2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551

Canım bize ilk kontrolde yapılacak dendi işitme testi salı günü hastaneden çıktık cuma günü de kontrolumuz vardı.
Aynı gün sarılık kontrolü ve topuk kanı da alındı.
Cihaz soktu kulağına ölçtü biçti geçti dedi sonra .

Gunaydın anneler

Tam yaz havası var burada. Yaramazi bugün kuvette oynatacağım, bakalım yüzme becerisi var mi yoksa anası gibi korkak mi

Priori ne vakittir yoksun canım, keyifler nasıl?

Afiyet olsun canım, benim yerime de ic:

Geçmiş olsun canım. Çay ve kimyon ise yarıyor bizde. Bir de bebe yağı ile masaj tavsiye ederim. Bacaklarını karnına bastırınca ne var ne yok çıkıyor

Günaydın hatunlar..
Kv yüzünden dün yavrum gün boyu kivrandi..
neymiş efendim bu gaz için verilen damlalar hep kimyasalmis ilacmis bi gün vermeden deneyelimmis..
hihhhh denedik gördük ben en son dayanamadım akşam üstü verdim damlasini kizima..
suan yinr kivraniyo kuzum masaj yapıyorum bacaklarini karnina bastirarak sirtini ovuyorum pat pat yapıyorum..
Ama malesef bana misin demiyo poposunu top gibi yapiyo kıpkırmızı oluyo yavrum..
keşke net bi çözüm bulabilsemde yavrumda rahat etse. .

Güzel ve yorgun annelere gunaydin ağlama sendromlu ve gazli bir gece daha geride kaldi birgun daha buyuduk 28 gunluk olduk
Minik yavrum dun gece ikinip sikinmaktan helak oldu.yediklerime dikkat etmeme-rezene cayi icmeme karsin 1aydir ilerleme yok ayni durumdayiz .uykuya dalamiyoruz ya gaz geliyor ya hickirik minigime . 1ay doluncaya kadar herhangi birsekilde surup vb.. Vermemeye kararliydim cevremdekilerintum israrlarina ragmen ancak dun gece cok sikintiliydi aglamaktan ikinmaktan perisan oldu bende yigenimde annemin kulkandigi hint cevizinden rendeleyip cay kasiginin ucuyla sutumude karistirip verdim ustunede emzirdim yavrum 2 saat uyudu durmadan da pirt pirt yaptı uyaninca emzirdim gazino cikartmak yarim saatini alirdi daha sirtini dondurmemle agizdanda hemen cikartti rahatladi .nerden geliyor bu kadar gaz anlamadim sürekli gün içinde de pirtlayip duruyoz bide yapamasa ne yaparim bilmem bunada şükür .sanirim çok sikintisi olduğunda biraz kullanicam hint cevizi rahatladi kuzum onada yazik yaaaaa

kimyonu nasıl yapıcaz güzelim yaa, bi kaç kez duydum ama ne bilim, artık o kadar çok şey söylüyorlar ki çevremden aşırdım kaldım.

bende de aynı şey var güzelim, 2 gündür.. top gibi yumuluyo ıkınıyo yavrum, kızarıyo zorluyo ama o kadar şey yapmama rağmen çıkaramadık..
hani bir şey olsa da kesin çözüm yapsak ama hiç belli olmuyor.

rabbim yardımcımız olsun inş..

Alıntı yapamadım.

Kimyonu ben yiyorum gülüm. Sabah kahvaltıdan sonra bir çay kaşığı. Üzerine bol su içiyorum.

Geçen hafta sonu, milupanin emziren anneler için olan çayını aldım. Içinde kimyon olduğunu görünce, çay ile hallolur artık kimyon yemeyeyim dedim. 2 gün kivrandi oğlan. Şimdi tekrar yiyorum, rahat çıkarıyor.

Evet o da ikinip sıkılıyor yatakta ama hemen alttan bırakıyor.

günaydın taze anneler.
bebişlerinizi kaç günde bir banyo yaptırıyorsunuz.
ben 2 günde bir yaptırıyorum. bu gün banyo günümüz.
kızım şimdi kendi kendine uyumaya çalışıyor.

toz olarak alıyon dimi canmcım, günde bi kere yeterli mi olur acaba? ne kadar almaylıyım?

günaydın taze anneler.
bende 2 günde bi yaptırıyorum kuzumu iyi de geliyo suyu seviyo bi de emzirip uyutunca ohhh

günaydın taze anneler.

Maşallah, Allah nazarlardan saklasin

toz olarak alıyon dimi canmcım, günde bi kere yeterli mi olur acaba? ne kadar almaylıyım?

Evet toz canım. Günde 1 çay kaşığı alıyorum, caydan da 2 kupa içiyorum.

Bu arada yorgunluguma ver. Biogaia da kullanıyoruz biz. Ilaç değil, doğal probiyotik. Içinde L. Reuteri denilen probiyotik olarak kullanılan bir bakteri var. Yararlı bakterilerden oluşan bir flora sağlayarak, bağırsak hareketlerini kolaylaştırıyor.

Bu arada o kadar literatür okudum, bununla ilgili. Hepsinde bu bakterilerin normal doğum sırasında bebeğe geçtiği ve normal doğum ile dünyaya gelen bebeklerde genelde sıkıntı olmadigindan bahsediliyor. Demek normal doğumda da olabiliyormus.

bende toz olarak alıyorum 1 çay kaşığı kolay yutabileyim diye
azıcık sulandırıp sabah akşam içiyorum. gazını kolay çıkarıyor.
benimki daha doğru düzgün ağızdan çıkaramadı.
biz popodan çıkarıyoz. bağırsakları çok hareketli sesini duyabiliyorum

Gunaydin anneler.. Nasilsiniz? Minnoslar nasil?
Banyo sorulmus bende 2 gunde bir yaptiriyorum sizde konak olustu mu onu sorayim dedim ben gecen 3 gun ustune yikadim cok soguktu kombi calismiyordu korktum yikamadim hemen kafasinda kepek olmaya basladi fircayla taradim gecer gibi oldu artik 2 gunde bir yikiyorum

Bugun kalca usg si cektirecegiz dua edin teyzeleri..

👨❤👶

mrb nisan anneleri! hepiniz ve bebekleriniz çok iyidir umarım...
bebeğim sütüm az olduğu için memeyi emmek istemiyor zorla veriyorum azar azar emiyor. o yüzden göğüs pompası alıcam.
manual olanlar mı yoksa elektrikli olanlar mı iyidir? çok yorum okudum hepsi burada da kararsız kaldım...
kullananlar yorum yaparsa sevinirim!

Gunaydin guzeller. Emzirme kampi hayal oldu, bana destek olmasi gereken tek insan 3 gun evin sorumlulugunu almaktan korktu ve cesitli bahanelerle beni vazgecirmeye calisti. Kirici da oldu, mama ver nolcak, gunde bi kere mama vermeyle biberona alismaz senin sutun doyurmuyo demek ki gibi cumleleri bizzat esimden isittim. Cok agladim aksam, o da beni uzdugunu farketti ve sabah kahvaltimizi hazirladi, kaldirdi, bulasigini yikadi vs. Ama zehir gibi bi kahvaltiydi, hic bir kiymeti de yok. Yine de inat ettim ben, kimse destek olmasa da kendim hazirligimi yapip kampa gircem. Kizim icin yapmaliyim. En azindan deneseydim sade sutumle besleme sansim olur muydu diye dusunmem. Her yolu denedim, maalesef benden bu kadar derim. Ya da belki ise yarar da mama ve biberondan kurtuluruz. Bu arada kamptan sonra haala mama vermeye devam etmem gerekise memeden mama verme (sns-lactation aid) yontemini denemeye karar verdim. Kizlar bu emzirme kampi ve sns yontemini aastirin derim. Benim mantigima yatti cok.

Kizlar merhaba
Ben normal doğum yaptim 40.gün kontrole gidicem bugün 28.gün dikişlerin yeni düştü ama yanma ve kadinti geçmiş değil özellikle vajinamin iç tarafi annem iç dikişlerindendir diyor ama bilemedim
Simdi kontrole giderken temizlenmek gerekiyor normalde sir aağda yapiyordum simdi ne yapcam ya ağda zaten yapamam .jiletten korkuyorum .krem ile temizlesem alerjik bi durum olurmuş DİE kafama takiliyor
Biraz özel oldu ama siz ne yapmaya dusunuyorsunuz

Canim guzel haberlerle gel
Tatlim elektrikli aldim ben. Ama pompadan once su emzirme kampini bi arastir derim. Pompa da al, lazim oluyo ama once kampi dusun. Ben hafta sonu baslayacagim, eger faydasini gorursem yazarim. Hatta kendimce basladim sayilir, dun cok kavga etti kizim memeyle ama mma vermedim inatla. Baya savastiktan sonra uyudu. Gece de bazen 10 dk surmedi uykusu ama hep emzirdim usenmeden. Bence ise yarayacak. Bi de dinlenebilsem kampa baslamis sayilcam ama artik hafta sonuna.

kamp dediğin emzirme eğitimi mi cnm?
ben de zorla veriyorum memeyi ağzına savaşıyoruz resmen en sonunda pes ediyor ve emiyor. ama iyice ememediği için tam doymuyor mama veriyorum.
biberonla veriyordum ona alıştı sanırım. off çok canım sıkıldı dünden beri... meme başı çatlakları da geçti sayılır ne güzel emzireceğim derken şimdi de bizimkinin gözü açıldı mamayla memeyi ayırt ediyor.

) malesef bir mucize olmadi canim hersey ayni ...ya kizlar bisey sorucam bebis kakasini yapamayinca sabubu fitil seklinde kesip zyagina batirip poposuna sokunca hemen yapiyor dediler hakkaten aninda yapiyor ama zarari vsrmidir ki ya yapiyorum ama korkuyorumda ama cok rahatlio oglum aninda)

kızlar biraz önce sağlık ocağı
aradı kızımın tiroiti yüksek çıkmış 2. topuk kanı alındı.
insallah kötü birsey çıkmaz.

canım denerim valla yeterki geçsin yani şu göğsüm antibiyotiğe de başladım ama kızarıklık duruyor sanki göğsümde bi ağırlık var anlatamam
akşam gelince işten eşime diyeyim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…