Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    48
Kızlar birşey danışmak istiyorum açıkçası çok derin araştırmadım. Yarın doktora gideceğim muhtemelen artık o da soracak.
Çoğunuz fetal testi yaptırdınız.
Ben bireysel olarak bir rahatsızlık durumu var isede gebeliğimi devam ettirmek isterim kürtaj yaptırmam o yüzden fetal testi yaptırmamaya daha yakınım. Bir olumsuzluk durumunda gebeliğimin kalan kısmını da stresli geçirmek istemediğimden böylesi daha yakın geldi.
Sizi test yaptırmaya nasıl karar verdiniz, karar verme sebepleri bana yatkın gelirse yaptırmaya da okeyim bununla ilgili görüşlerinizi merak ediyorum.
Kuzum ben biraz duygusal biriyim, sağlıksız da olsa evladım başımın tacı olur evet ama ben öldükten sonra başkalarının eline kalacak olması düşüncesi beni erken yaşta mezara koyar zaten. İsterim ki sağlıklı sıhhatli olsun, ben öldüğümde de kimseye muhtaç olmasın yavrum. Hastalıkla doğup, ben öyle tercih ettim diye hayatı boyunca bana mahkum, hastalığa mahkum olsun istemem..

Aşko karnında doluluk şişlik hissi var mı? Benim akşama doğru karnımın içi sanki basınçlanıyor
Askim gecen hafta cok yasadim onu ben ya hatta burada size de tarif etmeye calistim beceremedim ajdjdj
Bu hafta daha iyiyim ama anladim kastettigini bence, bugun de elektrik carpmasi gibi ani ve hemen gecen agrilar giriyor karnima acaba dedim oglan mi oynuyor ajdjdj ama annem de doktorda segirme gibi olur dedi bilemedik

Askim gecen hafta cok yasadim onu ben ya hatta burada size de tarif etmeye calistim beceremedim ajdjdj
Bu hafta daha iyiyim ama anladim kastettigini bence, bugun de elektrik carpmasi gibi ani ve hemen gecen agrilar giriyor karnima acaba dedim oglan mi oynuyor ajdjdj ama annem de doktorda segirme gibi olur dedi bilemedik
Çok ilginç bi his yani popoya bile baskı yapıyor gibi. İçimde balon şişiyo gibi😂 rahim büyüdükçe böyle mi oluyor acaba?
Bu arada ben dün gece uykumdan sol kasığımda seğirmeyle uyandım sanki kuş çırpınması gibi hemen elimi karnıma koydum ve durdu. Bebeğin oynadığını hissetmiş olamam dimi bu haftada

Çok ilginç bi his yani popoya bile baskı yapıyor gibi. İçimde balon şişiyo gibi😂 rahim büyüdükçe böyle mi oluyor acaba?
Bu arada ben dün gece uykumdan sol kasığımda seğirmeyle uyandım sanki kuş çırpınması gibi hemen elimi karnıma koydum ve durdu. Bebeğin oynadığını hissetmiş olamam dimi bu haftada
Heh bak evet icimde biri balon sisiriyor ya da karnimi yirtarak cikmaya calisiyor gibiydi tovbe est ajdjdjdjfjfjd
Segirmelerim benim vucudumun cesitli herlerinde oluyor, belim kasim kolum bacsgim filan. Doktor damarlar genisliyor ekstra kan pompalaniyor normal demisti haftalardir var yani, o yuzden onu ona yoramadim hic ya 😂 ama dersen ki kanki eminim bebekti tamam kanki dogrudur derim cunku bilime kafa tutuyorum soz konusu hisler olunca ajdjdjdj

Kızlar birşey danışmak istiyorum açıkçası çok derin araştırmadım. Yarın doktora gideceğim muhtemelen artık o da soracak.
Çoğunuz fetal testi yaptırdınız.
Ben bireysel olarak bir rahatsızlık durumu var isede gebeliğimi devam ettirmek isterim kürtaj yaptırmam o yüzden fetal testi yaptırmamaya daha yakınım. Bir olumsuzluk durumunda gebeliğimin kalan kısmını da stresli geçirmek istemediğimden böylesi daha yakın geldi.
Sizi test yaptırmaya nasıl karar verdiniz, karar verme sebepleri bana yatkın gelirse yaptırmaya da okeyim bununla ilgili görüşlerinizi merak ediyorum.
Fetali zaten herkese önerdiklerini bilmiyordum ben genelde riskli görülenler fetale yönlendiriliyor ama şimdi içim rahat etsin, sağlıklı olduğundan emin olayım diyenler maddi durumu da elveriyorsa yaptırıyor. Bana hiç sormadı kimse. 13.haftada doktor ikili yapalım dedi onu da istemedim ense kalınlığı normaldi burun kemiği de vardı, yaş riski de çıkmayacak diye düşünüp yaptırmadım ben zaten sadece 3 trizomi bakılıyor ikilide. detaylıya girmek istiyorum onda da görülecek olan görülür dedim. Tabi bu benim tercihim. Sonuçta down çıkarsa aldırmayacaksan herhangi bi tedavisi yok olur da kalp, böbrek rahatsızlığı vs olursa ameliyat gerekirse o da detaylıda gözükür dedim. Benim düşüncem bu şekilde 🙏🏻

Heh bak evet icimde biri balon sisiriyor ya da karnimi yirtarak cikmaya calisiyor gibiydi tovbe est ajdjdjdjfjfjd
Segirmelerim benim vucudumun cesitli herlerinde oluyor, belim kasim kolum bacsgim filan. Doktor damarlar genisliyor ekstra kan pompalaniyor normal demisti haftalardir var yani, o yuzden onu ona yoramadim hic ya 😂 ama dersen ki kanki eminim bebekti tamam kanki dogrudur derim cunku bilime kafa tutuyorum soz konusu hisler olunca ajdjdjdj
Belkide karnımın içinde damar seğirdi bilmiyorum ki çok net şekilde uykumdan uyandım. Ama o bile çok güzeldi inşallah kıpır kıpır olduğunu hissettiğimiz günler gelsin😍
Bu karın şişliği demek ki normal, bebek pelvik kasın dışına çıkmaya basladığı için ağrıtıp şişiriyor olabilir. Abe eeeerrgünümüz ayrı bi madi dldjdkdjdkdjkdjdkdjdjd

Arkadaşlar 9.haftada karnınızın aşağı kısımlarının sızladığı oldu mu hiç,tam da tarif edemedim,kasık ağrısı gibi.

Kızlar bugün 10 haftalık olduk. Karnım gitmiyor artık ve biraz sert. Bu bebek midir 😂 Siyah taytta tam belli olmamış gerçi ama baya var. Yani bu gaz falan değildir herhalde diye düşünüyorum. Hevesleniyorum 😀

Eklentiler

• IMG_0128.webp
    IMG_0128.webp
    46 KB · Görüntüleme: 75
Kızlar prilam ilacı dün verdi doktor mide bulantim az gece yatarken iki tane al dedi gün içinde bir tane midem bulaninca alsam ne olur ki
Gece yatmadan bir tane al eger bulantin azsa. Ben dun yatmadan once icmeyi unuttum gunum zehir oldu. Icsemde gecmiyor bulanti hissi cok kotu oldum. Bidaha icmeden yatmam o derece.

Kızlar bugün 10 haftalık olduk. Karnım gitmiyor artık ve biraz sert. Bu bebek midir 😂 Siyah taytta tam belli olmamış gerçi ama baya var. Yani bu gaz falan değildir herhalde diye düşünüyorum. Hevesleniyorum 😀
Evet bebek bence. Benimde öyle göbeğimin altında şişlik var ve takip ediyorum özellikle bu hafta büyüdü. Dediğin gibi o şase ilaçtan iki gündür de ishalim içimde bişey kalmadı bağırsak göbeği değil yani 🤣

İdrar enfeksiyonundan şüpheleniyorum kendimde sarı bir akıntım var çünkü :(
Canım o zaman mutlaka geciktirmeden doktora git. Ben akıntımın rengini anlayamıyorum çünkü fitil kullanıyorum. Ama enfeksiyon çıktığından beri dikkat ediyorum. İdrarımda koku varmış gerçekten. Hiç fark etmemişim ben.

Back
X