyuyor değişiyor öyle 2 3 saat uyumuyo çok nadir öğlen uykusunda oda.. emme sıklığımız eskisi gibi cok deil canı isterse..gece 11 12 arası uykuya hazırlık bazen yarım saate uyuyo bazen 1 saati buluyo kundak yapıyorum ayağımda sallıyorum gece 2 defa uyanır emzirip sallarım uyur hemen 3.ayımıza girdik

Günaydın,
Gündüz 4 kere uyuyor hemen hemen. Hepsi de 40 dk 41. Dakikada açıyor gözünü. Kundak yapıp pış pış yapıyorum kucağımda. Genelde 15 20 dk da uyuyor. 9 buçuk 10 gibi de gece uykusuna geçiyor 1 buçukta 3 buçukta 5te uyanıyor. Gece hep gözü kapalı. Emiyor pış pış deyince uyuyor

Kızlar selam. Bizim kardiyoloji sonucumuz çıktı. Çok şükür iyi. Yalnız size de söylemiş olayım ki dikkat edin. Bebegimin bacagindaki morarma bebeği yanlış tutmaya bağlı oluşmuş. Orda tıbbi bi kelime söyledi doktor ama şuan unuttum ,"h " harfi ile başlıyordu. Ona baskı yapılınca kan akışını etkiliuormus o nedenle olmuş.

Kızlar selam. Bizim kardiyoloji sonucumuz çıktı. Çok şükür iyi. Yalnız size de söylemiş olayım ki dikkat edin. Bebegimin bacagindaki morarma bebeği yanlış tutmaya bağlı oluşmuş. Orda tıbbi bi kelime söyledi doktor ama şuan unuttum ,"h " harfi ile başlıyordu. Ona baskı yapılınca kan akışını etkiliuormus o nedenle olmuş.
Bununla geçmiş olsun canım. Çok şükür bir şey çıkmamış

Günaydın,
Gündüz 4 kere uyuyor hemen hemen. Hepsi de 40 dk 41. Dakikada açıyor gözünü. Kundak yapıp pış pış yapıyorum kucağımda. Genelde 15 20 dk da uyuyor. 9 buçuk 10 gibi de gece uykusuna geçiyor 1 buçukta 3 buçukta 5te uyanıyor. Gece hep gözü kapalı. Emiyor pış pış deyince uyuyor
Masallah valla

Allah'ım bu 4 ay atağı nedir böyle kafayı yemek üzereyim aslında 3.5 ay da başladı simdi4 ay 10 gün oldu zirve yaptı sanırım uyku ile ilgili problemler uykuya geçişlerde çok zor oluyor hep ağlıyor gece 1 saatte bir uyanmaya başladı meme emmeye pertim çıktı gunduZ De pek durmuyor hep kucak ağlama lar falan kizlar hep böyle mi olcak ben çok yoruluyorum altını degisiyorum üstü batıyor kusma olayı nezaman düzelecek acaba bukadar kusmak normal mi hala anlamadim eli hep ağzında dışı mi kasinuyor bilmem elini çok sokup kendini de kusturuyor böyle olan var mı araniz da

Çok geçmiş olsun şükür ler olsun. Daha da vermeyin kimseye valla tutmasınlar bebek çok küçük ağlıyor durmaz diyin falan. Ya burda birbirimizi tanımıyoruz görmedik hiç ama insan üzülüyor yani hissediyor resmen en azından ben yani valla aklım kalıyor

Allah'ım bu 4 ay atağı nedir böyle kafayı yemek üzereyim aslında 3.5 ay da başladı simdi4 ay 10 gün oldu zirve yaptı sanırım uyku ile ilgili problemler uykuya geçişlerde çok zor oluyor hep ağlıyor gece 1 saatte bir uyanmaya başladı meme emmeye pertim çıktı gunduZ De pek durmuyor hep kucak ağlama lar falan kizlar hep böyle mi olcak ben çok yoruluyorum altını degisiyorum üstü batıyor kusma olayı nezaman düzelecek acaba bukadar kusmak normal mi hala anlamadim eli hep ağzında dışı mi kasinuyor bilmem elini çok sokup kendini de kusturuyor böyle olan var mı araniz da
Emzirdiğim gibi hemen yatırma kusar ya d reflü olabilir doktora sor Bi 4 ay kontrolü vardır ya da gittiğiniz de

Diş çıkarma sürecinde normal. Tüm yumruğunu sokmaya çalışıp tüm emdiğini kustuğu oluyor bizimkinin de

Bizde de atak dönemi feci bu ara gece 4 ile 8 kez arası uyaniyoruz. 10!dan önce yatırmaya çalışıyorum gece 9 gibi odaya giriyoruz akşamları 18 den sonra uyutmamaya çalışıyorum ki erken uyusun gece uykusunu diye . Önceden 5-6 saat uyurdu kesintisiz bu ara max 3 saat uyuyor gündüzde 4 uyku yapıyoruz ilk ikisi az yarım saat 45 dk arası öğleden sonra 1.5-2 saat bir uyku yapıyo genelde bebek arabasında dışarda . Aksam Üstü de yine kısa bir uyku yapıyoruz . Geceleri de değişken bazen emip uyuyo bazen dalamıyor uyanıyor bazen uyumak istemiyor oyun oynuyoruz acildiysa . 3 ay 20 günlükten başladı bu süreç şuan 4 buçuk aylıyız bitmesini sabirla bekliyorum çok yorucu çünkü

Birebir aynı şeyleri yaşıyoruz. Uykuya geçişler ağlamalı, gece saat başı uyanıyor , nerede hata yapıyorum diyorum. Bizim de kusuyor hala bu arada. İki eli de sürekli ağzında 🙄

Lütfenn Kızlar şuan 31+ 4haftalık ikizlere hamileyim 6 gün önce vajinada 3 - 4santimlik açıklık suyun az az gelmesi sonucu erken doğum için hastaneye yatırdılar herşey aynı gittiği sürece doğumu geciktiriyorlar doğum kendiliğinden başlamadığı sürece yada bebekler riske girmediği sürece doğumu bekletiyorlar baba her anda olabilir bi kaç gün sonrada olur diyorlar bunu yaşayan varmı böyle olup bebeği yaşayan küveyze gitmeyen varmı

Selam kızlar. Benim de geçen hafta kadın doğum doktorumla muayenem vardı. Epizyotomi dikişlerim hala acıyor. İlişki falan mümkün değil acıdan. Doğum yapalı 90 günü geçti bu zamana kadar 2 kez başarısız deneme oldu. Otururken uzanırken falan hep ağrı hissediyorum. Doktor inceledi dikişlerin alerjik reaksiyon göstermiş dedi böyle fazla bi doku oluşmuş yani orada. Ondan acır dedi. Hemen işlemle aldı oradaki fazla dokuyu. İşte tekrar kontrole gittim falan güzel iyileşmiş 2 gün sonra ilişkiye girin dedi. şuan o işlem yapılalı 1 hafta oldu hala acıyor ilişki de aynı şekilde yine acıdı maalesef. Yani hala otururken de ağrı hissediyorum böyle aşırı değil ama hissediyorum işte rahatsızlık veriyor . Çok moralim bozuldu artık cinsel hayatım bitmiş gibi hissediyorum kendimi. Cinsel hayatı geçtim otururken bile rahatsızım konforum gitti keşke sezaryen olsaydım diyorum zaten travma kaldı bende çok üzgünüm… 😞 😢

Lütfenn Kızlar şuan 31+ 4haftalık ikizlere hamileyim 6 gün önce vajinada 3 - 4santimlik açıklık suyun az az gelmesi sonucu erken doğum için hastaneye yatırdılar herşey aynı gittiği sürece doğumu geciktiriyorlar doğum kendiliğinden başlamadığı sürece yada bebekler riske girmediği sürece doğumu bekletiyorlar baba her anda olabilir bi kaç gün sonrada olur diyorlar bunu yaşayan varmı böyle olup bebeği yaşayan küveyze gitmeyen varmı
Hayırlı olsun sağlıcakla kucağına al inşallah..canını sıkıpta stres yapma geçiktirebildikleri kadar içerde tutarlar 36 haftasını tamamlamadıysa küveze alırlar çünkü bedenleri güçsüz nefes almaları güç olur o yüzden küveze alırlar yaşama olasılığı yüksek küvezde belki uzun durabilirler.benim tanıdık 34te dogumu oldu 1 2 ay küvezde durdu çok şükür bir sıkıntı olmadı içini ferah tut☺️

Bizde böyleyiz . Üst değiştirmekten kolları ağrımayan başladı. O da nefret etti bende

Günaydın,
🧿 nasıl böyle alıştırdınız ben emzirerek uyutuyorum. Artık xor olmaya başladı. Etrafı izliyor emmiyor . Bu sebeple uyumuyor. Uykuları 10-30 dk arasında değişiyor😂 delirmek üzereyim

4 ay 4 günlüğüz kafayı tırlatmak üzereyim tek tesellim bebeğimin sağlıklı oluşu gece uykusu 8 buçuk gibi başlardı tabi iki saatte bir uyanır emer uyurdu artık dalmak ne mümkün gözü kapalı ağlıyo kendini parçalıyor hırsından gece toplam üç saat ancak uyuyo çok yorgunum 🥺

4 ay 4 günlüğüz kafayı tırlatmak üzereyim tek tesellim bebeğimin sağlıklı oluşu gece uykusu 8 buçuk gibi başlardı tabi iki saatte bir uyanır emer uyurdu artık dalmak ne mümkün gözü kapalı ağlıyo kendini parçalıyor hırsından gece toplam üç saat ancak uyuyo çok yorgunum 🥺
13 haftlıkken gündüz uykuları bozulmaya başladı , 15 haftalık oldu bu seferde gece uykuları bozuldu. Çok yoruluyorum. Nasıl düzelecek bilmiyorum

Back
X