2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    323
Keske olabilse. Atiyorum sokaga cikma yasagi ilan edilse ve butun isler dursa evet almadan yapabilirim ama akan bi is varken yanimda bir yardimci olmadan calismam mumkun degil.

Diger yandan, bakicim son derece titiz ve hasta olmaktan korkan bir kadin. Kendisine ve ailesine cok dikkat ediyor. Biri calisan digeri lise sonda iki cocugu var. Cocuklar ve esi evde. Toplu tasima kullanmasin diye biz kendi aracimizla getirip goturuyoruz. Kaldi ki cocuklarimi da cok seviyor, en buyuk kaygilarindan biri onlari hasta etmek. Olasi butun tedbirleri aldigina guveniyorum ben, daha da birsey olursa yapacak bisey yok.
 

Allah esirgesin cümlemizi birden hayatlarımız nasıl değişti evden çalışma imkanınız olması çok iyi

bu durumun en kötü yanı önünüzü göremiyoruz.. ne olacağını kestiremiyoruz..

ee covid19 ile ilgili ilaç gelişmeleri var mı senin haberin olur mu
 
Ben beşeriden ziyade veterine ilaç sektörüne hitap ediyorum ama beşeride de az çok tecrübem var. O tecrübeme göre ben yıldan önce aşı ya da ilaç beklemiyorum açıkçası.

Bir de virüs devamlı mutasyon geçirdiği için aşının da çok faydalı olacağına inanmıyorum. Nasıl domuz gribi için Enfluvir çıktı, bunun için de öyle bir ilaç geliştirilmesi lazım. Zaten sen de biliyorsundur, yeni molekül geliştirmek 10 yıllar alabilir, mevcut molekül kombinasyonları deneniyor.

Diğer taraftan virüs dalga dalga yayılırken her dalgada siddeti düşüyor. Yani ilk dalgada yakalanmakla 10. dalgada yakalanmak aynı şey değil. 2 sene içinde hepimiz enfekte olacağız ama ne kadar geç o kadar iyi.

Tabi bunlar benim uzman olmayan fikirlerim, yorumlarım. Hatalı ya da yanlış da olabilir. Ama kendimce gözlemlediğim bu.
 
Sabır ve dua en güçlü silahimiz olacak canım bende çok korkuyorum çalışıyorum bı çok arkadaşım eşim 1 hafta arar verdiler biz malesef bende ücretsiz izin düşünüyorum artık çocuklarım k.validede komşusu virsuten vefat ettiğini söylüyorlar Almanya'dan gelmiş 15 20 gün önce iş Bankası müdür aynı şekilde şubeyi karantinaya aldılar tapu dairesi karşısında varmış eşine bulastirmis duydukça tırsıyorum ama rabbimden gelene boynumuz kıldan ince bol bol dua et senin için stres doğumunu etkiler belki yapabileceğimiz teksey şifa dilemek bian önce gelir geçer oğlum ocinde vakit varsa doğumdan sonra yaz sonuna doğru yaptirsan
 

şimdilik hastanesi ameliyatları 6 ay ertelendi bakalım hayırlısı olsun her şeyin..
Allah esirgesin hepimizi herhalde iyi olur şimdi ücretsiz iznin tam zamanı gibi
 
Merhaba arkadaşlar bebeğimin hem dudak hem damak yarığı olduğunu öğrendim içimde hep bir korku vardı zaten korktuğum başıma geldi

Büyük oğlumda dudağında yoktu ve damağın yarısı yarıktı bu oğlumda hem dudak hem damak komple yarık ne kadar üzgün olduğumu tarif edemem

Böyle bebeklere bakmak ve beslemek çok zor iken, acil ameliyatlar olması gerekiyorken üstüne üstün bir de coronavirüs var ve ben bu ortamda oğlumu nasıl yoğunbakıma yatıracağım.. bulunduğumuz şehir küçük şehir burada zaten bu hastalığın tedavisi yapılmıyor Konya’da doğum yapacağım orada kalacak çocuğum ilk aşamayı orada geçireceğiz abisinde olduğu gibi.. abisinin de ameliyatı ertelendi malum bu çocuğumuN ameliyatlarını ne zaman Yaptıracağım.. İstanbul’da yaptırıyorduk ameliyatları.. Dudakta da olduğu için bu sefer işin içine estetik de giriyor.. burnunda yok gibi gördük bir de burnunda da var ise eyvah ki ne eyvah ömür boyu ameliyat olacak demek çocuğum

Allahım sen aklıma mukayyet ol Bu arada 27 nisanda doğum yapıyorum inşallah. Kendime o kadar çok kızgınım ki kazara hamile kalmadım çünkü istedim bir çocuğum daha olsun, ben hep zaten 4-5 çocuğum olsun istemiştim bir çocuğun öyle yarık damak doğmuşken tekrar çocuk yaparsan böyle olur işte bu sefer daha beter oldu Kendim ettim kendim buldum olan çocuklarıma oldu çok üzgünüm çok
 
Son düzenleme:
Canım benim, süreciniz ailecek çok zor. Mevcut gündem de bunun üstüne tuz biber ekiyor. Neler yaşadığını tam olarak hissetmem ve anlamam mümkün değil ama Allah çaresiz dert verip derman aratmasın. Bu süreç hep böyle devam etmeyecek. Evet belki eskisi gibi olmayacak ama 1 ay sonra yavaş yavaş rutin hayatlarımıza dönmeye başlayacağız.

Kendine hiç kızma. Öyle veya böyle hamile kalmışsın ve bebeğini inşallah sağlıkla kucağına alacaksın. Bebeğinin kimin hayatına nasıl güzellikler katacağını ve nasıl mutluluklara vesile olacağını bilemezsin.

Dediğim gibi sürecin, yaşadıkların zor. Şimdi bunu bir daha yaşayacak olmak da yıpratacaktır seni. Ama nolur sen enerjini, moralini yüksek tutmaya çalış. Biraz akışına bırakmayı dene olur mu.. Çünkü yukarıda sorularla sıraladığın endişelerin için şu an hiç kimsede cevap yok. Sırası geldikçe olacak herşey.
 
Allah razı olsun canım çok teşekkür ederim moral oldu msjın İnşallah bir an evvel bizim için de ülkemiz için de her şey yoluna girer
 
Canım moralini yüksek tut bu cocugu bile isteye yaptın ama rabbim nasip etmese uğraşsanda cabalasanda olmazdi vardır bunda da bı hikmet belki doğduğunda farklı olur inşallah anne karnında zor bir süreç rabbim yardımcın olsun tez zamanda ülkemize sizlere şifa versin rabbim dualarimiz seninle bak Ramazan'a şurada ne kaldı dua et verende alanda o bir varmış bir yokmuş gibi belki hicbiseysiz doğar
 

sağol canım benim Allah razı olsun
 
cnm çok geçmiş olsun. allah dermansız dert vermesin inşallah. Senin için çok zordur, başına gelmeden insan anlayamıyor ama kendini lütfen suçlama. Sen bir annesin çok güçlü bir kadınsın ki 3 çocuğun annesi olabileceksin. Masum melek tez zamanda sıhhatine kavuşur umarım. Benim iş yerinde bir ablanın oğlu da yarık damak, burun ve dudak ile doğmuş. (30 yaşında artık) Ameliyatlarını olduğu için şu anda görüntüsü normal bir insandan farklı değil yani ağzı ve burnu. Gayet sağlıklı bir birey. Konuşmasında hiç bir sıkıntı yok. Sadece R harfinde sıkıntı var. Beyazıt Öztürk gibi konuşması yani.

Allah boynuz verse boynuz taşıyacağız. İnşallah bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın cnm. Allah ikinize de, diğer bebeklerine de uzun ömürler versin.
 
Teşekkür ederim canım sağolasın Allah razı olsun ilk şoku atlattık biraz daha iyiyim
 
Kızlar selam bir şey sormak istiyorum. Oğlumun üst dişlerinden köpek ve azı dişlerinin üstlerinde siyah lekeler oluştu. Dişlerini her sabah olmasa bile akşamları hiç aksatmadan fırçalıyor. ilk o sonra ben kendim güzelce fırçalıyorum.

İnternette baktığımda bu lekelere kullandığı demir içerikli vitamin ve şuruplar, düzenli olarak içtiği pekmez(demir var içinde), süt sebep olabilir yazıyor. ki oğlum da düzenli olarak bunların hepsini içer. Arı sütlü pekmezli şurup içiyor her sabah. Süt de öğlenleri bir bardak içer gerçekten.

fırçalerken azaldığını görüyorum lekelerin sonra yine eski haline dönüyor. süt dişleri olduğu için annem çok takma dedi. Çürük değilmiş bu lekeler. Diş lekesi ile çürükler karıştırılmasın yazıyor internette. oğlumun çok tatlı bir gülüşü var iki yanağı da gamzeli gülünce o lekeleri gördüğümde kahroluyorum. Sizlerin başına geldi mi böyle bir olay
 
Canım, benim yeğenimin dişleri içtiği alerji şurubu leke yapıyordu. Her gece yatmadan içiyordu o. Sebebin o olduğunu farkedince şuruptan sona diş fırçalamaya başladı ve lekeler geçti.

Yediklerine bağlı olarak bazen benim oğlumun da ön dişlerinde leke gibi oluyor ama fırçalamayla bir kaç günde geçiyor. Sizde iyice leke gibiyse şuruptan sonra muhakkak fırçalayın. Mümkünse bastıra bastıra, tabi zarar vermeden. Bir de bir dişçiniz varsa durumu anlatın, belki florürlü bir diş macunu önerir.
 
L llally canım benim kızım da var belki 1.5 sene oldu kendim diş Dr gittiğim de sormuştum çürük değildir demişti sol köpek diş ve yanındaki dişte tırnağıma takılıyor elkedigim de ilerlemedigi icin önemsemedim hala aynı süt dişi olduğu için asıl dişleri daha önemli ve düzenli demir ilacı kullanmadık bebeklik ilacı hiç kullanmadık diyebilirim denedim küstü iştahı azaldı vermedim ara ara alerji ilacı kullanıyoruz düzenli değil alerji arttığı durumlarda pekmez yemiyor zaten süt yoğurtta yok hayatımızda
 
cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Annem dişçisine sordu. kesinlikle pekmez, demir içerikli şuruplardan, propolis arı ürünlerinden olmuştur dedi. Çürük olmadığına eminim çünkü tırnağımla kazıdığımda çıkıyor. aynı şekilde fırçalayınca da çıkıyor ama sonraki gün sabahı yine olmuş görüyorum. üst köpek dişi ve yanındaki diş bizimde her iki tarafı da.

şurubun bitmesine az kaldı vermicem artık. içtiği şurupları hep bu içeriklerdeydi. şurup bitsin vermicem bakalım düzelecek mi. Hani en azından pekmez içsin diye sağlıklı diye veriyorduk ama dişlere etkisi olduğunu hiç bilmiyordum.
 
Merhaba arkadaşlar doğum yaptım 27 nisanda, şükür yoğunbakım sürecimiz kısa sürdü, eve geldik oğlumun dudağındaki yarık kapanmış şükür damağında yarık ve Pierre robin (alt çenenin gelişmemesi) sendromu var biraz Pierre robin bizi zorluyor abisinden daha ileri çenesi çok küçük olduğu için dili geriye kaçıyor, evde öyle beslemeye uğraşıyorum.. Ablası ile abisi de çok güzel karşıladı şimdilik seviyorlar baya şu corona günlerinde eğlence oldu çocuklara resmen oyuncak gibi :)
 
Gozun aydin canim :) allah saglikla huzurla buyutmeyi nasip etsin.
Bu kadar kucukken besleme isi cok zor, ne diyeyim. En azindan tecrubelisin.

Insallah bebisler birbirlerine en kisa surede adapte olurlar da huzurla ailenizin tadini cikarirsiniz :)
 
Gozun aydin canim :) allah saglikla huzurla buyutmeyi nasip etsin.
Bu kadar kucukken besleme isi cok zor, ne diyeyim. En azindan tecrubelisin.

Insallah bebisler birbirlerine en kisa surede adapte olurlar da huzurla ailenizin tadini cikarirsiniz :)

inşallah canım sağolasın ya zaten çok da zayıf 2.850 gr doğdu Yoğunbakımda epey kilo kaybetti sarılık oldu bir de üstüne yani sinir oldum demek ki iyi bakılmıyor bebeklere yoğunbakımda resmen aç kalmış çocuk..
şimdi ben evde doğum kilosuna geri getirdim.. ablası da minnoştu ablasının kıyafetlerini giydiriyorum :)

ben büyük oğlumu da 3.150 gr dünyaya getirip yopunbakımdan 2.5 kilo aldım sonra 3 kilo yapana kadar 1 ay geçmişti..
Allah düşürmesin gerçekten ne diyeyim..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…