2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Selam gülüm. Ilk günler zor gelse de, düzenin oturdukca senin de kendine güvenin yerine gelecektir canım. Üzülme lütfen. Bence bu yaramazların ağlamak için nedene ihtiyacı yok:p
Bu günler ne zaman olacak acaba ne zaman rayına oturacak :KK43: çok zor durumdayım kimsesiz gibiyim

Günaydın kızlar
Valla kafayı yemek üzereyim dün bizim cimcime 11 den 4 e kadar dikti ayağa ağlaması bitmedi gazı car dedik çıkatınca gebe aynıydı mememi emince sakinleşip uyumaya çalışıyor sma ucu olmadığı için çekiştirmekten daha çok sinirleniyor bu arada benîm kız 3gün yoğun bakımda tatmıştı ben anca perşembeden beri emzirebiliyorum sağ göğsüm çok az akıyor onu almıyor bild pompa île deniyorum ama çok az geliyor sol göğsüm ise diğerine nazaran daha iyî pompa ile sağdığımda 20 dkda 45 cc falan doluyor sütüm ne zaman çoğalır sizinkiler ne zsman çoğalmaya bsşladı yardım edin
Bu arada dün bütün gün kaka yapmadı çişimizi yapıyoruz ama normalmidir bu durum:KK43:

canım sağlıkla büyüt insallah.benim sütüm doğumdan 4 gün sonra geldi tam tazikli olmadı.
ama hergün ılık banyo yapınca göğsümün sızlamaya başladı.ve ben nezaman şekerli birşeyler yesem
memelerim dolmaya başkıyor.aslında kişiden kişiye değişir.ve bol bol sıvı al özellikler bol su iç.ben içtiğim anda süt olarak geri
dönüyor.

Günaydın hatunlar..Günaydın kuzucuklar..
kac gündür giremedim ama aklım hep sizde..
gecmise baktim herkes benle benzer sikayetlerle iyi gibi görünüyo :KK16:
2 gece önce kızım bizi cok korkuttu allahtan kv yanımızdaydi o mudahale etti..
Kızım durmadi meme istedi ve 1saat arayla guzelce emdi sonra gazımız cikmadi bizdr yatirdik yaninda oturuyoruz..
bi kusmaya başladı taa koltuga geldi kv aldi kucagina ters vevirdi sirtina pat pat vurdu..
yavrumun burnundan nasıl sut geliyodu elim ayağım dolandı..
hemen otribebeyle cektim burnunu sonra oturdum aglamaya basladim..
ben panik esim bendrn panik kapiya gitti hemen hadi hastaneye gidelim falan diye..
cok sukur sakinledi nefes almasi normale dondu bizde rahatladik..
iyi ki kv yanimizda kalıyo Allah bin kere razi olsun yoksa ben napardim bilmiyorum. .

Kizlar bana acil olarak aldığınız kullandığınız ve memnun kaldığınız slinglerin fiyatını ne kadar süre kullanılabileceğini artı ve eksilerini söyleyebilirmisiniz?

Günaydın kızlar
Valla kafayı yemek üzereyim dün bizim cimcime 11 den 4 e kadar dikti ayağa ağlaması bitmedi gazı car dedik çıkatınca gebe aynıydı mememi emince sakinleşip uyumaya çalışıyor sma ucu olmadığı için çekiştirmekten daha çok sinirleniyor bu arada benîm kız 3gün yoğun bakımda tatmıştı ben anca perşembeden beri emzirebiliyorum sağ göğsüm çok az akıyor onu almıyor bild pompa île deniyorum ama çok az geliyor sol göğsüm ise diğerine nazaran daha iyî pompa ile sağdığımda 20 dkda 45 cc falan doluyor sütüm ne zaman çoğalır sizinkiler ne zsman çoğalmaya bsşladı yardım edin
Bu arada dün bütün gün kaka yapmadı çişimizi yapıyoruz ama normalmidir bu durum:KK43:

Canım ilk haftadan sonra artar sütun. Bir meme genelde diğerinden daha fazla süt üretiyor (anneme göre ilk indirdiği meme). Düzene girecektir.

Bu günler ne zaman olacak acaba ne zaman rayına oturacak :KK43: çok zor durumdayım kimsesiz gibiyim

Sen bebeğe bakmaya alışacaksin, bebeğin de dünyaya uyum sağlamaya başlayacak. Zamanla hepsi düzene girecek canım. Bu arada sesindeki gerginliği bebeğin hemen anlar ve daha da huysuzlasır. Mümkün olduğunca yumuşak ses tonu ile onu sakinleştirir gibi konuş. O da sakinleşir o zaman.

Kizlar bana acil olarak aldığınız kullandığınız ve memnun kaldığınız slinglerin fiyatını ne kadar süre kullanılabileceğini artı ve eksilerini söyleyebilirmisiniz?

Daha önce yazmıştım gülüm. Baba sling kanguru, 150 tl. Mağazaya gidip deneyerek al. Ben normal sling almak için gitmiştim. Çok küçüğüme geldi. Normal kanguru da ergonomik gelmedi. Tercihimi bu üründen yana kullandım.

Canım ilk haftadan sonra artar sütun. Bir meme genelde diğerinden daha fazla süt üretiyor (anneme göre ilk indirdiği meme). Düzene girecektir.

Sen bebeğe bakmaya alışacaksin, bebeğin de dünyaya uyum sağlamaya başlayacak. Zamanla hepsi düzene girecek canım. Bu arada sesindeki gerginliği bebeğin hemen anlar ve daha da huysuzlasır. Mümkün olduğunca yumuşak ses tonu ile onu sakinleştirir gibi konuş. O da sakinleşir o zaman.

Daha önce yazmıştım gülüm. Baba sling kanguru, 150 tl. Mağazaya gidip deneyerek al. Ben normal sling almak için gitmiştim. Çok küçüğüme geldi. Normal kanguru da ergonomik gelmedi. Tercihimi bu üründen yana kullandım.

Magazaya gitme lüksüm olamaz bu aralar..ev isini falan rahatlıkla yapabiliyomusun?bi de ne kadarlik olana kadar kullaniliyodu?

Gece 10.30 da yatmanin cezasi olarak 1 saattir melegimi emziriyorum. Emzormeden kastim da meme agizda uyumak. Memeyi cekersem agliyoruz. Yerine yatirmayi deneyemedim bile :KK52::KK52:

Canım benim bebeğimde beni emerken uykuya dalarsa uyuyor.yoksa uyumuyor.beni emzik olarak kullanıyor.ben normalde altını açıyorum,emziriyorum,gazını çıkartıp yatırıyorum.o zaman uyuyor.ama bazen emerken altına yapıyor.o zaman mecburen tekrar altını alıyorum.uyanıyor haliyle.bi daha emmeden uyumuyor.biraz zor oldu ama ben emzik verdim.her zaman kabul etmiyor.emziği aldığında da beşiğinde kendi kendine uyuyor.normalde kucağımdan başka yerde uyumuyordu.emzik beni çok rahatlattı.denemeni tavsiye ederim.

Kızım durmadi meme istedi ve 1saat arayla guzelce emdi sonra gazımız cikmadi bizdr yatirdik yaninda oturuyoruz..
bi kusmaya başladı taa koltuga geldi kv aldi kucagina ters vevirdi sirtina pat pat vurdu..
ben panik esim bendrn panik kapiya gitti hemen hadi hastaneye gidelim falan diye..
iyi ki kv yanimizda kalıyo Allah bin kere razi olsun yoksa ben napardim bilmiyorum. .

Canım geçmiş olsun.tecrübeli birilerinin yanında olması çok güzel gerçekten.allah korusun meleklerimizi:nazar:

Denicem canım çok teşekkür ederim zorda kalırsam yine yazarım allah razı olsun

Magazaya gitme lüksüm olamaz bu aralar..ev isini falan rahatlıkla yapabiliyomusun?bi de ne kadarlik olana kadar kullaniliyodu?

Yapıyorum canım. Sanirim 18 kg kadar taşınıyordu. Ama gercekten denemeden alma derim. Begenmez isen ucuz bir ürün değil neticede.

Fındık doğuma gitti sabah. Nasıl oldu acaba, inşallah kolay geciyordur.

Denicem canım çok teşekkür ederim zorda kalırsam yine yazarım allah razı olsun

Senden de Allah razı olsun gülüm. Hepimiz acemiyiz ne ise yararsa deneyip paylasiyoruz:KK70::KK70::KK70:

Bebek bakmak tüm vakti alıyor zaten, ne ara sıkıldı maşallah:KK70::KK70::KK70::KK70:

Senin yavru, seni emzik olarak kullanıyor sanirim canım. Doktoru ile görüş istersen. Genelde bu durumdaki bebeklere sakinleştirici olarak emzik verdiriyorlar.

Benzer duygular içindeyiz. Kendi başlarına yapabildikleri herşey evde bayram havası estiriyor.

Geçen bebeği eşime verip wc geçtim. 2 dk sonra arkamdan kucağında bebisle geldi. Nefes nefese. " Askimmmmmm anne dedi, duydum. Anne dedi. Bu konuşuyor" diyor.
Ben de ne güzel akşama da yürür inşallah dedim:KK70::KK70::KK70::KK70:
Y

Hiç mi uyumadiniz gülüm?
10 dk 15 dk uyuduk. Hakkini yemeyeyim kizimin. Dunku doktor o kada suratsizdi ki soramadim bi cok seyi. Gunduz en fazla yarim sat uyuyo, gunde 1 veya 2 sefer fe 2 saat uyuyo. Gece uykulari daha duzenli aslinda 2-3 saatte bir uyanip emiyo ve uyuyo 12-7 arasi ama dun gunduz cok uyudu diye herhlde gece uyumadi. Gunduz uykulari normal mi diyecektim. Ya emip yaklasik 2 saat filan uyumadi gerekmiyo mu? Nasil duzene bindircez bilemedim :KK43: sut problemi de yasiyoruz. Gunduz sadeve emiyo ama aksam yetmiyo sutum cok ilginc. Mama veriyorum. Hicbisey soranadan geldik :KK43:
Denemedigim emzik kalmadi. Almiyo hicbirini. Cekiyo, bisey gelmeyince atiyo agzindan.
Merhaba güzel anneler ve kuzucuklari acemilik ve çaresizlik ne kadar kötü birşeymis :KK43: annem bizi yanlız bırakıp artık kendi evine döndüğü an elim ayağım birbirine dolandı kızımın karnı tok gazını çıkardı altı temiz ama susmuyo hep ağlıyor çok caresizim ne yapacağımı bilmiyorum bende kızımla oturup ağlıyorum :'(
Canim gececek, sabirli ol. Alisacaksiniz bitbirinize. Biz de yalniziz, olcak boyle naapalim. Sallamayi onerebilir miyim, dakinlesir biraz
Günaydın kızlar
Normal canim. Sutun yagliysa yapmayabilirmis. 45 cc iyiymis. Bizde 30 anca cikiyo, 1 aylik olduk

Fındık doğuma gitti sabah. Nasıl oldu acaba, inşallah kolay geciyordur.

Senden de Allah razı olsun gülüm. Hepimiz acemiyiz ne ise yararsa deneyip paylasiyoruz:KK70::KK70::KK70:
acemilik çok kötüymüşşşşş :KK14:
10 dk 15 dk uyuduk. Hakkini yemeyeyim kizimin. Dunku doktor o kada suratsizdi ki soramadim bi cok seyi. Gunduz en fazla yarim sat uyuyo, gunde 1 veya 2 sefer fe 2 saat uyuyo. Gece uykulari daha duzenli aslinda 2-3 saatte bir uyanip emiyo ve uyuyo 12-7 arasi ama dun gunduz cok uyudu diye herhlde gece uyumadi. Gunduz uykulari normal mi diyecektim. Ya emip yaklasik 2 saat filan uyumadi gerekmiyo mu? Nasil duzene bindircez bilemedim :KK43: sut problemi de yasiyoruz. Gunduz sadeve emiyo ama aksam yetmiyo sutum cok ilginc. Mama veriyorum. Hicbisey soranadan geldik :KK43:
Denemedigim emzik kalmadi. Almiyo hicbirini. Cekiyo, bisey gelmeyince atiyo agzindan.

Canim gececek, sabirli ol. Alisacaksiniz bitbirinize. Biz de yalniziz, olcak boyle naapalim. Sallamayi onerebilir miyim, dakinlesir biraz

Normal canim. Sutun yagliysa yapmayabilirmis. 45 cc iyiymis. Bizde 30 anca cikiyo, 1 aylik olduk
ayağımda sallıyorum ama hep kucakta hoplamak istiyor konuşmak istiyor konuşuyorum ama hoplatma işinide yapıyorum ama belirli bi süre sonra kolumda yoruluyo bırakınca başlıyoruz :'( :KK14::KK14::KK14::KK14: ayaklarını karnına doğru çekiyo kızarıp bozarıyo basıyo çığlığı sustur susturabilirsen :KK14::KK14::KK14::KK14:

Sikintisi olmadığında dediğin gibi 2 saatlik düzenli uykulari var gündüz de canım. Bizde ağzına asit geldikçe uyanıyor. Sürekli başında birimiz bekliyoruz. Yok öyle yatır git.

Dün de asi olmuştu, onun huzursuzluğu mu bilemiyorum. Sabah 4 ten beri kucakta sakinleşiyor sadece. Yatağını istemiyor. Anneme diyorum "güya doğrudum, hala taşıyorum":KK70::KK70::KK70:

Senin kuzunun da var bir isteği ama is ki anlayıp çözüm bulasın. Süte istirahat iyi geliyor bu arada.

kızlar merhaba ne zamandan beri giremedim malum bebekle ilgilenmekten:KK16:17,04,2014 saat 8de hastaneye yatış yaptım gene çatı muayenesi oldum ve 1cm açılmam vardı halen suni sancı verdiler ama serumla değil vajinama ince kumaş parçası yerleştirdiler ve gerçekten acıdı :KK43: ve açılma olmasını bekledik tabi yavaş yavaş sancılar gelmeye başladı ayrıca ntsyede bağlıyım suyumda azalma olduğu için bebeğin kalp atışlarını kontrol ediyorlardı ve kalp atışları kötüye gidiyordu ve çektiğim sancıyada dayanamıyordum artık bende sezeryan istedim korktugum halde dr zaten acil sezeryana alacağım dedi saat 12 de sezeryana alındım sipiral oldum anestezi uzmanı gerçekten çok iyiydi iğneyi hiç hissetmedim bile 12:10da bebeğimin ağlama sesini duydum:KK16:çok garip bi duyguydu yanıma getirip bi öpücük kondurduktan sonra götürdüler.benide 45 dk sonra çıkardılar herşeyi temizledikten sonra odama gittiğimde bebeğim beni bekliyordu tabiki sütüm gelmedi meme ucumda yoktu o yüzden mama verildi.şu anda 13. günümüz herşey yolunda çok şükür 4 günden itibari sütüm geldi şuanda emiyoruz:KK1:benimde dikişlerim iyi göbeğimde 3 gün sonra indi süt yapsın diye sürekli su içiyorum oda yardımcı oluyo tabi.doğum yapmayı bekleyen herkeze allah kolaylık versin,doğum yapanlarda melekleriyle güzel günler geçirmeyi nasip etsin:KK54:

Bebek bakmak tüm vakti alıyor zaten, ne ara sıkıldı maşallah:KK70::KK70::KK70::KK70:

Senin yavru, seni emzik olarak kullanıyor sanirim canım. Doktoru ile görüş istersen. Genelde bu durumdaki bebeklere sakinleştirici olarak emzik verdiriyorlar.

Benzer duygular içindeyiz. Kendi başlarına yapabildikleri herşey evde bayram havası estiriyor.

Geçen bebeği eşime verip wc geçtim. 2 dk sonra arkamdan kucağında bebisle geldi. Nefes nefese. " Askimmmmmm anne dedi, duydum. Anne dedi. Bu konuşuyor" diyor.
Ben de ne güzel akşama da yürür inşallah dedim:KK70::KK70::KK70::KK70:

Hiç mi uyumadiniz gülüm?

Bebeğe bakan ben ve benden çok ablam :KK70:
Onun yaptığı uyuyan çocuğun başında durup yavrum diye diye uyandırmak :KK70:
Hiç abartmiyorum inan.

♥ İdil Deniz ♥

bugun oglusumu doktora goturdum k vıtamını ıgnesı yaptılar sızde yaptırdınızmı bıde dr bıraz sarılığı var ılerlerse getır dedı annem yanımdaydı 11 gundur yarın gıdıyor tek basıma kalıcam tedırgın oluyorum bıde esımın gece nobetlerı oluyor sarılık ıcın galıba sık sık en-mzırmek gerekıyormus

Çok geçmiş olsun canım.
Benim taburcu olup eve geldiğim gün benzer bir olay yaşadık.
Gözümün önünden gitmiyor inan.
Hala kendimi suçlayip duruyorum :KK43:
Allah bir daha yasatmasin inşallah böyle kötü durumları.

♥ İdil Deniz ♥

Çok geçmiş olsun canım.
Benim taburcu olup eve geldiğim gün benzer bir olay yaşadık.
Gözümün önünden gitmiyor inan.
Hala kendimi suçlayip duruyorum :KK43:
Allah bir daha yasatmasin inşallah böyle kötü durumları.

♥ İdil Deniz ♥

Ayyyy allah korusun kuzucum..
sling işini naptin sen tatlım

sinem hanım öncelikle çok geçmiş olsun...bebeğinizin burnundan süt gelmesi çok aşırı süt emmesi ile alakalı diye biliyorum..benim oğlumda dogdugunda 15 20 gün ara ara o dediğiniz durumu yaşadık..ben çok soğukkanlı olduğum için hemen müdahale ettim..sizede tavsiyem hiç panik yapmayın sakin olun..herhangibir sorun olmaz allahın izniyle...az az sık sık emzirin bünyesi alışana kadar...ve sakın sırt üstü yatırmayın...hep yan yatırın...siz yanınızda iken sırt üstü yatırabilirsiniz tabii..ani bebek ölümleri bunla alakalı ciğerlerine süt kaçması yüzünden...kolay gelsin..size ve diğer annelere...

X