• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Mrb arkadaslar ben de mayis annesiyim 13 mayis dogumlu bi oglum var suan 6,ay 1 haftalik suana kadar meme mama ikilisiyle geldik artik ek.gidaya basladim ama tecrubeli annelere sormak.istiyorum gunluk nasil bi beslenme duzeni olmali meseka kac ml mama vermem lazim kac saatte bir beslemem lazim ve bebeklerinize neler veriyosunuz biraz uzun oldu ama kusurabakmayin :)
Cnm bence mamayı bırakıp meme artı ek gıda olarak devam et derim genellikle uzmanlar bunyönde görüş bildiriyorlar tabiki anne hislerin Nasıl güvende hissettiriyorsa öyle bir yol seçersin
Ben sabah uyandığında emzirerek başlıyorum 1 saat sonra D vit veriyorum aç alması gerektiği için yaklaşık yatım saat sonrada kahvaltı masasına geçiyoruz (şimdilik yarımı hiç geçmeden yumurta sarısı verdim bir çay kaşığı pekmez verdim çok az bir cevizi ezip verdim emzirdiğim için çok az kahvaltı yaptırıyorum biraz tadına baktırıyorum işte kaşar verdim bir gün bir gün beyaz peynir verdim( kendim yapmaya çalıştım daha çok yoğurda benzedi :) sabah emziriminden 2,5 -3 saat geçince de uykusu geliyor emzirip uyutuyorum kalkınca yürüyüşe çıkarıyorum gelince iki yemek kaşığı kadar bugün yoğurt verdim önceki günler sebze yapıp buharda eline vermiştim bir de Et suyu verdim son emzirimden 2-3 saat sonra trkrar emziriyorum uyuyor meyveleride ince bir şekilde verdim genelde cup cup suyunu çekiyo muzu ve hurmayı yiyebildi ama, mandalinanın da ince kabuğunu açınca içini çekiyo sonra yatana kadar emziriyorum işte bu düzende yalnız akşam 8 de ya da 9 da da yatsa yarım saat uyuyup uyanıyo gece uykusuna illaki 10-11 gibi yatıyo gece bir kere uyanıyo sabah 7- 7:30 gibi kalkıyo
Ben de verilecek ek gıda miktarını çok merak ediyorum ne kadar verilmeli araştırıyorum pek bişey bulamadım kolay gele

Canim bende normal dogum yaptim. Rahim sarkmasinda ne gibi belirtiler oluyor. Idrar kaçırma vs. mi
Rabbim sifa versin
Çok eğilip ıkındığında ele gelen bir şey bende öyle bir belirti olmadı o mesane sarkmasinda oluyor sanırım.dr a gittim çok korkulacak bi durumda değilsin dedi kasların esnek olduğu için olmuş dedi sürekli kegel egzersizi yap dedi yaşım genç olduğu için ameliyat yapmam dedi

Çok eğilip ıkındığında ele gelen bir şey bende öyle bir belirti olmadı o mesane sarkmasinda oluyor sanırım.dr a gittim çok korkulacak bi durumda değilsin dedi kasların esnek olduğu için olmuş dedi sürekli kegel egzersizi yap dedi yaşım genç olduğu için ameliyat yapmam dedi

Benimde dogumdan sonra krem surerken hep elime bi sertlik geliyodu. Yaklasik 2 bucuk 3 ay sonra kontrole gittim. Ebeler bakti. Hersey yolunda , onlar dikisin bittigi yer dedi. Bikac aya kaybolur dediler. Sanirim kayboldu

Bizde aşılarımızı yaptırdık bugün. baya ağladı kuzucum. İzin aldım bugün evdeyim. Boyu 73 cm kilosu 9.400 çıktı. Yarında doktor kontrolü var. aldığım bilgileri paylaşırım.
Masallah kilosu ne guzel bizimki hep az kilo aliyor beslerken nelere dikkat ediyorsunuz biz anne sutu agirlikli besleniyoruz aksmalari sutlu pirincli kadik mamasi gunduzde 1 haftadir yarim meyve puresi, yarim cay bardagi yogurt ve sebze puresine basladik. Tavsiyelerinizi merak ediyorum.

Kizlar herkese merhaba,
Arastirdigim okudugum yazilara istinaden yaziyorum beni yanlis anlamayin ama bebislerinize seker deposu cici bebeden ve hazir hic bir urunden zorda kalmadikca vermeyin lutfen. Eger imkaniniz varsa internette dogal urunlerden olusan ekonomik sayilabilecek bazi bebe biskuvisi tarifleri var keciboynuzu ozuyle falan hazirlanan denemekte fayda var. Benim bebegim istahsiz bir bebek oldugu icin daha onlara baslayamadik 6 aylik 7.450kilo boy 73. Doktor sutlu pirincli kasik mamasi verdi onu bile kullanmak istemiyorum ama be yapacagimi sasirdim valahi. Banada tavsiyeleri olan arkadaslar varsa sevinirim.

Masallah kilosu ne guzel bizimki hep az kilo aliyor beslerken nelere dikkat ediyorsunuz biz anne sutu agirlikli besleniyoruz aksmalari sutlu pirincli kadik mamasi gunduzde 1 haftadir yarim meyve puresi, yarim cay bardagi yogurt ve sebze puresine basladik. Tavsiyelerinizi merak ediyorum.
Merhaba canım, pek giren okuyan yok diye yazmayacaktım. Ama madem sen sordun sırf senin içinde olsa bildiklerimi yazayım. Senin muhtemelen anne sütünden daha az kilo almış. Boyu aynı maşallah. Biz 4. Ayda ek gıdaya başladık. Ve benim sütüm azdı günde 150 cc anca alıyor son iki aydır. Şuan yedikleri saba 3/4 yumurta sarısı, çökelek, lor, tereyağı, 2 bebe büskivisi, çok az anne sütü, ile kahvaltı. Üzerine 150 cc anne sütü. 2,5-3 saat sonra sebze yabda tarhana çorbası. 2,5 3 saat sonra yoğurt. Sonra tekrar çorba. Akşam üzeri devam sütü180 cc kadar. Yatmadanda yine 150 cc kadar süt. Ara yoğurdu öçmeyveli veriyorum. Ya da ikinci öğünde irmik ve yulaf ezmeli meyve. Ama belirtmek isterimki verdiği herşey organik. Yoğurdu ve mayası da organik. Daha yazacağım şeyler var ama oğluşum ağlıyo. Ama mutlaka yazacağım.

Kizlar herkese merhaba,
Arastirdigim okudugum yazilara istinaden yaziyorum beni yanlis anlamayin ama bebislerinize seker deposu cici bebeden ve hazir hic bir urunden zorda kalmadikca vermeyin lutfen. Eger imkaniniz varsa internette dogal urunlerden olusan ekonomik sayilabilecek bazi bebe biskuvisi tarifleri var keciboynuzu ozuyle falan hazirlanan denemekte fayda var. Benim bebegim istahsiz bir bebek oldugu icin daha onlara baslayamadik 6 aylik 7.450kilo boy 73. Doktor sutlu pirincli kasik mamasi verdi onu bile kullanmak istemiyorum ama be yapacagimi sasirdim valahi. Banada tavsiyeleri olan arkadaslar varsa sevinirim.
Bence kendini çok fazla sıkma.kasik mamasi cok da zararli degil.organik tahilli kasik mamalari var anne sutu ile hazırlanan onlardan alabilirsin.icinde sadece tahil unlari var. zaten sen evde hazırlamak istesen tutup saksida bugday yetistirecek halin yok. yine gideceksin carsidan cavdar unu alacaksin, irmik alacaksin vs. Hic degilse bu urunler bebekler için hazirlanmis.

Kızlar bebeğiniz yemek istemediği Zaman ısrar ediyor musunuz? Ben zorlamayayım diyorum ama oğlum çok iştahsız.. Onun ağzını açmasını beklesem hiç bir şey yemeyecek.. Bazen diyorum bekleyeyim acıkınca ister, yer ama aradan beş altı saat geçiyor yine de acıkma belirtisi olmuyor..

Kizlar herkese merhaba,

Bilinçli bir annesin ne güzel.Kasık maması vermiyosan daha da guzel.Yanlıs hatirliyor olabilirim çok bildik,guvenilir bir markanin bebek mamasinda GDO çıkmamıs miydi cok yakin bir tarihte?Ev yapimi da olsa bisküvinin gerekli bir besin olup olmadıgını bilemedim.6,5 aylik.Henuz gecmedik ek gıdaya.

Ilk bir yil sadece anne sutu alan bebeklerle,anne sutu ve ek gida alan bebekleri karsilastirmislar.Gelisim ve vitamin degerleri arasinda fark cikmamis.Doktorum soyledi.Gec mi kaliyorum diye dusunurken rahatladim.Iki sebzeyi pure yap.Icine biraz zeytinyagi,tuz ve biraz da sarimsak.Ne guzel besleyici bi yemek sana.Tuz sadece kaya tuzu ya da himalaya.Sarımsak bağırsakları için.Yoğurt ta bir öğün verirsen güzel bir başlangıç olur.

Merhaba kızlar bende sessiz takipçilerdenim.bu forumun bana çok faydası oluyor aklım birşeye takıldığında hemen açıp okuyorum o yüzden bende deneyimlerimi yazmam gerektiğini düşündüm. Benim gibi sessiz takipçilere de sesleniyorum arkadaşlar doğru yanlış gözetmeden fikirlerimizi yaptıklarımızı paylaşalım. Burada ki amaç söyleneni yapmak değil fikir edinmek karşılaşacağımız şeylere tedbirli olmak kimi Zaman süreçle ilgili merakımızı gidermek hepimizin Doktoru var ciddi birşeyde doktora danışacağımızın bilincindeyiz sessiz kalmayalım derim. Gelelim benim bebeğime 14 mayıs doğumlu bir kızım var. 6 ayı doldurduk bugüne kadar anne sütü ile beslendi kilomuz son kontrolde 8200 gr dı. Doktorumuz bu ay için ilk 2 tatlı kaşığı yoğurt ile başlayıp 2haftanın sonunda arttırarak 1 çay bardağına ulaşmamı söyledi günde iki defa sonrasında aynı şekilde meyve püresi ilave etmemi söyledi günde bir kez cam rendede bu ay bu kadar. Bizim iki alt dişimizde çıktı bir hafta arayla. 3. Aydan itibaren ağız suyumuz aktı hep elimiz ağzımızdan hiç çıkmadı eline ne geçerse ağzına götürdü son zaman ağız suyumuz arttı günde 3 kez kakasını yaptı normal zamandan biraz keyifsizdi bu son iki belirti iki gün devam etti. Kızım 4. Ay içinde tek taraflı dönmeye başladı 5.ayda her iki tarafa dönmeyi öğrendi şimdi ise yuvarlanıp duruyor. Hoppalaya gelince fisher Price marka hoppala kullanıyorum bir hafta oldu kızım çok sevdi zıp zıp hiç durmuyor çok hareketli bir Bebek henüz yürüteç almadım ama pregonun yürütecini sevmişti e Bebek'te denedik 5.5 aylıktı. Yürütmüştü birazda. onu almayı düşünüyorum. Bir çırpıda aklıma gelenleri anlattım

Arkadaşlar bursa da olup da çocuk doktoru ndan memnun olan var mi. Değişiklik düşünüyorum ama kime gideceğim i bilemiyorum.

Arkadaşlar bursa da olup da çocuk doktoru ndan memnun olan var mi. Değişiklik düşünüyorum ama kime gideceğim i bilemiyorum.

Canim bende 2 bucuk yil once uzun yillar bursamdaydim. Özel bahar hastanesinden turgay beyi veya burçin hanimi tavsiye ederim. Hatta turgay beye gidersen cok selamlar, mardinden bir arkadas onerdi dersen hatirlayabilir :confused:

Mrb bayanlarrr
30 mayis dogumluyuz ve bugun itibariye ek gidaya baslamis bulunmaktayiz. 1 kucuk kase yogurt yedik.
Ama siz tecrübeli annelere sorum olacak
Bulundugum yerde sadece devlet hast var malesef ve dr ilk yogurt sonra meyve sonra sebze dedi ek gida konusunda yani ayrintili birsey demedi
Ben simdi hergun mu yogurt verecegim.
Normalde gunduzleri 3 saate bir emiyordu oglusum. 12 de emdi 14 te yogurt verdim. 15 te beni emmeyince cok uzuldum, 15 30 oldu emmedi. Beni bırakacak diye korktum ama 16 da emdi cok sukur :)
Sizce 1 kucuk kase cok mu

Mrb bayanlarrr
30 mayis dogumluyuz ve bugun itibariye ek gidaya baslamis bulunmaktayiz. 1 kucuk kase yogurt yedik.
Ama siz tecrübeli annelere sorum olacak
Bulundugum yerde sadece devlet hast var malesef ve dr ilk yogurt sonra meyve sonra sebze dedi ek gida konusunda yani ayrintili birsey demedi
Ben simdi hergun mu yogurt verecegim.
Normalde gunduzleri 3 saate bir emiyordu oglusum. 12 de emdi 14 te yogurt verdim. 15 te beni emmeyince cok uzuldum, 15 30 oldu emmedi. Beni bırakacak diye korktum ama 16 da emdi cok sukur :)
Sizce 1 kucuk kase cok mu
İlk gün için çok olmuş biraz alıştırdıktan sonra bu şekilde verebilirsin üzülme annesi yavaş yavaş alışacak hepimiz aynı durumdayız tecrübede bir yere kadar her Bebek farklı sonuçta bir de yenilerde artık meyveden önce sebze deniyor çümkü tatlıya onlar sonra sebzelerin tadını sevmez deniyor. Ben daha öncede yazdım sebzeleri buharsa iyice yumuşatıp verdim eline yarısını kendi yiyor kalanını ben avucundan ağzıma atıyorum gayet lezzetliler ellerinide yiyorum oh mis herkese kolay gele

Kızlar bebeğiniz yemek istemediği Zaman ısrar ediyor musunuz? Ben zorlamayayım diyorum ama oğlum çok iştahsız.. Onun ağzını açmasını beklesem hiç bir şey yemeyecek.. Bazen diyorum bekleyeyim acıkınca ister, yer ama aradan beş altı saat geçiyor yine de acıkma belirtisi olmuyor..
Cnm 5-6 saat çok gibi geldi bana istersen 3 saati geçirme bazı Bebeklerde ısrarcı olmak gerekiyor maalesef iştahsızsa acıktığını anlamaz sen sık sık teklif et derim benim büyük oğlum çok iştahsızdı şarkılar şiirler maniler eşliğinde velveleye verip ne yedirebilirsem seviniyordum Allah kolaylık versin sakın üzülme ama herşekilde büyüyorlar hatta iştahsız bebekler daha mı iyi büyüyo ne :)

İlk gün için çok olmuş biraz alıştırdıktan sonra bu şekilde verebilirsin üzülme annesi yavaş yavaş alışacak hepimiz aynı durumdayız tecrübede bir yere kadar her Bebek farklı sonuçta bir de yenilerde artık meyveden önce sebze deniyor çümkü tatlıya onlar sonra sebzelerin tadını sevmez deniyor. Ben daha öncede yazdım sebzeleri buharsa iyice yumuşatıp verdim eline yarısını kendi yiyor kalanını ben avucundan ağzıma atıyorum gayet lezzetliler ellerinide yiyorum oh mis herkese kolay gele

Cevabin icin tskler ;)
Aslinda Ben kasenin yarisini yedirdim ama arkdas o bitecek dedi:) misafirlikteydim. Bizden 10 gun kucuk ama 1 aydir baslamis ek gidaya. 1 buyuk kase ve ardindan 1 rlma yedi. Masallah. Cok sukur kaka problemimizde olmadi. Benim dun verdigim 1 dolu corba kasigidir. Bugun ne kadar vereyim

Bikac gun once yarim avokadonun yarisini vermistim. Bende 1 hafta yogurt verip sonra sebzeye sonra meyveye gecmeyi dusunuyorum.

Günaydın güzel anneler,

Cumartesi günü 6. ay aşılarımızı olduk. aşı sonrası biraz ateşlendik huysuzlaştık 37.6 yı geçmedi ateşimiz. kızımın kilosu 6550 boyu 65 cm çıktı. aylardır kilo problemimiz vardı ama bu ay 800 gr alıp biraz toparlamışız. Doktorumuz gayet normal olduğunu minyon bi bebek olmadığını söyledi. Daha önce kardiyolog gastrolog hematolog gezdiğimiz ve çok endişeli olduğumuz içinde bizi baya bi rahatlattı bu küçük hanımın bişeyi yok yeterince check up yaptırmışsınız artık stres yapmayın diyince içimize su serpildi. Artık kilosunuda takmıyorum yeter ki sağlıklı keyfi yerinde olsun.

şimdi gelelim asıl soruma. doktorumuz kahvaltılara ve kırmızı ete balığa başlamamız gerektiğini söyledi. ilk etapta tadımlık yumurta sarısı peynir zeytin pekmez şekersiz marmelat ve ev yapımı bebe bisküvisi verebileceğimizi söyledi. ben ıhlamurla ıslatıp vermeyi uygun gördüm . kafam bir konuda çok karıştı bu saydıklarımı tarhanaya katıp bulamaç halinde vermemi söyledi. bana garip geldi aceleden soramadım da aranızda bu şekilde veren var mı? kahvaltıyı nasıl veriyorsunuz tecrübeli annelerden fikir alırsam süper olur. birde kıyma ve balığa geçenler var mı? nasıl veriyorsunuz?

Back