Guzel anneler umarim kuzucuklarla cok guzel bir gun geciririz hep birlikte. Biz de 4 aymizdan sonra bazi gelismeler var paylasiyim dedim. Gunlerimiz rutine oturdu yaklasik ayni saatlerde kalkip ayni saatlerde yatiyor emiyoruz. Emme saatlerimiz 7, 11,12, 15, 17, 20, 23 ve gece 4. Uyku saatlerimiz de 9.30-11, 13-15, 16.30-17 ve 20-7. Iki gundur asla yapmam dedigim ferber in aglamaya izin verme metodunu uyguluyoruz buarada. En son care, asla yapmam diyordum ama sonra ediz e bu donem icin uygun geldi. Cunku 8de yatsa da 9 da kalkip aglamaya basliyordu onceden, kucagimiza alinca susuyor yatirinca tekrar agliyordu bazen boyle 2 bucuk saat geciyordu, hem de gitgide sinirleri daha da bozulana uykusuzluktan olene kadar devam ediyordu, en son aglamaktan asiri yorgun dusup bayiliyordu. Esimle arastirdik yegenleri gln hep boyle uyku egitimi almis, 10 dakikadan fazla aglatmamak kosuluyla denemeye karar verdik. Ve ediz de cok ise yaradi, 2-3 dakika agladiktan sonra derin uykuya daliyor ve sabaha 4 e kadar deliksiz uyuyor. Tabi o 2-3 dakika ben pert oluyorum, icimden birsey cabuk git ediz in sana ihtiyaci var diyor, mantikli tarafimsa bunu onun iyiligi icin yaptigimi boyle daha az yiprandigini daha kisa surede uykuya daldigini soyluyor. O 2-3 dakika bir saat gibi geliyor esim bana sarilip beni teselli ediyor. Yine de butun aksam yanlis birsey mi yapiyorum deyip internette arastirmayla geciyor. Hala kesin bir fikrim yok, bir kere yapilacaksa bence bir pencere var, guven duygusunu zedeleyecek kadar kucukken yapilmamasi lazim, ayrilma kaygisi olacak kadar da buyukken de tercih etmem. Zaten o zaman 1-2 dakikada susmaz butun gece aglatabilir. Saglikli baglanma konusunda aglatmamaya, bebegin ihtiyaclarina istikrarli cevap vermeye inaniyorum ama sanki bu birkac gundur ediz in aglamasi bizi yaninda istemesinden cok uykuya geri dalmakta gucluk cektigi icin gibi geliyor ve bu yontem sanki bu ihtiyacini en iyi karsilama yontemi gibi geldi. Cunku onceden 2 bucuk saati bulan surec 2 gundur 2-3 dakika surdu. Paylasiyim istedim yasadiklarimi, biraz basinizi sisirdim, kusuruma bakmayin. Aa son olarak ediz bugun ilk defa sirt ustunden yuz ustune dondu, biraz gec olsun da guc olmasin:)