2010 Ocak Anneleri bu topicte bulualm....

• Konu Sahibi Konu Sahibi ndk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğime ...... Almayı Düşünüyorum...

• Ankete Katılan
    304
  • This poll will close: .
kızlar korse meselesı dogumdan hemen sonra kullanılıyormus gobek ıcın cok ıyı oluyormus bana ole soluyorlar mutlaka kullan dıye.sarkmasını onluyormus..

gnydın kızlar
akşamdan berıdır hafif adet olacakmıs gibi sancılarım oluyor bu bu normalmı.
aklıma ilk gelen agda yaptrmak oldu gülmeyın ama acaba doğum yapabilirmıyım 10 gun sonra yaptracaktım bu aralar yaptrsammı.
korkuyorum carsamba dra gitcem

adet ağrısı gibi ince ince ağrı bende de oluyo
sen ağdanı yaptır, nolur nolmaz

kızlar ya ağda yaptırmak zararlı olmaz mı? ben ağdada kendimi çok kasıyorum onun için çok uzun zamandır yaptırmadım, eski yöntemleri kullanıyorum tabi o da kötü oluyor

Günaydın kızlar....

hakikaten bu gece kuşlarına ne olmuş böyle hepsi birbirini gaza getirmiş kanımca ama kocişlerden iş çıkmamış sengözlerimebaksanab

Mehlikasu sen eminönüne gideceklsin sanırım bak Sultanhamamda Taç ın kendi mağazası var ben nevresim takımını ordan aldım nevresim takımı ama uyku setinden tek bir farkı var yorganı yok...yani kenarlıklar, kirli çamaşır çantası, alt açma örtüsü, 2 yastık çarşaf ve yorgan nevresimi fiyatı oldukça uygundu bana arkadaşımın eşi taçta çalışıyor yorganı hediye getirmişti o nedenle böyle bir takım aldım bende...

kızlar ben gidiyorum raporumu aldım bundan sonra yokum....

hepiniz kendinize iyi bakın....

uzucuklarada.....

allaha emanet olun haberleşiriz inşallah delf, juliiet, ve betişte numaram var......

Canım hayırlı uğurlu olsun darısı başımıza inşallah sağlıklı mutlu doğum haberini alırız senden Allah yardımcın olsun kolay doğum nasip etsin :1hug:

günaydın kızlar
gece kuşları coşmuş valla ekşın mekşın konularına girilmiş
biz korkuyoruz valla aylardık tık yok
zaten ben artık yatıp kalkamıyorum bile

domuz gribi aşısıyla ilgili dün de yazmıştım ama bugün tekrar yazayım
kızlar doktorlarınıza sormadan yaptırmayın
ben pzt dr a gittim ben daha sormadan drum sağlık ocağından aşı için
çağırırlarsa gitme ben tavsiye etmiyorum daha ne olduğu belli
değil deneme tahtası olarak kullanıyorlar dedi. daha önce de abime sormuştum
abim de dr o da aynı şeyleri söylemişti hatta kendi çocuklarına da yaptırtmıyor.

Benim doktorum yaptırabilirsin ,normal grip aşısından farkı yok ama adjuvansız olandan yaptır diğerinde katkı maddesi var gebelikte doğru olmaz dedi.Herkes doktoruna sorarsa bir en azından çoklu tavsiye almış oluruz.

E tabi bir d eyarar-zarar ilişkisini düşünmeden edemiyor insan.Şimdi ALlah korusun amah1n1 virüsü en çok gebeleri etkiliyormuşçÖyle ki yurtdışındaki 100 hamile kadından 26 tanesini yaşamını kaybetmiş.Virüs gebelerde solunum yolları dhaa az çalıştığı için çünkü bebek için oksijen sağlamaya çalışması akciğer performansını düşürüyormuş.O yüzden virüse karşı akciğer savunma yapamadığından direk solunuma iniyor ve zatürre yapıyor.

Zatürre olduktan sonra tedvaiye cevap vermiyor vücut.Anne kaybediliyor.Böyle olunca bebeğine,kendi ailene,eşine karşı sorumluluk altındasın.Ayrıca grip salgınlarında erken doğumlar,felçler görülüyor.Bunlara baktığımda aşının yanetkisi solda 0 kalıyor.

Bir d ebenim bir arkadaşım geçen ay h1n1e yakalandı 8 aylık gebeyken.Öğretmendi.5 gün içinde zatürre gelişti,ateş düşmedi bebeği aldılar bebek iyiydi şükür haftası müsaitti.Arkadaşım 2 hafta yoğun bakımda kaldı.Şimdi iyiler şükür.Ama bana mutlaka aşı ol diyor.Resmen gidip geldi çünkü.Ondan da gözüm çok korktu.

günaydınlar

grip aşısı her sağlık ocağında olmuyormuş benim hemşirem yapılan yeri tarif etti telde cuma toktoruma sorup olucam gerçi daha önce olma demişti ama belki fikri değişmiştir ben olmak istiyorum kendim için değil bebek için en tehlikeli 2 aydayız minicik bebekler bağışıklık sistemi yokki allah korusun bebeklerimizi

bu aşı ile ilgili kızlar ben en son sağlık ocağına gittiğimde hemşire çok dert yandı... komple aşı olduk ben ve bir arkadaşım feci hasta olduk yattık dedi bilsem olmazdım dedi.... bu durumda insan düşünüyor yaptıralım yaptırmasınada ya bizde de yan etkisi yaşanırsa ne yaparız....Allah korusun sadece kendimiz de değiliz birde emanet can taşıyoruz... en güzeli kendimizi bolca korumak kollamak diye düşünüyorum ben... yani şurda sayılı günlerimiz kalmışken bol vitamin depolayarak kimseyle tokalaşmadan öpüşmeden kendimizi kollayarak dayanalım derim ben.....

günaydınlar

grip aşısı her sağlık ocağında olmuyormuş benim hemşirem yapılan yeri tarif etti telde cuma toktoruma sorup olucam gerçi daha önce olma demişti ama belki fikri değişmiştir ben olmak istiyorum kendim için değil bebek için en tehlikeli 2 aydayız minicik bebekler bağışıklık sistemi yokki allah korusun bebeklerimizi

Benim dokotur da adjuvansız aşı için hayır diyordu.Ama bu aşı için olabilirsin dedi.Ben de bebek için korkuyorum.Aşı olduğumuzda bebek de anne sütüyle 6 ay koruma altında olacak.Bu kadar emek verdik.Bağışıklık sistemleri yok zaten.Birşey olursa aşı gibi basit bir yöntemle önlemem mümkünken vicdan azabı duyarım.

elif benimde 2-3 gün çok sık sertleşmeler oldu karnımda vitaminlerimi almıyordum bir süredir kan ilacı ve eleviti onlara tekrar başlayıncamı ne çok rahatladım eğer kullanmıyorsan kullan derim en azından o kadar sık serleşme olmuyo arad bir oda normalmiş ama doktoruna danışmanda fayda var

Evet kızlar korseyi doğumdan sonra hemen takmaya başlıycaz mı
ben sezeryan olucağım için, dikişler acımaz mı
merak ediyorum

Sevcaaaaaan hadi iyisinnnn cumartesi son demek inşallah bolca dinlenerek kendini doğuma hazırlarsın...:1hug:

bu aşı ile ilgili kızlar ben en son sağlık ocağına gittiğimde hemşire çok dert yandı... komple aşı olduk ben ve bir arkadaşım feci hasta olduk yattık dedi bilsem olmazdım dedi.... bu durumda insan düşünüyor yaptıralım yaptırmasınada ya bizde de yan etkisi yaşanırsa ne yaparız....Allah korusun sadece kendimiz de değiliz birde emanet can taşıyoruz... en güzeli kendimizi bolca korumak kollamak diye düşünüyorum ben... yani şurda sayılı günlerimiz kalmışken bol vitamin depolayarak kimseyle tokalaşmadan öpüşmeden kendimizi kollayarak dayanalım derim ben.....

Zaten aşının koruyuculuğu 10 gün sonra başlıyor.O sırada dikkat etmek gerkiyor.Aslınd afeci hasta olup yatmaları aşının yanetkisi değil belki de gribin ta kendisidir.Çünkü o şekilde bir yanetki olmadığını biliyorum ben.

Ben kendimizi korumakla olacağına da inanmıyorum.Çünkü soğuk algınlığı bile bulaşıcı.Havadan geçiyor.Çarşıya pazara çıkıyoruz mecbur.Yolda hasta biri senden 5 dkka önce hapşurup geçmiş olsa onun virüsü havada 48 saat asılı kalıyor.Nasıl koruncağız bilmiyorum.:sinifsinif:

Doğumevlerine gidecez,hastahanelere,sancı çekecez,wclerine girecez,ebeleri hemişerleri hastabakıcıları hepsiyle muhattab olacaz salgının oldugu dönemde kim hsat kim değil nerden bilecez.Bizim oldugumuz birşey değil minnacık bebelere süt verecez.O kaafamı karıştırıyo.Yoksa yanetkisinde de değilim.

Back