• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Cvp yazan arkadaslara teşekkür ediyorum
Dun saat 11 de ameliyathaneye alindi 11 30 da cikti oglummm. Malesef bizi almadilar. Oglum icerde ben kapida agladim. Keske yaptirmasaydim hep benim sucum dedim. Oglum bi abinin kucaginda cikti. Hemen kucagima aldim ama nasil kokluyo beni. Sonra emzirdim. Emzirirken uyuyakaldi ama hep ic cekti uykusunda. Saat 14 te gülücükler atmaya basladik. 16 da dr umuz ameliyatlarini bitirdi. Kontrole geldi. Pipimiz sarginin icine kacmis. 1 saatlik yoldan geldiginiz icin sizi böyle gonderirsem benim icim rahat etmez dedi. Sargiyi acarken cok agladi yavrum. Eveet burdaymis saklanmis dedi dr :) yarin 14 te sargi acilacak dedi
Sonra aglamaktan uyuyakaldi bitanem. Antibiyotik ve agri kesiciyi 5 gun
Merhem sargi acildiktan sonra her bez degisiminde kullanilacak
Dikisler 15 gunle 1 ay arasi atar kendini
Ama atilmazda aliriz dedi
4 gun banyo yapmicakmisiz
Dr umuzdan Allah razi olsun cok basarili bir islem oldu. Sargiyi yarin nasil acacagiz diye düşünürken sabah altini degistirmek icin actigimda sarginin ciktigini gordum ve cok mutlu oldum. Kanamada yoktu
Keyfimiz yerinde cook sukur
Iyikide yaptirmisim
Dualariniz icin Allah razi olsun

Benim bebegimde soğuk algınlığı vardı burnu tıkandı geceleri nefes alamıyordu dr muz deniz suyu damlatmami söyledi iki falan kullandık burnu açıldı birde pedidus diye bir şurup kullandım günde bir çay kaşığı verdim cok şükür rahatladı.

Çok geçmiş olsun. En kısa zamanda iyileşmesini diliyorum

Ben dogdugundan beri tonimer babay ile burnunu temizliyorum oglumun. 2 aylikken grip olmustu. De peditus ve deniz suyuna devam dedi. Gecenlerde 2.kez grip olunca esime peditus al dedim ama asm deki dr 4 yasina kadar yasaklandigini soyledi. Bende o dr bisey bilmiyo, biz kullanmistik aen eczaneden al dedim :)) ama eczanedede yasaklandigi icin vermemisler. Hep verilen bi ilac neden yasaklandi bilmiyorum ama bilgin olsun istedim

Cnm geç gördüm messjını drlar bir kaşıkla başlayın yavaş artırarak bir çay bardağına kadar çıkın diyorlar ben daha hiç o kadar vermedim istemediği zaman bırakıyorum ama hepsine başladım sebze de ette meyve de verdim az az tabi sen de sebze ve ve etle çorba yapabilirsin kolay gelsin

Tamam canim tskler. Bencede ilk andan o kadar vermem dogru degildi ama arkadasin gazina geldim. Oglumda yedi :)
Bugun 1 corba kasigi verdim
Haftaya ins sebzeye baslayacagim

Canim bizde 5 ay bitmeden yaptirdik.14 mayis dogumlu.bizde lokal yaptirdik.ignede agladi sonra ben yanindaydim ellerini ben tuttum.surekli oyun oynar gibi yaptim.cee yaptım.ritim tuttum falan.bitene kadar oyaladim.sunnetine bir iki baktim oracikta bayilacaktim zor tuttum kendimi.cok fena cok zor bisey ama cok aci olmadi.ilk cisini yaparken agladi 1-2 gun agri kesici verdim. 10 gun boyunca kagit pet bardagi ortadan kestim tabaninida kestim pipisini beze ve bardaga degmeyecek sekilde yerlestirdim. 1 hafta sonra yaptirdim.bu arada diside cikmis oldu anlamadik bile.Allah kolayliklar sifalar versin sizede
biz hiç bardak koymadık doktor bardak istemiyorum dedi iyileşti kırmızılık ama görüntüsü hala bi garip geliyor bana ve aynı şekilde sünnet olduğu gun diş çıkardı İkisi denk gelmiş oldu

kizlar bu BLW nin Allah belasini versin sakin denemeyin az once cocugum biguluyodu siz siz olun sakin denemeyin pure verin ezin verin ama parmak sebze meyve vermeyin inanin bir saniyelik bisey yavrumun yuzu kipkirmizi oldu gozleri firladi sanki nefes alamadi ayaklarindan tutup ters cevirdim parmagimi sokup kusturdum da oyle kurtuldu omrumden omur gitti sakin siz de vermeyin kizlar

kizlar bu BLW nin Allah belasini versin sakin denemeyin az once cocugum biguluyodu siz siz olun sakin denemeyin pure verin ezin verin ama parmak sebze meyve vermeyin inanin bir saniyelik bisey yavrumun yuzu kipkirmizi oldu gozleri firladi sanki nefes alamadi ayaklarindan tutup ters cevirdim parmagimi sokup kusturdum da oyle kurtuldu omrumden omur gitti sakin siz de vermeyin kizlar
Çok geçmiş olsun aman dikkat edelim Allah korusun bende blw yi katı uygulamıyorum ağızda dağılıp ezilmeyecek kıvamda olmsyan hiçbirşeyi vermiyorum bende ufak bir korku yaşadım geçen gün aynı şeyi düşğndüm bu blw ciler napıyor diye Allahtan çıkarmayı başarmışsın

Çok geçmiş olsun aman dikkat edelim Allah korusun bende blw yi katı uygulamıyorum ağızda dağılıp ezilmeyecek kıvamda olmsyan hiçbirşeyi vermiyorum bende ufak bir korku yaşadım geçen gün aynı şeyi düşğndüm bu blw ciler napıyor diye Allahtan çıkarmayı başarmışsın
Ya kozlar bırakın ya blw yi. O nedir ya. Bugüne kadar blw mi varmış. Oturdun çocuğu sofraya yanında herşeyi iştahlıca yiyin için, o çocuk hazır olduğunda kendi yer. Zaten buna rağmen yemiyorsa blw de yapsan bşy olmaz. Ben oğlumu mama sandelyesine kokuyorum ohh arada onada tattırarak yiyoruz. Acı tatlı farketmeden. İki damla verin bşy olmaz. Şimdi iştahı çok iyi bir yaşında kendi yer herşeyi. Gerek yok böyle risklere. Tabi yine de siz bilirsiniz❤️

Cok gecmis olsun canim

İyi akşamlar kızlar oğlum da yine pamukçuk olmuş sanırım ama tuhaf gibi 5-6 tane beyaz nokta var daha yeni kurtulmuştuk :-( emiyor ama su sürekli veriyorum ağızında süt kalıntısı fazla olmaz sanırım aranızda bebeği yeniden pamukçuk olan var mı ??

Geçmiş olsun o durumu görmek bile korkutucu olsa gerek inşallah bir daha aynı durumla karşı karşıya gelmezsiniz ben oğluma dediğinız gibi herşeyi püre olarak yada ezerek veriyorum

Mrb bayanlar
Oglum cok huzursuz mizmiz
Ishalimiz var. Kotu kokuyo. Onu sunnet icin antibiyotik kullanmamiza bagliyorum
Disleri cok kasiniyo yavrumun
Foto yukleyecegim
Bu yandaki dis miiii
Ilk on dişler cikmaz miydi

Eklentiler

• IMG-20151127-WA0027.jpg
    IMG-20151127-WA0027.jpg
    36 KB · Görüntüleme: 131
  • 20151127_121300.jpg
    20151127_121300.jpg
    45,1 KB · Görüntüleme: 135
Mrb bayanlar
Oglum cok huzursuz mizmiz
Ishalimiz var. Kotu kokuyo. Onu sunnet icin antibiyotik kullanmamiza bagliyorum
Disleri cok kasiniyo yavrumun
Foto yukleyecegim
Bu yandaki dis miiii
Ilk on dişler cikmaz miydi
Bence ağız aft olmuş olabilir..
İlk ön dişler çıkar. Bu beyazlık yan tarafata ve dişe benzetemedim...

6aylık uyurken titriyor

Bebekler 4 ila 7 aylık dönemlerde gelişmemiş sinir sistemi (immature nervous system) nedeniyle çok yorgun oldukları ve uykuya dalacakları sırada 5 - 15 sn kadar baş, kol ve bacalarında titremeler meydana gelirmiş. Tıpkı yetişkinlerin uykuya dalarken öne düşen başlarını geriye kaldırması gibi. Telaşlanacak bir durum olmamasının yanında, bebek 8 aylık olduktan sonra da kendi kendine kaybolurmuş. Nitekim bu titremeler 8 - 9 aylık olduğunda tamamen ve kendiliğinden kayboldu. Burada önemli olan bebek titrediğinde uyarıcı bir tepki verirseniz titremenin durmasıymış. Eğer durmazsa o zaman nöbet geçiriyor olabilir. Yine de doktora sormakta fayda var.

(int. den alintidir)

Insallah onemli biseyi yoktur canim ama titrerken o ani videoya cekip dr a git bence. Icin rahatlasin. Gecmis olsun

Back