- 2 Kasım 2011
- 4.075
- 84
- 34
sinem hanım öncelikle çok geçmiş olsun...bebeğinizin burnundan süt gelmesi çok aşırı süt emmesi ile alakalı diye biliyorum..benim oğlumda dogdugunda 15 20 gün ara ara o dediğiniz durumu yaşadık..ben çok soğukkanlı olduğum için hemen müdahale ettim..sizede tavsiyem hiç panik yapmayın sakin olun..herhangibir sorun olmaz allahın izniyle...az az sık sık emzirin bünyesi alışana kadar...ve sakın sırt üstü yatırmayın...hep yan yatırın...siz yanınızda iken sırt üstü yatırabilirsiniz tabii..ani bebek ölümleri bunla alakalı ciğerlerine süt kaçması yüzünden...kolay gelsin..size ve diğer annelere...
Canim bilemedim ne diyecegimi. Biz de bu aralar sorun yasiyoruz. Bizim de kimsemiz yok yanimizda. Ben de bilmiyorum ki sana yardimci olabilsemacemilik çok kötüymüşşşşş
ayağımda sallıyorum ama hep kucakta hoplamak istiyor konuşmak istiyor konuşuyorum ama hoplatma işinide yapıyorum ama belirli bi süre sonra kolumda yoruluyo bırakınca başlıyoruz :'(ayaklarını karnına doğru çekiyo kızarıp bozarıyo basıyo çığlığı sustur susturabilirsen
Sikintisi olmadığında dediğin gibi 2 saatlik düzenli uykulari var gündüz de canım. Bizde ağzına asit geldikçe uyanıyor. Sürekli başında birimiz bekliyoruz. Yok öyle yatır git.
Dün de asi olmuştu, onun huzursuzluğu mu bilemiyorum. Sabah 4 ten beri kucakta sakinleşiyor sadece. Yatağını istemiyor. Anneme diyorum "güya doğrudum, hala taşıyorum"
Senin kuzunun da var bir isteği ama is ki anlayıp çözüm bulasın. Süte istirahat iyi geliyor bu arada.
Merhaba arkadaşlar biz hastahaneden çıktık şükür evde kalsiyum ekliyorum mamalarına ...
Ama gece uykuları nasıl tatlıymışşşşşş onu anladım ...Bizimki gece hayatına düşkün sanırım ...Gece en tatlı uykuda böyle 2 gibi bir huzursuzlanıyor ondan sonrası hep bölük pörçük uyku ...
Böyle kaplumbağ gibi oluyor toparlanıyor , kızarıyor , ağlıyor , yüzer gibi hareketler yapıyor ...
Diyorum ki ya gazdan yada kaka yapmaya çalışıyor ama ben de başlıyorum ağlamaya ...
Hatta belki size gaddarca gelecek ama pişman gibi bile oluyorum,hayatım bitti , acaba acele mi ettm bebek sahibi olmakta bile diyorum(( ...Sonra suçluluk duyuyorum ...Ama annelik gerçekten çooooooook zor kızlar ...Gece bayıldım bayılıcam uykusuzluktan bacağımda derman yok babası işe gidecek uyuyor yan odada ben daha kırkım çıkmadan oğlumla tek başıma cebelleşiyorum resmen ...
İnşallah bir düzene gireriz hep beraber ...
Bi de bizim ki hastahanede yattığı için meme emme isteği de çok azaldı ...Feryat figan zorla tutturuyorum sonra iki ,üç fırt çekip uyuyor ...
Nasılllllllllllllllllllllllll tatlı bir şeymiş bu uykuuuuuuuuuuuuuuuu arkadaşlar ya bazen imdaaaaaaaaaaaat diye bağırasım geliyor ...Bazen de bir tepkisiyle canımın içine sokmak istiyorum ...
Ama ben ciddi anlamda lohusa depresyonu yaşadım ve yaşıyorum canlar ...
Bilmiyorum benim kadar depresyona meyili olan yoktur herhalde sabah ve öğlen kayınvalidem geliyor bazı günler ama geceleri tek başına çok zor ...
Geceleri sel oluyor valla gözyaşlarım bazen yok olsam şuanda dediğim oluyor
Ama geçeçek inşallah şuan bize çok muhtaçlar sanırım bu çok büyük sorumluluk yüklüyor...Herkes sevip gidiyor ama bütün sorumluluk sizde ...
İçinizi karartmamışımdır inşallah ...
Yine de çok şükür tabiii her şeye ...
Bakalım düzene gireceğimiz günleri sabırsızlıkla bekliyorummmmmmmm
kızlar merhaba ne zamandan beri giremedim malum bebekle ilgilenmekten17,04,2014 saat 8de hastaneye yatış yaptım gene çatı muayenesi oldum ve 1cm açılmam vardı halen suni sancı verdiler ama serumla değil vajinama ince kumaş parçası yerleştirdiler ve gerçekten acıdı ve açılma olmasını bekledik tabi yavaş yavaş sancılar gelmeye başladı ayrıca ntsyede bağlıyım suyumda azalma olduğu için bebeğin kalp atışlarını kontrol ediyorlardı ve kalp atışları kötüye gidiyordu ve çektiğim sancıyada dayanamıyordum artık bende sezeryan istedim korktugum halde dr zaten acil sezeryana alacağım dedi saat 12 de sezeryana alındım sipiral oldum anestezi uzmanı gerçekten çok iyiydi iğneyi hiç hissetmedim bile 12:10da bebeğimin ağlama sesini duydum çok garip bi duyguydu yanıma getirip bi öpücük kondurduktan sonra götürdüler.benide 45 dk sonra çıkardılar herşeyi temizledikten sonra odama gittiğimde bebeğim beni bekliyordu tabiki sütüm gelmedi meme ucumda yoktu o yüzden mama verildi.şu anda 13. günümüz herşey yolunda çok şükür 4 günden itibari sütüm geldi şuanda emiyoruz benimde dikişlerim iyi göbeğimde 3 gün sonra indi süt yapsın diye sürekli su içiyorum oda yardımcı oluyo tabi.doğum yapmayı bekleyen herkeze allah kolaylık versin,doğum yapanlarda melekleriyle güzel günler geçirmeyi nasip etsin
Bebeğe bakan ben ve benden çok ablam
Onun yaptığı uyuyan çocuğun başında durup yavrum diye diye uyandırmak
Hiç abartmiyorum inan.
♥ İdil Deniz ♥
bugun oglusumu doktora goturdum k vıtamını ıgnesı yaptılar sızde yaptırdınızmı bıde dr bıraz sarılığı var ılerlerse getır dedı annem yanımdaydı 11 gundur yarın gıdıyor tek basıma kalıcam tedırgın oluyorum bıde esımın gece nobetlerı oluyor sarılık ıcın galıba sık sık en-mzırmek gerekıyormus
Kızlar bugün işitme testimiz vardı sol kulak geçtî fakat
Sağ kulak kaldı o kulağında akıntı vardı ondan olabilir dendi moralim bozuldu artık bu kadar aksililten ötürü varmı işitme testinde sorun yasayan
Merhaba arkadaşlar biz hastahaneden çıktık şükür evde kalsiyum ekliyorum mamalarına ...
Ama gece uykuları nasıl tatlıymışşşşşş onu anladım ...Bizimki gece hayatına düşkün sanırım ...Gece en tatlı uykuda böyle 2 gibi bir huzursuzlanıyor ondan sonrası hep bölük pörçük uyku ...
Böyle kaplumbağ gibi oluyor toparlanıyor , kızarıyor , ağlıyor , yüzer gibi hareketler yapıyor ...
Diyorum ki ya gazdan yada kaka yapmaya çalışıyor ama ben de başlıyorum ağlamaya ...
Hatta belki size gaddarca gelecek ama pişman gibi bile oluyorum,hayatım bitti , acaba acele mi ettm bebek sahibi olmakta bile diyorum(( ...Sonra suçluluk duyuyorum ...Ama annelik gerçekten çooooooook zor kızlar ...Gece bayıldım bayılıcam uykusuzluktan bacağımda derman yok babası işe gidecek uyuyor yan odada ben daha kırkım çıkmadan oğlumla tek başıma cebelleşiyorum resmen ...
İnşallah bir düzene gireriz hep beraber ...
Bi de bizim ki hastahanede yattığı için meme emme isteği de çok azaldı ...Feryat figan zorla tutturuyorum sonra iki ,üç fırt çekip uyuyor ...
Nasılllllllllllllllllllllllll tatlı bir şeymiş bu uykuuuuuuuuuuuuuuuu arkadaşlar ya bazen imdaaaaaaaaaaaat diye bağırasım geliyor ...Bazen de bir tepkisiyle canımın içine sokmak istiyorum ...
Ama ben ciddi anlamda lohusa depresyonu yaşadım ve yaşıyorum canlar ...
Bilmiyorum benim kadar depresyona meyili olan yoktur herhalde sabah ve öğlen kayınvalidem geliyor bazı günler ama geceleri tek başına çok zor ...
Geceleri sel oluyor valla gözyaşlarım bazen yok olsam şuanda dediğim oluyor
Ama geçeçek inşallah şuan bize çok muhtaçlar sanırım bu çok büyük sorumluluk yüklüyor...Herkes sevip gidiyor ama bütün sorumluluk sizde ...
İçinizi karartmamışımdır inşallah ...
Yine de çok şükür tabiii her şeye ...
Bakalım düzene gireceğimiz günleri sabırsızlıkla bekliyorummmmmmmm
Canım benim ne kadar dolmuşsun.Seni burdaki insanlardan daha iyi kimse anlayamaz çünkü onan herkes aynı durumda, ben hiç çocuk düşünmezken evliligimin 3. ayında hamile kaldım ve hayatımda çocuk bakımına dair hiçbir bilgim yoktu ama hep şükrettim, insanlar senelerce bebeğini kucağına alıp bizim şu an yaşadıklarımızı yaşayabilmek için tedavi görüp hayatlarını bu uğurda harcıyorlar, çok şükür ki Allah bize bu duyguyu lutfetti. Bunalımda olman da çok normal, ben de dün bebeği susturamayinca oturdum ağladım inan. Doğumdan 2 hafta sonra bebegimle evde yalnız kaldım annem gitti.Ama bu duyguyu sorumluluğu ve bocalamayı yaşayan ilk biz değiliz, bu bir süreç ve geçecek neticede.Sen de sık dişini, kendini üzme, suçlama hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz. Bugünlerin tadını çıkarmaya çalışmamız lazım nekadar uykusuz da kalsak bebeğimizin kokusu yeter herşeyi unutturmaya.Sen de çok sanslisin çünkü annesin.Kafandaki olumsuzluklardan kötü düşüncelerden kurtulmaya bak, kendine haksızlık da etme hiçbirimiz mükemmel değiliz kör topal bebeğimizi tanıyıp anlamaya çalışıyoruz, her yeni anne de bizim gibiydi kimse anasının karnından süper ebeveyn olarak çıkmıyo:) Zamanla onlar bize biz onlara alışıcaz, yanlış yaparak doğrusunu öğrenicez, bebeğimizi tanıyıp benimsedikçe herşey daha güzel olacak ama Moral bozmak yok.Hiç üzülme canım benim, hepimiz aynıyız
Içinde bulunduğun psikoloji çok normal gülüm. Ama neden tüm sorumluluk sende. Esinle nöbetleşe bakmalısınız. Senin de dinlenmeye kafanı dağıtmaya ihtiyacın var.
Canim bilemedim ne diyecegimi. Biz de bu aralar sorun yasiyoruz. Bizim de kimsemiz yok yanimizda. Ben de bilmiyorum ki sana yardimci olabilsem
Galiba biberona alisiyo. Memeyle savasi aglamasi kizmasi ondan bence. Emzirme kampina gircem galiba. YArdimci olcak kimse yok, evi esime emanet etcem. Hic icime sinmiyo ama su an bebegimin beslenme duzeni daha onemli. Ev 3 gunde en fazla ne hale gelebilir ki
Sinemcim cok gecmis olsun ya bubebisler cok tatli ama cok korkutuyorlar bizi benim oglumda mama yerken bogazina kacirio boguluyor gbi oluyor ilk onceleri agliyordum korkudan simdi daha normal geliyor..ama allah korusun tabi ...hepsini..bizim bugun 40miz ckti ilk defa tek kaldik suan cok tedirginim korkuyorum ama mecbur alisicaz
Ayyyy allah korusun kuzucum..
sling işini naptin sen tatlım
Canım benim eşim çalışıyor diye ona yük vermek istemiyorum ...
O da çabalıyor ...Dün gece saat 12 buçuğa ayakta kaldı normalde 10 da uyur mesela ...Aslında diyo mesela nöbetleşe bakalım diye ama dediğim gibi işe gidiyor diye :44:
Sinemcim cok gecmis olsun ya bubebisler cok tatli ama cok korkutuyorlar bizi benim oglumda mama yerken bogazina kacirio boguluyor gbi oluyor ilk onceleri agliyordum korkudan simdi daha normal geliyor..ama allah korusun tabi ...hepsini..bizim bugun 40miz ckti ilk defa tek kaldik suan cok tedirginim korkuyorum ama mecbur alisicaz
Kizlar 25.04de ben de kavustum kuzuma :) :) :)
Selam anneler herkes hemen hemen kirkini yariladi bende allah kismet ederse yarin sabah 8 de suni sanci alicam bakalim ins sorunsuz bir dogum olur yavrumu saglikla hayirla kucagima alirim....
cnm gözün aydın darısı başıma inşallah
canım rezene ve anason veriyordum kimyon bir defa verdim kızım bu gün daha iyiydi
Kızlar bugün işitme testimiz vardı sol kulak geçtî fakat
Sağ kulak kaldı o kulağında akıntı vardı ondan olabilir dendi moralim bozuldu artık bu kadar aksililten ötürü varmı işitme testinde sorun yasayan
Takvimini göremiyorum canım. Kaç günün kaldı, var mi belirti?