• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Günaydın güzel anneler,

Cumartesi günü 6. ay aşılarımızı olduk. aşı sonrası biraz ateşlendik huysuzlaştık 37.6 yı geçmedi ateşimiz. kızımın kilosu 6550 boyu 65 cm çıktı. aylardır kilo problemimiz vardı ama bu ay 800 gr alıp biraz toparlamışız. Doktorumuz gayet normal olduğunu minyon bi bebek olmadığını söyledi. Daha önce kardiyolog gastrolog hematolog gezdiğimiz ve çok endişeli olduğumuz içinde bizi baya bi rahatlattı bu küçük hanımın bişeyi yok yeterince check up yaptırmışsınız artık stres yapmayın diyince içimize su serpildi. Artık kilosunuda takmıyorum yeter ki sağlıklı keyfi yerinde olsun.

şimdi gelelim asıl soruma. doktorumuz kahvaltılara ve kırmızı ete balığa başlamamız gerektiğini söyledi. ilk etapta tadımlık yumurta sarısı peynir zeytin pekmez şekersiz marmelat ve ev yapımı bebe bisküvisi verebileceğimizi söyledi. ben ıhlamurla ıslatıp vermeyi uygun gördüm . kafam bir konuda çok karıştı bu saydıklarımı tarhanaya katıp bulamaç halinde vermemi söyledi. bana garip geldi aceleden soramadım da aranızda bu şekilde veren var mı? kahvaltıyı nasıl veriyorsunuz tecrübeli annelerden fikir alırsam süper olur. birde kıyma ve balığa geçenler var mı? nasıl veriyorsunuz?
Merhaba kıyma ve balığa geçmedk henüz bulamaç yapmıyorm ben yumurta sarısı lor ve havuç yada elma suyu veriyorum

Günaydın güzel anneler,

Cumartesi günü 6. ay aşılarımızı olduk. aşı sonrası biraz ateşlendik huysuzlaştık 37.6 yı geçmedi ateşimiz. kızımın kilosu 6550 boyu 65 cm çıktı. aylardır kilo problemimiz vardı ama bu ay 800 gr alıp biraz toparlamışız. Doktorumuz gayet normal olduğunu minyon bi bebek olmadığını söyledi. Daha önce kardiyolog gastrolog hematolog gezdiğimiz ve çok endişeli olduğumuz içinde bizi baya bi rahatlattı bu küçük hanımın bişeyi yok yeterince check up yaptırmışsınız artık stres yapmayın diyince içimize su serpildi. Artık kilosunuda takmıyorum yeter ki sağlıklı keyfi yerinde olsun.

şimdi gelelim asıl soruma. doktorumuz kahvaltılara ve kırmızı ete balığa başlamamız gerektiğini söyledi. ilk etapta tadımlık yumurta sarısı peynir zeytin pekmez şekersiz marmelat ve ev yapımı bebe bisküvisi verebileceğimizi söyledi. ben ıhlamurla ıslatıp vermeyi uygun gördüm . kafam bir konuda çok karıştı bu saydıklarımı tarhanaya katıp bulamaç halinde vermemi söyledi. bana garip geldi aceleden soramadım da aranızda bu şekilde veren var mı? kahvaltıyı nasıl veriyorsunuz tecrübeli annelerden fikir alırsam süper olur. birde kıyma ve balığa geçenler var mı? nasıl veriyorsunuz?
Çok sevindim Canım bu ay bebeğinin güzel kilo almasına.. Boşver götürme artık doktora bebeğini.. Oğlum doğduğu Zaman kasık fıtığı ve sarılığı vardı sürekli tahlil yaptılar, tahlil yaptıkça bazı değerleri sıkıntılı çıktı sonra o değeri araştırmak için tekrar tahlil yaptılar sonra yine derken biz hastaneden hiç çıkamadık.. Bebeğim doğum kilosunun bile altına düştü, sonra dedim daha götürmüycem oğlumu diye ve bıraktım doktora götürmeyi ve çok şükür iyileşti.. Eğer ciddi bir problem yoksa götürme, özellikle araştırma hastaneleri kobay gibi kullanıyorlar çocuğu..
Biz daha başlamadık balık ve kıymaya.. Başlayanlar kıymayı 3 defa çektirip çorbalara falan karıştırıyorlar..
Kahvaltıyı ben bulamaç yapmıyorum her şeyin tadına alışsın diye ayrı ayrı veriyorum ama bulamaç yapanlar da var.. Seçim senin ve bebeğinin..

Günaydın güzel anneler,

Bizde Cuma aşıları olduk, Cumartesi de doktor kontrolü vardı. ete başlayabileceğimi söyledi doktor. Ama balık için erken dedi. 10. ayı beklememi söyledi. Kemik suyu verme, yağlı olduğu için iştahını keser dedi (ama bu konuda onu dinlemeyeceğim). Kuzu eti olsun beyaz et organikte olsa pek faydası yok dedi. Çorbasına çok az ısırgan attığımı söyledim. Bir daha sakın verme dedi. Baklagillere ağırlık ver dedi. Fasulye de dahil.

Kahvaltıda ben sıcak su ya da varsa anne sütü koyuyorum. Ya da en kötü formül mama. Ama mamayı artık baya azalttık. Dün ilikli kuzu kemiği kaynattım, içine çok az sarımsak, bal kabağı, kurutulmuş kabak, havuç, çok az k mercimek, pirinç ekledim. Çok lezzetli bir çorba oldu. Eti de dahil rondodan geçirerek vereceğim. Kahvaltı içi kendim lor yaptım. İçine yumurta sarısı(3/4 şuan) tereyağ ilave ediyorum. Şimdi bakıya söyleyeceğim, artık azıcık zeytin de eklesin.

Günaydın güzel anneler,

Bu arada evet canım, çok sevindim. Zayıf olsun. Toparlar zamanla. Gözün aydın.

Kızlar oto koltuğu için ne düşünüyorsunuz? Alan var mı? Ne zaman kullanabileceğiz?

merhaba biz de 20 sinde yaptırdık genel anestezi ile oldu maske ile uyuttular 20 dakika sonra yanımızdaydı Allaha şükür gayet iyi hiç ağrısı sızısı olmadı şimdiden hayırlı olsun ve geçmiş olsun

Tesekkurler canim
Senin oglus kac mayis dogumlu
Ben anestezi istemedigim icin lokal yapılacak. Ignede aglar sonra bisey hissetmez dediler. Oglus icerde ben dışarda aglayacagim galiba
Biz 1 hafta sonra 6 aylik olacagiz
Bu aylarda sunnet olan arkadaslarin bebekleri normal bez takiyorlarmis. Sunnet küloduna gerek var mi.

merhaba,

pişik için coresatin barrier p cream hiç bir eczenede bulamıyorum. nerede bulabilirim anneler ?

merhaba,

pişik için coresatin barrier p cream hiç bir eczenede bulamıyorum. nerede bulabilirim anneler ?

Merhaba. Doktor bilgilendirmesi için teşekkürler. Doktoru muz corasatin in ithalatı nda sıkıntı olduğunu söyledi. Ben setbasinda bundan 2 ay önce filan corasatin bulmuştum.

merhaba biz de 20 sinde yaptırdık genel anestezi ile oldu maske ile uyuttular 20 dakika sonra yanımızdaydı Allaha şükür gayet iyi hiç ağrısı sızısı olmadı şimdiden hayırlı olsun ve geçmiş olsun
hayırlı olsun darısı başımıza
Istanbulda iseniz doktor ve hastahane tavsiyesi istiyorum

Istanbulda iseniz doktor ve hastahane tavsiyesi istiyorum

hayırlı olsun darısı başımıza

Yaptiran arkadaslarim cok memnun. Insallah bizde bi aksilik yasamayiz.
Offf kalbim küt küt atiyo. Cok heyecanliyim. Bebegimin cani cok acımaz insallah.
Mardindeyim canim ben
Yarin guzel seyler yazarim insallah

Merhaba kızlar bende sessiz takipçilerdenim.bu forumun bana çok faydası oluyor aklım birşeye takıldığında hemen açıp okuyorum o yüzden bende deneyimlerimi yazmam gerektiğini düşündüm. Benim gibi sessiz takipçilere de sesleniyorum arkadaşlar doğru yanlış gözetmeden fikirlerimizi yaptıklarımızı paylaşalım. Burada ki amaç söyleneni yapmak değil fikir edinmek karşılaşacağımız şeylere tedbirli olmak kimi Zaman süreçle ilgili merakımızı gidermek hepimizin Doktoru var ciddi birşeyde doktora danışacağımızın bilincindeyiz sessiz kalmayalım derim. Gelelim benim bebeğime 14 mayıs doğumlu bir kızım var. 6 ayı doldurduk bugüne kadar anne sütü ile beslendi kilomuz son kontrolde 8200 gr dı. Doktorumuz bu ay için ilk 2 tatlı kaşığı yoğurt ile başlayıp 2haftanın sonunda arttırarak 1 çay bardağına ulaşmamı söyledi günde iki defa sonrasında aynı şekilde meyve püresi ilave etmemi söyledi günde bir kez cam rendede bu ay bu kadar. Bizim iki alt dişimizde çıktı bir hafta arayla. 3. Aydan itibaren ağız suyumuz aktı hep elimiz ağzımızdan hiç çıkmadı eline ne geçerse ağzına götürdü son zaman ağız suyumuz arttı günde 3 kez kakasını yaptı normal zamandan biraz keyifsizdi bu son iki belirti iki gün devam etti. Kızım 4. Ay içinde tek taraflı dönmeye başladı 5.ayda her iki tarafa dönmeyi öğrendi şimdi ise yuvarlanıp duruyor. Hoppalaya gelince fisher Price marka hoppala kullanıyorum bir hafta oldu kızım çok sevdi zıp zıp hiç durmuyor çok hareketli bir Bebek henüz yürüteç almadım ama pregonun yürütecini sevmişti e Bebek'te denedik 5.5 aylıktı. Yürütmüştü birazda. onu almayı düşünüyorum. Bir çırpıda aklıma gelenleri anlattım
Hoppalayi nerde kaç paraya aldıniz acaba.

Tesekkurler canim
Senin oglus kac mayis dogumlu
Ben anestezi istemedigim icin lokal yapılacak. Ignede aglar sonra bisey hissetmez dediler. Oglus icerde ben dışarda aglayacagim galiba
Biz 1 hafta sonra 6 aylik olacagiz
Bu aylarda sunnet olan arkadaslarin bebekleri normal bez takiyorlarmis. Sunnet küloduna gerek var mi.
6 mayıs doğumlu teramisin göz kremi sürüyoruz normal bezliyoruz ilk 2 gun kıpkırmızı oluyor ama su an gayet iyi durumda çişi pişirirmiş geçmiş olsun tekrardan

Öğretmen arkadaşlar öğretmenler günümüz kutlu olsun .
Ayrıca Aranızda bebeği tel sarar yada gel gel alkış vs yapabilen var mı ?
Bizimki alkış yapıyor ama bilinçli mi yapıyor bilmiyorum çünkü gece uyandığında da alkışlıyor Sanırım yine uyandırdım diye kendini alkışlıyor

Back