• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Guzel anneler umarim kuzucuklarla cok guzel bir gun geciririz hep birlikte. Biz de 4 aymizdan sonra bazi gelismeler var paylasiyim dedim. Gunlerimiz rutine oturdu yaklasik ayni saatlerde kalkip ayni saatlerde yatiyor emiyoruz. Emme saatlerimiz 7, 11,12, 15, 17, 20, 23 ve gece 4. Uyku saatlerimiz de 9.30-11, 13-15, 16.30-17 ve 20-7. Iki gundur asla yapmam dedigim ferber in aglamaya izin verme metodunu uyguluyoruz buarada. En son care, asla yapmam diyordum ama sonra ediz e bu donem icin uygun geldi. Cunku 8de yatsa da 9 da kalkip aglamaya basliyordu onceden, kucagimiza alinca susuyor yatirinca tekrar agliyordu bazen boyle 2 bucuk saat geciyordu, hem de gitgide sinirleri daha da bozulana uykusuzluktan olene kadar devam ediyordu, en son aglamaktan asiri yorgun dusup bayiliyordu. Esimle arastirdik yegenleri gln hep boyle uyku egitimi almis, 10 dakikadan fazla aglatmamak kosuluyla denemeye karar verdik. Ve ediz de cok ise yaradi, 2-3 dakika agladiktan sonra derin uykuya daliyor ve sabaha 4 e kadar deliksiz uyuyor. Tabi o 2-3 dakika ben pert oluyorum, icimden birsey cabuk git ediz in sana ihtiyaci var diyor, mantikli tarafimsa bunu onun iyiligi icin yaptigimi boyle daha az yiprandigini daha kisa surede uykuya daldigini soyluyor. O 2-3 dakika bir saat gibi geliyor esim bana sarilip beni teselli ediyor. Yine de butun aksam yanlis birsey mi yapiyorum deyip internette arastirmayla geciyor. Hala kesin bir fikrim yok, bir kere yapilacaksa bence bir pencere var, guven duygusunu zedeleyecek kadar kucukken yapilmamasi lazim, ayrilma kaygisi olacak kadar da buyukken de tercih etmem. Zaten o zaman 1-2 dakikada susmaz butun gece aglatabilir. Saglikli baglanma konusunda aglatmamaya, bebegin ihtiyaclarina istikrarli cevap vermeye inaniyorum ama sanki bu birkac gundur ediz in aglamasi bizi yaninda istemesinden cok uykuya geri dalmakta gucluk cektigi icin gibi geliyor ve bu yontem sanki bu ihtiyacini en iyi karsilama yontemi gibi geldi. Cunku onceden 2 bucuk saati bulan surec 2 gundur 2-3 dakika surdu. Paylasiyim istedim yasadiklarimi, biraz basinizi sisirdim, kusuruma bakmayin. Aa son olarak ediz bugun ilk defa sirt ustunden yuz ustune dondu, biraz gec olsun da guc olmasin:)
Canım çok heyecanlı okudum sonuna ulaşabilmek için ne oldu acaba dedim.çünkü dun ben ayni şeyi denemek istedim ben tracy nin yatır kaldırı deniyim dedim önceleri oyun şansı güldü falan dedim oğlum uyumam lazim bu bizim iyiliğimiz için hadi kuzum falan sonra is ciddiyete bindiğini anlayınca bastı yaygarayi sonrada susmadı napcam bilmiyorum.ilk deneme fiyaskoydu yani

Guzel anneler umarim kuzucuklarla cok guzel bir gun geciririz hep birlikte. Biz de 4 aymizdan sonra bazi gelismeler var paylasiyim dedim. Gunlerimiz rutine oturdu yaklasik ayni saatlerde kalkip ayni saatlerde yatiyor emiyoruz. Emme saatlerimiz 7, 11,12, 15, 17, 20, 23 ve gece 4. Uyku saatlerimiz de 9.30-11, 13-15, 16.30-17 ve 20-7. Iki gundur asla yapmam dedigim ferber in aglamaya izin verme metodunu uyguluyoruz buarada. En son care, asla yapmam diyordum ama sonra ediz e bu donem icin uygun geldi. Cunku 8de yatsa da 9 da kalkip aglamaya basliyordu onceden, kucagimiza alinca susuyor yatirinca tekrar agliyordu bazen boyle 2 bucuk saat geciyordu, hem de gitgide sinirleri daha da bozulana uykusuzluktan olene kadar devam ediyordu, en son aglamaktan asiri yorgun dusup bayiliyordu. Esimle arastirdik yegenleri gln hep boyle uyku egitimi almis, 10 dakikadan fazla aglatmamak kosuluyla denemeye karar verdik. Ve ediz de cok ise yaradi, 2-3 dakika agladiktan sonra derin uykuya daliyor ve sabaha 4 e kadar deliksiz uyuyor. Tabi o 2-3 dakika ben pert oluyorum, icimden birsey cabuk git ediz in sana ihtiyaci var diyor, mantikli tarafimsa bunu onun iyiligi icin yaptigimi boyle daha az yiprandigini daha kisa surede uykuya daldigini soyluyor. O 2-3 dakika bir saat gibi geliyor esim bana sarilip beni teselli ediyor. Yine de butun aksam yanlis birsey mi yapiyorum deyip internette arastirmayla geciyor. Hala kesin bir fikrim yok, bir kere yapilacaksa bence bir pencere var, guven duygusunu zedeleyecek kadar kucukken yapilmamasi lazim, ayrilma kaygisi olacak kadar da buyukken de tercih etmem. Zaten o zaman 1-2 dakikada susmaz butun gece aglatabilir. Saglikli baglanma konusunda aglatmamaya, bebegin ihtiyaclarina istikrarli cevap vermeye inaniyorum ama sanki bu birkac gundur ediz in aglamasi bizi yaninda istemesinden cok uykuya geri dalmakta gucluk cektigi icin gibi geliyor ve bu yontem sanki bu ihtiyacini en iyi karsilama yontemi gibi geldi. Cunku onceden 2 bucuk saati bulan surec 2 gundur 2-3 dakika surdu. Paylasiyim istedim yasadiklarimi, biraz basinizi sisirdim, kusuruma bakmayin. Aa son olarak ediz bugun ilk defa sirt ustunden yuz ustune dondu, biraz gec olsun da guc olmasin:)
Canım çok heyecanlı okudum sonuna ulaşabilmek için ne oldu acaba dedim.çünkü dun ben ayni şeyi denemek istedim ben tracy nin yatır kaldırı deniyim dedim önceleri oyun sandı güldü falan dedim oğlum uyumam lazim bu bizim iyiliğimiz için hadi kuzum falan sonra is ciddiyete bindiğini anlayınca bastı yaygarayi sonrada susmadı napcam bilmiyorum.ilk deneme fiyaskoydu yani

Ağzına sağlık heyecanla okudum canım bizim de kısmen daha düzenli hale geldi ama derin uykuya geçmekte zorlanıyor her seferinde 30 dk sonra alarm kurmuş gibi uyanıyor tekrar uyutmayi basarabilirsem 1 saat daha uyuyor ne yapmam lazım nasıl davranmam lazım bilmiyorum :KK43: kafam çok karışık bu arada bugün biz de aynı şeyi yaşadık mutfağa gidip geldim Dila yüzüstü dönmüş tabi kolu altında kalmış BİRA korkmustu:KK51:

Canım çok heyecanlı okudum sonuna ulaşabilmek için ne oldu acaba dedim.çünkü dun ben ayni şeyi denemek istedim ben tracy nin yatır kaldırı deniyim dedim önceleri oyun şansı güldü falan dedim oğlum uyumam lazim bu bizim iyiliğimiz için hadi kuzum falan sonra is ciddiyete bindiğini anlayınca bastı yaygarayi sonrada susmadı napcam bilmiyorum.ilk deneme fiyaskoydu yani
yatir kaldir bana cok zor geliyir acikcasi o yuzden hic girismiyim yapamayacagim seye dedim, ilk gece 100 kere kaldiran fln oluyor diyor ya kitabinda. Sen onu denedin degil mi yoksa ferberi mi denedin?

Ağzına sağlık heyecanla okudum canım bizim de kısmen daha düzenli hale geldi ama derin uykuya geçmekte zorlanıyor her seferinde 30 dk sonra alarm kurmuş gibi uyanıyor tekrar uyutmayi basarabilirsem 1 saat daha uyuyor ne yapmam lazım nasıl davranmam lazım bilmiyorum :KK43: kafam çok karışık bu arada bugün biz de aynı şeyi yaşadık mutfağa gidip geldim Dila yüzüstü dönmüş tabi kolu altında kalmış BİRA korkmustu:KK51:
ayni ediz in de tek kol altindaydi ama hic sikayetci degildi, demek zamanlari geldi, artik iyice dikkat etmek lazim:). Bence bu uyutma konusu her bebek ve her donem icin farkli bir yontemi var. Mesala ferber i denemek icin bebegin bize gercekten ihtiyaci olmadigindan emin olmak lazim mesala karni ac olmayacak gazi fln olmayacak temasimiza ihtiyaci olmayacak bu da bence 4 aydan once imkansiz. Ama kendi uykuya dalmayi ogrenince gercekten rahatliyor insan ediz ogle uykusunda biraz soylenip tekrar daliyor ve 2 bucuk saati gecmesin diye uyandiriyorum her gun. Umarim sen de en yakin zamanda dila ya uygun yontemi bulursun canim

insallah kızlar çok tesekkür ederim Rabbim bütün bebişlere sağlık versininş

canımm ne güzel anlatmışsın :) ins biz de yaşarız tüm bu gelişmeleri..maaşallah size ❤️
bizde rutin oturmasi soyle oldu canim; 4 aydan sonra daha once de bahsettigim baby daybook application ina 3 gun boyunca ne zaman uyudu ne zaman emdi not aldim, sonra tracy nin onerisi dogrultusunda 4 saatte bir emzirme, besle/oynat/uyut dongusunu ekleyerek bu program cikti, yani yari ediz yari tracy imzali rutini:) 2 hafta bile cok fark ediyor bu yaslarda sizin de otutur eminim canim yakinda, donmeler de gelir

Kizlar demir ilacini nasil veriyorsunuz bebislere?
Canım ben daha başlamadım ama hemşiremiz kilosu kadar damla vereceksin demişti. Tadı tam demir gibi olduğundan almak istemeyebilir cam rendeyle rendelediğin havuç elma armut nar gibi meyve sularının içine damlatıp verebilirsin demiiti. Yani tam olarak sorduğun şey bu muydu bilmiyorum ama cevap vermek istedim

canim sen nasilsin? Ise alisabildin mi? Yigidin napiyor
valla güzelim alışmak sevmekten daha zor :KK66: 2 2.30 gibi evde olunca nasıl öptüğümu anlatamam.arabayı nasıl calistiriyorum ne ara gelmişim o yolu nasıl sürmüşüm merdivenleri nasıl çıkmışım hatırlamıyorum çok değişik ya ;) feberi okumadım nette öyle bi baktığımda ağlatma taraftarı olan biri ben tracy i daha iyi buldum deniyim dedim olmadi. Ya aslında benim yiğidi uyutmam sütüm varsa 20 dakkayı gecmiyor

10 bucukta banyo sonrası uyudu gece 5te uyandı emdi sonra 7bucukta uyandı daha yeni uyudu bizim sabah sporumuz meşhur :)) illa erken saatte beni güldür oyna istiyo :KK70: çok şımarttık biz bunları ama değer :KK70:
Insan seve seve şımartıyor :) gerçi sabaha karşı uykudan kafam düşerken niye böyle yaaaa diye sorguladığım da oluyor ama :)
Teşekkür ederiz canım yürüteç ama oturma modunda :)
Valla yürütece benzettim ama oturma pozisyonu aklıma gelmediğinden yook canım dediydim :)

P primavera1985 ayy canım benim kız da bir düzene otursa. Düzensizlik anneyi bitiriyor. Bu sefer yorgunluktan bir durgunluk geliyor ve günler boş geçiyor gibi geliyor. Spor yaptırsam az konuşuyormuşum gibi, konuşsam az emziriyormuşum gibi, emzirsem az uyuyormuş gibi. Her türlü kendimi eksik ve kötü anne ilan ediyorum :( düzen ikimize de çok iyi gelirdi.

M mysterym canım yazdıklarının daha 3. cümlesinde gözlerim doldu birden, okuyamadım. İnsan içine gömüyor duygularını ama karşısına derdini anlayacak biri çıkınca anlıyorsun meğer ne kadar iç içeymişsin derdinle. Benim kızımda da 2 delik var.büyük delikler. Pediatrik kardioloji profesörüne götürdük, iyileşebilir dedi ama iyileşmeye de bilir dedi. Kilo alması çok önemli dedi. Keza ameliyata girerse başarı oranını kilosu etkiliyormuş. Digoksin ve bir diüretik ilaç kullanıyoruz. İyi düşünüyorum iyi olacak diyorum. Sen de öyle yap. Derdi veren rabbim şifasını esirgemez. İnşallah bizler de hiç yaşamamış gibi olacağız bunları.

Soluksuz okudum iyi iş çıkarmışınız ana oğul :) Gündüz uykularını nasıl saate oturtmayı başardınız bizim herhangi bir saatimiz yok dışarı çıkarken nasıl ayarlıyorsunuz gündüz uykularını ben hep düşünüyorum çünkü gündüz uyumassak gece çok huysuzlanıyoruz

Canım ben daha başlamadım ama hemşiremiz kilosu kadar damla vereceksin demişti. Tadı tam demir gibi olduğundan almak istemeyebilir cam rendeyle rendelediğin havuç elma armut nar gibi meyve sularının içine damlatıp verebilirsin demiiti. Yani tam olarak sorduğun şey bu muydu bilmiyorum ama cevap vermek istedim
evet canim buydu. Tek fark bize verdigi doktorun toz halinde daha meyve sularina baslamadigim icin suyla verebilirsin demisti doktor ama suya da pek karismiyor gibi, neyse oldugu kadar, sagol canim cevabin icin

Şşş- pat yöntemini denedin mi 30dk sonra kalktığında bir dene kulağına şşş sırtına pat pat ritmik olarak kızım kucağımda uyumuştu koydum yatağına 10dk sonra uyandı almadım kucağıma bu yöntemle yarım saatte geri uyudu

P primavera1985 ayy canım benim kız da bir düzene otursa. Düzensizlik anneyi bitiriyor. Bu sefer yorgunluktan bir durgunluk geliyor ve günler boş geçiyor gibi geliyor. Spor yaptırsam az konuşuyormuşum gibi, konuşsam az emziriyormuşum gibi, emzirsem az uyuyormuş gibi. Her türlü kendimi eksik ve kötü anne ilan ediyorum :KK43: düzen ikimize de çok iyi gelirdi.
canim girer duzene her bebegin bir zamani var, ben 2.aydan beri deniyorum yeni girdi duzene, zaten simdi bakinca imkansizmis onceden beklemek ama zorlamadim hic bir zaman. Bahsettigin eksiklik hissi bence hepimizde var, en kucuk isareti felaketlestirip yoksa yanlis mi yapiyorum eksik mi yapiyorum bebiste bir sikinti mi var az mi emiyor az mi uyuyor yani her yerde problem goruyoruz. Halbuki cok sukur bebislerimiz iyi ve mutlular. Daha once de demistim ama bence cok onemli, eger kendimizi eksiklerimizle sevemezsek bebislerimizi nasil eksiklikleriyle sevecegiz? saglikli tarafina sor o sana soyleyecek elinden gelenin en iyisini yaptigini ve herseyden onemlisi gunes i nasil sevdigini. Kendimize yuklenmeden de zor ve yorucu bu annelik isi, hele de bir saglik sorunu varsa bebisimizin. O yuzden bence her birimize oncelikle koca bir alkis ve kocaman sevgiler:KK36::KK9:

Soluksuz okudum iyi iş çıkarmışınız ana oğul :) Gündüz uykularını nasıl saate oturtmayı başardınız bizim herhangi bir saatimiz yok dışarı çıkarken nasıl ayarlıyorsunuz gündüz uykularını ben hep düşünüyorum çünkü gündüz uyumassak gece çok huysuzlanıyoruz
sagol canim:)) gunduz uykularini saate oturtma isini ediz yapti aslinda, ben not aldim ve gozlemledim sabah ne kadar uyuyor kacta uykusu geliyor fln gibi, 2 bucuk saatten fazla uyursa uyandiriyorum bir tek, iyice uykusu gelince ama uykudan siniri bozulmadan yatiriyorum, 45 dakikanin sonunda uyandiginda hemen yanina gitmiyorum, bazen kendi cabucak daliyor geri, dalmazsa bir sure sonra yanina gidip elini fln tutuyorum, 20 dakikanin sonunda hala uyumamissa ve huysuzsa kaldiriyorum. rutine mudahele olarak 4 saatlik programa gecis iyi geldi. Ben 3 saatte bir emziriyordum aciktigini gormesem bile ve uyanik oldugu saat olarak 1,5 saati gecirmemeye calisiyordum. Simdi aciktigini gormezsem 4 saatte veriyorum ve daha iyi yiyor ve uyaniklik sureleri de artti. Bir de not almak farkindaliklarimi arttirdi mesala 6 dan sonra uyursa gece gec yatiyor, 3 saat olursa gunduz uykusu gece derin uykuya zor geciyor gibi. Ama gece yatmamiz programli 7 bucukta banyo 8de uyku. Tabiki program esnek mesala bugun ogleden sonraki kisa sekerlemesini yapmadigi icin aksam cok yorgundu 7 de banyo yaptirip 7 ceyrekte uyuttum. Disari cikma kismini simdilik bilmiyorum haftasonu avm ye gitmemiz gerek bakalim nasil etkilenecegiz.

Şşş- pat yöntemini denedin mi 30dk sonra kalktığında bir dene kulağına şşş sırtına pat pat ritmik olarak kızım kucağımda uyumuştu koydum yatağına 10dk sonra uyandı almadım kucağıma bu yöntemle yarım saatte geri uyudu
ediz de bu sekilde uyuyordu canim onceleri nedense 4 aylik oldugundan beri ise yaramiyordu

sagol canim:)) gunduz uykularini saate oturtma isini ediz yapti aslinda, ben not aldim ve gozlemledim sabah ne kadar uyuyor kacta uykusu geliyor fln gibi, 2 bucuk saatten fazla uyursa uyandiriyorum bir tek, iyice uykusu gelince ama uykudan siniri bozulmadan yatiriyorum, 45 dakikanin sonunda uyandiginda hemen yanina gitmiyorum, bazen kendi cabucak daliyor geri, dalmazsa bir sure sonra yanina gidip elini fln tutuyorum, 20 dakikanin sonunda hala uyumamissa ve huysuzsa kaldiriyorum. rutine mudahele olarak 4 saatlik programa gecis iyi geldi. Ben 3 saatte bir emziriyordum aciktigini gormesem bile ve uyanik oldugu saat olarak 1,5 saati gecirmemeye calisiyordum. Simdi aciktigini gormezsem 4 saatte veriyorum ve daha iyi yiyor ve uyaniklik sureleri de artti. Bir de not almak farkindaliklarimi arttirdi mesala 6 dan sonra uyursa gece gec yatiyor, 3 saat olursa gunduz uykusu gece derin uykuya zor geciyor gibi. Ama gece yatmamiz programli 7 bucukta banyo 8de uyku. Tabiki program esnek mesala bugun ogleden sonraki kisa sekerlemesini yapmadigi icin aksam cok yorgundu 7 de banyo yaptirip 7 ceyrekte uyuttum. Disari cikma kismini simdilik bilmiyorum haftasonu avm ye gitmemiz gerek bakalim nasil etkilenecegiz.
Biz bir ara gündüz hiç uyumuyorduk ya da ben kaçırıyordum sinyalleri akşam 6 oldu mu yorgunluktan sinirleniyordu şimdi şimdi gündüz daha iyi uyuyor gündüz nadiren 3 saat uyuyor o da banyo yaparsa ve yüzüstü ben uyandırmıyorum sen uyandırınca huysuzlanmıyor mu ediz

Back