• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    94
Benim ilk gebeliğim, ben de normalime göre bu dönemde çok sık gidiyorum tuvalete. Tüp bebek olduğundan acaba ilaçların etkisinden mi diye düşündüm epey bir zaman, mesaneye baskı yapacak büyüklükte değil sonuçta 😅 Ama sanırım bu durumu yaşayan da çok. Benim 3. Aydan sonra biraz daha azaldı gibi ama. Öncesinde her gece 3-4 kere muhakkak kalkardım, şimdi en azından 1 kereyle yetinebiliyorum 😅
Merhabalar size özelden mesaj attım bakabilir misiniz🥰

Benim ilk gebeliğim, ben de normalime göre bu dönemde çok sık gidiyorum tuvalete. Tüp bebek olduğundan acaba ilaçların etkisinden mi diye düşündüm epey bir zaman, mesaneye baskı yapacak büyüklükte değil sonuçta 😅 Ama sanırım bu durumu yaşayan da çok. Benim 3. Aydan sonra biraz daha azaldı gibi ama. Öncesinde her gece 3-4 kere muhakkak kalkardım, şimdi en azından 1 kereyle yetinebiliyorum 😅
Yaa yanliz olmadigima cok sevindim gercekten. Demek ki normali bu rahatladim
Kac litre su iciyorsun
1.5-2 arasi bulantim devam ettiginden cogu zaman 1.5 da kaliyorum

Merhaba ben 4 5 haftalık arasında düşük yaptım doktorum iğne yapmadı. Bizde de kan uyuşmazlığı var. Tekrar 2.ye aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Şimdi gerekiyorsa iğne olurum ama bunu destekleyen bir doktor bulmam gerek. İstanbulda oturuyorum bu konuda bilginiz var mı yada doktor öneriniz?
1 düşük sonrası aşı olmuştum 2 yıl önce. Ben de 5 haftalıkken henüz kalp hareketleri olmuşmadı ama yine de yapalım dediler indirekt coombs testi negatif çıkınca yaptılar ( pozitif çıksaydı da titresi önemliymiş)
Bunda da 8 ve 16. Haftada lekelenme oldu. 2 sinde de aşı yaptılar. Aşının koruyuculuğu 6 hafta sürüyor. Her lekelenmede değil de mesela 6 hafta içinde olduysa, 2. Bir lekelenmede zaten koruyor diye yapmıyorlar. Ben anadolu yakasında göztepe ve zeynep kamile gittiğimde iki hastane de kan tahlili yaptıktan sonra bana bu aşıları yaptılar.

Ya banada verdi magmezyumu son gittiğimde ama içmedim🙄o zaman icmekte fayda var en azından deneyim umarım işe yarar çünkü şuanda küçük olmasina ragmen bu kadar baskı hissetmem normal değil belli bir saatten sonra yatalak gibi oluyorum ağrılardan 😥
Bende de tansiyon yüksek çıkıyordu. Bir de belim tutuluyordu magnezyuma başlayalı şükür tansiyon düzeldi gibi en azından 14 leri 9ları görmüyorum yüksek tansiyon istenmiyor gebelikte. Günde bir tok karna alıyorum bulantı yapması diye. Ayrıca kasılmaya da çare oluyor kullanmalısın bence bir zararı yok rutin takviyelerde veriyorlar zaten

Back