- 30 Aralık 2024
- 27
- 12
- 3
İçeriğinde vajinal yoldan sadece 12.haftaya kadar kullanılır yazıyor o yüzden tereddüt ettimMerhaba canım. Çoğu kişi kullaniyor. Eger riskli bir durum var ise doktorlar veriyorlar.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İçeriğinde vajinal yoldan sadece 12.haftaya kadar kullanılır yazıyor o yüzden tereddüt ettimMerhaba canım. Çoğu kişi kullaniyor. Eger riskli bir durum var ise doktorlar veriyorlar.
Ne zamandr kullanıyorsunuz acaba birde bu hem ftil hem hap olarak kullanln varmış ondan mı kullanıyorsunuzMerhaba birçok ilaç hamilelikte kullanılmaz diye yazıyor. doktorlar parol dışında ilaç kullanmayın diyor. Ama gerekli durumlarda veriliyor. Evt vajinal fitil olarak kullanıyorum. Çok acil durumlarda açıklık olursa zaten iğnesini vuruyorlar daha erken etki etsin diye
İyi olacağız, iyi olacağız. Bu hep böyle gitmeyecekBir anda oldu bu bir hafta önce çok iyiydim halbukiyaz sonunu iple çekiyorum artık umarım en kısa sürede toplarız
![]()
Evet gerçekten zorlukları bir yana şaka Maka son zamanlarımız aynı bedende bu çok duygusal geliyor bana da hem bir an önce kavuşmak isteyip hem aynı bedenden ayrılıyor olmak değişik duygular. Evet biliyorum kilo en son düşünmem gereken şey gerçekten 7. Haftamda ölümden döndüm en önemlisi ikimizinde hepimizin bizlerin bebeklerimizin sağlıklı olması ama işte kiloyu da dert edip stres yapmadan edemiyorum ama biraz daha rahatladım sanki burada paylaşınca korkularımıHiç dert etmeyelim. Ben de 15 kg'ı gördüm maşallahAma umrumda değil. Veririz, hepsi gider. Bugün burada bir arkadaşın söylediği şey aklımdan hiç çıkmıyor. Yavrularımızla aynı bedende son haftalarımız bunlar. Bu özel zamanlara odaklanalım. Kimseleri takmayalım (bu tavsiye başta kendime
).
Allah korusun canım düşünme öyle şeyler. O yüzden yardım almamız şart. Bir de gündüz o uyurken hemen uyumamız lazım. Genelde bebişler geceleri ayakta oluyor çünkü.Ya umarım düzelir yoksa çok korkuyorum bebeği kucağımda falan unutup uyuyakalmaktan
Yok içiniz rahat olsun.İçeriğinde vajinal yoldan sadece 12.haftaya kadar kullanılır yazıyor o yüzden tereddüt ettim
28 haftalık başladık düzenli kasılmalarim vardı iki gün hastanede yattım. Orda doktor yazdı ve devam et dedi. 31 e gircez halen kullaniyorumNe zamandr kullanıyorsunuz acaba birde bu hem ftil hem hap olarak kullanln varmış ondan mı kullanıyorsunuz
28 haftalık başladık düzenli kasılmalarim vardı iki gün hastanede yattım. Orda doktor yazdı ve devam et dedi. 31 e gircez halen kullaniyorumNe zamandr kullanıyorsunuz acaba birde bu hem ftil hem hap olarak kullanln varmış ondan mı kullanıyorsunuz
Kondom?Bir arkadaşim bahsetmişti. Onda doğum sonrası olmuş. Ev ebesinin önerisi ile bir kondomun içine su koyup düğüm atıp buzlukta dondurmuş. Sonra da onu o bölgeye tampon yapmış, hemoroidin üstüne. Epey iyi geldiğinden bahsetmişti.
Tek derdimiz o olsun. Ne badireler atlattık. Kilonun çaresi var. Allah çaresiz dert vermesin. Beni düşünün rahatlayın, bak ben 15 kg aldım diyorum ki daha devamı gelir bence, 20'yi görürümEvet gerçekten zorlukları bir yana şaka Maka son zamanlarımız aynı bedende bu çok duygusal geliyor bana da hem bir an önce kavuşmak isteyip hem aynı bedenden ayrılıyor olmak değişik duygular. Evet biliyorum kilo en son düşünmem gereken şey gerçekten 7. Haftamda ölümden döndüm en önemlisi ikimizinde hepimizin bizlerin bebeklerimizin sağlıklı olması ama işte kiloyu da dert edip stres yapmadan edemiyorum ama biraz daha rahatladım sanki burada paylaşınca korkularımı
Benim de 20 ti bulur hep yatıyorum zatenTek derdimiz o olsun. Ne badireler atlattık. Kilonun çaresi var. Allah çaresiz dert vermesin. Beni düşünün rahatlayın, bak ben 15 kg aldım diyorum ki daha devamı gelir bence, 20'yi görürümÇevremde çok kadın var 20-30 kg arasında alan. Hepsi de bebek gibi şimdi. Doğumlarımızın yaza denk gelmesi büyük şans. Yaz sonunda çiçek gibi olacağız inşallah
![]()
Siz aylardır evde istirahat etmek zorunda kaldınız. Çok zahmet çektiniz. Tek tek hepimiz anlatsak ne sağlık sorunları çıkar sayfa sayfa burada. Kilo bunların yanında o kadar önemsiz ki. 20 olsun, 25 olsun hatta. Hiç sorun değil. Yavrularımız sağlıkla gelsin, gerisini hallederizBenim de 20 ti bulur hep yatıyorum zatenEvet çok badireler atlattık çok şükür şuan halimize. Bu süreci sağlıkla atlatalım kilo da zamanla verilir.
Teşekkür ederim son birşey daha sorabilir miyim28 haftalık başladık düzenli kasılmalarim vardı iki gün hastanede yattım. Orda doktor yazdı ve devam et dedi. 31 e gircez halen kullaniyorum
Siz aylardır evde istirahat etmek zorunda kaldınız. Çok zahmet çektiniz. Tek tek hepimiz anlatsak ne sağlık sorunları çıkar sayfa sayfa burada. Kilo bunların yanında o kadar önemsiz ki. 20 olsun, 25 olsun hatta. Hiç sorun değil. Yavrularımız sağlıkla gelsin, gerisini hallederizBuradaki dayanışma devam ettiği müddetçe bize bir şey olmaz Allah'ın izniyle
[/QUOTE
Evet hepimizin ayrı ayrı hikayesi var.]
Birbirimize destek olduk bu süreci birlikte geçirdik. Böyle de devam etsin inşallah.![]()
Ee işte o kişilerden biri ben ilk hamilelikte 25 kg aldım bir sene içinde verdim gitti hepsi gidio bi şekildeTek derdimiz o olsun. Ne badireler atlattık. Kilonun çaresi var. Allah çaresiz dert vermesin. Beni düşünün rahatlayın, bak ben 15 kg aldım diyorum ki daha devamı gelir bence, 20'yi görürümÇevremde çok kadın var 20-30 kg arasında alan. Hepsi de bebek gibi şimdi. Doğumlarımızın yaza denk gelmesi büyük şans. Yaz sonunda çiçek gibi olacağız inşallah
![]()
Ben kilo alma endişenizi çok iyi anlıyorum. Doğumdan sonra zaten o koşturmacayla vereceğimi biliyorum ama yine de ani kilo artışları beni de huzursuz ediyor. Hastalık sebebiyle yatmanın da mutlaka etkisi olmuştur kilo miktarında. Zaten son haftalar, max 2-3 kg alırız, sonra artık verme aşamasına geçeriz umarım. Ben 4 ayda eski halime dönmüştüm, siz de dönersinizEvet gerçekten zorlukları bir yana şaka Maka son zamanlarımız aynı bedende bu çok duygusal geliyor bana da hem bir an önce kavuşmak isteyip hem aynı bedenden ayrılıyor olmak değişik duygular. Evet biliyorum kilo en son düşünmem gereken şey gerçekten 7. Haftamda ölümden döndüm en önemlisi ikimizinde hepimizin bizlerin bebeklerimizin sağlıklı olması ama işte kiloyu da dert edip stres yapmadan edemiyorum ama biraz daha rahatladım sanki burada paylaşınca korkularımı
Kan değerleriniz kötüyken iştah durumunuz nasıldı az mıydı? Yani aslında takviyeler tek başına kendisi kilo aldırmaz ama kan değerlerimiz düzeldiği için sağlıklı da beslenmeye devam etsek iştahımız normale döneceğinden, dolaylı yoldan kilomuzda artış olabilir diye düşünüyorum. Belki sizin de şu an öyle olmuştur. Ama öyle ya da böyle şu an hamilelikte kan değerleriniz kilonuzdan daha önemli. Endişe etmeyin, doğumdan hemen sonra zaten en az 5-6 kg net gidiyor. Sonraki dönemde de sağlıklı beslenmeye devam edip yanında güzelce emzirebilirseniz, süt üretiminde ve emzirirken çok kalori yakılıyor çok hızlı gidiyor kilolar.Kızlar bende bişey sormak istiyorum, geçen hafta kontrolüm vardı kan değerim vitaminler hepsi yerlerde dedi doktorum serumla takviye aldım ama bir sürü de ilaç kullanmaya başladım B12 igne vurunuyorum d vitamini adını unuttum suda eriyen bi vitamin var ya ondan hepsini nerdeyse, ben biraz kilo takıntısi olan bir insanım , ağırlık sporu yapıyorum normalde gebelik de normal spor yapioyorum şu an yediğime ictigime dikkat etmeme spor yapmama yürüyüş yapmama ve hareketli bir hayatım olmasına rağmen 13 kilo aldım 52 den 65 olmuşum nasıl oldum anlam veremiyorum çok dikkat ederim ve sporcu olduğum için beslenme konusu bende hep sağlıklıdır zaten .(bir ay yatmistim 7. Haftamdan itibaren ameliyat oldum gebeyken) . Sormak istediğim bu B12 ignesi kullananlar var mı kilo yaptı mı yapar mı çok taktım bgn bu konuya , tabiki bebek de bende sağlıklı olalım bu çok daha önemli ama daha da fazla kilo almak beni çok strese sokar![]()
Allah korusun canım düşünme öyle şeyler. O yüzden yardım almamız şart. Bir de gündüz o uyurken hemen uyumamız lazım. Genelde bebişler geceleri ayakta oluyor çünkü.
İnşallah doğumdan sonra geçecek Allah bir güç enerji veriyor inan . Bir çocuğum daha var düşünüyorum o zamanları uykusuz geceleri . Hem yemeğimi yaptım hem ütümü . Geçip gidiyor o zamanlarKızlar ya bugün canım çok sıkılıyor diye yarım güne işe gittim. 2 3 gibi eve geldim iki çeşit yemek salata cacık yaptım. Dayanamadım kek yaptım mutfağı temizleyip 1 makine çamaşır attım. Sonra da yorgunluktan kendimi kaldıramadım oturduğum yerden. Normalde olsa evi silip süpürüp ütü bile yapardım daha az zamanda. Gücüm yetmiyor Yarım saattir ağlıyorum ben bu çocuğa bu kadarcık enerjiyle nasıl bakarım aklım almıyor. Bir sürü şey yapmak istiyorum uyuyakalıyorum olduğum yerde.
Eski gücümüz enerjimiz yerine ne zaman gelecek kendimi yaşlı emekli teyzeler gibi hissediyorum artık
Ben epey ağırlaştım ya hiç böyle düşünmemiştim . Şimdiden pilim bitti . Gece yatamaz oldum . Ağrılarım oluyorGluten gerçekten çok etkiliyor, hamilelik zaten bir yandan kabız için başlı başına sabahlar aç karnına sıcak suyu deneyin lütfen bana çok faydası oldu. İkizlere mi hamilesinizrabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah
![]()