• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    43
Yok kadin dogum doktorlarida kendi iclerinde normal gebelik takibi yapan ve riskli gebelik takibi yapan olarak ayriliyorlar. Mesela benim gittigim hastanede 6 tane kadin dogum doktoru var sadece 2 tanesi riskli gebelik takibi yapiyor. Ama perinatolog diye gecmiyorlar. Sadece mesleki deneyim ve katildigi kurslar, seminerler ayiriyor sanirim digerlerinden.cok detayli hakim degilim bende ama ozgecmislerine bakiyorum hep doktorlarin orda fark ettim o ayrimi. Perinatolog ise ayrica 3 yil yandal olarak o egitimi aliyor.
Anladım canım teşekkürler 😊

Günaydın kızlar 🙋

Bugün 11+3 oldum ya da 4 tam emin değilim 😂 pazartesi ikili test için randevu alabildim çok şükür 🙏 yaş riskim çıkacak yüzde yüz ama ikili testte yaşa takilmayacagim eğer burun kemiği ve ense kalınlığı normalse öylece devam edeceğim hayatıma fetal DNA yaptırmamaya karar verdim çok düşük bir risk çıkarsa.

Hiçbir şey yiyemiyordum iştahsızlıktan. Kahvaltı yapıyordum sadece akşam yemek görünce midem bir kötü oluyordu hele kendi yaptığım yemeği asla yiyemiyordum. Şimdi şimdi baya rahatlamaya başladım. İştahım açıldı midem biraz daha rahat. Bendeki güncellemeler böyle ❤️

Kızlar merhaba, ben 5-6 gündür gobegimin içinde bazen saginda bazen solunda kelebek kanadı gibi hızlı ve çok hafif bir hareketlenme hissediyordum, kendi kendime bebek olabilir mi dedim cunku burda bir arkadasimiz yazmıştı bunu hatta ben de inanmastim 🫣 başıma gelince belki mi dedim🫣 ama dün sabahtan beridir hiç hissetmiyorum artık, bı sorun var mıdır telaş yapmalı mıyım? Moralim bozuldu hiç bir şey hissetmiyorum.... Dünden beri göbeğime dokunuyorum her yerine ama yok 😐 tecrübeli anneler hissettiğim bebek hareketi olabilir mi? Eğer öyle ise bir gündür neden yok 😔 haftam 14

Kızlar merhaba, ben 5-6 gündür gobegimin içinde bazen saginda bazen solunda kelebek kanadı gibi hızlı ve çok hafif bir hareketlenme hissediyordum, kendi kendime bebek olabilir mi dedim cunku burda bir arkadasimiz yazmıştı bunu hatta ben de inanmastim 🫣 başıma gelince belki mi dedim🫣 ama dün sabahtan beridir hiç hissetmiyorum artık, bı sorun var mıdır telaş yapmalı mıyım? Moralim bozuldu hiç bir şey hissetmiyorum.... Dünden beri göbeğime dokunuyorum her yerine ama yok 😐 tecrübeli anneler hissettiğim bebek hareketi olabilir mi? Eğer öyle ise bir gündür neden yok 😔 haftam 14
Canım ilk zamanlar her zaman hissetmek zaten mümkün değil. Ara ara nadiren. 14. hafta bana erken geliyor daha etleri ne butları ne kadar baskı yapabilirler ki diye düşünüyorum hep. Arada bende de oluyir ama kelebek cirpmasi segirme gibi. Ama doktorum bağırsak hareketleri onlar sen odağını oraya verince fark ediyorsun o yüzden sana bebek gibi geliyor demişti ilk gebeligimde. Doğumdan sonra da ara ara o his gelince gerçekten bağırsak hareketi olduğuna kani oldum 🙈

Şimdi hareketlerini ne kadar hissettiğimiz günde kaç kez hissettiğimiz önemli degil. Arada öyle bir ucusma gelebilir. İçin ferah olsun daha çok çok küçükler ❤️

Canım ilk zamanlar her zaman hissetmek zaten mümkün değil. Ara ara nadiren. 14. hafta bana erken geliyor daha etleri ne butları ne kadar baskı yapabilirler ki diye düşünüyorum hep. Arada bende de oluyir ama kelebek cirpmasi segirme gibi. Ama doktorum bağırsak hareketleri onlar sen odağını oraya verince fark ediyorsun o yüzden sana bebek gibi geliyor demişti ilk gebeligimde. Doğumdan sonra da ara ara o his gelince gerçekten bağırsak hareketi olduğuna kani oldum 🙈

Şimdi hareketlerini ne kadar hissettiğimiz günde kaç kez hissettiğimiz önemli degil. Arada öyle bir ucusma gelebilir. İçin ferah olsun daha çok çok küçükler ❤️
Tamam canım teşekkür ederim ❤️

Folik asit takviyesini kaçıncı haftaya kadar doktorunuz kullanmayı tavsiye etti? Sormayı unutmuşum ben. Elimdeki 11+5 olduğumda bitecek, yenisini alsam mı yoksa artık başka vitaminlere mi başlıyoruz?
Yeni vitaminlere geçer artık benim folik asit 90liydi yarısı kaldı yenisine geçtik 13haftada kontrolde

Kızlar hareketler konusunda bende sol kasığımda ara ara bi hareketler hissediyorum ama böyle tam bi dokunma gbide değil. Barsak hareketimi bilmiyorum ama ara ara sadece sol kasık tarafımda olması bebeği düşündürtüyor bana. 13+5 teyiz net bi hareketi var diyemiycem emin olamıyorum ☺️ çünkü ultrasonda çok hareketli ve ben o esnada hissetmiyorum. Ordan ölçmeye çalışıyorum sanırım ☺🤭

Back