2010 Ocak Anneleri bu topicte bulualm....

• Konu Sahibi Konu Sahibi ndk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğime ...... Almayı Düşünüyorum...

• Ankete Katılan
    304
  • This poll will close: .
saol julicim ya benim bayramda memlekete gittik geldik oğlan hasta oldu 1 haftaokula yollamadım onla uğraştım onu iyi ettim bu seferde kendim hasta oldum oğlanı bu hafta itibariyle servise verdim inşallah bundan sonra sıksık görüşürüz karnımdaki oğlumda gayet iyi durumda habire tepiniyo ayın 3. kontrolum vardı gittim 3100 gram olmuş doktorum tosun gibi bişiy çıkarcığımı söylüyo 7 ayımda birden bire aldığım 5 kilo sorasında artık dikkat ediyorum şuan 76 kilodayım toplamda 11 doktor tartısına göre 12 kilo aldım ayıptır sölemesi sen nasılsın canım nasıl gidiyor hamilelik vallaha bugün topiğe girdimde biraz rahatladım artık bu bağlatma konusunda kafayı yiycem duruma gelmiştim resmen rabbim hayırlı kakarı vermeyi nasip eder inşallah

maşallah oğlusuna :nazar:
bizim küçük hanımda en son 3 kiloydu cumartesi gidicez bakalım ne halde
anası 20 kilo aldı akannehir
senin 1 kilo nedirki
80 oldum:kedi:
bağlatmayı tekrar düşün
ilerde bi cocuk daha isteyebilirsin
şimdi istemem dersin ama geleceğide düşün
yasın 39 ollsa tamamda 29 beyaaa erken cok

ben aşı olmayı düşünüyorum kızlar kaan kocatepede olmamız gerektiğini söyledi ablam sağlık ocağında hemşirelik yapıyo onu arayıp sorucam olan varmı yan etkilerini felen sizede haber veririm konuştuktan sonra

Canim ben asi oldum yaklasik 1 ay kadar once.

cadaloz435
Ben baglatmayi düsünüyorum ama yas problemi var dimple2 daha iyi biliyor sanirim Türkiye de 30 yasindan önce bagaltamiyormusun. Benim yastan dolayi bebekte zeka özürü olabilir zaten vücudumda kaldirmaz doktoruma sordum ayni sezeryan gibi bir operasyon 1 gece hastanede yatiliyor ama sigorta ödemiyor 600 euro yani sizin parayla 1200 liraya geliyor.Su an benim görünen dogumum normal olacak burda sezeryan isteme hakki yok hamilenin.Eger sartlardan dolayi sezeryan olmam gerekirse kordonlarida baglatmak istiyorum de dedi doktor o zaman ayni operasyonda yapip para almiyorlar dedi.Bence en iyisi seninde bu konuyu doktorla konusman orda nasil bir islem yapiliyor fiyati ne kadar diye.Benimde oglum 6 yasinda cok zor gercektende Allah bagislasin oglunu.Ama bana sorarsan 32-34 yasi gecmeden bir tane daha yap .Dünyanin en zor isi ama en güzelde seyi cocuk.Günah kismina gelince bazi inanclarda korunmanin her sekli günah.Ayrica nette dönüsü var diye okumustum ama nerde hatirlamiyorum simdi bulursam o sayfayi gönderirim sana ama oda gene zahmetli ve pahali bir operasyondur bence yani.

meltemcim benim doğumum zaten sezeryanla olıcak o kesin ilkim sezeryan çünki doğum fiyatını konuşmuştum doktorumla özel oda herşey içinde epidural sezeryan 350 demişlerdi ama bu ocak ayından soragelicek zamlarla nasıl olıcak bilmiyorum bu zam olayınıda dün akşam topikten öğrendim ayın 15inde gittiğimde sorarım sanırım bağlatırma için ayrı bi fiyat yokmuş bi arkadaşım öyle söylemişti ama kesin gittiğimde öğrenir senide bilgilendiririm 3. bir bebek meselesine gelincede rabbim artık olmayanlara versin banada sağ sağlim 2. bebeğimi doğurmayı nasip etsin

bende rüyamda gördüm
melisa gelmiş hersey hazır
benim yatak hazır değil
pike takımımı serecem ama ütülemek lazım anam gelsinde ütülesin :hulya:

evde olmak rahat tabi yaww
yat kalk ye iç
ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhlaelaelaelaelae

öhhööö öhhöööö ayıp yaw can bu çeker ama dimi :çok üzgünüm:

kızlar sezeyanda 3 ay sonra spiral taktırılabiliyor
hapta 6 ay sonra kullanılabiliyo

cadaloz bence bağlatma
benim dr umda özelde ama o kesinlikle kabul etmiyor
bir kaç defa konuştuk çünkü

hem bu dr benim diğer çocuklarımında dr u yani o doğum yaptırdı

ilk hamile kaldığımı öğrenince çokta üzülmüştü arka arkaya diye bana ablacım diye hitap eder
demek istediğim aramızda bi samimiyet var

kordonlarım bağlanacak gibi olsa hemen bağlardı
mutlaka zararı büyük ki bağlamıyor

daha en son muayenemde gamzecim kordonlarınıda bağlayamıyorum nası olucak (korunma açısından)
kendine çok dikkat etmelisin dedi en azında ilk 3 ay

senin 1 kilo nedirki
bağlatmayı tekrar düşün

jullicim zaten işin o boyutlarını düşündüğüm için birtürlü kararveremiyorum gelen giden arkadaşlarım sakın yapma yaşın daha çok genç çocuk yapta demiyoruz bidaha ama başka korunma yolu yaparsınız bak eşininde çok isteği yok sora ilerde istemediğin bişiy olur o vicdan azabını sen kaldıramazsın daha neler neler yanıma bi kaç destek bulsam hemen bağlatma kararımı onaylıycam amamafoldumben yok henüz bulamadım zaten bu konuyu düşünmekten ve konuşmaktan evde artık iyiden iyiye gerilmeye başladım bide bütün gün yalnızım allahtan sizler varsınızda bugün biraz teselli oldunuz bana teşekkür ederim arkadaşalr saolunopuyorumnanaktan

bende rüyamda gördüm
melisa gelmiş hersey hazır
benim yatak hazır değil
pike takımımı serecem ama ütülemek lazım anam gelsinde ütülesin :hulya:

evde olmak rahat tabi yaww
yat kalk ye iç
ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhlaelaelaelaelae

ben hazırladım juli annemler ben hastanedeyken sercekler .ama normal olark değiştrdim işte evde oluncada ben hep iş yapıyorum çok alıştım demkki evde hep koştrmaca iş derken şimdide kendimi zorunlu gb hissedip sabahtan beri topluyorum .

bu aşı ile ilgili kızlar ben en son sağlık ocağına gittiğimde hemşire çok dert yandı... komple aşı olduk ben ve bir arkadaşım feci hasta olduk yattık dedi bilsem olmazdım dedi.... bu durumda insan düşünüyor yaptıralım yaptırmasınada ya bizde de yan etkisi yaşanırsa ne yaparız....Allah korusun sadece kendimiz de değiliz birde emanet can taşıyoruz... en güzeli kendimizi bolca korumak kollamak diye düşünüyorum ben... yani şurda sayılı günlerimiz kalmışken bol vitamin depolayarak kimseyle tokalaşmadan öpüşmeden kendimizi kollayarak dayanalım derim ben.....

Bi de boyle bak... O hemsirenin hasta olacagi varmis asiya denk gelmis bencekaydirigubbakcemile3 Ben hiiic hissetmedim bile. Ne hasta oldum, ne ates ne halsizlik... Burada vurulanlarda da gormedim oole bisi walla:uhm:

senin 1 kilo nedirki
bağlatmayı tekrar düşün

jullicim zaten işin o boyutlarını düşündüğüm için birtürlü kararveremiyorum gelen giden arkadaşlarım sakın yapma yaşın daha çok genç çocuk yapta demiyoruz bidaha ama başka korunma yolu yaparsınız bak eşininde çok isteği yok sora ilerde istemediğin bişiy olur o vicdan azabını sen kaldıramazsın daha neler neler yanıma bi kaç destek bulsam hemen bağlatma kararımı onaylıycam amamafoldumben yok henüz bulamadım zaten bu konuyu düşünmekten ve konuşmaktan evde artık iyiden iyiye gerilmeye başladım bide bütün gün yalnızım allahtan sizler varsınızda bugün biraz teselli oldunuz bana teşekkür ederim arkadaşalr saolunopuyorumnanaktan
bu arada julicim sen kilolarını takma kafana sakın çünki ben ilk hamileliğimde senin gibbi zayıftım vetam 25 kilo almıştım toplamda bunda zaten 65le hamile kaldım mecburen dikkat etmek zorunda kalıyosun sen yemeye devam et ilklerde çok kolay veriliyo takma yanii ya bide aklıma gelmişken göğüs kremi alanınızmı varmı arkadaşlar ben bitane duymuştum yıkama gerektirmiyomuş doğalmış ama adı şuanda aklıma gelmiyo gene topikte okumuştum ama epey oldu almayı düşünüyorum benim ilkinde çok yaraolmuştu varmı öneriniz

Sevcannn başka büyük bir ihtiyacın olmazsa tazminatla belki lap top alırsın canımyerimseniben
bizim evde bilgisayar yasağı vardı eşimle ona dalıp birbirimize zaman ayıramayız diye almıyorduk ama şimdi evde oğluşla yanlız kalıcam bir kaç ay ve başım sıkıştığında açıp bilgilenmek için ihtiyaç duyacağım diye aldık biz eve bilgisayar....

Valla aslında bende eve bilgisayar ve net almak istiyorum, sizinle muhabbet etmeden nasıl dururum ben :gitme:
eşimde istiyo almak
ama maç falan olmadığı zamanlar eşim hep bilgisayar başında oturur diye korkuyorum
bide chat yaparmış gizli gizli :1ninca:
kocayı kaybetmiyeyim bide kaydirigubbakcemile3

biz geldik
uyuduk büyüdük yine
kızlar ya biz hiç korunmadık bugüne kadar eşim tedavi görüyordu
şimdi ben de düşünüyom
eşime kalırsak korunur gibi yapar ve ben:CüvCüv: böyle olurum

Valla aslında bende eve bilgisayar ve net almak istiyorum, sizinle muhabbet etmeden nasıl dururum ben :gitme:
eşimde istiyo almak
ama maç falan olmadığı zamanlar eşim hep bilgisayar başında oturur diye korkuyorum

yok canım ya eşin oyalnırda nie öyle bişey yapsın zaten hep sen evde olcaksın .benimki nete girer ama bjk başka bişey görmez gözü saatlerce maç yorumu okur.bizde netin başındayız adamlar ne yapıyor diycek bunlar .dün gece ben girdim o nasıl bi site sakıncalı olmasın diyor .yok dedim bayanlar yorum yazıyor iyi dedi gitti delikafadulden,

,bence al sevcan senden haber almamız lazım hem evde sıkılırsın alın bence

cadaloz canım bence de dünyanın binbir türlü hali var
bağlatmasan daha i,yi olur gibi
bi de canım senin hastanen hangisi doktorun kim epidural ne ka ucuzmuş

Evet hastahanelere başvuruda 3te 1 oranınd aazalma varmış.Salgının ilk dalgası bitmiş.2.dalga şiddetli olacakmış ve ocak aynın ilk haftası başlayıp mart ortasına sona erecekmiş.O yüzden ocak 15ten sonra aşı da olsanız bir işe yaramaz diyorlar.

Ben zaten evdeyim.Benim ve bebeğin çevresinde olabilecek olan herkes annem-babam-kardeşim-eşim ve oğlum aşılandılar zaten.Bir yere de çıkmıyorum pek.O yüzden evde gripten korkum yok .Doğum ve sonrası korkuturyor.Hastahanede doğum yaoacaz,lohusalıkta bağışıklık çok düşüyo zaten o sıra virüs kaparsak bebeğe de geçer endişesi.Yoksa zaten doğuma da birşey kalmadı.

Canim cevrendekilerin asilanmis olmasi onlarin vurus tasimasini ve bulastirmasini engellediginden emin misin? Ben oyle bilmiyorum da:uhm:

öhhööö öhhöööö ayıp yaw can bu çeker ama dimi :çok üzgünüm:
oyy kıyamam :teselli:
sen daha izne cıkmadın mı

ben hazırladım juli annemler ben hastanedeyken sercekler .ama normal olark değiştrdim işte evde oluncada ben hep iş yapıyorum çok alıştım demkki evde hep koştrmaca iş derken şimdide kendimi zorunlu gb hissedip sabahtan beri topluyorum .
bende bi oturuyom bi kalkıyom temizlik yapıyom
siliyoom bol bol :roflol:
can sıkıntısı işte

bu arada julicim sen kilolarını takma kafana sakın çünki ben ilk hamileliğimde senin gibbi zayıftım vetam 25 kilo almıştım toplamda bunda zaten 65le hamile kaldım mecburen dikkat etmek zorunda kalıyosun sen yemeye devam et ilklerde çok kolay veriliyo takma yanii ya bide aklıma gelmişken göğüs kremi alanınızmı varmı arkadaşlar ben bitane duymuştum yıkama gerektirmiyomuş doğalmış ama adı şuanda aklıma gelmiyo gene topikte okumuştum ama epey oldu almayı düşünüyorum benim ilkinde çok yaraolmuştu varmı öneriniz
saol canım
ben chicconın göğüs kremini adım
silmek gerekmiyormuş

eşimde istiyo almak

bencede iyi olur
alın en kısa zamanda

kızlar merhaba nasılsınız ben evdeyimya bi relax rahatım ortalığı topluyorum nevresimlerimi değiştrdim kzınki hazırlandı ben yeni sermesem ölürdüm kahvaltı ettim şimdi bakıyım ne yapıyorlar dedim alışkanlık oldu yahuuu.

evde olmakta çok güzelmiş kızlar.gece nasıl kaynatmışsınız ya neler yazdınız bizde 2 aydır tık yok

hoşgeldin canımmm. darısı başıma valla. benimde cuma son kısmetse.işteyim hallaaaaa

Bi de boyle bak... O hemsirenin hasta olacagi varmis asiya denk gelmis bencekaydirigubbakcemile3 Ben hiiic hissetmedim bile. Ne hasta oldum, ne ates ne halsizlik... Burada vurulanlarda da gormedim oole bisi walla:uhm:

belkide öyledir bilemiyorum ki yeni bişey olduğu için insan korkuyor sonuçta :asigim:

eşimde istiyo almak

yok canım Gözün üzerinde olur :)) bizimkide oyun oynasın ancaaaakaydirigubbakcemile

cadaloz canım bence de dünyanın binbir türlü hali var
bağlatmasan daha i,yi olur gibi
bi de canım senin hastanen hangisi doktorun kim epidural ne ka ucuzmuş

çiftlik büyük anadolu hastanesi tolga şişli
sende benim gibi korunma yöntemlerini araştırmaya başla işin işinden çıkabilicenmi bakalım:D sende samsundasın sanırım sen kime gidiyosun vallaha ocaktan sora fiyatlaruçarsa doğum evine bile gidebilirim çok büyük bütçemiz yok çünki tek maaaşla geçinen bide çocuk okutan bir aileyiz vallaha samsundan birini görmekte güzel oldu bu arada memnun oldumopuyorumnanaktan

Back