:) kıyamam çok tatlı ya biz tel sarar öğretmeye çalışıyoruz uyandığı zaman bi iki kere söylemeden yaptı anne bak öğrendim der gibi ama söyleyince yapmıyor hiç ilgilenmiyor bile galiba zamanı varBizimki alkış yapıyor ama bilinçli mi yapıyor bilmiyorum çünkü gece uyandığında da alkışlıyor Sanırım yine uyandırdım diye kendini alkışlıyor
Aynı seyi soracaktım :)Tel sarar ne ki ?
Bizimki önceden gel yapıyordu şimdi yapmasını istediğimde oralı bile değilBizimki alkış yapıyor ama bilinçli mi yapıyor bilmiyorum çünkü gece uyandığında da alkışlıyor Sanırım yine uyandırdım diye kendini alkışlıyor
tel sarar kızım tel sarar tel bulamazsa ne sarar diyosunuz şarkı şeklinde elinizi deli işareti yapıyorsunuz amaç bebeğe taklit yoluyla bişeyler öğretmek . arama motoruna tel sarar yazıp aratın videolar var bebeklerin :) mesela bizimki öksürük taklidi yapmaya bayılıyor bazen unutuyoruz kendi hatırlatıyor bize öhö öhö deyip :)Aynı seyi soracaktım :)
canim keske sutum.cok.olsada hic vermesem.mama ama sutum.cpk az dogumdan beri hic bollasmadi ek gudaya baslamadan.once bi ara mamayi birktim 20 gunde 100 gr aldi ne yazikki mamaya mecburum.ben gece 120 ml mama veriyorum bazen sabah 6 gibide 90 ml mama veriyorum bizimki ac olmasa biberon tutmaz cok cok emiyo biberonu demekki ac.sonra saat 8 9 gibi uyaniyo yatagindan almiyorum iki oyuncak veriyorum yarim saat 40 dk oynuyo onlarla sonra emziriyorum en fazla 5 dk emiyo sonra yumurta,sarisi ihlamurla iskatilmis cicibebe peynirli bi kahvalti hazirliyorum oglen uyuyo kalkinca emziriyorum sonra meyve puresi.sonra eger az uyuduysa bidaha uyuyo kalkinca corba yada sebze puresi yatmadan,oncede bazen emip uyuyo bazende kendim hazirladigim kasik mamasi muhallebi gibi bise oluyo sonra yine gece mama biz bu sekilde gidiyoruz bilmiyorum cokmu yukluyorum acaba duzgun emmedigi icin hep ac gibi geliyo bana bide bu aralar acayip bi kabizligi varCnm bence mamayı bırakıp meme artı ek gıda olarak devam et derim genellikle uzmanlar bunyönde görüş bildiriyorlar tabiki anne hislerin Nasıl güvende hissettiriyorsa öyle bir yol seçersin
Ben sabah uyandığında emzirerek başlıyorum 1 saat sonra D vit veriyorum aç alması gerektiği için yaklaşık yatım saat sonrada kahvaltı masasına geçiyoruz (şimdilik yarımı hiç geçmeden yumurta sarısı verdim bir çay kaşığı pekmez verdim çok az bir cevizi ezip verdim emzirdiğim için çok az kahvaltı yaptırıyorum biraz tadına baktırıyorum işte kaşar verdim bir gün bir gün beyaz peynir verdim( kendim yapmaya çalıştım daha çok yoğurda benzedi :) sabah emziriminden 2,5 -3 saat geçince de uykusu geliyor emzirip uyutuyorum kalkınca yürüyüşe çıkarıyorum gelince iki yemek kaşığı kadar bugün yoğurt verdim önceki günler sebze yapıp buharda eline vermiştim bir de Et suyu verdim son emzirimden 2-3 saat sonra trkrar emziriyorum uyuyor meyveleride ince bir şekilde verdim genelde cup cup suyunu çekiyo muzu ve hurmayı yiyebildi ama, mandalinanın da ince kabuğunu açınca içini çekiyo sonra yatana kadar emziriyorum işte bu düzende yalnız akşam 8 de ya da 9 da da yatsa yarım saat uyuyup uyanıyo gece uykusuna illaki 10-11 gibi yatıyo gece bir kere uyanıyo sabah 7- 7:30 gibi kalkıyo
Ben de verilecek ek gıda miktarını çok merak ediyorum ne kadar verilmeli araştırıyorum pek bişey bulamadım kolay gele
Rica ederim canim.
Bende 3 yil hastanede calistim. 2 yil göz dr unun yaninda. Dr um cok iyiydi ama insan sonucta, hastalardan %90 i memnunken %10 u memnun olmayabiliyor. Gidersen insallah memnun kalirsin
Bence gayet yeterli adı üstünde ek gıda bize doktorumuz günde toplam 3 çorba kaşığı yesin yeter bu ay için dediben hala ek gidaya cok gecemedim kızım 6,5 aylık kilo alımıda gayet iyi ama tatlara ve kasıkla yemege alışsın diye hep araştırıyorum ne yedirsem acaba.hergün aynı düzeni tutturamıyorum.hergün mutlaka yoğurt yiyo onun haricinde bazen elma püresi(sadece 1 dilim) bazen tarhana yada sebze çorbası okadar.2 gündür 1 tatlı kaşıgı labne basladım. ama yemek yedirek bi ölüm sanki. yutmuyo basıını ceviriyo baya zorlanıyorum ve hala sık sık emzirmeye calışıyorum.
oh içim rahatladı benim kızım 1 haftadır ağzına çorba sürmüyor umarım bu durum geçicidir.Bence gayet yeterli adı üstünde ek gıda bize doktorumuz günde toplam 3 çorba kaşığı yesin yeter bu ay için dedi
Kilo alışına bak ona göre belli olur fazla yükleme yapıp yapmadığın ancak kabızlık fazla yediği için olanibilir gibi geldi bana kaşık maması yapıyorda olabilir sebze püresi aslında yumuşatması lazım, düzelir inşallah cnm,canim keske sutum.cok.olsada hic vermesem.mama ama sutum.cpk az dogumdan beri hic bollasmadi ek gudaya baslamadan.once bi ara mamayi birktim 20 gunde 100 gr aldi ne yazikki mamaya mecburum.ben gece 120 ml mama veriyorum bazen sabah 6 gibide 90 ml mama veriyorum bizimki ac olmasa biberon tutmaz cok cok emiyo biberonu demekki ac.sonra saat 8 9 gibi uyaniyo yatagindan almiyorum iki oyuncak veriyorum yarim saat 40 dk oynuyo onlarla sonra emziriyorum en fazla 5 dk emiyo sonra yumurta,sarisi ihlamurla iskatilmis cicibebe peynirli bi kahvalti hazirliyorum oglen uyuyo kalkinca emziriyorum sonra meyve puresi.sonra eger az uyuduysa bidaha uyuyo kalkinca corba yada sebze puresi yatmadan,oncede bazen emip uyuyo bazende kendim hazirladigim kasik mamasi muhallebi gibi bise oluyo sonra yine gece mama biz bu sekilde gidiyoruz bilmiyorum cokmu yukluyorum acaba duzgun emmedigi icin hep ac gibi geliyo bana bide bu aralar acayip bi kabizligi var
Cnm geç gördüm messjını drlar bir kaşıkla başlayın yavaş artırarak bir çay bardağına kadar çıkın diyorlar ben daha hiç o kadar vermedim istemediği zaman bırakıyorum ama hepsine başladım sebze de ette meyve de verdim az az tabi sen de sebze ve ve etle çorba yapabilirsin kolay gelsinCevabin icin tskler
Aslinda Ben kasenin yarisini yedirdim ama arkdas o bitecek dedi:) misafirlikteydim. Bizden 10 gun kucuk ama 1 aydir baslamis ek gidaya. 1 buyuk kase ve ardindan 1 rlma yedi. Masallah. Cok sukur kaka problemimizde olmadi. Benim dun verdigim 1 dolu corba kasigidir. Bugun ne kadar vereyim
Bikac gun once yarim avokadonun yarisini vermistim. Bende 1 hafta yogurt verip sonra sebzeye sonra meyveye gecmeyi dusunuyorum.
Canim bizde 5 ay bitmeden yaptirdik.14 mayis dogumlu.bizde lokal yaptirdik.ignede agladi sonra ben yanindaydim ellerini ben tuttum.surekli oyun oynar gibi yaptim.cee yaptım.ritim tuttum falan.bitene kadar oyaladim.sunnetine bir iki baktim oracikta bayilacaktim zor tuttum kendimi.cok fena cok zor bisey ama cok aci olmadi.ilk cisini yaparken agladi 1-2 gun agri kesici verdim. 10 gun boyunca kagit pet bardagi ortadan kestim tabaninida kestim pipisini beze ve bardaga degmeyecek sekilde yerlestirdim. 1 hafta sonra yaptirdim.bu arada diside cikmis oldu anlamadik bile.Allah kolayliklar sifalar versin sizedeTesekkurler canim
Senin oglus kac mayis dogumlu
Ben anestezi istemedigim icin lokal yapılacak. Ignede aglar sonra bisey hissetmez dediler. Oglus icerde ben dışarda aglayacagim galiba
Biz 1 hafta sonra 6 aylik olacagiz
Bu aylarda sunnet olan arkadaslarin bebekleri normal bez takiyorlarmis. Sunnet küloduna gerek var mi.
çok geçmiş olsun neyiniz var. benimde kızım grip oldu burnu tıkandı çok zorluk çekiyor önerileriniz var mı?Kizlar biz 6 ay 10 gunluguz.4.5. aylarda bişeyler tattiriyodum merakliydi yiyodu.bir aydir hastaliktan kurtulamadik ilac kullaniyoruz.ilac vermemden nefret ediyo cok agliyo bu yuzden artik agzina ne versem almak istemiyor.napcam bilemiyorum.bana akil verin lutfen ya...
Benim bebegimde soğuk algınlığı vardı burnu tıkandı geceleri nefes alamıyordu dr muz deniz suyu damlatmami söyledi iki falan kullandık burnu açıldı birde pedidus diye bir şurup kullandım günde bir çay kaşığı verdim cok şükür rahatladı.çok geçmiş olsun neyiniz var. benimde kızım grip oldu burnu tıkandı çok zorluk çekiyor önerileriniz var mı?
geçici bir durumdur bir süre sonra düzelir siz vermekten vazgeçmeyin
Selam kizlarrr 12 mayis dogumlu minigim icin dun kontrolunde doktoru ek gida tarifleri verdi. Benim kizim gece her saat uyanir. Calistigim icin cok zor oluyor ama yinede olsun dedim hep. Doktor ise o kdar uyanmasi iyi degil dedi. Akşam yatmadan once muhallebi yap dedi. Ve tabi once emzir sonra ek gida ver dedi. Boyle olmasi gerekiyormus. Normalde tariflerde tuz seker vs olmuyordu diye biliyorum ama az seker az tuz yazdi taariflere. Bilemedim napsam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?