• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 88 40,7%
  • erkek

OY: 110 50,9%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    216
Merhabalar burayı yeni kesfettim ondort Aralık doğumlu kızım var üç yasındaki abisi ateşli hasta kızımi koruma çalışıyorum ama ne zman donsem abisi gelmiş başında bitmiş oluyor bu dönemde hastalık vs geçiren ve işleriniz var mı kolay atlatirlar mi inşallah hiç birine bişey olmasında ama olursa illa yatış mi verirler an
Önce evde tedavi verilir doktor takip yapar eğer geçmeyen ateş olursa o zaman yatış verilir inşallah bulaşmaz gerçekten bebekler çocuklar hasta olmasın. Çok zor oluyor

Selamm kızlaar, ben bir şey sormak istiyorum size. Benim 2.5 yaşında bir kızım ve 1 aylık oğlum var. Kızım kardeşini çok seviyor, öpüyor, ilgileniyor ve oynamaya çalışıyor. Bazen üzerine eğiliyor veya bastırıyor o zaman sakin bir şekilde müdahale etmeye çalışıyoruz ama bize kızarsa hem bize hem de bebeğe vurmaya başlıyor. Birkaç gece uyutmaya çalışırken bebeği istemedi. Aslında büyüdükçe bu sorunların ortadan kalkacağını düşünüyorum. Ancak bir süredir onu da emzirmemi istiyor. Kardeşini kıskanmasını istemiyorum ama süreci yönetme konusunda çaresiz kaldım. Siz neler yapıyorsunuz?

Kızlar merhaba
Sarılık için rahatbolamayıp tekrar başka doktora gittik. Tahlil yaptı ama tsh biraz yüksek çıktı. 4.87. Var mı bu durumu yaşayan

Kızlar merhaba
Sarılık için rahatbolamayıp tekrar başka doktora gittik. Tahlil yaptı ama tsh biraz yüksek çıktı. 4.87. Var mı bu durumu yaşayan
Aaa çok geçmiş olsun kaç günlük şuan ?
2 ay 10 günlük. Çok teşekkür ederim. Moralim çok çok bozuldu
Moralini bozma öncelikle sarılık belirtisi var mı vücudunda? Bunu çoğunlukla yaşıyorlar çok normal bir süreç 🙄 uzulme dicem ama elinde değil biliyorum ama en azından şunu düşün uzulunce bir faydası olmayacak 😞

Aaa çok geçmiş olsun kaç günlük şuan ?

Moralini bozma öncelikle sarılık belirtisi var mı vücudunda? Bunu çoğunlukla yaşıyorlar çok normal bir süreç 🙄 uzulme dicem ama elinde değil biliyorum ama en azından şunu düşün uzulunce bir faydası olmayacak 😞
Sarılık 6 ya düşmüş ama işte tsh yüksek bilmiyorum kan alırken de çok ağladı. Çok üzülüyorum böule

Sarılık 6 ya düşmüş ama işte tsh yüksek bilmiyorum kan alırken de çok ağladı. Çok üzülüyorum böule
Duu bakalım iyi düşün iyi olsun herşey öncelikle... Doktor daha bir açıklama yapmadı henüz anladığım kadarıyla.. o kadar haklısın ki endişelenmek ve üzülmede.. daha neler göreceğiz kim bilir.. bizlerin bebeklik hallerinde neler yaşadı annelerimiz hastalandık kendimizi yaraladik vs.. bunlar hep yaşayacağımız şeyler bende paniğim mesela ama kendimi hep böyle frenlemeye çalışıyorum. Sen çok güçlü ve harika bir annesin bunu unutma 🥰

Duu bakalım iyi düşün iyi olsun herşey öncelikle... Doktor daha bir açıklama yapmadı henüz anladığım kadarıyla.. o kadar haklısın ki endişelenmek ve üzülmede.. daha neler göreceğiz kim bilir.. bizlerin bebeklik hallerinde neler yaşadı annelerimiz hastalandık kendimizi yaraladik vs.. bunlar hep yaşayacağımız şeyler bende paniğim mesela ama kendimi hep böyle frenlemeye çalışıyorum. Sen çok güçlü ve harika bir annesin bunu unutma 🥰
Çok teşekkür ederim canım yorumun için inşallah geçici birşeydir inşallah anlık bir şeydir

Kızlar merhaba
Canım bizim başından beri tsh yüksek çıkıyor bir aylıkken 11 çıkmıştı 10 gün sonra 6 ya inmişti endokrine göründük dedi 10 u geçmediği sürece sıkıntı yok takip edilcek dedi hastalık döneminde 8 e tekrar çıktı normal dendi hastalık döneminde çıkabilir diye dün tekrar ölçtürdüğümüzde 6 ya tekrar düşmüştü doktor normal diyor fiziksel bir sıkıntısı olmadığı sürece örneğin bıngıldağın erken kapanması ayına göre geç motor gelişimi falan bunlar olursa ilaç başlanır dedi şimdilik takip sürecindeyiz bizde

Canım bizim başından beri tsh yüksek çıkıyor bir aylıkken 11 çıkmıştı 10 gün sonra 6 ya inmişti endokrine göründük dedi 10 u geçmediği sürece sıkıntı yok takip edilcek dedi hastalık döneminde 8 e tekrar çıktı normal dendi hastalık döneminde çıkabilir diye dün tekrar ölçtürdüğümüzde 6 ya tekrar düşmüştü doktor normal diyor fiziksel bir sıkıntısı olmadığı sürece örneğin bıngıldağın erken kapanması ayına göre geç motor gelişimi falan bunlar olursa ilaç başlanır dedi şimdilik takip sürecindeyiz bizde
Anladım canım bunlardan küçük motor gelişimini nasıl takip edeceğiz. Hep bişeyleri kafaya takmak zorunda kalıyoruz annelik ne zormuş

Anladım canım bunlardan küçük motor gelişimini nasıl takip edeceğiz. Hep bişeyleri kafaya takmak zorunda kalıyoruz annelik ne zormuş
Bu aylara göre neler yapması gerektiği yazılar var onlardan anlaşılır canım mesela bizimki 3 aylık oyuncaklara uzanma eline aldığında sallama yapıyor ayına göre ne yapması gerekiyorsa onu takip edicez

Bu aylara göre neler yapması gerektiği yazılar var onlardan anlaşılır canım mesela bizimki 3 aylık oyuncaklara uzanma eline aldığında sallama yapıyor ayına göre ne yapması gerekiyorsa onu takip edicez
Sık dışkılama sizde de var mı bu arada
Gerçekten vücut sıcak yüz soğuk
Yüzü kuru soyuluyor sık sık
Kilosu boyu önden gidiyor
Ve her bezde kaka var az da değil çoğunlukla fazla.
Değer bu kadar azken bu belirtiler nasıl bu kadar çok oluyor

Sizin değer öyle çok değilki sınırda çıkmış yani tiroid hormonu çalışıyor dışkılama ishal değilse sıkıntı etme birde günde bir kere yapabilir normal doyuyorki yapıyor, evin derecesi kaç ki bizim şuan 25 mesela kendi yüzüm bile soğuk ara ara onunda soğuk oluyor ama genelde kucakta çok gezdirdiğimizde, evin nemi nasıl yüzünün kuruması onla alakalıdır belki. Bence sen belirti arıyorsun bırak akışına anne sütü alıyorsa bol bol emzir bu değerler bu kadar belirti vermez mesela ateş önemli aşırı terliyor mu önemli ishal mi önemli gerisini çok takma

Sizin değer öyle çok değilki sınırda çıkmış yani tiroid hormonu çalışıyor dışkılama ishal değilse sıkıntı etme birde günde bir kere yapabilir normal doyuyorki yapıyor, evin derecesi kaç ki bizim şuan 25 mesela kendi yüzüm bile soğuk ara ara onunda soğuk oluyor ama genelde kucakta çok gezdirdiğimizde, evin nemi nasıl yüzünün kuruması onla alakalıdır belki. Bence sen belirti arıyorsun bırak akışına anne sütü alıyorsa bol bol emzir bu değerler bu kadar belirti vermez mesela ateş önemli aşırı terliyor mu önemli ishal mi önemli gerisini çok takma
En az 3 kere dolu kaka yapıyor. Derece bizimde 25 ama beni yakalayamıyorum 41 oluyor en fazla

Ateş değil ama vücut sıcak her bezde kaka oluyor terlemesi de ne bilim işte bir garip oldum bence hamilelikten beri olumsuzluk olunca

Kızlar merhaba
kızım 45 gunluktu total sarılık değerı 10du .doktorum dıger kan degerlerı normal dedı anne sutune baglı sarılık olma ıhtımalı olabılır dedı cunku oglumunda sarılıgı 50 gun cıvarı gecmıstı. 45-50 gun arası gectı sarılığı.

bu aylarda normal benım kızda 2 2-5 aya kadar gunde 10 kez kaka yapıyordu. her bezı kakalı oluyordu. 10 gundur gunde1-2 veya 2 gunde 1 yapıyor.

Back