2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

selam kızlar :79:
hem oğluşumu sallayorum ayağımda hemde nette tur atıyorum sallamaya alışması iyi oldu ayağımda ses çıkarmıyo

ayağa alışması iyi ben de hemen ayağıma aldım 20 günlükken çok seviyor orda uyuyor
beşiğede ip bağladım onda da yattığım yerden sallıyorum

sudeyi uyuttum sabah erkenden kalktı benide yatırmadı şimdi uyuyor arada ağzı acıyor ağlayıp uyanıyor sallıyorum yavrum susuyor uyumaya devam ediyor uykusu var uyuyamıyor

geçmiş olsun nagiş
bebeğinde pamukcuğu inş.tez zamanda iyileşir
bizde geceleri gazdan uyuyamıyoz öyle ıkınıyo kızarıyo ağlıyo yavrum uykusu var uyuyamıyo

ayağa alışması iyi ben de hemen ayağıma aldım 20 günlükken çok seviyor orda uyuyor
beşiğede ip bağladım onda da yattığım yerden sallıyorum

geçenlerde misafirimiz vardı onlarla balıklı göle gittik çay bahçesine oturduk durmadı bizimki bende ayağımda salladım 2 saat ses çıkarmadı mışıl mışıl uyudu

geçmiş olsun nagiş
bebeğinde pamukcuğu inş.tez zamanda iyileşir
bizde geceleri gazdan uyuyamıyoz öyle ıkınıyo kızarıyo ağlıyo yavrum uykusu var uyuyamıyo

ooooof bu gazdan artık sanada geçmiş olsun bende gaz için zinco yu kullandım çok iyi geldi bize

dr gittiğimde bebeğimi emzirmek için odaya girdim bitane daha kişi vardı sonra hemşire geldi makinede sütünü sağdı gazdan konuşuyorduk hiç gaz için şunu yiyim bunu yimeyeyim demeyin herşeyi yiyin dedi
benim ikizlerim var biri gaz sancısı var birinde hiç birşey yok dedi aynı sütü emiyorlar o beebeğin bünyesinden dedi he abartmauında dedi

valla bizden habersiz ilk doğduğunda yaptılarsa bilemem
ozaman da dr kontröl etmişti (ben özelde doğum yaptım)
5 günlükken ilk kontrölde sade ölçtü boyunu başını kilosunu
ellerini kaldırdı reflekslerine filan baktı okadar
her ay 1 yaşına giresiye getir dedi ama :26:

sağlık ocağında hemşire boy kilo baş çevresini ölçtü sadece
ben kendim dr a gösterdim soracaklarım var diye
doktorda benim dediğim şeylere baktı sadece
hiç testlerden bahsetmedi ben salak da unutmşum halbuki aklımdaydı
ama aşımızı olduk ya benim aklım gitti başımdan

canım bizde kol bacak vs ölçmedi sade baş boy ve kilo
sizde işitme testi yapıldı mı
napsam yaa kendimi suçlu hissediyorum para elebtte oğlumdan önemli değil ama
gereksizse aynı şeyler yapılıyorsa o parayı başka türlü harcarım henüz arabamız yok misal ona katarım zaten eşimde çalışıyor doğumda kullandı izinini yanlız otobüsle filan zor olacak zaten ...

canım özel hastane ya para lazım herhalde :) 1 yaşına kadar her ay getir dedi
siz kendiniz mi gittiniz devlete ? nerden biliyordunuz 2ay iken işitme testi yapılacağını
bize kimse bişey demedi

siz kendiniz mi gittiniz devlete ? nerden biliyordunuz 2ay iken işitme testi yapılacağını
bize kimse bişey demedi

bizim işitme testimizi 1 haftalıkken yaptı bir de topuk kanı alındı zeka içinmiş..1 aylıkken de aşı oldu hepatit doğumda da olmuştu bir de kalça usgsi çekildi ama bizim hiç acıtmadı doktor bizim karnımıza bakar gibi bacaklarına o aleti sürdü sadece yan yatırdık ama acımadığını düşünüyrum çünkü sesi çıkmadı:))
kilo boy ölçüldü o kadar..ama işitme testi çok önce yapıldı yani bizim..:26:

işitme testini doğumdan 10 gün sonra devlet hastanesinde yaptırdık. bu arada ben de özel hastaneye göüryorum ama sadece giriş ücreti 22.tl veriyoruz.
sen bebeğinde bir olumsuzluk görmüyorsan doktora götrmene gerek yok. bizim doktorumuz dedi ki; eğer çocukta bir sorun yoksa havalar soğuduktan sonra getirme.
ben kasım,aralık,ocakta götürmeyeceğim çok soğuk olursa. vicdanın rahat olsun. sağlık ocağındaki hemşirelere danış aklında sorular varsa. en yakın devlet hastanesinde de işitme testini yaptır. 5.dklık iş.
bizim ilk işitme testinde sol kulaktan sonuç alınamamıştı. biz evde deniyoduk. sol kulağında alkış yapıyodk bakalım irkilecekmi diye. çok şükür 2.testte o da sonuç verdi

kızlar bebeklerimizle verimli zaman geçirebilmek için yapılabilcek bazı şeyler buldum. ayrıca ben şimdi monozebra kartları diye birşey duydum, kullanan herkes bebeğinin tepkilerinden memnun.onu sipariş vereceğim internetten.
inşallah aşağıdaki bilgiler işinize yarar.
Göz teması kurun: Yeni doğan bebekler kısa süre içinde yüzleri ayırt etmeye başlarlar ve sizin yüzünüz onun için en önemlisi! Size her baktığında, belleğini biraz daha oluşturur.

2- Onunla uzun konuşmalar yapın: Alabileceğiniz tek karşılık, boş bir bakış olacak ama çocuğunuz konuşmaya istekli gibi göründüğü zamanlarda, konuşmanıza kısa aralıklar vermeyi unutmayın. Kısa süre sonra, diyalogların ritmini anlamaya başlayacaktır. Bakışları da boş olmayacaktır.

3- Anne sütüyle besleyin: Anne sütü ile beslenen çocukların daha yüksek IQ’ları olduğu bilinen bir gerçek. Ayrıca emzirirken; çocuğunuzla konuşmayı, ona şarkılar söylemeyi ya da basitçe saçını okşamayı ihmal etmeyin.

4- Dil çıkarın: Araştırmalar, yeni doğan bebeklerin daha iki günlükken basit yüz hareketlerini taklit edebildiklerini gösteriyor. Bu da çok erken problem çözebilme yetisi oluşturmalarını sağlıyor.

5- Aynada kendine baksın: Bebeğinizin aynada kendisine bakmasını sağlayın. İlk başta, başka bir bebeğe baktığını düşünebilir ama ’diğer’ bebeğin kollarını hareket ettirmeye ve gülümsetmeye bayılacaktır.

6- Ayaklarını gıdıklayın: Bebeklerin espri anlayışını geliştirmenin ilk adımı gülmektir. Ayak parmaklarından çenesine kadar onu gıdıklayarak; "Geliyor geliyor..." ya da "Seni yakalayacağım" oyunları oynayın. Bu, çocuğunuzun olacakları tahmin edebilme becerisi oluşturması için ilk adımdır.

7- Farklılıkları vurgulayın: Birbirine benzeyen ama aralarında küçük bir fark bulunan iki fotoğrafı bebeğinizin yüzüne doğru tutun. Çok küçük bir bebek bile, bir birine bir ötekine bakacak, anlatmak istediğiniz şeyi anlamaya çalışacak ve sonunda ayırt edici ayrıntıyı görecektir. Bu egzersiz okumaya başlamarken katkı sağlayacaktır.

8- Manzarayı paylaşın: Bebeğinizle birlikte syürüyüşlere çıkın. Yürürken ona etrafta olup biteni anlatmayı unutmayın. Böylece bebeğinize sonsuz bir kelime haznesi kazandırmış olursunuz.

9- Yanında çıldırın: Bebeğiniz sizin değişen tonlarda sesler çıkararak yaptığınız konuşmalardan büyük keyif alır.

10- Şarkı söyleyin: Bazı araştırmalar, müziğin ritmini öğrenmenin matematik öğrenme ile bağlantılı olduğunu ortaya koyuyor. Günlük yaptığımız işleri ona melodiler eşliğinde söyleyin.

11- Bezini değiştirme süresini iyi kullanın: Bebeğinizin altını yavaşça değiştirin. Rutininizi anlayabilmesi için o sırada neler yaptığınızı ona sakin sakin anlatın.

12- Oyun bahçesi olun: Yere sırtüstü yatarak üzerinize tırmanmasına, üstünüzde emeklemesine izin verin. Böylece bebeğiniz ileride koordinasyon ve problem çözme becerilerine sahip olur.

13- Alışverişe gidin: Oyunlara ara verdiğinizde onunla birlikte alışverişe gidin. Oradaki yüzler, sesler ve renkler bebeğinizin iyi vakit geçirmesini sağlayacaktır.

14- Kitap okuyun: Araştırmalar, 8 aydan itibaren bebeklerin bir hikayeyi 2- 3 kez dinledikten sonra, içindeki kelimeleri öğrenmeye başladıklarını gösteriyor. Ona kitap okuyun!

15- Ce-e oynayın: Saklanma ve bulunma oyunlarınız sayesinde bebeğiniz, objelerin kaybolabileceğini, sonra yine geri gelebileceğini öğrenir.

16- Albüm yapın: Akraba ve arkadaşlarınızın fotoğraflarının olduğu bir albüm yapın ve bebeğinizin hafızasını tazelemek için zaman zaman ortaya çıkartın.

17- Yemeğiyle oynamasına izin verin: Hazır olduğunda, farklı farklı yiyeceklerin tadına parmaklarıyla bakmasına izin verin.

18- Yerdekileri toplayın: Bebeğiniz durmaksızın mama sandalyesinden aşağı bir şeyler atıyor. Sinirlenmeyin! Bebeğiniz yalnızca yerçekimi kanununu öğreniyor.

19- Engelli bir yol hazırlayın: Minderleri ve oyuncakları yere serpiştirin ve ona,bunların nasıl üstünden ya da altından emekleyerek geçebileceğini gösterin. Motor becerilerinin gelişmesine katkı sağlamış olursunuz.

20- "Beni yakalayamazsın!" oynayın: Bazen hızlanıp bazen yavaşlayarak evin içinde dizlerinizin üstünde gezinin ve sizi takip etmesini sağlayın. Eğlenceli oyunlar oynayabileceğiniz yerlerde durmayı ihmal etmeyin.

21- Komik surat yapın: Bebeğiniz burnunuza her dokunduğunda ’Bip’ sesi, kafanıza vurduğunda komik bir ses çıkarın. Aynı ses ya da davranışları üç-dört kez tekrarlayın.

22- Kendi yolunuzu bulun: Bebeğinizi kucağınıza alıp tüm evi dolaşın. Ellerini soğuk cama, yeni yıkanmış çamaşırlara, yumuşak yapraklara ve diğer güvenli eşyalara dokundurun. Dokunduğu her nesnenin adını söylemeyi de unutmayın.

23- Uzun hikayeler anlatın: En sevdiği hikayeyi bulun. Hikayenin kahramanının adını bebeğinizin adı ile değiştirerek daha cazip hale getirin.

24- Bir hayvan kitapçığı oluşturun: Onunla hayvanat bahçesine gidin ve en çok ilgi gösterdiği hayvanların fotoğraflarını çekerek bir albüme yerleştirin. Daha sonra, hep birlikte hayvan kitabınızı okumaya başlayın. Arada hayvan sesleri çıkartmayı unutmayın.

25- Her şeyi sayın: El ve ayak parmaklarını, evinizdeki merdivenleri ya da yerdeki oyuncakları birlikte sayın. Kısa süre sonra o da size eşlik etmeye başlayacaktır.
alıntı
(bazıları ilerleyen aylar için):79:

Son düzenleme:

5 günlükken topuk kanı alındı ama işitme testi olmadı belki bu ay yapacaktı
birazdan sağlık ocağını bi arayayım bakalım sorayım şu testleri kafama takıldı çok

canım öyle çok para değil aslında 40 lr malum bide şu katkı payı var 12lr
ama götürmesi de sorun
sizi kim bilgi verdi bu testler hakkında bize kimse bişey demedi ne hastane ne sağlık ocağı
sesleri duyuyor kapı biraz sert kapansız hemen irkiliyor
veya süpürge açıyorum durmayınca susuyor tabi sağ sol nasıl bilemem ama en azından bişeyler duyuyor :)
siz yaptırdınız mı kalça çıkığı testini
kafama çok takıldı ya kimse bişey demedi bize dövcem hepsini

yakalandım bile grıbe napacağım bilmiyorum bebeğime geçmesinden korkuyorum gece oda uymadı ben zaten hastayım zor geçti bu gecemiz başım ağrıyor boğazlarım nanalimon içiyorum subardağıyla 1 çorba kaşığı nanae limon atıyorum içine hazır kullanıyorum sudede hırıldıyor yarabbim inşallah hasta olmaz bayramda geliyor annemlere gideceğim hasta olursa eşim götürme

NAGIHANN SENIN IŞ KOTUYMUS INSALLAH GECMEZ BEBEGINE SENDE IYI OLURSUN....

canım peki 3 saate kadar nasıl dayandı bebişin,benimkisi eldivenini yalayıp duruyor çığlık çığlığa hep,peki ilk 3 saate çıkardıktan sonra alıştımı 3 saat olayına yoksa bir kaç gün sürdü mü.seninki gece ve gündüz ne kadar uyuyor,benimki ilk kez iki gündür gece 2.5-3 saat uyudu,inşallah faydası olmuştur bu saatleri uzatmak.ben colinox kullandım hiç bir faydasını görmedim,nurse h.kullandım,zinco kullandım,om-x kullaqndım hiç biri yaramadı.ama inşallah şu mama saatlerini uzatabilirimde faydasını görürüm,kolikli bebek çok zor,onu öle kıvranırken görmeye dayanamıyorum,o ağladıkça bende ağlıyorum zaten sulu gözdüm artık iyice koyverdim gitti.allahım düşmanımın başına kolikli bebek vermesin....

bize kimse bişey demedi

biz kendimiz gittik devlete sudenin tırnak batması vardıya bide ogün gece nefes alamayınca
ordada ii bakmadılar diye çarşamba günü özele gittik
işitme testi doğunca yapılıyormuş yapmadılarmı dedi bende hayır bende dedim dedim onşlarda not aldılar oraya dedim hayır doığunca yapılıyor dedi parasını almışlardır kesin dedi biz öyle yapıyoruz dedi
bizde devlette yaptıracağım
bence hiç gerek yok her aya boşversen her ay paramı yetiyor zaten doğumda sarlsırldık
biz genel tedavi için götürdük çok şükür baktırdık hiç birşey yok puroblem olmadıkca
bencede bu hastanelere para lazım

aminnnnnnnnnnnnnnnnnn.çok zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…