arkadaşlar selam bugün Doktora kontrole gittim ve 8+4'üz Bir ay sonra gideceğim kontrole ve İkili tarama testi yapılacak dedi İkili tarama testi nedir acaba Bilgilendirir misiniz içerikleri nelerdir ilk gebeliğim teşekkürler
İkili tarama iki aşamadan oluşuyor, ultrasonla bebeğin burun kemiği var mı yok mu diye bakıyorlar, ayrıca ense kalınlığını ölçüyorlar. Diğer aşaması kan tahlili, orda da çeşitli eğriler oluşuyor, risk faktörüne bakıyorlar. Doktor bunları birlikte yorumluyor. Risk faktörü yüksek çıkanlara Nipty dedikleri fetal dna testi öneriliyor. Bu da kandan bakılan bir şey. Genetik hastalık taraması aslında.
Kızlar bugün Instagramda bir doktordan dinledim hamilelik bulantısı sadece sabah olur öğleden sonraya bile sarkmaz diyor. Eğer öğleden sonra da devam ediyorsa enfeksiyondan kaynaklı olabilirmiş isterseniz doktorunuza bir danışın faydası olur diye sizle de paylaşmak istedim
Ben buna pek inanmadım, çünkü sürekli bulantım oluyor, bulantı diyemesem de tiksinti ve mide rahatsızlığı. İlk gebeliğim de böyleydi. Betahcg yükselirken olması normalmiş, gebeliğin bir kısmından sonra bu hormon düşmeye başlıyor zaten, belki dediğiniz sonrası için geçerli olabilir. Yani hcg düştükten sonra da devam ediyorsa.
Kızlar benim boş gebeliğim kesinleşti
annabelica
listeden kaldırabilirsin.

Hepinize saglıklı günler diliyorum sağ sağlim kucagınıza yavrularınızı almak nasip olsun inşallah.
Canım üzgünüm senin için, inş en iyisi en hayırlısı nasip olur en kısa zamanda
Kizlar 5+5 teyim ama bugün kahverengi lekelenmem geldi tüp bebek tedavisi ile olmuştu çok korkuyorum
Benim 10 gün önce oldu progestan verdi, 3 gün kullandım, bugün yine oldu apar topar hastaneye gittim progestana devam etmemi istedi. Küçük bir kanama alanı görüldü. Ayakta kalma, ağır kaldırma, cinsel ilişki yasak dedi. Çok ayakta kaldığım zamanlar oldu hep. İsterseniz bir doktora gidin, kanama alanı var mı yok mu diye bakar. Progestan kullanıyormuşsunuz zaten, buna ek olarak iğne de veriyorlar bazen.
Türkiye hastanesine giden var mı ?
Ablam 2019 senesinde doğum yaptı orda. Tülay diye bir doktordu, çok zor bir doğum olmasına rağmen, son dakikaya kadar hasta baktı, yalvardık gelsin diye gelmedi asla. Tavsiye etmem.
Canim en acilinden hastaneye gidip tahlil ver. Kültür testi yaparlar. Benim hic sikayetim olmamasina ragmen bakteri görmüşler idrarda. Antibiyotik yazdi bugun sonuclar icin gittigimde. Dr ilac icmemek daha tehlikeli dedi hatta. Bende ikilemdeyim ama sanirim kullanacagim
Gebelikte idrar yolu enfeksiyonu tehlikeli bir şey, ben senin yerinde olsam kullanırdım.