2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    323
büyüdüler artık kendileri seçiyorlar benim kuzum da unicorn lu elbise ve pasta istedi :) zaten kız çocukları ya unicorn ya da elsa istiyor :)



yumurta alerjisi mi var
9 aylıktan beri kızımda süt yumurta kırmızı et muz fıstık vardı 2.5 yaşta hepsini sıkı diyetle yendik ancak süt ürünleri ve kırmızı et kaldı devam ediyor ( sadece büyük baş) şimdi oğlumda aynı süt yumurta ona sıkı diyet malesef uygulayamiyorum kızımda alerji astım belirtisi ne döndu pandemiden dolayı Dr Haziran sonu testler yapalım demisti
 
büyüdüler artık kendileri seçiyorlar benim kuzum da unicorn lu elbise ve pasta istedi :) zaten kız çocukları ya unicorn ya da elsa istiyor :)



yumurta alerjisi mi var
bizim ki de arada tutturuyor elsayı. ben neden erkeğim gibi sorular geliyor. neden erkekler elsa giymez diyor. komşumuzun kızı var şu anda çevrede tek o arkadaşı. doğal oalrak farklılıklar bu yönde çıkıyor ya.
 
Aman süt alerjisi çok zor ya Allah yardım etsin her şeyde süt ya da süt ürünü var yahu
 
Benim oğlum da ablasının kıyafetlerini giymek istiyordu bir dönem etek filan :) halen daha pembeyi seviyor pembeye meraklı mesela biz klasik olarak bir şey alınca birine pembe diğerine mavi alırız ya oğlum da pembeyi istiyor oğlum da ablasının bebekleri ile oynuyor normal sanırım bu süreç
 
ay aynısı bizim ki de pembe merak ediyor hep her şeyde. ben sadece rmel süreyim sana ne oldu böyle diyo. bana sür diyo. erkekler sürmez diyorum babam erkek mi o da sürmüyo mu peş peşe sorular. bikele bikele sür anne diyo. ben de tamam ama sadece evde kimse görmesin sen erkeksin diyorum çok nadir ısrar edince sürüyorum. oje bile sürdüğümde hemen bebek parmağa küçücük sür anne diyo yavrum ya
 
Aman süt alerjisi çok zor ya Allah yardım etsin her şeyde süt ya da süt ürünü var yahu
Kızım da oylumdaki kadar zor olmamıştı evde kendim yapar dim diyeti kacirmazdik oğlum öyle değil kızda astık çoğunu o yemek isteyince oglanda istiyor diyeti hep kaçırıyoruz şimdi kızım Perşembe günü kontrolünde vardı alerji tür değiştirdi polen ve ev tozu akarı yoğun çıktı birde bununla basedecegi bakalım nasıl olacak
 
kızla günaydın

Size bir şey sormak istiyorum.

6 temmuz kreşe başlayacaktık. 4 aydır gitmiyor martta kapandı malum covid nedeniyle. annem ve babam bakıyor gündüzleri. şimdi bana diyorlar ki akşam okula başladığında okulda kendini koruyamayacak ağladığında kucak isteyecek. illaki öğretmeni istem dışı da olsa teselli için öpecek. (ben de biliyorum) biz okuldan alınca evde rahat hareket edemicez diyor bana. iki arada kaldım. eşim ben ne dersem tamam diyecekmiş. bana bıraktı. gitmesini de istiyorum dedi. ama giderse sonra annen ilgilenemezse ne olacak dedi. sen bilirsin dedi.
okul gelsin gelişimi için çok faydalı çok zeki bir çocuk unutacağından korkmayın gelmezse de diye beni teselli ediyor. ne yapayım siz söyleyin. Siz ne yaptınız bu okul işini.
 
Valla bu konuda benim planlarımda bir değişiklik yok. 4 Ağustos'ta açılacak okullar, ikisini de başlatacağım. Çünkü bu sürecin ne zaman biteceği belli değil. Annelerimiz genç değil artık, bir yere kadar bakabilecekler. Okuldan alınca rahat hareket edemeyeceğiz kısmını pek anlamadım ben. Yaş itibariyle risk grubunda oldukları için mi?
 
Büyüklerin laflari hep zan altında bırakıyor bende bu yıl göndermek istemiyorum virüsle alakalı değil geçen öğretmen kaynaklı bize çok birşey katmadigindan bu yılda k.validem gitsin istiyor ben bakıyorum biryerler M miumao nunda söylediği gibi süreç ne kadar uzayacak belli değil ne kadar saklayabilirizki birde sadece öğretmeni sarılacak diye düşünme 10 cocuck olsa illaki sarılıp koşup oynayacak yan yana oynacaklar aynı sınıfı aynı yemek masasini paylasacaklar sanırım bu durumdan çok korkmuslar büyükler bı yerde önlemini alıp yaşama devam etmemiz gerekiyor
 
M miumao OMRUMMMM annemlere çocuğu alın köye gidin desem inanki gidecekler vallahi. Bulgaristanlıyız biz. imkanları olsa gerçekten oraya dağın tepesindeki köyümüze gidecekler. bir hafta daha var başlamamıza düşüneceğim
 
Meraba öncelikle hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün yeni oğluşunu ve diğer minnak yavrularını uzun zamandır bakmıyordum. Geçmiş olsun inşallah bir an önce sağlığına kavuşur.
 
Naptınız okula başlattınız mı canım. bizim kreşte oğlumun grubunda bizle birlikte 3 aile kalmış göndermeyen. 1,5 aydır hepsi gidiyor kreşe.

Aralıklarla denetime geliyorlarmış okula sağlık bakanlığından tüm kreşlere. 1,5 aydır çok şükür birşey çıkmadı dedi öğretmeniz.
Öğretmenler, asıl velilerin dikkat edip çocuklarla birlikte okula bir hastalık taşımamaları çok önemli diyor. Biz öğretmenler bu konuda çok dikkatliyiz kreşler açıldığından bu yana evde ve sosyal hayatımızda gerekli kısıtlama kararlarını alarak öğrencilerimize bir hastalık bulaştırmamaya çalışıyoruz. Sizlerden de aynı hareketi bekliyoruz gibi WhatsApp üzerinden bir yazı paylaşmışlardı Temmuz sonu. Biz de kısmetse 24 Ağustos günü kreşe başlıyoruz. Annem hala gönderme kafasında, ama ben göndereceğim olmuyor. Sonumuz hayır olsun.
 
Benimkiler geçen hafta başladı. Çok şükür 2 yaşındaki kızım da gayet güzel uyum sağladı. Bu hafta ikinci hafta.

Şu anda 70 kişilik okulda 12 kişiler toplam :) Bahçede oynuyorlar. Kapalı alan aktivitesi neredeyse yok, yemekler bile bahçede yeniyor. Sadece uykudan uykuya giriyorlar içeri ki, artık oğlum uyumuyor da. Bu ayın sonunda doğru gelecekmiş çoğu öğrenci, o zaman neler olur bilmiyoruz tabi ama şu an herşey yolunda gidiyor.

Biz de kendi hayatlarımızda gereksiz atraksiyonlara girmemeye, maske-mesafe-hijyen olayına dikkat ederek yaşamaya çalışıyoruz. Çocuklara dikkat ediyoruz.

Umarım işler kötüye gitmez, şu anki düzen gayet iyi çünkü.
 
Bizim kreş havuza da gidiyor 1 aydır çocuklar. Oğlum ay sonu başladığında havuz sezonu kapanıyor. Orda da sıkıntı hiç yaşanmamış. Sarılma olayını bir şekilde çözmeye çalışyoruz. ağladıklarında istiyorlar ama konuşarak hallediyoruz dediler. aslında en korktuğum bu sarıma işi. bizim ki ten temasını çok seviyor. inşallah bir sıkıntı yaşamayız.
 
Yani işin içinde çocuk olunca ten teması sıkıntılı. Riskli, açık çok nokta var. Hadi 20 çocukta kontrol edersin ama 80 çocuk olduğu zaman hurra koşup sarılmak istediğinde nasıl o çocuğa dur diyebilirsin ki.. Kendinden pay biç.

1 buçuk ay önce bel fıtığım patladı ve ameliyat olmam gerekti (oğlum 20 kg 110cm bir dana olduğu için, kucağımda ters bir hareketle 10 senelik fıtığımı patlattı sağ olsun). Çocuklarımı 1 ay boyunca kucağıma almam yasaktı. Anne nolur kucağına al diye diye öldüler resmen. İçim nasıl gitti anlatamam. Bizim yokluğumuzda öğretmenler bizim yerimizi dolduruyor bu yaş grubunda, sarılmaya gerçekten ihtiyacı olan çocuğa nasıl dur denir ki.. Hadi bizimkiler büyük, 4 yaş grubu artık, az biraz laftan anlar. Kızım 2 yaşında.. nasıl anlatacaklar ki..

Ha şunu da geçtim. Benimkiler gerektiği zaman maskeye, el dezenfekte etmeye ve iyileşme dönemimde az da olsa mesafeyi korumaya alıştılar. Ama her çocuk bunu yapabilir mi bilmem..

Bu arada ben, umca şurup başladım benimkilere okulla beraber. Bağışıklıkları güçlensin diye.

2,5ml, sabah, öğle, akşam.

Sen de bir araştır istersen.
 
bizim ki de maske olayını en başından kabul etti. el ve yüz yıkama her eve girişte "şimdi eyimizi yüzümüzü mü yıkıcaz diye soruyor" takıntı haline geldi artık herkes de. bence her çocuk bunu öğrenmiştir. sokakta maskesiz çocuk kalmadı gibi bir şey. sarılma konusu evet bizim yerimizi dolduran öğretmenler aslında şöyle onlardan yana sıkıntım yok da çocuk çocuğa sarılma ne biliyim elinde ki bir cismi bir diğeri alıp örneğin kalemi vs. bunu nasıl çözüyorlar bilmiyorum. önüne geçiyoruz hiç merak etmeyin diyorlar güvenmekten başka çare yok.

çok geçmiş olsun bu arada inşallah tez zamanda toprlanırsın cnm.

ben de kara dut şurubu aldım bağışıklık için ona başlatacağım şimdi. Dişlerimiz tam toparlanmışken yine siyah leke olacak içinde ki demirden dolayı. (her çocukta olmayabiliyormuş ama bizim kinde oldu maalesef çürük gibi bir görüntü tüm dişlerde) tam bir nebze geçmişken yine çoğalmaz inşallah. doktorlar temizlemek istemiyorlar yaşı ufak olduğundan dolayı ağrı yapmayacağı için dişler düşene kadar böyle kalsın dediler ama güldüğünde yavrum ön dişler felaket
 
Biz henüz başlamadık yarım gün devlet karesine gönderdim geçen yıl babaanneye yük olmasın ikisinde küçük diye bu yıl hiç göndermek istemiyordum pandemiden değil zaten önümüzdeki yıl ve sonrası hep bir eğitim hayatı olacak en azinda bu yıl evde istediği gibi oynasın diye ama ön kayıt yaptırdık kesin kayıtlar pandemi dolayısı ile belli değil Alanya gibi bir yerde nasıl hareket edicez karisigiz günlük 50 test ile sinirliymis burası adamda virüs var karısı kavga dövüş yaptırıyor ikiside agirmis ve burda herşey gizli yakınlarımız dan duyuyoruz hastanenin dolu olduğu söyleniyor malum Ruslar almanlarda gelmeye başladı durumlar hiç iç açıcı değil bizim için
 
Allah hepimizin yardımcısı olsun. Çok zor. 2 hafta önce ofiste covid testi yapıldı negatif çıkan arkadaşta, bugün covid olduğunu öğrendik. Dün tekrar test yaptırmış para ile (110 TL) Geçen hafta tatile gitmişlerdi. arkadaşı ateşlenmiş orada arkadaşı covidli çıkmış. Dün İstanbula döner dönmez yaptırmış ofiste ki arkadaş da, onda da çıkmış. Evde şu anda hiç belirtisi yokmuş. İlaç tedavisi bu hafta sonunda belli olacak başlayıp başlamayacağı.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…