2015 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Gaz'la alakalı albilir mi, mesela bende çok gaz var, gaz şişiriyor olabilir..
Sevtan kanaman falan yoksa bunları takma canım. Sağlıklı günler diliyorum
Canm sen progestan kullanmiyomuydun yine olmuş leke allh sifa versin bsy olmaz inşallah cok fazlami ayakta kaliosun acaba..bnde kanama fln yok cok sukur hersey yolunda dedi doktr ama bnde de bulanti fln bsy yok normale döndüm yani buda burda kalbi duran bebekleri fln duyunca tedrgin ediyor beni

Hayırlı olsun :) sıralı olmuş darısı bizim başımıza

Ohowww erkek geliyo demekkk ebe tutturmus ozamannn. Gozun aydin cnmm
Saglikla gelsinn oğluş.
ebenin adresini alayim bende

Ay masallah pasaya Hayrli olsun :) ne guzel darısi bize

Hep nasıl göründüğünü merak ederdim. Çok sevindim canım ne güzel bi kız bi oğlan:) Allah sağlıklı ömür versinn..

Hayırlı olsun :) sıralı olmuş darısı bizim başımıza
evet tam çekirdek aile olacağız inşallah :)
Ohowww erkek geliyo demekkk ebe tutturmus ozamannn. Gozun aydin cnmm
Saglikla gelsinn oğluş.
ebenin adresini alayim bende
evet canım dediği kadar tecrübeliymiş :) çok sağol canım
Ay masallah pasaya Hayrli olsun :) ne guzel darısi bize
sağol canım inşallah sizde tez zaman da öğrenirsiniz

İşte boşver bulantıyı falan canım, öenmli olan kanama falan olmasın.. bende de kalmadı bulantı falan.. Kullanıyordum ama bir kaç atlamalarım oldu, birde düşük tehliken yok dediler bana ondan rahatlama gelmişti..
Bu arad hiç ayakta falan kalmıyorum, yemek bile yapmıyorum, kayınvalide de yiyoruz, iş yerinde de öyle.. Buna şükür diyelim..

her hamilenin bilmesi gereken bilgiler...

Tebrikler demek hamilesiniz.. gözleriniz aydın…

Bu güzel haber ardından her günü farklı bir heyecan ile geçecek günler sizi bekliyor... hepsi tecrübe edilip pişmanlıklar sonucu çıkarılan önerilerden oluşan bir yazı bu... acı ve acabaları başkaları da yaşamasın diye:ve bu bilgileri zamanı geldikçe okuyarak umarım faydasını görürsünüz!!..

Bilinenin aksine hamileliğin ilk 3 ayı dinlenmek ve yavaş hareket etmek gerekir. devamında zaten bebiş tutunmuş olacağı için hareketlerinde hız kazanılabilir. Yolculuk bile yapılabilir ama ilk üç ay aşırı dikkat ayıdır... bolca uyku uyuyoruzzz...

artık ayakları üşütmüyoruz

banyoda fazla kalmıyor ve çok sıcak su ile duş almıyoruz.

kalorifer peteğine yaslanmıyoruz.

yataktan kalkınca sırta mutlaka birşey takıyoruz...

yükseklere askıya bile uzanmıyoruz, bırakalım eşimizin paltosu yerde kalsın

ağır şeyler kaldırmak zaten yasak o benim en acı tecrübem oldu(masayı çektim tam iki hafta sancılandım. Sancı bir yana bişey olurmu korkusu daha kötü idi…)

bol meyve tüketiyoruuuuz...

bol su ve süt içiyoruzzz... (sütü özellikle 7. aydan sonra artırıyoruz)

onun dışında canımızın istediğini yiyor istemediğini faydalı da olsa yemiyoruz…

yakında başlayacak bulantıların en güzel dermanı olan krikkrak ve kraker tarzlarını yatağımızın yakınlarında bulunduruyoruz... yanında da su tabii ki...

gece çok fazla wc ye çıkmaya kendimizi alıştırıyoruz asla şikayet etmiyoruz... (ayaklar üşüdükçe wc ye gitme olayı artıyor) ...

iş yerinde otobüste, arabada, tv izlerken sürekli kuruyemiş tarzı özellikle de fındık ceviz ve badem tüketiyoruz (bebişin ve bizim beyin hücrelerimizin yenilenmesi ve oluşumu için çok gerekli)...

kabız olunca kayısı kompostosu - ekşimeye bırakılmış tuzlu ayran veya yoğurt suyu, ishal olduğumuzda da muz ve ayva yiyoruz...

midemiz ekşidiğinde yeşil mercimek, tarçınlı şeker ve havuç yiyoruzzzzz...

kendimizde oluşacak değişimlere hazırlıklı oluyoruz...

korkuya kapılmadan önce sebeplerini araştırıyor öğreniyoruz...

acabalarla gezmektense biran önce kurtulmaya çalışıyoruz...

yaşayan her insandan alacak mutlak bir tecrübe olduğunu asla unutmadan, insanları kırmadan her olaya sakin yaklaşıyoruz. (çünkü onlara verdiğimiz tepkiler esnasında biiz kendimizi yani bebişi yıpratıyoruz)buna izin vermiyoruz:..

bizim dudağımızda oluşacak bir büzülmeye, hüznümüze sebep olan kişi en yakınımız bile olsa takmıyor sadece "oh, bebişim var şükür, kimse umrumda değil" diyoruz.. çünkü bizdeki hüzün anında bebeğe yansıyor...

herşeye duygulanmaya alışıyor ve çok içli ağlamamaya çalışıyoruz...

herkesin bünyesi farklı olduğu için her hamiledeki gelişmeyi, değişmeyi kendimizde aramıyoruz...

hamileliğin ilk dönemlerinde kasıklarda sancı, biraz ileriki dönemde karında sancı olacaktır... karındaki sancıların sadece gaz ve ayak üşütmesi sebeplidir endişelenme... birde o karın ağrısının sebebi: rahim büyürken daha az büyüyen rahim bebek arasındaki bağlar gergin hale gelip sancı veriyor ama o sancılarla genişleyerek büyüyorlar. Yani endişelenecek bir durum değil. . .

bulantılar durduktan kısa süre sonra kasıklarda ayrı bir sancı başlıyor ki bu; 15. haftada başlıyor; bebek yer değiştirirken çevresine baskı uyguluyor bu sancıda o sebepten...

7. haftada çeşitli testler ile sağlığın kontrol ediliyor(önceden çok test yapıldı ise bazen bu testleri yapmayabiliyorlar.) bu hafta bebek ve kalp atışları gözükür dinlenir... kafa daha hızlı gelişme gösterir.

12. haftada 2 li tarama testi var. Bebişin gövde gelişimi bu dönem sonrasında hızlanmaya başlar.

16-18. haftalar içerisinde 3 lü tarama testi yaptırılıyor ...

(2 li ve 3 lü tarama testleri koldan alınan ufak kan tüpleri ile yapılıyor)

veee cinsiyet belirlenebiliyor. aynı zamanda ilk hareketler de (kelebeğin çırpınışı gibi) bu vakitlerde belirir ve hemen sonrasında bir müddet durur. ardından tekmelerle gündeme gelir. veeee gündemi dolduruverir

24-28. haftalar arasında şeker yüklemesi yapılarak hamilelikte oluşması muhtemel şeker yükselmesi olayı kontrolü yapılıyor. (bu ise aç olarak gidiliyor. Kan alınıyor. verilen glikoz şurubu içildikten 1 saat sonra yeniden kan alınıyor. Sonuç 140 dan düşük ise sorun yok diyip eve gönderiliyor)

sonrasında doktor kontrolleri her ay değil de daha sık yapılabiliyor. Bebişin kalp atışlarının uygunluğu ölçümleri filan falan.. 29 hafta sonrasında bebiş erken doğsada sorun olmuyor. (Bu dönemlerde gündemi dolduran çarpıntılar için çözüm: gece sütü+pekmez) Allah hayırlısı ile kucağınıza alıp, anne-baba dediğini, emeklemesini, ilk adımlarını, koşmasını, düşmesini, okula başlamasını, mezuniyetini, düğününü ve torunlarınızı görmeyi nasip etsin…

Not: nacizane.. benim hamile iken ihmal etmediğim besinler…:

ilk üç ay ayva ,her iki haftada bir balık, her hafta en az iki muz, hergün bir bardak süt, haftada en az bir bardak meyve suyu, haftada bir kez nescafe, sürekli meyve.

'Alıntıdır'

ha bide normal randevumuz yarındı ikili tarama için bugün ense kalınlığına da baktı gayet iyi dedi bir sorun yok maşallah yarın sadece kan vereceğim ben baya pahalı sanıyordum 55 tl imiş içimiz rahat etsin dedi eşim yaptırmaya karar verdik onuda

Kızlar mrb bugün doktor kontrolüm vardı 2li test yaptirmayacak tim ama doktorum ısrar etti ve yaptırdım bir haftaya çıkacak sonuç ılaclarimi değiştirdi elevit ve demir hapı verdi heyecandan cinsiyeti sormayı unutmuşum
anlayan arkadaşlar yorum yapalim :)erkek kız hayırlısı olsun sağlık olsun yeter

Eklentiler

• Screenshots_2015-01-23-19-06-13.webp
    29,4 KB · Görüntüleme: 94
Benimde bebiş iyi görünüyor, içerde kanama yok dedi sanada öyle dedi değil mi?
Banada tekrar progestan verdi, eksiksiz kullan dedi, su içmeyi ihmal etmeyelim.
Su çok önemli benimde suyu az içtiğim zaman hemen kahverengi lekem geliyor progestan kullanıyorum artık midem kaldırmıyor ya :-(

erkek gibi canım sanki

Ayyyyyy cok gulduuummm masallah canim Allahim korusun onlari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…