2010 Ocak Anneleri bu topicte bulualm....

  • Konu Sahibi Konu Sahibi ndk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğime ...... Almayı Düşünüyorum...


  • Ankete Katılan
    304
  • This poll will close: .
ulkeryildizi kullanıcısından alıntı
Arkadaşlar iki gündür sürekli bu konuyu araştırıyorum. Sizlerle de paylaşmak istedim.Ulaşabildiğim bütün yerli ve yabancı yayınları okuyorum, ABD ve ıngiltere'deki TVlerde yayınlanan programları izliyorum vs.

Ben kendimi elimden geldiğince koruyorum ama benim derdim doğumdan sonra bebeğin korunması. Çünkü bu aşı anne karnındaki bebeği de koruyor. Aşıyla anneye verilen antikorlar bebeğe de geçiyor. Doğumdan sonra istesek de ilk 6 ay bebeklere aşı yapılamıyor. Dediğiniz gibi hastanede kapabiliriz ya da bebek ziyaretine geleceklere ne kadar engel olabiliriz. Kendileri de taşıdıklarını bilmiyor olabilirler.

Aşının yan etkileri konusunda da iki nokta var. Birincisi adjuvan denilen madde, ki hamilelere yapılacak aşıda adjuvan bulunmuyor. ıkincisi de civa. ıki tip civa varmış "metil" ve "etil" civa. Zehirlenmeye sebep olan metil olanıymış. Bu aşının içindeki etil civaymış ve 1 hafta içinde kendiliğinden vücuttan atılıyormuş. Hamileler için gelen aşılar Sanofi Pasteur diye bir firmadan gelmiş. Oranın bir aşı danışma merkezi var. Orayı aradım, onlar da civanın vücuttan atıldığını ve kesinlikle yaptırmam gerektiğini söylediler.

Ayrıca, söylenene göre bu aşının mevsimsel grip aşısından bir farkı yok ve mevsimsel aşı yıllardır hamileler üzerinde uygulanıyormuş ve bebekler üzerinde herhangi bir yan etki saptanmamış.

Ulaşabildiğim bütün doktorlara soruyorum. Hacettepe Üniversitesinde Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı bir dr arkadaş kesinlikle olmamı söyledi. Yine enfeksiyon uzmanı ve hamile olan bir doktor kendisinin aşıyı yaptırdığını söyledi. ıki çocuk doktoruna danıştım, onlar da aynı şekilde ol dediler. Son olarak kendi doktorum da ol dedi. Ayrica "anneoluncaanladim" sitesinde Mikrobiyoloji Uzmani Meral Ciblak ile yapilan programin videosu var. Meral Hanim Istanbul'da H1N1 testlerinin yapildigi ana labaratuvarin baskani ve "grip" uzmani. ABD'de uzun yillar calismis. Kesinlikle asi olunmasi gerektigini ve bu konunun niye bu kadar abartildigini anlamadigini soyluyor. Mümkünse izleyin derim...

Bütün bunlardan sonra ben büyük ihtimalle aşıyı yaptıracağım. Aşı olmayan ya da olan herkesi ve özellikle de bebişlerimizi Allah korusun diyorum.

TEŞEKKÜRLER...
 
selam kızlar benim bi sorum olıcak aranızda 2. yada3. doğumu yapacak olan arkadaşlar varsa kordon bağlatmayı düşüneniz varmı ben nasipse ocak 3te 2. kez anne olıcam ve korunma yöntemlerini araştırmaktan kafayı yicem 3. bir çocuk istemiyorum bu yüzdende tüplerimi bağlatmayı düşünüyorum ama bazı arkadaşlarım çok günah olduğunu dönüşü olmayan bir seçim olduğunu söylüyolar doktorumun fikriyse 3. bir çocuk istemiyorsan en mantıklı karar en güvenli korunma yöntemi olduğunu söylüyor eşimde kararı sana bırakıyorum diyor kafayı yicem düşünmekten bu aradayaşım 29 bir tane 6 yaşında anasınıfına giden bir oğlum var 2. oğlanda ocak 3te gelicek nasipse ne olur bişiler yazın fikirlerinize ihtiyacım var saygılar
 
benim doktorumda üniversite hastanesinde doçent ama mecbur kalmadıkça kesinlikle sezeryan yapmam diyor ama ben çok korkuyorum zorla nasıl doğuracağım birde bebeğimin başı önde gidiyo bu durumda başka hastanede mecburen sezeryan olucam
 
mehlikasu

fiyatlar ocak ayından sonra artacak onu belirttinmi şimdiki fiyatları söylemiş olmasınlar

cadaloz

ben 3. doğumu yapıcam

ama kordonlarımı bağlamıyor dr

30 yaş altına sakıncalıymış

ben 26 yaşındayım
 

benim sigortam başak groupama bende annelik teminatı limitsiz %20 katılım paylı
senin sigortan hangisi?


hangi hastane bu şekerim


ben pazartesi doktorumla konuştuğumda işaret geldimi korkma işaretten sonra en az 2 saatte gerçekleşir doğum dedi yani doğum öyle filmlerde seyrettiğin gibi 10 dk da olmaz sakın panik yapma dedi:))sende korkma canım doğurmzsın yolda işaret geldimi hemen çıkrsın sakin olmk gerekir:))
 


Ben de senin gibi 2.oğlan annesi olacağım kısmet olursa:lepi:
Ama kordonlarımı bağlatmayı düşünmüyorum.Başka bir çocuk da düşünmüyorum .Allah göstermesin ama dünyanın binbir türlü hali var.Hastalık var ölüm var ve herşey bizim için. allah dilememiş olsun ama yaşımız gençken belki başak nednelerden dolayı bir çocuk daha yapmak durumunda kalabilirz .Kötümser bir düşünce de olsa hayat bu neler oluyor.Diye düşündüğümden geri dönüşü dhaa kolay olan korunma yöntemlerini tercih ederim.Kanallarınız bağlandığında tekrar sezeryan tipi bir ameliyat olmadan dönemezsiniz bu fikrinizden.Ama bi,r sürü alternatif doğum kontrol yöntemi var.10yıllık spiraller var ve her yıl kontrol ettirme zorunluluğun olduğundan otomatikman jinekolog kontrolünü de atlamamış oluyorsun.

doğum kontrol hapı kullanırsan yumurtalık kanserinden de korunmuş oluyorsun.Eşin korunur bir dönem oldukça eğlenceli,çeşitli kondom türleri var.Deri altı implantları var.Yani o kadar seçenek varken neden bağlatacaksın ki .Ben olsam bağlatmam.

Neler duyuyoruz sırf sağlık problemini çözebilmek için 3. 4 çocuğu kardeş için dünyaya getirmek durumunda kalanlar,kök hücre tedavisi için hiç hesapta olmadığı halde bebek yapmak durumunda olanlar.Allah bunların hiçbirini yaşatmasın ama en kötüyü de düşünerek karar vermek laızm bence.
 

ya canım çok saol cevap yazdığın için benim doktorum özel hastanede samsunda oturuyorum doktoruma ilk bağlatmayı düşünüyorum dediğimde bende kendi eşimi 28 yaşında kendim bağladım dedi 2 tane çocuğu vardoktorumunda bende söledim bazıalrı 30 yaşından önce önermiyomuş doktor bey dedim vallaha eğer 3. çocuğu kesin yapmıcam diyorsan ben bağlarım ben eşimi bağlayalı 5 sene oldu çoktarahatız dedi çokta kafanda ses yapıyosa hiç olmaz diye bişiyde yok 3.5 milyar verdinmi tüp bebek yaparız dedi doktorum bu konuda içimi rahatlattı ama genede sizlerden fikir ve yorumlar bekliyorum lütfennn
 
cadaloz435
Ben baglatmayi düsünüyorum ama yas problemi var dimple2 daha iyi biliyor sanirim Türkiye de 30 yasindan önce bagaltamiyormusun. Benim yastan dolayi bebekte zeka özürü olabilir zaten vücudumda kaldirmaz doktoruma sordum ayni sezeryan gibi bir operasyon 1 gece hastanede yatiliyor ama sigorta ödemiyor 600 euro yani sizin parayla 1200 liraya geliyor.Su an benim görünen dogumum normal olacak burda sezeryan isteme hakki yok hamilenin.Eger sartlardan dolayi sezeryan olmam gerekirse kordonlarida baglatmak istiyorum de dedi doktor o zaman ayni operasyonda yapip para almiyorlar dedi.Bence en iyisi seninde bu konuyu doktorla konusman orda nasil bir islem yapiliyor fiyati ne kadar diye.Benimde oglum 6 yasinda cok zor gercektende Allah bagislasin oglunu.Ama bana sorarsan 32-34 yasi gecmeden bir tane daha yap .Dünyanin en zor isi ama en güzelde seyi cocuk.Günah kismina gelince bazi inanclarda korunmanin her sekli günah.Ayrica nette dönüsü var diye okumustum ama nerde hatirlamiyorum simdi bulursam o sayfayi gönderirim sana ama oda gene zahmetli ve pahali bir operasyondur bence yani.
 
anneolmakistiyorum çok iyiymiş seninki
benim yapı kredi sigorta doğunca bebeğide sigortalıyolarmış
 
hepmavi
Anne sütü ile beslenen bebeklerin bagisikligi cok saglam olur deniyor hep sanki bu vürustende korunur gibi geliyor bana. Sen kararini asidan yana veriyorsan yaptir ama icin rahat olsun emdigi sürece bebek saglikli kalir doga o sekilde yaratmis. Insallah bol sütler olurda bol bol emerler.
 
oo kızlar gece coşmuş....

ee tabi o saatte uyurlarsa buralarda bu satte kiimsecikler olmaz....

günaydın kızlar....

bugün rapor alıyorum inşallah....

ve sizden ayrılıyorum büyük ihtimalle.....:gitme:
aada gir merak ederiz
habersiz bırakma emi :1hug:
kaanı da iyi bak annesi a.s.

ben didim hepmavi etmeyin didim
doğurursunuz didim
ama beni dinnemediler
bi koşu gittiler sonna avuçlarını yalayıp geldiler

hangi ara uyuyup uyandınız yine :mymeka:
en korktuğum sey
doğum sonrası o hali görmek
sen 14 kiloda gördüysen
ben ohooooooooooooooooooo :sinifsinif:

ayazıda öp bizim için opuyorumnanaktan

kızlar gece coşmuşsunuz yine sizin şu gece sohbetleriniz yüzünden eve bilgisayar aldıracam ha

yavrucuklarım hoş geldin canım
bencede alın
her eve lazım
ilerde nası haberlescez :hulya:

adıyla yasasın cok güzel
ama durun artık son kararınız olsun
cocuk içerde deliye döndü
bi semih bi görkem kafamçokkarıştı

cok iyimiş
hangi hastane bu

yasın daha erken bence bağlatma canım

ee hamilelik nasıl gidiyor oğlusun nasıl
cok sık girmiyorsun opuyorumnanaktan
 
bocuk
Normal dogumda randevu verilemez.Sat ina göre tahmini tarih verilir.Ama o günü gecer yada erken gelir bebege kalmis. Ben tam o gün kalktim hastaneye gittim zannediyorumki günü geldi dogracagim :)))) Doktorda güldü eve yolladi bizi isaret gelince gelin dedi.Esim cok bozuldu ikincide giderken bak bu sefer kesin dimi rezil olmayalim yoksada dogur sen artik 1 hafta gecti zaten diye söyleniyordu arabada :))) Benim hic dogracak gibi bi halim yoktu arabaya binerken elimde su sisesi gezmeye gider gibi bindim gittim. Ebe bakarbakmaz bebek geliyor dedi saat sabah 11 di makineye bagladilar vs vs ama doktor aksam 6 gibi gelir bebek dedi.Yani sakin olmak lazim .Simdi anliyorum ben genede acele etmisim azicik kan görmüstüm isaret geldi diye yaygarayi kopartmistim :)) Bu sefer su gelmeden kipirdamamayi düsünüyorum. En azindan dogumda gececek süre evde gecsin.
 

HEP MAVİ düşüncelerimi okuyup yorum yaptığın için çok teşekkür ederim arkadaşım evetkorunma yöntemlerini hergün araştırmaktan kafayı yiycem durumdayım zaten daha önce ilk doğumdan sora 6 sene öncesinde koluma implant taktırmıştım emzirirken bebeğe bi yan etkiside yok diye ama 6 ay zor dayandım sürekli adet düzensizliği hergün kanama leke gelmesi bide ozamanın parasıyla dünyanın parasını vermiştim eğer taktırmayı düşünen arkdaşlar varsa hiç düşünmesinler çünki benle birlikte 3 doğum yapan arkadaşım daha taktırmıştı ama hepside benden önce dayanamayıp çıkarttırdı herkezde aynı problem yaşandı hap kullanırım o cazip geliyor ama emzirme döneminde ya bişiy olurda gene hamile kalırsam diye düşünmektende kendimi alamıyorum 2. çocuğuma bir gecelik kaçamak sorasında hamile kaldım bide spraıl vartabii onuda ilk doğumumdaki doktorum adetim 7 gün sürüyor diye önermemişti zaten çok kanamam oluyor sprail dahada çoğaltır demişti ama işte arkadaşlarımda aynı sizin gibi söylüyolar ölüm varkalım varya çocukların için tekrardoğum yapmak zorunda kalırsan vede tüp bebekte olmazsa tutmazsa ozaman ne yapıcan dediklerindede donup kalıyorum eşimde bana bırakıyo ama oda bu konuları düşündüğü için pek sıcak bakmıyo gibi ama benimde bu konuda çok bunaldığımın farkında olduğu için bağlanacak olan sensin sen ver kararı ben saygı duyarım diyo çok kararsızım napıcam bilmiyorum
 



Bu mantıkla baktığımda anne sütü alan çocukların kızamık,suçiçeği,hepatit gibi hastalıklara da yakalnmamları lazım.Onlar da virüslerin yaptığı hastalıklar .Ama doğar doğmaz bu hastalıklar için aşılanmaya başlıyorlar.Bu yüzden anne sütünün çok faydalı oldugunu bilmeme karşın virüslere karşı direk koruyuculuğu olduğunu sanmıyorum.Bağışıklığı artırmada tek başına etkili olmayacağı ortada.6 aylıktan küçük bebek bakanların grip ve hepatit açısından bağışıklık kazanmış olmasının gerekli olduğunu söylüyor uzmanlar.Bunları da değerlendiriyorum tabi.Bkacaz artık.
 
cnm şuanki fiyatlar,ocakta iki katına çıksa bile gene ucuz oluyor..

özel bilge hastanesi cnm,küçükköyde..
 
kızlar merhaba nasılsınız ben evdeyimya bi relax rahatım ortalığı topluyorum nevresimlerimi değiştrdim kzınki hazırlandı ben yeni sermesem ölürdüm kahvaltı ettim şimdi bakıyım ne yapıyorlar dedim alışkanlık oldu yahuuu.

evde olmakta çok güzelmiş kızlar.gece nasıl kaynatmışsınız ya neler yazdınız bizde 2 aydır tık yok
 
yasın daha erken bence bağlatma canım

ee hamilelik nasıl gidiyor oğlusun nasıl
cok sık girmiyorsun opuyorumnanaktan
[/QUOTE]

saol julicim ya benim bayramda memlekete gittik geldik oğlan hasta oldu 1 haftaokula yollamadım onla uğraştım onu iyi ettim bu seferde kendim hasta oldum oğlanı bu hafta itibariyle servise verdim inşallah bundan sonra sıksık görüşürüz karnımdaki oğlumda gayet iyi durumda habire tepiniyo ayın 3. kontrolum vardı gittim 3100 gram olmuş doktorum tosun gibi bişiy çıkarcığımı söylüyo 7 ayımda birden bire aldığım 5 kilo sorasında artık dikkat ediyorum şuan 76 kilodayım toplamda 11 doktor tartısına göre 12 kilo aldım ayıptır sölemesi sen nasılsın canım nasıl gidiyor hamilelik vallaha bugün topiğe girdimde biraz rahatladım artık bu bağlatma konusunda kafayı yiycem duruma gelmiştim resmen rabbim hayırlı kakarı vermeyi nasip eder inşallah
 

Canım evet anne sütü alan bebeklerin bağışıklığı iyi oluyor ama malesef bu grip olmayacakları anlamına gelmiyor. Özellikle de domuz gribinin gittikçe yayılacağını düşününce sadece anne sütüne güvenmek ne kadar doğru olur bilemiyorum. Keşke garantisi olsaydı, aşıyı hiç düşünmemize gerek kalmazdı.
 

bende rüyamda gördüm
melisa gelmiş hersey hazır
benim yatak hazır değil
pike takımımı serecem ama ütülemek lazım anam gelsinde ütülesin :hulya:

evde olmak rahat tabi yaww
yat kalk ye iç
ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhlaelaelaelaelae
 
anneolmakistiyorum çok iyiymiş seninki
benim yapı kredi sigorta doğunca bebeğide sigortalıyolarmış

poliçende annelik teminatın düşüktür belki onun için böle bir sınırlama konmuştur cnım benimde bebek doğar doğmaz sigortası bşlıcak senelik ne kadar ödüyosun sigortaya
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…