- 5 Ocak 2013
- 577
- 299
- 333
Cnm bence mamayı bırakıp meme artı ek gıda olarak devam et derim genellikle uzmanlar bunyönde görüş bildiriyorlar tabiki anne hislerin Nasıl güvende hissettiriyorsa öyle bir yol seçersinMrb arkadaslar ben de mayis annesiyim 13 mayis dogumlu bi oglum var suan 6,ay 1 haftalik suana kadar meme mama ikilisiyle geldik artik ek.gidaya basladim ama tecrubeli annelere sormak.istiyorum gunluk nasil bi beslenme duzeni olmali meseka kac ml mama vermem lazim kac saatte bir beslemem lazim ve bebeklerinize neler veriyosunuz biraz uzun oldu ama kusurabakmayin :)
Ben sabah uyandığında emzirerek başlıyorum 1 saat sonra D vit veriyorum aç alması gerektiği için yaklaşık yatım saat sonrada kahvaltı masasına geçiyoruz (şimdilik yarımı hiç geçmeden yumurta sarısı verdim bir çay kaşığı pekmez verdim çok az bir cevizi ezip verdim emzirdiğim için çok az kahvaltı yaptırıyorum biraz tadına baktırıyorum işte kaşar verdim bir gün bir gün beyaz peynir verdim( kendim yapmaya çalıştım daha çok yoğurda benzedi :) sabah emziriminden 2,5 -3 saat geçince de uykusu geliyor emzirip uyutuyorum kalkınca yürüyüşe çıkarıyorum gelince iki yemek kaşığı kadar bugün yoğurt verdim önceki günler sebze yapıp buharda eline vermiştim bir de Et suyu verdim son emzirimden 2-3 saat sonra trkrar emziriyorum uyuyor meyveleride ince bir şekilde verdim genelde cup cup suyunu çekiyo muzu ve hurmayı yiyebildi ama, mandalinanın da ince kabuğunu açınca içini çekiyo sonra yatana kadar emziriyorum işte bu düzende yalnız akşam 8 de ya da 9 da da yatsa yarım saat uyuyup uyanıyo gece uykusuna illaki 10-11 gibi yatıyo gece bir kere uyanıyo sabah 7- 7:30 gibi kalkıyo
Ben de verilecek ek gıda miktarını çok merak ediyorum ne kadar verilmeli araştırıyorum pek bişey bulamadım kolay gele