katılıyorum sana kaydirigubbakcemile5
benece olmamız lazım mikrobun en çok olduğu yerler hastaneler zaten bebeği görmeye gelecek birsürü insan bugün arkadaşım gelecek bana öğretmen ondan bile çekinir tedirgin oldum okul tam virüs yeri
eşimin bir arkadaşı yakalanmış üstelik eşide hamileydi inşallah ona bulaşmamıştır diyoruz bende izindeyim ama hergün eşim dışardan geliyo tedbir almak zorundayız:sm_confused:
Arkadaşlar iki gündür sürekli bu konuyu araştırıyorum. Sizlerle de paylaşmak istedim.Ulaşabildiğim bütün yerli ve yabancı yayınları okuyorum, ABD ve İngiltere'deki TVlerde yayınlanan programları izliyorum vs.
Ben kendimi elimden geldiğince koruyorum ama benim derdim doğumdan sonra bebeğin korunması. Çünkü bu aşı anne karnındaki bebeği de koruyor. Aşıyla anneye verilen antikorlar bebeğe de geçiyor. Doğumdan sonra istesek de ilk 6 ay bebeklere aşı yapılamıyor. Dediğiniz gibi hastanede kapabiliriz ya da bebek ziyaretine geleceklere ne kadar engel olabiliriz. Kendileri de taşıdıklarını bilmiyor olabilirler.
Aşının yan etkileri konusunda da iki nokta var. Birincisi adjuvan denilen madde, ki hamilelere yapılacak aşıda adjuvan bulunmuyor. İkincisi de civa. İki tip civa varmış "metil" ve "etil" civa. Zehirlenmeye sebep olan metil olanıymış. Bu aşının içindeki etil civaymış ve 1 hafta içinde kendiliğinden vücuttan atılıyormuş. Hamileler için gelen aşılar Sanofi Pasteur diye bir firmadan gelmiş. Oranın bir aşı danışma merkezi var. Orayı aradım, onlar da civanın vücuttan atıldığını ve kesinlikle yaptırmam gerektiğini söylediler.
Ayrıca, söylenene göre bu aşının mevsimsel grip aşısından bir farkı yok ve mevsimsel aşı yıllardır hamileler üzerinde uygulanıyormuş ve bebekler üzerinde herhangi bir yan etki saptanmamış.
Ulaşabildiğim bütün doktorlara soruyorum. Hacettepe Üniversitesinde Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı bir dr arkadaş kesinlikle olmamı söyledi. Yine enfeksiyon uzmanı ve hamile olan bir doktor kendisinin aşıyı yaptırdığını söyledi. İki çocuk doktoruna danıştım, onlar da aynı şekilde ol dediler. Son olarak kendi doktorum da ol dedi. Ayrica "anneoluncaanladim" sitesinde Mikrobiyoloji Uzmani Meral Ciblak ile yapilan programin videosu var. Meral Hanim Istanbul'da H1N1 testlerinin yapildigi ana labaratuvarin baskani ve "grip" uzmani. ABD'de uzun yillar calismis. Kesinlikle asi olunmasi gerektigini ve bu konunun niye bu kadar abartildigini anlamadigini soyluyor. Mümkünse izleyin derim...
Bütün bunlardan sonra ben büyük ihtimalle aşıyı yaptıracağım. Aşı olmayan ya da olan herkesi ve özellikle de bebişlerimizi Allah korusun diyorum...