• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Ben kV sevilmez mi dedim ki :)) kafalar uyuyorsa sevilir tabiki ama sana sürekli kötülük edene ay ben iyi bi insanım sana iyilikle yaklasicam dersin bir dersin iki dersin üçte demezsin ama gerçekçi olalım ha ama muhtaç durumda olur ihtiyacı olur insanı vazifeni de yaparsın sonuçta.mesela kV bizde 20 gündür kendisini evet pek sevmiyorum ama eşimi ben yönlendiriyorum hadi çıkın annene hediye al onu al bunu al gönlünü yap diye onla muhabbet ediyorum Baya surat asip evde dolanmiyorum canı bişey isterse hemen eşimi arıyorum aldiriyorum ama ben evde ordan oraya koşturup tek tabak kaldirmiyor üstüne yorulmadigimi iddia edip bana sürekli iş yükü çıkarmaya çalışıyo dolayısıyla bnde ona hergün yemek yapıyım kıyafetini utuleyim diye arkasında dolanmam basının çaresine bakar.ha onun evinde benim gördüğüm muameleyi ben anlatmiyim bile onlara rağmen ben bunları yapabiliyorsam fazlasıyla iyiyim zaten :))) gerisi orta yol olmuyor bana göre :KK66:
Bu konuda haklısın benimde Kv nişanlandığımıZdan Beri her defasında aynı şeyi yapıyor
Ya ailemin arkasından konuşuyor ya suratsız davranıyor bir iki üç derken artık görüşmüyorum
O insanlar düzeldi mi hayır hala aynı Kafadalar
E peki ben neden sürekli ılımlı olmaya çalışıp kendimi yıpratayım ki
Görüşmüyorum merhaba merhaba
Saygısızlıkta etmedim şuana kadar

Cnm kullandığın mama belki gaz yapiyodur bi de beslenme pozisyonuna dikkat et başı yukarda olsun yatma pozisyonunda olnasin mamayi çekerken arada hava yutuyor olabilir.baktın ağlıyor çok zorlama uyutmaya çalış agladukca gaz da artıyor çünkü oglumdan biliyorum :KK66:
Aptamil kullanıyorum biraz gaz yapıyor sanırım ama sma denedim o da kabız yaptı
Başı yukarı olması meselesini biraz önce eşimde söyledi sanırım bu yüzden
Teşekkür ederim

Aptamil kullanıyorum biraz gaz yapıyor sanırım ama sma denedim o da kabız yaptı
Başı yukarı olması meselesini biraz önce eşimde söyledi sanırım bu yüzden
Teşekkür ederim

Biberonu da dr. Brouns oneririm. Ilk basta ucu uzun gelip biraz oguebilir ama sonra mamanin geldigini anlayincavtutuyolar. Bide bu biberonu cok sokma bebegin agzina.bineronun uc kismindaki sutu gorebil yani biraz bosluk olsun. Sonuna kadar sokarsan biberon ucu bogazina kadar gider ogurur cikarir. Heyecan yapip hizli hizli cekiodur ozamamda hava yutar bizimkide cok ac ise kovaliyan var gibi hizli cekio ayni dedigin gibi oluyo. Cikar biberonu yine ver.cikarirken pat diye cikarma.yan yatir hava girsin dilini itirsin oyle cikar
Ayrica yari dik pozisyonda besle
Hem sonrasinda gazini cikartmak kolay olur.
Benim onericeklerim bunlar cnm.

Kızlar 3 gündür beslenme sorunumuz var
Biliyorsunuz sağıp veriyorum ek olarak mama veriyorum
Sütüm sağmak moral bozukluğu derken inanılmaz azaldı o yüzden mama ağırlıklı besleniyoruz
Sorun şu ki
Karnımız çok aç biberona saldırıyoruz sonra bi gukk sesi gaz tıkanıyor Boğaz'ımızda
Hani gazlı bir içeceği içerken arada takılır geğirmek gerekir ya ha öyle oluyor
Bu sefer korkuyoruz bir daha almıyoruz biberonu ellere saldırmaya emziğe saldırmaya devam açlığımızı böyle gidermeye çalışıyoruz
Bugün sağlık ocağına gittim kilo alımı yavaşlamış kızımın
6.500 kilo ayın 12 sinde 3 ay olacak
Kullandığım biberon Philips avent
Bugün fazlasıyla gaz çıkarttık
Biraz önce yine aynı şey oldu
Yine gaz çıkardık ama
Bu tıkanma olayı beslenmesini yavaşlattı
Biberondan olabilir mi
Ya da neden kaynaklı olabilir ?
Heyecandan kaynaklı bence, çok acıkmadan versen canım, araları azaltsan. Kendi sütün olduğu için mamadan çok daha sık verebilirsin. Bir de yara mı vardı, uç mu yoktu unuttum, tekrar memeyi denesen ucunu sütle ıslatıp ara ara, belki kapıverir.Korkuyor boğazına kaçınca yavrum demek.

Ben kV sevilmez mi dedim ki :)) kafalar uyuyorsa sevilir tabiki ama sana sürekli kötülük edene ay ben iyi bi insanım sana iyilikle yaklasicam dersin bir dersin iki dersin üçte demezsin ama gerçekçi olalım ha ama muhtaç durumda olur ihtiyacı olur insanı vazifeni de yaparsın sonuçta.mesela kV bizde 20 gündür kendisini evet pek sevmiyorum ama eşimi ben yönlendiriyorum hadi çıkın annene hediye al onu al bunu al gönlünü yap diye onla muhabbet ediyorum Baya surat asip evde dolanmiyorum canı bişey isterse hemen eşimi arıyorum aldiriyorum ama ben evde ordan oraya koşturup tek tabak kaldirmiyor üstüne yorulmadigimi iddia edip bana sürekli iş yükü çıkarmaya çalışıyo dolayısıyla bnde ona hergün yemek yapıyım kıyafetini utuleyim diye arkasında dolanmam basının çaresine bakar.ha onun evinde benim gördüğüm muameleyi ben anlatmiyim bile onlara rağmen ben bunları yapabiliyorsam fazlasıyla iyiyim zaten :))) gerisi orta yol olmuyor bana göre :KK66:

Canım ben senden iyi bi insan değilim. Böyle bi iddiam yok. Sen çok yoruluyorsun. Kvyi yönlendirme hakkı doğuyor sana.
Senin de onun anladığı dilden konuşman gerekiyor. Dan dun söylemekten anliyorsa öyle söyle. Ama bazıları sadece menkibe gibi dedikodu gibi anlatmalardan anlıyor.

Benim kv dan dun söylersem ters tepiyor.
Ben de bi şeyi anlatırım bi komşunun bi arkadaşın kvden ornek veririm.

Neyse uzatmayayim. Uzatınca açıkladıkca yanlış anlaşılıyor demek ki. Zamanla her şey değişiyor. Karşıdaki önemli. Bunu anlatmaya çalıştım. Kv bile değişti bana karşı annemi değiştiremedim. Yani anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az.

Bu konuda haklısın benimde Kv nişanlandığımıZdan Beri her defasında aynı şeyi yapıyor
Ya ailemin arkasından konuşuyor ya suratsız davranıyor bir iki üç derken artık görüşmüyorum
O insanlar düzeldi mi hayır hala aynı Kafadalar
E peki ben neden sürekli ılımlı olmaya çalışıp kendimi yıpratayım ki
Görüşmüyorum merhaba merhaba
Saygısızlıkta etmedim şuana kadar
Benimki de ailem arkasından konuşuyor. Hatta bir keresinde iğrenç bir hikaye uydurmuştu. Ya bunu ispatlayacak ya da ben artık asla görüşmeyeceğim demiştim ve tabiki uydurduğu kişiler hiç bir zaman ortaya çıkmadı. Senelerce görüşmedim. Sonra eşimin hatrı için barıştım. Ama değişti mi? Hayır. Sadece eşim kulak asmamayı ve bana yansıtmamayı öğrendi. Biz de ortayolu böyle bulduk. Dedikodu ve iftiraları için de Hakkı'mı helal etmiyorum. Allah'a havale ediyorum, en adil merci orası olduğu için içim rahat.
Fakat zamanla yine eşim oraya kaymaya başladı. Annem evde bebeğe bakarken haftada 2-3 gün yardımcı gelsin ki ev işleri kalmasın diye konuştuk. yardımcımız evde erkek varken çalışmıyor. Kapalı kadın, istemiyor.ama biz varken de gelsin diye tutturdular. Eşim de annemin ne eksiği var diyor. Halbuki kp bebeğe göz kulak olurken makineyi kv boşaltabilir. Birine daha ne gerek var. Zaten temizlik için kadın geliyor. Fakat annem varken geliyor ya onlara da gelecek. Her gün saatlerce anne babasıyla telefonda konuşuyor. Evdeki her şeyi yetiştiriyor. O kadar itici oluyor ki gözüme. Ailesine de elimi verip kolumu kaptırıyorum. Orta yolu hep kendi yollarına kaydırmaya çalışıyorlar.

Benimki de ailem arkasından konuşuyor. Hatta bir keresinde iğrenç bir hikaye uydurmuştu. Ya bunu ispatlayacak ya da ben artık asla görüşmeyeceğim demiştim ve tabiki uydurduğu kişiler hiç bir zaman ortaya çıkmadı. Senelerce görüşmedim. Sonra eşimin hatrı için barıştım. Ama değişti mi? Hayır. Sadece eşim kulak asmamayı ve bana yansıtmamayı öğrendi. Biz de ortayolu böyle bulduk. Dedikodu ve iftiraları için de Hakkı'mı helal etmiyorum. Allah'a havale ediyorum, en adil merci orası olduğu için içim rahat.
Fakat zamanla yine eşim oraya kaymaya başladı. Annem evde bebeğe bakarken haftada 2-3 gün yardımcı gelsin ki ev işleri kalmasın diye konuştuk. yardımcımız evde erkek varken çalışmıyor. Kapalı kadın, istemiyor.ama biz varken de gelsin diye tutturdular. Eşim de annemin ne eksiği var diyor. Halbuki kp bebeğe göz kulak olurken makineyi kv boşaltabilir. Birine daha ne gerek var. Zaten temizlik için kadın geliyor. Fakat annem varken geliyor ya onlara da gelecek. Her gün saatlerce anne babasıyla telefonda konuşuyor. Evdeki her şeyi yetiştiriyor. O kadar itici oluyor ki gözüme. Ailesine de elimi verip kolumu kaptırıyorum. Orta yolu hep kendi yollarına kaydırmaya çalışıyorlar.

Canım maalesef erkekler öyle. Büyümuyorlar ışte. Kopamıyorlar.
Eşinden önce söyleyip rol çalmanı tavsiye ederim :)
Uyuz oluyor eşim ben kvye o demeden ondan önce deyince :) :KK66: :)

O zaman da lafa dalirsak kıskanıyor bile, annesinden beni, laf uzatmayin laf çoğaltmayin falan diyo

Benim de annem öyle zanlarina inanir zanlariyla hareket eder. İftiraya meyilli bi yapısı vat. Abim gelinle bir araya getirse de suç getirmese de suç arada kalıyor
Gelini tembihledim. Yeni aldığın şeyleri gösterme annem hasta kıskanıyor dedim.
Ayni kıyafetlerle gel annemin yanına dedim.
Ayakkabi alsa gelin. Annem gider aynısını alır.
Yani abimin ikisine bir alması gerekiyor

superselma superselma orta yol bulmaya calisiyor aslinda guzel diyor ama yapabilene bende mesela kv yle karsilascam diye memlekete gidesim gelmiyo ne biliym olmuyo tahammul edemiyorum bende icim icimi yiyo geceleri uyuyamiyorum neden kendime bu iskenceyi yapiym ki herkes evinde mutlu olsun zaten onunda benden pek hoslandigini sanmiyorum o yuzden uzakta oda rahat etsin bende.. tabi bu herkes icin farkli kv iyiyse kafalar uyuyosa zarari yoksa sevilir tabi

Canım bn de uzaktayken öyleydim. Memlekete gitmeden bjr ay önceden strese girer kilo alırdım. Şimdi kafalar tuttuğundan değil de birbirimizi tanıyıp kabul etmemizden dolayı iyiyiz. Çok tartıştık çok uğraştı başlarda benle ilk zamanlar. Eltimden ağzı yanmis baştan ipi sıkı tutuyordu aklınca halbuki fazla sıkınca boguyordu. O beni anlamayinca ben onu anlamaya çalıştım. Bamteline basmıyorum. O da artık bana gerçekten daha iyi davranıyor.

Eşime de defalarca dedim. Annenle beni kıyaslama. O artık düzenini oturtmuş. Annenin acemiliğini görmedin ki benim acemiligimle onun tecrübelerini kıyaslama dedim.

Bi tane komşumun kv ile tanışmıştım.
İlk defa dürüst bi itiraf duydum eski topraklardan. Kadın dedi ki eskiden tarlaya bahçeye giderdik. "Çamaşır, bulaşık, bebek bezi elimizde yıkardik ama şimdi herşey daha zor (!) " dedi. "Nasıl yani?" dedim. "Şimdi makine çok ama ince iş de çok. Evimiz toprakti süpürurduk tamam. Tarlada çıkın yaptığımız ekmek arasini yerdik. Şimdi ev sil, kapı sil, pencere sil, toz al, ütü yap, yemek servisi daha zor herşey dedi.

Canım bn de uzaktayken öyleydim. Memlekete gitmeden bjr ay önceden strese girer kilo alırdım. Şimdi kafalar tuttuğundan değil de birbirimizi tanıyıp kabul etmemizden dolayı iyiyiz. Çok tartıştık çok uğraştı başlarda benle ilk zamanlar. Eltimden ağzı yanmis baştan ipi sıkı tutuyordu aklınca halbuki fazla sıkınca boguyordu. O beni anlamayinca ben onu anlamaya çalıştım. Bamteline basmıyorum. O da artık bana gerçekten daha iyi davranıyor.

Eşime de defalarca dedim. Annenle beni kıyaslama. O artık düzenini oturtmuş. Annenin acemiliğini görmedin ki benim acemiligimle onun tecrübelerini kıyaslama dedim.

Bi tane komşumun kv ile tanışmıştım.
İlk defa dürüst bi itiraf duydum eski topraklardan. Kadın dedi ki eskiden tarlaya bahçeye giderdik. "Çamaşır, bulaşık, bebek bezi elimizde yıkardik ama şimdi herşey daha zor (!) " dedi. "Nasıl yani?" dedim. "Şimdi makine çok ama ince iş de çok. Evimiz toprakti süpürurduk tamam. Tarlada çıkın yaptığımız ekmek arasini yerdik. Şimdi ev sil, kapı sil, pencere sil, toz al, ütü yap, yemek servisi daha zor herşey dedi.
Ağzını açan şimdi her şey daha kolay, her şey hazır diyor.bence bu kadın haklı.Şimdi hangimiz toprak evde yaşayabiliriz

kızlar sizin bebişlerde oyun halısında veya dönencenin karşısında en fazla 10 dk durup mızırdanıyormu yoksa bizimkine özgü bişey mi???
Aynen öyle oluyor korkuyor die 5 dk fazla tutmuyorum. Sizdi zeka kartlari aldım onlara biraz bakıyor korkmuyor şaşkın şaşkın bakıyor şapşiğim... ;))

Kızlar 3 gündür beslenme sorunumuz var
Biliyorsunuz sağıp veriyorum ek olarak mama veriyorum
Sütüm sağmak moral bozukluğu derken inanılmaz azaldı o yüzden mama ağırlıklı besleniyoruz
Sorun şu ki
Karnımız çok aç biberona saldırıyoruz sonra bi gukk sesi gaz tıkanıyor Boğaz'ımızda
Hani gazlı bir içeceği içerken arada takılır geğirmek gerekir ya ha öyle oluyor
Bu sefer korkuyoruz bir daha almıyoruz biberonu ellere saldırmaya emziğe saldırmaya devam açlığımızı böyle gidermeye çalışıyoruz
Bugün sağlık ocağına gittim kilo alımı yavaşlamış kızımın
6.500 kilo ayın 12 sinde 3 ay olacak
Kullandığım biberon Philips avent
Bugün fazlasıyla gaz çıkarttık
Biraz önce yine aynı şey oldu
Yine gaz çıkardık ama
Bu tıkanma olayı beslenmesini yavaşlattı
Biberondan olabilir mi
Ya da neden kaynaklı olabilir ?
Dr brown yada medela biberonun tavsiye ederim. Brn medela kullaniyorum ama Dr Brown gaz konusunda cok iddali youtubedan bir bak istersen

Bende almayi dusuniyorum acaba gercekten faydasi var mi ki
Blmiyorum yorumlara anlatilanlara baktim aldim cnm. Bi boşluk hissediyordum kizimla aramda ya yemek yiyor ya uyuyor ya agliyor... faydali biseyler yapmak istedim o uyanikken... arastitdim bunu buldum... algısının en yüksek olduğu sabah saatlerinde once spor masaj konuşma sonra bunlsti gösteriyorum. Umarim faydasi oluyordur ki oluyor diye düşünüyorum şimdilik

Blmiyorum yorumlara anlatilanlara baktim aldim cnm. Bi boşluk hissediyordum kizimla aramda ya yemek yiyor ya uyuyor ya agliyor... faydali biseyler yapmak istedim o uyanikken... arastitdim bunu buldum... algısının en yüksek olduğu sabah saatlerinde once spor masaj konuşma sonra bunlsti gösteriyorum. Umarim faydasi oluyordur ki oluyor diye düşünüyorum şimdilik
Bebişin ne kadar oldu. Dıkketi cekiyor mu artık. Ben daha hiçbirsey almadım ne oyun halısı ne dönence ne de baska birsey almadım. Sadece konusuyoruö masaj yapıyorum o kadar

Bisey dikkatimi cekti her sayfa basinda cikiyo "Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?" sorusuna 7kişiikiz secenegini isaretlemis. Nerde bu ikiz anneleri? İki bebekle hayat nası? Bize bazen bitanesi zor geliyo. Cok yogunlarda ondanmi giremiyolar? Benimde babam ve baba dedem ikiz oyuzden cocuklarimda cikma ihtimali yuksek azcik tüyo verseler buralarda geziyolarsa ;)

Kızlar bir kez daha yazmıştım gözden kaçtı sanırım MAM marka emZik kullananlar nerden aldınız acaba?

Aynen öyle oluyor korkuyor die 5 dk fazla tutmuyorum. Sizdi zeka kartlari aldım onlara biraz bakıyor korkmuyor şaşkın şaşkın bakıyor şapşiğim... :KK66:)

bende bi deneyim ne yapıyım :/ bu durumda şu sonucu çıkarıyorum (cevaplarınıza göre) benim kız Huysuz. :) biraz izliyo konuşuyo hemen kafayı kaldırıyo hiç sevmiyo yatmayı

Bebişin ne kadar oldu. Dıkketi cekiyor mu artık. Ben daha hiçbirsey almadım ne oyun halısı ne dönence ne de baska birsey almadım. Sadece konusuyoruö masaj yapıyorum o kadar
Netten sip verdim. 65 günlük saskin bakiyor sadece. Tabi kısa süreli bir eğitim onu sıkmadan. Kizim 65 günlük. Zaten 0/12 aylik eğitim seti. Alırsın daha musait oldugun bir zamanda gec değil yani. Biraz daha toparlasin avmlere gidebileyim daha yararlı seyler bulurum diye umit ediyorum

bende bi deneyim ne yapıyım :/ bu durumda şu sonucu çıkarıyorum (cevaplarınıza göre) benim kız Huysuz. :) biraz izliyo konuşuyo hemen kafayı kaldırıyo hiç sevmiyo yatmayı
Bende hikaye kitabi vardi buyukce bi sayfasinda cizim bi sayfasinda yazi onu acip yataga sirt ustu yatiyoruz yan yana. Okurken sesimide degistiriyorum (korku,seviç,heyecan vs) cok hosuna gidiyo tavsiye ederim. Arada öpüşüp koklaşıyoruz :)

Back
X