2010 Ocak Anneleri bu topicte bulualm....

• Konu Sahibi Konu Sahibi ndk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğime ...... Almayı Düşünüyorum...

• Ankete Katılan
    304
  • This poll will close: .
Zaten aşının koruyuculuğu 10 gün sonra başlıyor.O sırada dikkat etmek gerkiyor.Aslınd afeci hasta olup yatmaları aşının yanetkisi değil belki de gribin ta kendisidir.Çünkü o şekilde bir yanetki olmadığını biliyorum ben.

Ben kendimizi korumakla olacağına da inanmıyorum.Çünkü soğuk algınlığı bile bulaşıcı.Havadan geçiyor.Çarşıya pazara çıkıyoruz mecbur.Yolda hasta biri senden 5 dkka önce hapşurup geçmiş olsa onun virüsü havada 48 saat asılı kalıyor.Nasıl koruncağız bilmiyorum.:sinifsinif:

Doğumevlerine gidecez,hastahanelere,sancı çekecez,wclerine girecez,ebeleri hemişerleri hastabakıcıları hepsiyle muhattab olacaz salgının oldugu dönemde kim hsat kim değil nerden bilecez.Bizim oldugumuz birşey değil minnacık bebelere süt verecez.O kaafamı karıştırıyo.Yoksa yanetkisinde de değilim.

valla netleşmiş bişeyler olmadığından herkesi kafası karışık bu konuda... doktorlar bile 2 ye ayrılmış durumda kimisi yaptır kimisi yaptırma deyip duruyorlar bilemiyoruz ki... yanlız sizin etrafınızda hastalık durumları nasıl mesela bana sanki biraz duruldu gibi geliyor pek hasta olan duymadım son zamanlarda yani bayramdan beri pek duymadım bir konuda haklısın da hani hastanede olucaz ortam steril değil CADIARZU

Sevcaaaaaan hadi iyisinnnn cumartesi son demek inşallah bolca dinlenerek kendini doğuma hazırlarsın...:1hug:

Evet inşallah dinlenicez oğluşumla opuyorumnanaktan
Oğluşumun adı EREN olucak bu arada opuyorumnanaktan
Artık değişmez inşallah
Sen ne zaman çıkıyon
Çık artık sende
Bu arada benim 4 ay doğum iznim dolunca tazminatımı verip çıkışımı yapabilirler
Aman çokta umrumdaydı :dilcikar:

Artık değişmez inşallah
Sen ne zaman çıkıyon
Çık artık sende

Eren ismide çok güzel Eren- Emir- Emre kulağa hoş gelen kolay da söylenen isimler....

benim 25 aralık son iş günüm ben doğumdan sonrada çalışmayı düşündüğüm için 37.haftaya kadar uzattım iznimi dayanabilirsek....

Sen zaten çalışmayı istemiyordun bildiğim kadarı ile versinler tazminatını işte ne güzel :) yinede hakkında hayırlısı olsun diyelim

günaydın arkadaşlar..
gece gece coşmuşsunuz yine,biraz uzun alıntı oldu kusura bakmayın..

canım günaydın önce agzımız çoştu sonra hatunların başka yerleri

vah zavallım:teselli:bayramda geldiğindede mi bişe olmadı

niçin elin bağrında kaldı cnm

canım benimki iki bayramda gelmedi ondan elim bagrımda kaldı

[

Bizim burdaki sağlık ocağını aradım aşı daha gelmedi diyor.Dönem dönem arayın diyor.Manyak mıdır nedir?İl sağlık müdürlüğünü aradım aşı geldi diyor.Bunların birbirindne haberi yok sanırsam.Neyse birkaç güne gelir nasılsa.Doğuma az kaldı ama esas mikrop hastahanelerde.Lohusa lohusa bir de griple uğraşmak var,çocuğa bulaştırmak var.En iyisi yaptırıp doğuma kadar bağışıklığı kazanmak.

Bir de burda her sağlık ocağına aşı vermeyeceklermiş .
canım pazartesi etlik dogum evindeydim hamilelere aşı gelmiş anonsu yapılıyordu yaptırmak istiyenlere yapıyorlarmış
Azgın karılar sizi :jeyyar::jeyyar:
coşmuşunuz gene delikafadulden
çoştularda ne oldu şeylerine baka baka yanımıza geri geldiler
Artık değişmez inşallah
Sen ne zaman çıkıyon
Çık artık sende

sevcan evde bilgisayar varmı senide kaybetmiyecegiz demi

günaydın kızlar anam gece bunlara uyup gec yattım 11 uyandım gecmişi okudum kahvaltımı edeyim oglumun mikisi uzadı valahi bu arada gec yatınca ben uyandın kuzucugum uyanamadı daha anesi kurban olsun kujuma

kızlar ben gidiyorum raporumu aldım bundan sonra yokum....

hepiniz kendinize iyi bakın....

uzucuklarada.....

allaha emanet olun haberleşiriz inşallah delf, juliiet, ve betişte numaram var......
güle güle cnm,sana iyi dinlenmeler,
arada bize yaz,merakta bırakma,özlücez seni:gitme:

Günaydın kızlar....

hakikaten bu gece kuşlarına ne olmuş böyle hepsi birbirini gaza getirmiş kanımca ama kocişlerden iş çıkmamış sengözlerimebaksanab

Mehlikasu sen eminönüne gideceklsin sanırım bak Sultanhamamda Taç ın kendi mağazası var ben nevresim takımını ordan aldım nevresim takımı ama uyku setinden tek bir farkı var yorganı yok...yani kenarlıklar, kirli çamaşır çantası, alt açma örtüsü, 2 yastık çarşaf ve yorgan nevresimi fiyatı oldukça uygundu bana arkadaşımın eşi taçta çalışıyor yorganı hediye getirmişti o nedenle böyle bir takım aldım bende...

Canım hayırlı uğurlu olsun darısı başımıza inşallah sağlıklı mutlu doğum haberini alırız senden Allah yardımcın olsun kolay doğum nasip etsin :1hug:
sağol cnm,bir uğrayayım oraya,ben bir uyku seti,bir nevresim takımı birde ayrıyetten yastık çarşaf takımı almıştım,senin dediğin takımı alırsam çok fazla olacak,acaba beşik için kenar korumalıkları ayrı satılmıyor mu?bilseydim daha önceki aldıklarımı almazdım bir tane senin dediğin takımdan alırdım yeterdi,ama o kenarlıklar ayrı satılmıyorsa mecbur nevresim takımlı olandan alacam,
E tabi bir d eyarar-zarar ilişkisini düşünmeden edemiyor insan.Şimdi ALlah korusun amah1n1 virüsü en çok gebeleri etkiliyormuşçÖyle ki yurtdışındaki 100 hamile kadından 26 tanesini yaşamını kaybetmiş.Virüs gebelerde solunum yolları dhaa az çalıştığı için çünkü bebek için oksijen sağlamaya çalışması akciğer performansını düşürüyormuş.O yüzden virüse karşı akciğer savunma yapamadığından direk solunuma iniyor ve zatürre yapıyor.

Zatürre olduktan sonra tedvaiye cevap vermiyor vücut.Anne kaybediliyor.Böyle olunca bebeğine,kendi ailene,eşine karşı sorumluluk altındasın.Ayrıca grip salgınlarında erken doğumlar,felçler görülüyor.Bunlara baktığımda aşının yanetkisi solda 0 kalıyor.

Bir d ebenim bir arkadaşım geçen ay h1n1e yakalandı 8 aylık gebeyken.Öğretmendi.5 gün içinde zatürre gelişti,ateş düşmedi bebeği aldılar bebek iyiydi şükür haftası müsaitti.Arkadaşım 2 hafta yoğun bakımda kaldı.Şimdi iyiler şükür.Ama bana mutlaka aşı ol diyor.Resmen gidip geldi çünkü.Ondan da gözüm çok korktu.
cnm çok güzel açıklamışsın ben de bunları düşünerekten aşı olmayı düşünüyorum,
Artık değişmez inşallah
Sen ne zaman çıkıyon
Çık artık sende

sevcan hadi gözün aydın cnm,son haftan demek,bol bol dinlenirsin,
ama seni özlücez:gitme:

sevcangöksel

oğullarımız adaş olabilir
bizde eren yiğit düşünüyoruz ama kesinleşmedi tam

aşı ben yaptırmıycam zaten doğumumuz sona ermek üzere

valla netleşmiş bişeyler olmadığından herkesi kafası karışık bu konuda... doktorlar bile 2 ye ayrılmış durumda kimisi yaptır kimisi yaptırma deyip duruyorlar bilemiyoruz ki... yanlız sizin etrafınızda hastalık durumları nasıl mesela bana sanki biraz duruldu gibi geliyor pek hasta olan duymadım son zamanlarda yani bayramdan beri pek duymadım bir konuda haklısın da hani hastanede olucaz ortam steril değil CADIARZU

Evet hastahanelere başvuruda 3te 1 oranınd aazalma varmış.Salgının ilk dalgası bitmiş.2.dalga şiddetli olacakmış ve ocak aynın ilk haftası başlayıp mart ortasına sona erecekmiş.O yüzden ocak 15ten sonra aşı da olsanız bir işe yaramaz diyorlar.

Ben zaten evdeyim.Benim ve bebeğin çevresinde olabilecek olan herkes annem-babam-kardeşim-eşim ve oğlum aşılandılar zaten.Bir yere de çıkmıyorum pek.O yüzden evde gripten korkum yok .Doğum ve sonrası korkuturyor.Hastahanede doğum yaoacaz,lohusalıkta bağışıklık çok düşüyo zaten o sıra virüs kaparsak bebeğe de geçer endişesi.Yoksa zaten doğuma da birşey kalmadı.

kızlar ya ağda yaptırmak zararlı olmaz mı? ben ağdada kendimi çok kasıyorum onun için çok uzun zamandır yaptırmadım, eski yöntemleri kullanıyorum tabi o da kötü oluyor

Ya kizlar bu konuya ben de cok takiliyorum. Bir arkadasim 37. haftasinda ağda yaptırmış. Ağdayı yapan kız "son haftalarında kime ağda yapsam doğuruyo" demiş. Hakkaten de arkadaşımın o akşam sancısı başlamış ve doğurmuş. Acaba kendimizi kastığımız için doğumu hızlandırır mıyız ki? Çok korkuyorum ben erken doğumdan...:uhm:

Zaten aşının koruyuculuğu 10 gün sonra başlıyor.O sırada dikkat etmek gerkiyor.Aslınd afeci hasta olup yatmaları aşının yanetkisi değil belki de gribin ta kendisidir.Çünkü o şekilde bir yanetki olmadığını biliyorum ben.

Ben kendimizi korumakla olacağına da inanmıyorum.Çünkü soğuk algınlığı bile bulaşıcı.Havadan geçiyor.Çarşıya pazara çıkıyoruz mecbur.Yolda hasta biri senden 5 dkka önce hapşurup geçmiş olsa onun virüsü havada 48 saat asılı kalıyor.Nasıl koruncağız bilmiyorum.:sinifsinif:

Doğumevlerine gidecez,hastahanelere,sancı çekecez,wclerine girecez,ebeleri hemişerleri hastabakıcıları hepsiyle muhattab olacaz salgının oldugu dönemde kim hsat kim değil nerden bilecez.Bizim oldugumuz birşey değil minnacık bebelere süt verecez.O kaafamı karıştırıyo.Yoksa yanetkisinde de değilim.

katılıyorum sana kaydirigubbakcemile5
benece olmamız lazım mikrobun en çok olduğu yerler hastaneler zaten bebeği görmeye gelecek birsürü insan bugün arkadaşım gelecek bana öğretmen ondan bile çekinir tedirgin oldum okul tam virüs yeri

eşimin bir arkadaşı yakalanmış üstelik eşide hamileydi inşallah ona bulaşmamıştır diyoruz bende izindeyim ama hergün eşim dışardan geliyo tedbir almak zorundayız:sm_confused:

Son düzenleme:
kızlar benim kızkardeşim iki kez doğum yaptı,dru doğumdan sonra karnına yukardan aşağıya doğru masaj yapmasını önermiş,
öyle yapınca parça düşüyormuş,hem korse kullanalım hem de yukardan aşağıya masaj yapalım,
tabi bunlar normal doğum için geçerli,sezeryan olanların bunları yapmak için 1 hafta 10 gün civarı beklemesi lazım sanırım

sağol cnm,bir uğrayayım oraya,ben bir uyku seti,bir nevresim takımı birde ayrıyetten yastık çarşaf takımı almıştım,senin dediğin takımı alırsam çok fazla olacak,acaba beşik için kenar korumalıkları ayrı satılmıyor mu?bilseydim daha önceki aldıklarımı almazdım bir tane senin dediğin takımdan alırdım yeterdi,ama o kenarlıklar ayrı satılmıyorsa mecbur nevresim takımlı olandan alacam,

Şekerim ohooo sen bir sürü almışsın kenarlıkta olmayıversin ne olacakki?
ben bir o takımı aldım bir de kaynım nevresim takımı hediye etti e yeter ...

cnm çok güzel açıklamışsın ben de bunları düşünerekten aşı olmayı düşünüyorum,

ben bunu okumamıştım:uhm:

sevcan hadi gözün aydın cnm,son haftan demek,bol bol dinlenirsin,
ama seni özlücez:gitme:

Sevcannn başka büyük bir ihtiyacın olmazsa tazminatla belki lap top alırsın canımyerimseniben
bizim evde bilgisayar yasağı vardı eşimle ona dalıp birbirimize zaman ayıramayız diye almıyorduk ama şimdi evde oğluşla yanlız kalıcam bir kaç ay ve başım sıkıştığında açıp bilgilenmek için ihtiyaç duyacağım diye aldık biz eve bilgisayar....

delf yeğenin olmuş
Analı babalı büyüsün inşallah

Artık değişmez inşallah
Sen ne zaman çıkıyon
Çık artık sende

sağol sevcancım. bu arada Eren ismini çok severim ben.

Ya kizlar bu konuya ben de cok takiliyorum. Bir arkadasim 37. haftasinda ağda yaptırmış. Ağdayı yapan kız "son haftalarında kime ağda yapsam doğuruyo" demiş. Hakkaten de arkadaşımın o akşam sancısı başlamış ve doğurmuş. Acaba kendimizi kastığımız için doğumu hızlandırır mıyız ki? Çok korkuyorum ben erken doğumdan...:uhm:

canım sen aşıyı yaptırmak istiyorsan etlik dogum evi hamilelere pazartesinden beri yapıyor

Sevcannn başka büyük bir ihtiyacın olmazsa tazminatla belki lap top alırsın canımyerimseniben
bizim evde bilgisayar yasağı vardı eşimle ona dalıp birbirimize zaman ayıramayız diye almıyorduk ama şimdi evde oğluşla yanlız kalıcam bir kaç ay ve başım sıkıştığında açıp bilgilenmek için ihtiyaç duyacağım diye aldık biz eve bilgisayar....

benim kocişte evde olduğunda bilgisayar başına oturmama izin vermiyor,illa yanında oturacam,dizinin dibinden ayrılmıcam,geçen tam bilgisayarı açıyordum açma dedi,açacam dedim,açma dedi... ben açmadım artık sonrada acıdı hadi aç diyo sonra da ben açmıyorum dedim,inatlaştım, bu sefer de o aç diyo ben açmıyorum diyorumkaydirigubbakcemile3

benim ogluşuman adı EMıR tabiki yüzünü görünce bu güzele bu yakışmadı demezsek
kızlar çok kalabalıkız hiç kimse yazmıyor herkeze akşam muhabetti iyi geldi galiba gecmişten bugüne gelemiyorlar

günaydın kızlaar

merhaba kızlar günaydın benim sizlere bir sorum olacak 34+3 günlük hamileyim bir haftadan beri adet sancısı gibi bi ağrım var bide karnım sertleşiyor dün doktora gittim kızım doğum kanalına inmiş doktorum bişey demedi sadece rahatsızlığımın kanala inmiş olmasından kaynaklandığını söyledi ama netten okudum doğumun yaklaştığının habercisiymiş kafama takıldı sizlerin bilgisi varmı bu konuda

cnım bende 32 haftalığım tarif ettiğin ağrı geçen haftadan beri bendede var
doktoruma sorduğumda 3 hfta sonra başlaması gerekirdi dedi (34-35.haftalarda yani)
bebeğimin kafası aşağıda doğum pozisyonunda yüzünüde rahim duvarına yaslamış kilosununda maşallahı var ağrının erken olmasına sebep bunlardır dedi
kalsiyum-magnezyum içiyodum günde 1 3e çıkardık
sende kalsiyum-magnezyum alımını çoğalt doktoruna sor sanırım aynı şeyleri söleyecektir
ve sabah akşam mutlak 1 brdak süt iç

gnydın kızlar
akşamdan berıdır hafif adet olacakmıs gibi sancılarım oluyor bu bu normalmı.
aklıma ilk gelen agda yaptrmak oldu gülmeyın ama acaba doğum yapabilirmıyım 10 gun sonra yaptracaktım bu aralar yaptrsammı.
korkuyorum carsamba dra gitcem

normalmiş şekerim kalsiyum-magnezyumu arttır:)

kızlar ya ağda yaptırmak zararlı olmaz mı? ben ağdada kendimi çok kasıyorum onun için çok uzun zamandır yaptırmadım, eski yöntemleri kullanıyorum tabi o da kötü oluyor

zararı yok diye biliyorum şekercim ben hep ağda yaptırıyorum ayın 15 i gibi gene gidicem
bide doğumdan önce kısmetse 10-15 dakka bile sürmüyo valla

Evet kızlar korseyi doğumdan sonra hemen takmaya başlıycaz mı
ben sezeryan olucağım için, dikişler acımaz mı
merak ediyorum

valla sezeryan olan bi arkadaşım sezeryanlılar için olan bir korseden söz etmişti hemen tkılabilen isterseniz bir araştırın kızlar:)
çatldılar zaten bide sarkmasınlar mümkünse

Artık değişmez inşallah
Sen ne zaman çıkıyon
Çık artık sende

ismiyle uzun yaşasın inşallah çok güzel bir isim arkadaşım hyırlı olsun

kızlar hastanenizden doğum fiyatları aldınızmı kaç lira diyorlar..bu arada doğumu ocaktan sonra olan arkadaşlar yandık özel hastanelerde fiyatlarda iyice yükselecek zaten 1,5- 2000 tl arasındaydı şimdi kaç lira olack acaba valla bu gidişle doğumevlerine gidecek çogu hamile..

kızlar bı yardım ıstıyorum sızden .kızıma henuz ısım bulamadım yanı karar veremeedık aklınızda farklı kız ısımlerı var mı benımle paylasırmısınız?

Back