2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
az vermiş gerçekten yaa ya benim de oğluma kayınvalidem bakıyor, insanlık hali arada yapamıyor çorba yemek vs. ama ben hazır kavanoz mamalardan bırakıyorum eve, onlardan yediriyor, meyve yediriyor. işte dün mesela misafir varmış, yaptığı böreğin içinden yedirmiş, buluyor birşeyler yedirecek. Biz de yakında bakıcıya başlayacağız, ona yazacağım hep neler yedireceğini

Allahım gönlüne göre hayırlısıyla versin canım ama dediğin gibi zaman geçtikçe insanın o cesareti kırılıyor :)

Ben kızıma pek yemek hazırlayamıyorum kolumu kıpırdatacak halim olmuyor genelde :/

Ben de makarna lütfen den epey makarna çorba erişte fln sipariş ettim onları yapması hem pratik olur hem de sebzeli, tam buğdaylı, ruşeymli fln sağlıklı olur

En güzeli program yapmak. Mutlaka yazmalisin canım. Annem varken hasta hali ile her şeyi tam yapıyordu. Bakıcı adı üstünde bi zahmet yapsın ya!

bizimki de diyet uygulaması değil cnm. 3 4 saatte 1 yemesi normal bir insandaki yemek alışkanlığı oturtmak adına. saat başı da doyurmak normal bir düzen değil kendi adıma konuşayım. bizimki 4 saati de buluyor ana öğün araları. ar öğünler de çok az oluyor ki ana yemeği yesin. sofra 1 kere kuruluyor evde yedi yedi yemedi ara öğünle geçiştirmeye alıştı :) bnm biraz sert kurallarım vardır. ama alıştı bu düzene herkesle beraber sofraya oturuyor. ona ayrı masa açmıyorum ne zaman yiyorsan o zaman kendi yiyor. katı gıdaları. sıvı gıdaları biz veriyoruz. 3 hafta önce 78 cm 11 kiloydu. bakalım şimdi ne oldu merak ediyorum. :)

Konuştun mu canım bakıcıyla, nasıl geçti konuşma?
Evet canım. Her şeyi tek tek anlattım. P.tesi de harfi harfine uydu ve çok memnun oldum.

Gerekçesi babasının durumu (kanser hastası babası) oldu. Durumdan haberdar din ama son durumu benim işim insanların sorunları ile uğraşmak olduğu icin, kafam agrimasin diye anlatmamış. Gerçekten de dün akşam babasını kaybetti. Dün akşam bir hafta izin istedi, ben de ziyaretine gidip istediğin kadar izin kullan ve yasını yaşa öyle gel dedim. Babası yaşlı ve çok ağrı çekiyordu. Rabbim sabır versin zor.

Desteğin için çok teşekkür ederim :) oğlun ile gelişim yönünden benziyor kızım. Ve bakıcı bakıyor ya, senin mesajlarin bana çok iyi geliyor...

Benim oğlum hala diş cikarmadi kızlar. 10.5 aylik .Ve cookkk sıkıntı çekiyor

Ne yaptıysam rahatla miyor.havuç soğuk dış kasiyici pırasa dış jeli .yok yok yok.

Kollarımızı bacaklarınızı ısırıyor. Nerde açık et görse yapışıyor tek orda rahatlıyor. Kollarımızı morardı düşünün artık.
Gece saat başı ağlıyor. Deli gibi uykusu var.gözleri kapalı kendi kolunu ısırıyor. Sabah bir baktım kendi kolunu morartmisti yavrum.

Hepsi bir çıkacak gibi çok kabardı alt ve üst bembeyaz ama patlata miyor.
Doktora yazdım çok zorlanırsa ağrı kesici ver diyo.tüm gün ağrı kesici veremem ki
Çocuğa.

Bir arkadaşım fosfokalsiyum kullanmış dış çıkarmada kolaylik sağlıyor dedi.ben kullandım 1 haftada patladı diyo.
Sordum doktora ise yaramaz diyo
Kafam karıştı ne yapcam yaa.

Üzüldüm şimdi kadıncağıza.. Allah rahmet eylesin, kalanlara sabır versin. Demek ki hakikaten eli kolu kalkmamış. Bakalım bundan sonrasını ve genelini değerlendirirsin sen de artık yapacak birşey yok :) Hepimiz insanız ama söz konusu bebeklerimiz olunca gayet hassasız. Ben olsam ben de senin gibi düşünürdüm ve davranırdım.

Çok teşekkür ederim, burada hepimiz birbirimizden öğreniyoruz. Mesela geçen gece eşim bu çocuk dişlerini gıcırdatıyor bir sorunu mu var diye endişelenirken ben yok ya forumda pek çok kişinin bebeği böyle, dişlerine alışmaya çalışıyor diye tepki verdim :)

Ben çok seviyorum bu foruma yazmayı da, forumu okumayı da :) Eğer birileri benden, benim buradan faydalandığım gibi faydalanıyorsa, ne mutlu bana :)

Kıyamam ya. Canımı doktor işe yaramaz demiş ama bence ağrı kesici ilaç yerine denemeye değer fosfokalsiyum. Belkide kolaylaştırır bir zararı olacağını düşünmüyorum.
Şu kehribar kolyeden alabilirsin bizde ağrı ateş olmadı zaten diş çıkarırken ama salya çoktu salyayı kesti o kolye. Belki biraz rahatlatır

Canım çok zor ya.. Bizimki çıkardı çok şükür ama ardı arkası kesilmediği için periyodik olarak diş problemi yaşıyoruz.
Benim kız kardeşimin kızı 11 aylıkken çıkardı dişlerini ve inanılmaz zordu patlatmadan önceki 3 gün. Tabiri caizse 3 gün-gece uyumadan kucağından taşıdı bebeğini. Devamlı huysuz, kucak istiyordu vs.. Ki çok normaldi. Daha sonra o kadar hızlı çıkardı ki dişlerini yaşıtlarının önüne geçti.

Sabırla patlamasını beklemekten başka birşey yok. Akşamları rahat uyuyabilmesi için belki ağrı kesici verebilirsin. Bir kaç saat huzurla uyur en azından.

Aynen canim bende çoğu şeyde eşime diyorum hepsi aynı rahat ol diye. Ben hep okuyordum ama üye olmamıştım oğlum doğduktan sonra üye oldum iyikide olmuşum:)

Amin kalanlar sağlıcakla kalsın. Kadina haksızlık yapmamak için her açıdan dusundum. Dedigin gibi bebekler söz konusu olunca...

Benzer durumları eşim ile bende yaşıyorum ve gerçekten çok faydalı buluyorum.

Canım çocuk hekimi dışında diş hekimine danistin mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…