• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

canım peki 3 saate kadar nasıl dayandı bebişin,benimkisi eldivenini yalayıp duruyor çığlık çığlığa hep,peki ilk 3 saate çıkardıktan sonra alıştımı 3 saat olayına yoksa bir kaç gün sürdü mü.seninki gece ve gündüz ne kadar uyuyor,benimki ilk kez iki gündür gece 2.5-3 saat uyudu,inşallah faydası olmuştur bu saatleri uzatmak.ben colinox kullandım hiç bir faydasını görmedim,nurse h.kullandım,zinco kullandım,om-x kullaqndım hiç biri yaramadı.ama inşallah şu mama saatlerini uzatabilirimde faydasını görürüm,kolikli bebek çok zor,onu öle kıvranırken görmeye dayanamıyorum,o ağladıkça bende ağlıyorum zaten sulu gözdüm artık iyice koyverdim gitti.allahım düşmanımın başına kolikli bebek vermesin....

Allah yardımcın olsun.benim sütüm çok az. bi sağışta 20-30cc ancak geliyo. çok ağlarsa göğsüme tutuyordum.emzik veriyordum,almıyordu ama elimle tutuyordum uykuya girene kadar. ayağımda sallıyorum.güneşe çıkarıyordum hemen uyuyordu.ama en güzeli kanguru. çok işime yaradı. colinoxa başladıktan sonra epey azaldı sorunumuz. şimdi ayağımda sallıyorum uyuyo.
akşam4ten 8e kadar uyumuyor,o saatlerde huysuz oluyor. o saatlerde 2 kere 120cc veriyorum. çok uykusuz kaldığı için. 8de uyuduktan sonra gece 2de kalkıyor.yiyor yatıyor bi daha sabah6da uyanıyor. sonra 10a kadar filan uyumuyor.biraz dengesiz uyku saatleri ama napıyım. şu gaz illeti bitsin düzene girer evelallah.gece uyuyor ama çok şükür

çok geçmş olsun. inşallah aşı daha büyük sıkıntılar yaşatmaz. sen hemşirelere danış yine de

evet bende ondan korkuyorum sorcam dün kendi doktoru aşıda vurulursa ateşi 40 lara çıkar dedi ilaç kullanıyoruz bakalım yarın tekrar gidicez geçmezse antibiyotik vercek mecburen pazertesi aşıumarım iyileşir çok sıkıldım stres var acayip

biz kendimiz gittik devlete sudenin tırnak batması vardıya bide ogün gece nefes alamayınca
ordada ii bakmadılar diye çarşamba günü özele gittik
işitme testi doğunca yapılıyormuş yapmadılarmı dedi bende hayır bende dedim dedim onşlarda not aldılar oraya dedim hayır doığunca yapılıyor dedi parasını almışlardır kesin dedi biz öyle yapıyoruz dedi
bizde devlette yaptıracağım
bence hiç gerek yok her aya boşversen her ay paramı yetiyor zaten doğumda sarlsırldık
biz genel tedavi için götürdük çok şükür baktırdık hiç birşey yok puroblem olmadıkca
bencede bu hastanelere pa:47::22:ra lazım
herhalde aranızda beş kuruş para vermeden oğuran ben varım hastanede tanıdığının olması iyi oluyor özelde doğum yapsaydım herhalde bukadar rahat olmazdım :68: bir tane dahamı doğurim ne

Son düzenleme:
kızlar bebekleriniz göbeğinin üstüne yatırın..
göbeğin altına bi yastık gbi bişey koyun ..çok rahat ediyolar..

oğlum ağlıyodu...annem oğlumu aldı kucağına.. susmadı
aşşağı doğru çevirdi yüzünü sustu..

annem diyoki
oğlum senin buranda düğmemi var? çevirince susuyosun :52::52:

Benim kızım doğduğundan beri karınüstü yatıyor.Kafasını kaldırıp sağa sola çevirebildiği için doktor problem olmaz yatırın demişti.Bu pozisyonda gaz da rahat çıkıyor.Bende Amerikalı ünlü bir doktorun dvdsi var bebeklerle ilgili(mahallenin en mutlu yumurcağı diye burada da kitabı çıktı galiba),bebekler sırtüstü pozisyonu sevmez,yüzüstü sever diyordu.

bu eldivenleri ben daha çıkarmadım ççizir yüzünü diye siz ne yaptnız?

birde ben anason içiyorum hem gaza hemde bebeğin uykusuna iii geliomuş. tane kimyon içiom birde gaz için sanki ii gelio gibi.

süt arttırımı için nasıl helva yenmeli şu paket helvalardanmı?

Biz hiç eldiven takmadık,bir tek hastanede takıldı.Arasıra çiziyor ama geçiyor.Ben sürekli kesiyorum tırnaklarını.Bende rezene çayı arttırdı sütü,bir de ısırgan çayı.Ayrıca 1 tatlı kaşığı balın içine dövülmüş çörekotu karıştırıp hergün yiyebilirsin,bende sütü bayağı arttırmıştı.

valla bizden habersiz ilk doğduğunda yaptılarsa bilemem
ozaman da dr kontröl etmişti (ben özelde doğum yaptım)
5 günlükken ilk kontrölde sade ölçtü boyunu başını kilosunu
ellerini kaldırdı reflekslerine filan baktı okadar
her ay 1 yaşına giresiye getir dedi ama :26:

sağlık ocağında hemşire boy kilo baş çevresini ölçtü sadece
ben kendim dr a gösterdim soracaklarım var diye
doktorda benim dediğim şeylere baktı sadece
hiç testlerden bahsetmedi ben salak da unutmşum halbuki aklımdaydı
ama aşımızı olduk ya benim aklım gitti başımdan

ben de özel hastanede doğum yaptım canım
doğum yaptığım hastanede galiba işitme testi yapılmıyordu oraya yönlendirdiler
biz de her ay gidiyoruz kontrole

Allah yardımcın olsun.benim sütüm çok az. bi sağışta 20-30cc ancak geliyo. çok ağlarsa göğsüme tutuyordum.emzik veriyordum,almıyordu ama elimle tutuyordum uykuya girene kadar. ayağımda sallıyorum.güneşe çıkarıyordum hemen uyuyordu.ama en güzeli kanguru. çok işime yaradı. colinoxa başladıktan sonra epey azaldı sorunumuz. şimdi ayağımda sallıyorum uyuyo.
akşam4ten 8e kadar uyumuyor,o saatlerde huysuz oluyor. o saatlerde 2 kere 120cc veriyorum. çok uykusuz kaldığı için. 8de uyuduktan sonra gece 2de kalkıyor.yiyor yatıyor bi daha sabah6da uyanıyor. sonra 10a kadar filan uyumuyor.biraz dengesiz uyku saatleri ama napıyım. şu gaz illeti bitsin düzene girer evelallah.gece uyuyor ama çok şükür

canım maşallah yinede güzel uyuyor,tabiki düzene girmesi çok çok iyi olur,ama canım seninki en azından 8-10saatuyuyor,benimki nerdeeeee artık sallamaktan kollarım kopuyor,yerine bırakıncada hop uyanıyor,tuvalete gitmeme bile izin vermiyor,ağlamaktan katılıyor,ama canım bugün 1,5 saat uyudu nasıl seviniyorum anlatamam,eşim akşam geç geliyor,o geldikten sonra bşeler yiyebiliyorum valla,inşallah artık yavaş yavaş düzene girer,benimde sütüm 30-40 cc çıkıyordu ancak ama beni hiç emmedi ve ben sağıp veriyordum ama 38.gün kesildi sütüm zaten mama da veriyordum.emzik tutturmaya çalışıyorum ama almıyor,sen emzik olarak ne marka kullanıyorsun bide silikon mu kauçuk mu,ben chicconunkini aldım ama çok sert bunu tutmazki bebek dediler....

ben bambino diye bi emzik aldım.2tl. hanfendi 10tllik emzikleri emmedi hepsi çöpe gitti.benimde sütüm azaldı. dupduru canım sıkılıyo sağıpta rengini görünce yaaa. 2 saatte bir 100 cc anca cıkıyor.dün gece benimkide aglamaktan bayıldı. ac degil gazda yok ama uyumadı. somnra 1.5 ta bi uyudu ilk defa .6.5 ta ben bi sıcradım baktım hala uyuyor uyandırp emzirdim. ay ne zormuş. 1 ay sonra iş bası neyapacagım ben yaaaa

ya arkadaşlaer sizin bebeklerinizin kakası yeşile benziyormu korkuyorum isalmiki diye ama isal olsa hiç durmaz demi poposu
ne olur acil yazın korkuyorum bide ben gribim maskeyle dolaşıyorum eşim almış
gıreyfurt, liman,mandalin ,elma toplamış getirmiş şimdi gıreyfurt sıktı limonla karışık içtim
of ya sude naza geçmesin kaldıramaz o daha küçük

gecmış olsun nagıhancım...gecenlerde bende yakalanıyordum grıbe hemde cok fena.. bır anda tüm kemıklerım agrımaya basladı cooook korktum grıp oluyom dıye bebege gecmeden halletmem lazım dedım..aksam oglumu uyuttuktan sonra kocaaaa bı bardak nane lımon içtim sonra hemen cektım yorganı guzelce bı tere yattım ama ıyı terledım valla... ertesı gun aksama bıseyım kalmadı..cok sukur...
bugün seda sayan da tam sütü arttıranları veriyoruz dediler..elektrik kesildi
dinleyen varsa yazabilirmi?
maydonoz... nane sütü azaltıyomuş...herkes içmeye başlamış..haberiniz oolsun

kızlar YARDIM EDİN LÜTFEN
bugün 1 aylık olduk
çocuk doktoru her ay geleceksin demişti ama eşim çalışıyor bana da uzak geliyor yanlız gitmek için
biraz da bu ay biraz sıkışığız malum doğum yeterince pahalıydı
sabah sağlık ocağına gittik kilo boy bakıldı aşı oldu
çocuk doktorunun birinci ay kontrölünde bunun haricinde bişey yapıyormu
işitme testi yada başka bişey ????

siz sağlık ocağına mı gidiyorsunuz çocuk doktoruna mı???????????
bence sağlık ocağına git..
özel sadece para için çağırıyo..ciddi bişi yoksa gerek yok

KIZLAR ÇOK ÖNEMLİ
hep unutuyorum söylemeyi

bebeklerinizi babanın üzerine SSK lı yaptırdınızmı?
ben yaptırmaya gittiğimde (1 ay önce falan)SÜT PARASI veriyomuş devlet..onunda işlemini yaptırdım..ama almayı unuttum parayı :57:
bi ara gidip alim :1:

KIZLAR ÇOK ÖNEMLİ
hep unutuyorum söylemeyi

bebeklerinizi babanın üzerine SSK lı yaptırdınızmı?
ben yaptırmaya gittiğimde (1 ay önce falan)SÜT PARASI veriyomuş devlet..onunda işlemini yaptırdım..ama almayı unuttum parayı :57:
bi ara gidip alim :1:

bizde yaptırdık artık babacığından bakılıyo kuzumm:97: ilk 1 ay sadece anne üzerinden bakılabiliomuş

Back