2011'in İkiz Anneleri NereLerdesiniz? Buradan devam edelim

teşekkürler canım bilgi için. sen neler yapıyorsun oğlanlarla ?

Genelde mama sandalyelerini insanlar lükslük olarakgörür ama ben öyle düüşünmüyorum.Evet katılıyorum fazla pahalı olmasına da, birkere enkötü mama sandalyesini 200liradan aşağı bulamıyorsun bu da doğr ama eve geldiğinde hele ki 2cocuk oldugunda nekadar kullanıslı oldugunu ve o paranın kurusuna kadar hakettıgını goreceklerde işte önyargı ) İyi birşey almanı tavsiye ederim sağlam olsun. Birde evinde yer var mı büyükmü evin? Ben mutfaktaki masanın sandalyesinin birini kaldırdım onu koydum tam onluk yer oldu :)

Canım benimkiler büyüdüler artık. Akıllı ermeyede basladıgı için çok daha zorlasıyor ay geçtikce birönceki ayımızı arıyorum yani git gide daha çok zorlasıyor.
Seninkiler nasıl? Dikkatimi çektide aktif olan kişi sayımız belli değil mi :)

Son düzenleme:

Canım ben eşya kalabalığından pek hoşlanmıyorum düzen hastayım biraz ama yavaş yavaş ikizlerimle bunu yenmeye çalışıyorum yoksa kafayı yerim sanırım.Kullanmayacağım eşyayı eve almak istemedim ama sen çok gerekli oldugunu belirtmişsin ve en önemliside rahat ettiğini bende alayım o zaman. Evim 3+1 165 m2 epey büyük mutfağım bir oda kadar neredeyse rahat ederim mutfakte ek gıda verirsem sanırım.
Bende bir an önce büyümelerini istiyorum seninkiler kadar olsalar rahat ederim diyorum ama bu kez de başka telaşlar başlayacak, sürekli takipte olmam lazım , benimkiler ayına göre iyi sayılırlar yere bir oyun minderi atıyorum tüm oyuncakları üzerine koyup birlikte yuvarlanıp oyunlar oynuyoruz günde 2 kez, mama + ek gıdalara tadımlık olarak da olsa başladık, kızım biraz zayıf oğlana baktıkça kızımın üzerine yeme konusunda biraz daha fazla düşüyorum yemesi için.
mama saatleri belli , kesinlikle yemese bile arada bir şey vermiyorum saati gelincede bir dakika sabretmiyorlar, akşam 8 dedim mi yatarlar ama gece 3 kez daha besliyorum yavaş yavaş gece beslenme durumunu 1 e indirmeye çalışacağım. Emziksiz uyumazlar, uyuyunca hemn çıkartırım emzikleri gün içinde fazla emzik vermemeye çalışıyorum sosyalleşmesini engellediğini yazmış uzmanlar,
Şimdilik bizde durumlar böyle

Nurum seninkiler çift yumurta ama erkekler ya ikiside birbirine benziyorlar mı merak ettim.
benimkiler alakasızlar şu an itibarı ile.

bende yarın alıcam mama sandalyesi kısmet olursa tabi inşallah chicco almayı düşünüyorum polly magic anakucağı oluyo ayrıca benimkiler daha oturmadığı için desteksiz o hoşuma gitti

azöncede dedim ya iyi birşey olunca diğer mama sandalyeleride neredeyse tam yatar pozisyona geçiyor.
ben de sandalyeyi aldığımda oturamıyorlardı bilerek erkenden aldım ki o oturmaya yardımcıolsun. zaten 3yeri kappalı e önünüde bağldağında etti 4biyeri kapalı oluyo cocukların.
ne yapacaksın tepelerine dönencemi asıcak 2gün sonra kaldırıp atarsın onuda D çok cabuk herseyden sıkılıyorlar eskısı gıbı bebekte deıller akıllı ermeye dursun herseyden bianlık :)
buarada seninkiler nasıl canım. oğlanın son duruumu nedir?

iyi ALLAH a şükür baş çevresi takipi var ayaklarını çırp deyince çırpıyo dönmeye çalışıyo sağ elini sol eline göre fazla kullanmıyo sanırım sol taraftaydı kanama o yüzden olabilir bilmiyorum

bence anane babanede kalmak çocuklarada değişiklik olur hem alışırlar ama ben biraz daha büyüyene kadar taraftar değilim. Allah bi zeval vermesinde kendimiz bakabilelim. sebebine gelince daha önceleri birkaç anane-babaneden duydugum kadarıyla annesi şunu vermıyor ben fırsat bulunca verıyorum çocuga iyi gelir biz eskiden verırdık dıyorlar. daha yakın zamanda bir hala 5 aylık çocuga inek sütü ve şekerle mama yapıp içirmiş, çok güzelde yedi anasının sütü zaten yaramıyor diyo. emanet ya çocuga dokunsa ben bunu yedirdim derlermi acaba.çevrede örnekleri görünce ürktüm yani. çorba içirenlermi,çocuk seviyor dıye çiğ sucuk verenlermi.... tabi sevgilerinden kaynaklanıyorçok seviyorlar herşeyi tatsın istiyorlar ama bizim bebeklerımız hassas arkadaşlar. bana birkaç şey yedır dedıler ama ben kibarca açıklama yaptım ısrarcı olurlarsada ısrarcı açıkladım:)

mama sandalyesi kullanışlı ama benım ev baya küçük napıcaz bilemiyorum.

bende birşey sormak istiyorum ikizler için kanguru yada sling bilen varmı. gerçi slingler pek kullanışlı degıl galıba. havalar ısınıyor 5 dk da olsa bi tur atabılsek ikizlerle güneş de lazım. net den araştırdım bulamadım. bilgisi olan varmı. yurt dışında varmış ama türkiyede yok galiba varsada kim satıyor uff çok heveslendim bulamıyorum yaa

aman allah ım emanet bebeğe bunlar yapılır mı ama ya yapıyorlarsa ben bir keç kez bu konuda net konuştum inşallah yapmaz babaanneler.
canım mama sandalyesinin minikleri var hani dışarda restaurantlarda olanlar varya ikea da satılıyor fiyatıda uygun pek yer kaplamıyorlar kullanmadığın zamanlar içiçe geçirebilirsin tek yer kaplar,
sorduğun sling aşağıdaki linktte mevcut
Baba Sling Bebek Taşıyıcı - Anne / Bebek / Çocuk - Hepsiburada.com
ama bunun ikiz olanı var mı diye soruyorsan bilemiyorum ve iki kişi olmak lazım tek kişi taşıyamaz iki çocugu sanırım.
bebek arabası veya anakucağına koyup bebişlere güneş aldırabilirsin. ben arada yapıyorum yada evin balkonu müsait ise güneş almaları için oraya da çıkarabilirsin

bu mama sandalyesinde fizik tedavi doktorumuz ayak destekli olsun dedi özellikle daha öncede yazmıştım benim evimde kutu gibi ikeadan aldım çoğu şeyimi 2 tane balkonum var kapattırmıştım evlendikten sonra şimdilik boş dolucağa benziyo ama oradki mama sandalyeleri doktorun dediği özellikte değil ne yazıkki bakıcam bugün inşallah kısmet olursa 8 aydan sonra eşimle ilk defa 3 saatliğinede olsa dışarı çıkıcaz yuppiiii havalar ısınıncada bebeklerle ALLAH nasip kısmet ederse tabi...

Valla kizla biz ilk dogdugundan bwri cikariyoruz disariya
Siz soguk diyemi beklediniz bu kadar?
Sanki biraz buyudulermi dahada kolaylasicak gibi geliyo bana ama insallah oyle olur
Doktor 4 aylik olunca meyve sebze ver dedi bana sizne kadarlikken baslamistiniz ekgidaya
Acaba 5 inci aya kadar beklesemmi diyorum
??????

Nurum seninkiler çift yumurta ama erkekler ya ikiside birbirine benziyorlar mı merak ettim.
benimkiler alakasızlar şu an itibarı ile.
Aynen seninkiler gibi benimkilerde alakasız. Kardeş olmalarına ragmen hiç bi benzerlikleri yok.
Biri sarı Biri esmer
Biri düz saçlı Diğeri kıvırcık
Birinin gözler kocaman Diğerinin ufacık
Birinin yüzü yuvarlar Diğerinin uzunmu üçgenmi bi değişik
Biri uzun Diğeri kısa vs. vs. okadar alakasızlar ki ikizliği geçtim kardeş olarak hiç benzerlik yok
Hele birde biri çççooook yaramaz yrinde mümkün değil durdumazsan Diğeri diğerinin çokçok aksine Okadar sakin ki..

Ayy canım benim kıyamam. Şu sevinmeeye bakarmısın. Bundan 1yıl önce sana deseler eşinle dışarı çıkacağına bukadar sevinirmiydin.Bilirim bilirimmm :)
Yaa işte ikizannesi olunca şöyle 3saatliğine bile olsa insan nekadar seviniyor. Düşünün işte ona göre zorlukları ne kadar yoruluyor bunalıyoruz ki.. Rabbim eksikliklerini göstermesinde biraz daha dşimizi sıkalım elbetteki ikizlerimizle hep birlikte geçireceğimiz daha güzel günler olacak:nazar
:

Üni. hastanesini yeni doğandaki doktorumuzun sözüyle 4.ayda başladık.
mamayla yoğurdu mayalamamı söylemişti iilk böyle başladık.. Zaten anne sütüde almadıkları için.
Birde seninkiler kaç haftalık doğdular.. Doktor dediyse problemde yoktur bence.

Benimkiler 39 uncu haftada dogmuslardi canim
Ne biliyim kafam karisti bazi doktorlarda 6 inci aya kadar bekleyin daha bagirsaklari falan gelismemis oluyo diyolarmis ya
Bende sebze ve meyveyle baslayim diyorum gunde bir defa versem diyorum
Haftaya 4 aylik olcaklar ayy baslassammi acaba yaa

inşallah canım o günlerde gelecek mama sandalyesi aldım arabada aldım ama chicco değil özdilek ten bebek günleri varmış öle markalı falan değil ama özellikleri hepsi aynı bebek arabası mama sandalyeside araba 170 tl mama sandalyesi 144 tl baya gezdik ama çok aştı bizi malum maddi açıdan aldığım ürünlerde gerçekten iyi marka değil sadece ona para vermemiş oldum inşallah kullanabilirim gezmek mi hiçbişey anlamadım vallahi eşim o pahalı bu pahalı ne gerek var sözleriyle geçti üstüne yağmur kısmen de olsa gönlüm rahat belki çok lüks şeyler almadım ama ayrı bebek arabası aldım bu arada seneye artık ALLAH nasip kısmet ederse puset alırız şimdiki aldığımda çok büyük değil çokta küçük değil benimkilerde benziyo gibi değil gibi anlamadık eşimle pek alakaları yok gibi kara gözlü kara saçlılar beim gibi herkeste sana andırıyo çok diyo zaten

seninkilerin maşallahı varmış canım ya şok oldum kaç kilo doğdular öle bağırsaklar eeken doğum olunca fazla gelişmiyo zorlamayın anlamında diyolar

seninkilerin maşallahı varmış canım ya şok oldum kaç kilo doğdular öle bağırsaklar eeken doğum olunca fazla gelişmiyo zorlamayın anlamında diyolar

Ay sorma canim iyicenefes falan alamiyodum artik doktor dogumu uyarmasa dahada dogacaklari yoktu
Birisi 3100 digeri 3000 gr dogdular
Benimkiler mucize valla 32 inci haftada 3 cm aciklikla durdular bide 39 a kadar
20 inci haftamdada 22 mm di rahim boyum
Rabbim ol demeyince olmuyo iste hersey zamanini bekliyor

Kızlar sakın hasta olmayın havalar çok değişken ben 3 gündür fena halde grip oldum. annem geldi 2 gündür bebeklere o bakıyor ben kucağıma bile almıyorum hastalık geçer diye.şimdi anladım annelerin hasta olma hakkı bile yok. Vucut direncim düşmüş serum +vitamin aldım. yavaş yavaş toparlıyorum.
Kendinize iyi bakın

[moonternet cicileriniz hayırlı olsun. güle güle eskitin ben bakıyorum hala alamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…