How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2011'in İkiz Anneleri NereLerdesiniz? Buradan devam edelim

Ek Gıda - Bebeğim Ne Yesin
bu sitede ki bilgileride arada okuyorum canım ben,

yasemin ben hayatımda hiçdiyet yapmadım hep inceciktim. yer ama kilo almazdım. 48 kiloydum evlendiğimde 2 senede 53 oldum şimdi ise 62 kiloyum
ufff göbeğime arada eşimin gözü takılıyor ve ben hemen surat asıyorum oysa ki kendisi benden 2 kat fazla göbeğe sahip:25:

ben bu ek gıda konusunda kafayı yicem benimkilere kaşık maması meyve püresi veriyorum hero baby kahvaltı saati bebk tatlıları kavonoz mamaları var yinede çok acıkıyorlar çok yoruyolar hele uyku saatlerinde feleğimiz şaşıyo kızım çok inatçı uyumadan 2 saat önce başlıyo mırmır kedi yavrusu gibi gece de mama için kalkıyolardı şimdi ise mama içmiyorlar en az 3 saat uyunık kalıyolar vallahi nazar değdi oğluma bronşit başlangıcı dedi doktor kızımda öksürmeye başladı üfff ki ne üff ayrıca çok karışıyo kavınvalidem çok sinir oluyorum yaaa zaten eltinin oğluna bakıyo çıkamıyo bana kolay kolay gece bile lavaboya kalksa ağlıyo çocuk o derece hem yeteri kadar yardımcı olmuyo yukarı çıktığındada eşime ballı su veriyonuzmu onu yapıyon mu bunu yapıyon mu bak bunları eşime benim için kendine alıştıracak kimseyi istemeyecekler kendisi diğer torununu annesine bile baktırtmadı hatta emzirmeye bile kyınvalidem tutardı çocuk zaten kimseyi istemiye şuan bebeklerii bile kucağa aldırtmıyo da kayınv.ye çok karışık bizim ailevi işler eşimde sonra bana yükleniyo napıcam ben bu kadını böle yaaa akıl fikir verin bak bebekleri ağlatma tamammı beni çağır der diğer torunu 2,5 yaşında ama sadece kendisi gönlüne göre yetiştirmesine rağmen sabah kalktığında ağlar öğlen ağlar akşam ağlar gece de yazdığım gibi yanından gitse ağlar çünkü kayınvalide torunu kayınpader beraber uyuyoda ALLAH aşkına bebeklerin beni bilmesi istemesi çok mu anormal sizce ben odadan çıkar çıkmaz bi dünya şey söylüyo eşime benim onu yapamıyo bak vermiyo galiba çok dertliyim bu konuda işi de bıraksam bana gene rahat yok hatta bana ben bi tanesine 1.katta bakayım sen 3.katta diğerine bak diğede söyledi ben 3.katta oturuyorumda eşimde aynı şeyeri söylediği için baya bi tartıştık hatta boşanma derecesine geldik böle bi durum çok normal mi yaa ben yan komşu değilimki bütün gün bebeğimin birinden ayrı kalayım neymiş diğer torunu 1 bebek olunca duruyomuş hem 2,5 yaşında çocuğa göre ayarlandı bizim durumumuz sonuçta ben böle bişeyi kabul edemem im ederki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Son düzenleme:
ben bu ek gıda konusunda kafayı yicem benimkilere kaşık maması meyve püresi veriyorum hero baby kahvaltı saati bebk tatlıları kavonoz mamaları var yinede çok acıkıyorlar çok yoruyolar hele uyku saatlerinde feleğimiz şaşıyo kızım çok inatçı uyumadan 2 saat önce başlıyo mırmır kedi yavrusu gibi gece de mama için kalkıyolardı şimdi ise mama içmiyorlar en az 3 saat uyunık kalıyolar vallahi nazar değdi oğluma bronşit başlangıcı dedi doktor kızımda öksürmeye başladı üfff ki ne üff ayrıca çok karışıyo kavınvalidem çok sinir oluyorum yaaa zaten eltinin oğluna bakıyo çıkamıyo bana kolay kolay gece bile lavaboya kalksa ağlıyo çocuk o derece hem yeteri kadar yardımcı olmuyo yukarı çıktığındada eşime ballı su veriyonuzmu onu yapıyon mu bunu yapıyon mu bak bunları eşime benim için kendine alıştıracak kimseyi istemeyecekler kendisi diğer torununu annesine bile baktırtmadı hatta emzirmeye bile kyınvalidem tutardı çocuk zaten kimseyi istemiye şuan bebeklerii bile kucağa aldırtmıyo da kayınv.ye çok karışık bizim ailevi işler eşimde sonra bana yükleniyo napıcam ben bu kadını böle yaaa akıl fikir verin bak bebekleri ağlatma tamammı beni çağır der diğer torunu 2,5 yaşında ama sadece kendisi gönlüne göre yetiştirmesine rağmen sabah kalktığında ağlar öğlen ağlar akşam ağlar gece de yazdığım gibi yanından gitse ağlar çünkü kayınvalide torunu kayınpader beraber uyuyoda ALLAH aşkına bebeklerin beni bilmesi istemesi çok mu anormal sizce ben odadan çıkar çıkmaz bi dünya şey söylüyo eşime benim onu yapamıyo bak vermiyo galiba çok dertliyim bu konuda işi de bıraksam bana gene rahat yok hatta bana ben bi tanesine 1.katta bakayım sen 3.katta diğerine bak diğede söyledi ben 3.katta oturuyorumda eşimde aynı şeyeri söylediği için baya bi tartıştık hatta boşanma derecesine geldik böle bi durum çok normal mi yaa ben yan komşu değilimki bütün gün bebeğimin birinden ayrı kalayım neymiş diğer torunu 1 bebek olunca duruyomuş hem 2,5 yaşında çocuğa göre ayarlandı bizim durumumuz sonuçta ben böle bişeyi kabul edemem im ederki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

okurken gerildim yaaa ne bencil insanlar ne kadar düşüncesizlik bu böle.tabiki de cocuklarını vermemek senin en doğel hakkın neden verceksin ki onlar senin kanın canın 2,5 yaşında ki cocugu susturmak için kücücük cocuğu kullancak o yaşta cocuğu oyalamaya ne olcak daha o cocuğa bakamıyo bide senin kini istiyo ayyyy cok sinir oldummm yaaa bende de buna benzer bi kaynana var hep bi bebeğimi verin bana ben bakayım derdi ayyyy manyak yaaa ne vercem cocumu diğerini istemez ama ben bakarım ikisine de diyodum sonra sonra bıraktı demeyi bunların kisi cahillik-düşüncesizlik sessiz kalma derim ben ezdirme kendini eşinlede sakinken sıkıntını sesini yükseltmeden kavga edermiş gibi konuşma güzelce anlat.ilk zamanlar ses cıkartamazdım tartışma sırasında susardım ama baktım gördüm bu bana zarar vermeye başladı artık susmuyorum ilk zamanlar cok kavga ederdik bizde cocuklar yeni doğduğu zaman şimdi şimdi düzeldik belki cok sesim cıkıyo artık ama böyle olmazsa üzülen ben oluyorum.Rabbim yardımcın olsun canım benim seni cook iii anlıyorum sabret cefa cekmeden sefa sürülmezmiş.....

çok haklısın cnm tamamen cahillik ve buna eşimde katılıyo böle değildi çok gerildik zten erken doğum bi sürü telaş bebkler sorunlu git gel üfff ki ne üfff ayrıca anneme laf söyleme diyede tarrtışıyoz kayınvalide yanında eşimin yanında bana demediğini bırakmıyo bende dayanamıyoorum ikiyüzlülüğe ağzıma geleni söylüyom sonç ben suçlu herşeyleri yapıyomuş annesi bana gene iyilik yaramıyomuş ayrıca eltimin çocuğu olduğunda 4 ay 2.katta kaldı bu kadın eltimle beraber uyudular bende gene toplasan 3 hafta yok kendi annem gelmişti kadıncağız hasta oldu gitti dayanamdı ne yaptı etti denmemiş laflara kendi uyarladı söyledi öle yani ayrıca eşim vardiyalı çalışır gece vardiyasında ben yalnız yattım evimde halada öle eşim yokken geceleri yalnızım neden çünkü çocuk kalkıyo ağlıyomuş ta
okurken gerildim yaaa ne bencil insanlar ne kadar düşüncesizlik bu böle.tabiki de cocuklarını vermemek senin en doğel hakkın neden verceksin ki onlar senin kanın canın 2,5 yaşında ki cocugu susturmak için kücücük cocuğu kullancak o yaşta cocuğu oyalamaya ne olcak daha o cocuğa bakamıyo bide senin kini istiyo ayyyy cok sinir oldummm yaaa bende de buna benzer bi kaynana var hep bi bebeğimi verin bana ben bakayım derdi ayyyy manyak yaaa ne vercem cocumu diğerini istemez ama ben bakarım ikisine de diyodum sonra sonra bıraktı demeyi bunların kisi cahillik-düşüncesizlik sessiz kalma derim ben ezdirme kendini eşinlede sakinken sıkıntını sesini yükseltmeden kavga edermiş gibi konuşma güzelce anlat.ilk zamanlar ses cıkartamazdım tartışma sırasında susardım ama baktım gördüm bu bana zarar vermeye başladı artık susmuyorum ilk zamanlar cok kavga ederdik annesi babası rahat uykuları uyulur çocuk onların yanlarında yatmaz çünkü paraalrını toplarlar biz gene bor içndeyiz çalışmaya başlamıştım ama bırakmak zorunda kaldım sırf bu yüzden bırakıncada demezlarmi birine ben aşağıda diğerine yukarıda sen bakcan diye gerizekalılarrrrrrrr işte zaten hem kızı istiyo oğlum ameliyatlı korkuyolarmış saçmalaık ALLAH böle verdi bize napalım kim ister böle olmasını çok dertliyim buraya yazsammı diye düşündüm yazıncada yorum yapınca rahatladığımı hissettim ALLAH bana güç kuvvet sabır selamet versin AMİNNNN....bizde cocuklar yeni doğduğu zaman şimdi şimdi düzeldik belki cok sesim cıkıyo artık ama böyle olmazsa üzülen ben oluyorum.Rabbim yardımcın olsun canım benim seni cook iii anlıyorum sabret cefa cekmeden sefa sürülmezmiş.....

yarım çıkmış yaıklarım baya bi uzun yazmıştımda konu çok uzun anlat anlat bitmez yani mügebuca ALLAH bana güç kuvvet versin sabır selamet versin çok haklısın

MOONTORRENT arkadaşım bu yazdıklarının benzeri öyle çok şey yaşadımki sayfalara sığmaz. bizler ikiz büyüttüğümüz için etrafımızdakiler nasılsa bize mecbur şeklinde davranıyor bende pabuç bırakmadım Rabbim güç kuvvet verdi elimden geldiği kadar kendim baktım. sanki bizler taşıyıcı anneyiz yada çocukların bakıcısıyızda iyisini yapamıyoruz düşünemiyoruz. gazı oldu ben üşütmüş oldum, bez değişiyorum üşütmüş oluyorum, bebekler kusuyor ben üşütmüşüm, dr a gidiyoruz kan alıyorlar biz gaddar anababa oluyoruz, daha çocuklar 2-3 aylıkken tereyag, mısırunu,kek,elma,kıyma,bal,pekmez verecek oluyorlar, kollarından tutup yürütmek istiyorlar, havalarda hoplatıyorlar...vs.vs ... ben nasıl güvenıp çocuk baktırayım bunlara. kafayı yicektim sütüm azaldı resmen. ikiz, prematüre, erken doğum yani hassas bebek bakımını kimse anlamak istemiyor çünkü işin eylencesınde herkes.oyucakya bunlar. biz bebek doğuruyoruz sanıyolarki 2-3 yaşındalar öyle muamele yapmak ıstıyorlar. eşimde bende tırlatacaktık. grıpli nezleli çocukların agzından burnundan öptüler. dünya kavga etı ama arsızlığa vuruyorlar. gelde çıldırma. kendi aılemle bıle ters düştümya. kavga ediyoruz ortaya hak hukuk helallık koyuyorlar. bi taraftada çocukların. eşimde ilk zamanlar çocouklar aglıyormu dıye iş yerınden çok aradı. baktıki bebekler daha huzurlu mutlu oda kimse yardıma gelsin istemıyor. gece vardıyalarında gelıyorlar zor dişimi sıkıyorum. ama maksat bana yardım degıl çocuk sevmek. sevsinlerde herşeyın bi sırası var. niye çocukları topluma karıştırmıyorum onlara emanet etmıyorum dıye zıtlandılar bana, ılk zamanlar yatak odasında bakıyordum odadan çıkamıyorum bana yemek getırmedıler ki onlar bebeklere baksınmış ben çıkayımmış, polıtika işte, pes etmedim, eşim gelene kadar aç bekledim, wc ye bıle gıtmedim. eşim işe gidiyor çığlık çığlıga cocuklar havada uçuşuyor bana vermıyorlar aglasa bıle , anneyi istemesi zorlarına gidiyor.neymiş sadece kendımıze alıştırmışız, e sizde bizim kadar özenle baksaydınızda sizede baktırsaydık alışsaydılar. dr ne bılıormuş deyıp bizimle tartıştılar hep. bence eşine annen zaten eltımınkıne bakıp yoruluyor yük olmak ıstemıyorum falan de. siyaset yap biraz. ikiyüzlülüğü bende sevmem am bebeklerının düzeni için gerekyorsa siyaset yap eşinde görecekki sende,kndiside,bebeklerde daha mutlu. ikiz büyütüyoruz ayrıca sağlık sorunları oluyor yetmezmiş gibi üstümüze üstümüze geliyorlar. her zaman dua ediyorum ALLAH a "yuvamıza ,çocuklarmıza, kocamıza ve bize maddi manevi zarar verecek herkesi Rabbim hayırlı şeylerle meşgul edip bizlerden uzak tutsun" . akraba olunca kestırıp atamıyorsunda. Alla cümlemize kolaylık versin.

AMİNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN yazdıklarınıda sonuna kadar katılıyorum al bendende o kadar hatta oğlum beyin kan. geçirmişti en son hastaneye geçen perşembe gittik ve oğlumu görünce şok oldular inanamadılar ve anne baba sevgisi ilgisi aldığı belli dediler sağolsun lar buda eşime kapak oldu diyorum

ikiz annelerini ancak ve ancak ikiz annesi anlar gerisi yalannnn ne cektimizi ne sıkıntılarla büyüttümüzü kimse anlamaz anlıyorum aya yaparlar sadece ne kendi ailen nede tek bebeği olan arkadaşın hepsi boş,kimse anlamaz(nasrettin hoca bigün damdan düşmüş hemen dr getirelim demişler istememiş bana damdan düşen bi adam getirin demiş o benim derdimden anlar demiş) herşeye dikkat etmen lazımdır,gidemezsin gezemezsin içine evine kapanırsın sadece cocukLARIM dersin birinin hasta olması bütün düzeni bozar hastalıktan dolayı huysuzdur yemek yemez uyumaz ilgi ister eeeeee diğer bebek diğer bebekte ilgi ister bakım ister bunların anneye yükünü kimse bilemez en yakın arkadaşın bile seni anlamaz eskisi gibi onlara uymadığın zaman daha cok sana gönül bile koyarlar..................................... son günlerde bu yönden dertliyim bende kimseyi takmıcaksın ama o herzaman olmuyo...

zaten iki bebek büyütmek çok zor birde büyükler canımızı sıkmasa ölürler sanki.
hepsiçok biliyor bildiklerini sanıyorlar; yanlarında hıhı diyorum kendibildiğimi okuyorum sonra. yada dr öyle dedi diyorum ve geçiştiriyorum .
Allah hepimize kolaylık versin.
kızlar face den konusuyorsunuz sanırım burası pek ilerlemiyor.

rudi cim ben henüz face aktif bi şekilde kullanmıyorum

nurum bende başvuru kısmını anlamadım

firmanent e katılıyorum :)

birde söylediğin şekilde face de grubu bulamadım.

ya ben face kullanmam buradan da yazalım arkadaşlar. buranın tadı ayrı.
benim kız bebeğim kilo almıyor sanki ne yapabilirim pek iştahlıda değil.

kızlar bebek odasına bir koltuk almak istiyorum açılabilen 2 li bişey şık olmayacak ama üzerinde oturabileceğimiz hiç bir şey yok odalarında. ne önerirsiniz.

ya ben face kullanmam buradan da yazalım arkadaşlar. buranın tadı ayrı.
benim kız bebeğim kilo almıyor sanki ne yapabilirim pek iştahlıda değil.

uff benim kızımda iştahlı degıl yaa . sanki kilo alımıda yavaşladı. biz şimdi keçi sütü bazlı mamayı deniyoruz inşaallah işe yarar. koltuk hakındada pek bi fikrim yok. malum bayadır piyasalardan uzagız.:) belki yeni modeller çıkmıştır.

rudi cim birde şunu hesaplamak lazım. bebişler emeklemeye başlayınca genelde uyanıpta düşmesinler dıye ya derın bir park yatakta yada yer yatagında yatırılıyor. kuzenımın park yatagı vardı. 7 aylıkken tutunup ayaga kalkmış. aşağıya yatırdı bu seferde yaz geldi bebiş orda darlandı mecbur yer yatagında yatırdı. gerçi evinin durumunu bilmiyorumda, bizim yatak odası aldı başını gidiyor. benimkileri park yataga yatırıyorumda oğlum gözünü açıca yanımızda olmadıgını fark ederse orda uyumuyor. ya bu sabaha karşı birde sırt üstüyken kusmasınmı, Allah korudu. yan yatırıyorum arkasına destek koyuyorum ama artık kendılerı dönebildikleri için oda olmuyor, bi bakmışım sırt üstü dönmüş. yanımızda yatıyorlardı, bu seferde biz uykudayken zarar vermekten korkuyorum. bu yatak işi beni baya gerdi anlıcan. yazın yer yatagı gerekirse salonun ortasında yatarız heralde bizim ev küçükde:)

Hayırlı akşamlar. Bayaadir fırsat bulupta yazmamıyorum. Gerçi face demişsiniz ama orada da çokta geldiğim söylenemez neyse.. Benimkiler büyüdüler eskisi gibi bebek değiller ki ye ddeyince yesin, yat deyince yatsınlar:)
Dış kapıyı nasıl ogrenmislerse kapı açılana kadar 5sn.de dışarı fırlıyorlar:)
Hemen hemen hergün (songunlerde havalar iyi gidiyor) dışarı çıkarıyorum.
Bizim durumlarımız böyle:))
Yatak olayında bı oğlum karyolasindan 2.3 kez düştükten sonra artık biliyo, uca geldimi hmn geriii çekiliyor.

BUARADA ANNELERE SORMAK İSTİYORUM. İKİZLERİNİZLE NASIL YATIYORSUNUZ? Y.ODASİNDA BABAYLA BİRLİKTE MI YOKSA ?ODALARINDA MI? Babalar geceleri yardımcı oluyor mu? Düzeniniz nasıl

Back