2010 Ocak Anneleri bu topicte bulualm....

• Konu Sahibi Konu Sahibi ndk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğime ...... Almayı Düşünüyorum...

• Ankete Katılan
    304
  • This poll will close: .
katılıyorum sana kaydirigubbakcemile5
benece olmamız lazım mikrobun en çok olduğu yerler hastaneler zaten bebeği görmeye gelecek birsürü insan bugün arkadaşım gelecek bana öğretmen ondan bile çekinir tedirgin oldum okul tam virüs yeri

eşimin bir arkadaşı yakalanmış üstelik eşide hamileydi inşallah ona bulaşmamıştır diyoruz bende izindeyim ama hergün eşim dışardan geliyo tedbir almak zorundayız:sm_confused:

Arkadaşlar iki gündür sürekli bu konuyu araştırıyorum. Sizlerle de paylaşmak istedim.Ulaşabildiğim bütün yerli ve yabancı yayınları okuyorum, ABD ve İngiltere'deki TVlerde yayınlanan programları izliyorum vs.

Ben kendimi elimden geldiğince koruyorum ama benim derdim doğumdan sonra bebeğin korunması. Çünkü bu aşı anne karnındaki bebeği de koruyor. Aşıyla anneye verilen antikorlar bebeğe de geçiyor. Doğumdan sonra istesek de ilk 6 ay bebeklere aşı yapılamıyor. Dediğiniz gibi hastanede kapabiliriz ya da bebek ziyaretine geleceklere ne kadar engel olabiliriz. Kendileri de taşıdıklarını bilmiyor olabilirler.

Aşının yan etkileri konusunda da iki nokta var. Birincisi adjuvan denilen madde, ki hamilelere yapılacak aşıda adjuvan bulunmuyor. İkincisi de civa. İki tip civa varmış "metil" ve "etil" civa. Zehirlenmeye sebep olan metil olanıymış. Bu aşının içindeki etil civaymış ve 1 hafta içinde kendiliğinden vücuttan atılıyormuş. Hamileler için gelen aşılar Sanofi Pasteur diye bir firmadan gelmiş. Oranın bir aşı danışma merkezi var. Orayı aradım, onlar da civanın vücuttan atıldığını ve kesinlikle yaptırmam gerektiğini söylediler.

Ayrıca, söylenene göre bu aşının mevsimsel grip aşısından bir farkı yok ve mevsimsel aşı yıllardır hamileler üzerinde uygulanıyormuş ve bebekler üzerinde herhangi bir yan etki saptanmamış.

Ulaşabildiğim bütün doktorlara soruyorum. Hacettepe Üniversitesinde Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı bir dr arkadaş kesinlikle olmamı söyledi. Yine enfeksiyon uzmanı ve hamile olan bir doktor kendisinin aşıyı yaptırdığını söyledi. İki çocuk doktoruna danıştım, onlar da aynı şekilde ol dediler. Son olarak kendi doktorum da ol dedi. Ayrica "anneoluncaanladim" sitesinde Mikrobiyoloji Uzmani Meral Ciblak ile yapilan programin videosu var. Meral Hanim Istanbul'da H1N1 testlerinin yapildigi ana labaratuvarin baskani ve "grip" uzmani. ABD'de uzun yillar calismis. Kesinlikle asi olunmasi gerektigini ve bu konunun niye bu kadar abartildigini anlamadigini soyluyor. Mümkünse izleyin derim...

Bütün bunlardan sonra ben büyük ihtimalle aşıyı yaptıracağım. Aşı olmayan ya da olan herkesi ve özellikle de bebişlerimizi Allah korusun diyorum...

kızlar hastanenizden doğum fiyatları aldınızmı kaç lira diyorlar..bu arada doğumu ocaktan sonra olan arkadaşlar yandık özel hastanelerde fiyatlarda iyice yükselecek zaten 1,5- 2000 tl arasındaydı şimdi kaç lira olack acaba valla bu gidişle doğumevlerine gidecek çogu hamile..

canım ben özel sigortmdan yararlanıcağım bkırköy acıbadem hastanesinde
sez: 4700
ep.sez:5200
normal 2800
ep.nor: 4200
doktorumda 1500 alıyo dışardan gelicek çünkü
fiyatlar yüksek ama ben bişi ödemiceğim için sorun yok benim açımdan
ama normalde yüksek

incirli ethica da normal doğum 810 sezeryan 1296

ülkeryıldızı teşekkür ederim araştırmalarından bizde faydalanıyoruz ve ben kafamdaki terddütlerden yavaş yavaş uzaklaşıyorum

kızlar bı yardım ıstıyorum sızden .kızıma henuz ısım bulamadım yanı karar veremeedık aklınızda farklı kız ısımlerı var mı benımle paylasırmısınız?

Derin - Beril - Beliz - Alya - Sude - Nehir - Alaz - Elvin - Duru - Selin - Sena -

o kadar çok alternatif varki ilk aklıma gelenleri yazdım

Arkadaşlar iki gündür sürekli bu konuyu araştırıyorum. Sizlerle de paylaşmak istedim.Ulaşabildiğim bütün yerli ve yabancı yayınları okuyorum, ABD ve İngiltere'deki TVlerde yayınlanan programları izliyorum vs.

Ben kendimi elimden geldiğince koruyorum ama benim derdim doğumdan sonra bebeğin korunması. Çünkü bu aşı anne karnındaki bebeği de koruyor. Aşıyla anneye verilen antikorlar bebeğe de geçiyor. Doğumdan sonra istesek de ilk 6 ay bebeklere aşı yapılamıyor. Dediğiniz gibi hastanede kapabiliriz ya da bebek ziyaretine geleceklere ne kadar engel olabiliriz. Kendileri de taşıdıklarını bilmiyor olabilirler.

Aşının yan etkileri konusunda da iki nokta var. Birincisi adjuvan denilen madde, ki hamilelere yapılacak aşıda adjuvan bulunmuyor. İkincisi de civa. İki tip civa varmış "metil" ve "etil" civa. Zehirlenmeye sebep olan metil olanıymış. Bu aşının içindeki etil civaymış ve 1 hafta içinde kendiliğinden vücuttan atılıyormuş. Hamileler için gelen aşılar Sanofi Pasteur diye bir firmadan gelmiş. Oranın bir aşı danışma merkezi var. Orayı aradım, onlar da civanın vücuttan atıldığını ve kesinlikle yaptırmam gerektiğini söylediler.

Ayrıca, söylenene göre bu aşının mevsimsel grip aşısından bir farkı yok ve mevsimsel aşı yıllardır hamileler üzerinde uygulanıyormuş ve bebekler üzerinde herhangi bir yan etki saptanmamış.

Ulaşabildiğim bütün doktorlara soruyorum. Hacettepe Üniversitesinde Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı bir dr arkadaş kesinlikle olmamı söyledi. Yine enfeksiyon uzmanı ve hamile olan bir doktor kendisinin aşıyı yaptırdığını söyledi. İki çocuk doktoruna danıştım, onlar da aynı şekilde ol dediler. Son olarak kendi doktorum da ol dedi. Ayrica "anneoluncaanladim" sitesinde Mikrobiyoloji Uzmani Meral Ciblak ile yapilan programin videosu var. Meral Hanim Istanbul'da H1N1 testlerinin yapildigi ana labaratuvarin baskani ve "grip" uzmani. ABD'de uzun yillar calismis. Kesinlikle asi olunmasi gerektigini ve bu konunun niye bu kadar abartildigini anlamadigini soyluyor. Mümkünse izleyin derim...

Bütün bunlardan sonra ben büyük ihtimalle aşıyı yaptıracağım. Aşı olmayan ya da olan herkesi ve özellikle de bebişlerimizi Allah korusun diyorum...

Teşekkürler bilgilendirmen için vereliniortak

canım ben özel sigortmdan yararlanıcağım bkırköy acıbadem hastanesinde
sez: 4700
ep.sez:5200
normal 2800
ep.nor: 4200
doktorumda 1500 alıyo dışardan gelicek çünkü
fiyatlar yüksek ama ben bişi ödemiceğim için sorun yok benim açımdan
ama normalde yüksek

incirli ethica da normal doğum 810 sezeryan 1296

hangi sigorta seninki canım bende özel sigortadan yararlanıcam ama onunda bir limiti varmış benimki 3.00 e kadarki masrafların yüzde 80 ini ödüyormuş hastanede geri kalanı talep etmeyiz dedi ama ben zaten 1.00 lirasını harcadım şimdiden bakalım borçlu çıkmam inşallah hastaneye fiyat sorucam

bende bu para meselesini konuşmam lazım

normalde 250 ye yapıcaktım doğumu bakalım şimdi kaça çıkıcAK

her hastane kendi istediği miltarda zam yapabiliyomuş

bu saatten sonra bide hastane araştır oooffffff

benim ogluşuman adı EMİR tabiki yüzünü görünce bu güzele bu yakışmadı demezsek
kızlar çok kalabalıkız hiç kimse yazmıyor herkeze akşam muhabetti iyi geldi galiba gecmişten bugüne gelemiyorlar

bocukcum Emir de çok güzel isim.

kızlar hastanenizden doğum fiyatları aldınızmı kaç lira diyorlar..bu arada doğumu ocaktan sonra olan arkadaşlar yandık özel hastanelerde fiyatlarda iyice yükselecek zaten 1,5- 2000 tl arasındaydı şimdi kaç lira olack acaba valla bu gidişle doğumevlerine gidecek çogu hamile..

canım benim drum 1800 + 1600 da hastane alıyormuş toplam 3400 tl ckkkkkkkkkk. Allahtan sigortam var da. gerçi birazını yedik ama ucu ucuna çıkacağız gibi gözüküyor nasipse.

Derin - Beril - Beliz - Alya - Sude - Nehir - Alaz - Elvin - Duru - Selin - Sena -

o kadar çok alternatif varki ilk aklıma gelenleri yazdım

tesekkur ederım canım hepsını yazıyorum suan kagıda aksam kocısle acık oturum yapcam bugun bır cok ısım alternatıfı bulmam lazım,.))

ankarada dogum yapacak arkadaşlar nerde yapacaksınız fiyatlar nekadar

Ben Güven Hastanesinde yapacağım kısmetse. 3700 TL ödeyecekmişiz. Çok fazla geldi bana ama yapacak birşey yok. Doktorum orda yaptırıyor.

Akay Hastanesini de sormuştum 1800-2000 TL arası bir fark vardı. Ama bu fiyat Emekli Sandığı çalışanları için. SGK'lılar 500-700 TL gibi az bir fiyat ödüyorlar. Tabii bu %70 fark olayından sonra durum değişecektir.

Ben Güven Hastanesinde yapacağım kısmetse. 3700 TL ödeyecekmişiz. Çok fazla geldi bana ama yapacak birşey yok. Doktorum orda yaptırıyor.

Akay Hastanesini de sormuştum 1800-2000 TL arası bir fark vardı. Ama bu fiyat Emekli Sandığı çalışanları için. SGK'lılar 500-700 TL gibi az bir fiyat ödüyorlar. Tabii bu %70 fark olayından sonra durum değişecektir.

teşekür ederim canım ben etlik dogum evini düşünüyordum ama pazartesi lohusa bölümünü gördüm biraz fikrim degişmeye başlaı

Rica ederim canım. Araştırmaya devam ediyorum. Yeni bilgiler edindikçe yine yazarım.

cnm çok güzel yazmışsın,araştırma sonuçlarını bekliyoruz,
ben cuma günü aşı olmayı düşünüyorum,o zamana kadar yazılarını takip edecem..

kızlar benim gittiğim özel hastaneyi aradım şimdi,doğum fiyatlarını sordum,
normal doğum 150,sezeryan 250 herşey dahil,odalar da tek kişilikmiş:dance:,
ayrıca kuvözde kalması gerekirse yine sigorta karşılıyormuş(inş. gerek kalmaz tabi)

kızlar merhaba...

dogum fıyatlarını konusuyormussunuz henuz ben sormadım bıle.. :))
bır cok kısı sezeryan olcak galıba...
benımde hastane ıle aramda 1 bucuk saat var korkuyorum ya yolda dogurursam dıye..acaba sezeryan mı olsam dıyorum..

Ben emekli sandığına tabiyim..Özel hastahanelerde fiyatlar çok uçuk.Özel sigortanız varsa gerçi 3000tlye kadar karşılıyor bir kısmı ama ANkarada özellikle Güven-Mesa-Bayındır gibi hastahanelerde fiyatlar çok yüksek.Bir de doktorunuz dışarıdan geleceğini el emeğini hesap edince bana Tıp Fakültesinde yapmak daha doğru geldi.Gebeliğimin başlangıcından itibaren Gazi Tıp Fakültesi Hastahanesinde yüksek riskli gebelikler ve prenetal tanıda Doç Dr Aydan ASyalı'ya gidiyorum.Kendisi süper bir insan.Doktorluğundan daha önde benim için "insan"" olması .

Özel muayeneye aylı 140tl veriyorum tahlillere vsye para ödemiyorum.Doğumda kısmet olursa aynı hastahanede hocaya 1.500tl vereceğim sezeryan için.Oda fiyatı ödenmiyor normalde ama özel oda tutacağım tek kişilikçOda fiyatı da ilk gece için 300tl,2.gece için 150tl.İlçalar diğer masraflar ve bebğin masrafaları emekli sandığı tarafından ödenecek.

Aynı şartlarda bir doçent ya da profa doğumumu yaptırtacak olsam özel hastahanelerde bana çok daha pahalıya mal olacaktı.

Back