Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
slm kızlr nasılsınız maşallahınız var ben 3 güne bir anca girebiliyorum siteye kız bırakmıyo geceleri hep ayaktayız kızlar birde gelen giden bitmiyo bugün 25 günlük oldu kızım bakalım daha bi süre bu yoğunluk devam eder herhalde kasımın 2 sinede ilk kontrolümüz var bakalım ne kadar olmuş bizim kuzu dün akşamkızımızı tarttık teyzeleri tartıya önce gümüş tepsiyi koyduk üstüne polar alt açmasını üstünede kızımı koyduk4700 çıktı 700 gr tepsi ve kıyafet sayarsak 4000 gr olmuş kızım diye düşünüyoruz biraz garip bi yöntem oldu ama -tatlicadiarzu- bakalım doğru tartmışmıyız belli olacak sizde evde tartıyomusunuz
kızlar ben ekim annesiyim bizim topiğe yazdıgımı burayada kopyalayım siz daha tecrübelisiniz nolur bir yorum yapın
kızlar acilen bana yardım edinnnnnn
cıldırcaaaaaaaaaammmmmmmmmm
ama bebegime degil poffffffffffffffffffffff
üzüntüden sütüm azalcak diye korkar oldum
bizim bebiş uyumakta direniyor kucakta uyutuyoruz yatakta 5 dk kalmıo uyanıyor mızık mızık
sabaha kadarda kendini kasa kasa uyuyor zaten mırın mırın mırındanarak yüzü kızarıor kaka yapmadı sabahı yaptı zorla neseee
sabahta bir kez daha kaka yaptı sonra kayınvalide ile peder uyutmaya calısmıs uyumamıs bu arada ben geceki uykumu alıom 1 saat alabilirsem tabi ikide bir emzir diye getiryorlar emzirdim diom yarım saat olmadı yok emzir nese emziryom kucamda uyuyakalıo azda emio ama emmio degil nese yatıryom uyanyor ayy bunu gectim bebek bu olcak sizlerdende okuom zaten
Ama demesinmi doymuyor olmasın valide. ya cocuk sütü geri cıkaryor sütüm akıo doymayan bebek süt bırakır mı? yok anne akıo sütüm diom bir kaç dk sonra doymamıs bu doymamısssss
ay cıldırcam benim derdim bana yetiyor birde laf anlat inandır milleti cok yorulyorum en cokta laf anlatmaktan
baksana emmek istio dio ya anne gazı olan bebek emmek istermiş diom yok dio ac
mırın mırın edio ya dio o genişlio cocuk ondan edio
kadın cocugun gazı olacagına inanmıyor yaaaaaaaaaa cıldırcam yaaaaaaaaaaaaa
aglıcam kızlar aglıcam üzüntüden sütüme bişi olcak bu gidişle dayanamıom evimde yalnız kalmak istiom
anlayanım yok, olanda bişi yapamıo sıkıldım hayatımda hiç bişi bu kadar zoruma gitmedi
keske yalnız kalsam yalnız baksam inanın öle oldum
Simdi söleyin doymayan bebek nasıl olur?
sütüm geliosa doymuomudur? hani doymuyorsa onuda anlıcam kabullenicem artık.
Gaz sancısı nasıl olur? bebek neden mıkırdanır uyumaz
ben bu durumda ne yapayım alıp basımı kacayım mı?
canım bebeğin gazı varsa emerken bacaklarını kasar toplanır kızarır yani benimki öyle oluyor
kayın valideye gelince niye karışıyorki okadar herşeye her ana bebeğini düşünür
kaçacak bir yerin varsa annenler uzaktaysa bence bideğişiklik olsun sen kaç ordan
eğerki bide yeni doğum yaptıysan lohusalık sitreside var çok kötü bişy hiç katlanamassın o insana yani kaynanaya bende atlattım kaynanam yanımdaydı sütüm gelmiyordu sinir sitresten gitti de kurtuldun
canım bir haftadır bizimkide öyleydi ıkıldayıp duruyordu.sen huzursuzsan bebekte huzursuz oluyor.senin sevgine ilgine ihtiyacı vardır ben yanıma alıyorum yan çevirip sırtını sıvazlıyorum konuşuyorum onunla.sık emzir saatte bir falan ama az emzir
aranmadığı sürece meme verme.fazla emdiğinde gaz oluyor.kucagında dik tut gezdir hafifi salla gazı çıkmassa ağlar ağlarkende emzirmen anlamsız.ben rezene içiyorum çok faydası oldu.geceleri daha huzurlu.durup durup birden çığlık atıyorsa karnına gaz çıkmadan önce ağrı geliyorsur.ters yatır sırtını sıvazla.kaynanan falan bir tarafa sen ilgilen bebeğinle .bebeğin sadece seni tanıyor çünkü.
gelldi sütüm fazla değil ama bebeğimi doyuruyor benim kaynana doğurmadan geldi 2 ay kaldı bakmak için ama ben ona baktım neyse uzun benim derdim çoktu ondan yana
tepemde dikiliyordu süt yok mama yapayımmı diyordu cinlerim tepeme geliyordu eşimde doymuyor diye mama yapıoyorlardı kızıyordum ama süt yok sitresten benim amaeliyatımda sorunlar oldu o sitreste vardı bende bide kaynana sitresi
evde yanlız kalmak çok iyi bebeğini kafana göre bakıyorsun istediğim zaman yemek yiyip kaldırıyorum
inşallah tez zamanda rahata kavuşursun canım
kızlar ben ekim annesiyim bizim topiğe yazdıgımı burayada kopyalayım siz daha tecrübelisiniz nolur bir yorum yapın
kızlar acilen bana yardım edinnnnnn
cıldırcaaaaaaaaaammmmmmmmmm
ama bebegime degil poffffffffffffffffffffff
üzüntüden sütüm azalcak diye korkar oldum
bizim bebiş uyumakta direniyor kucakta uyutuyoruz yatakta 5 dk kalmıo uyanıyor mızık mızık
sabaha kadarda kendini kasa kasa uyuyor zaten mırın mırın mırındanarak yüzü kızarıor kaka yapmadı sabahı yaptı zorla neseee
sabahta bir kez daha kaka yaptı sonra kayınvalide ile peder uyutmaya calısmıs uyumamıs bu arada ben geceki uykumu alıom 1 saat alabilirsem tabi ikide bir emzir diye getiryorlar emzirdim diom yarım saat olmadı yok emzir nese emziryom kucamda uyuyakalıo azda emio ama emmio degil nese yatıryom uyanyor ayy bunu gectim bebek bu olcak sizlerdende okuom zaten
Ama demesinmi doymuyor olmasın valide. ya cocuk sütü geri cıkaryor sütüm akıo doymayan bebek süt bırakır mı? yok anne akıo sütüm diom bir kaç dk sonra doymamıs bu doymamısssss
ay cıldırcam benim derdim bana yetiyor birde laf anlat inandır milleti cok yorulyorum en cokta laf anlatmaktan
baksana emmek istio dio ya anne gazı olan bebek emmek istermiş diom yok dio ac
mırın mırın edio ya dio o genişlio cocuk ondan edio
kadın cocugun gazı olacagına inanmıyor yaaaaaaaaaa cıldırcam yaaaaaaaaaaaaa
aglıcam kızlar aglıcam üzüntüden sütüme bişi olcak bu gidişle dayanamıom evimde yalnız kalmak istiom
anlayanım yok, olanda bişi yapamıo sıkıldım hayatımda hiç bişi bu kadar zoruma gitmedi
keske yalnız kalsam yalnız baksam inanın öle oldum
Simdi söleyin doymayan bebek nasıl olur?
sütüm geliosa doymuomudur? hani doymuyorsa onuda anlıcam kabullenicem artık.
Gaz sancısı nasıl olur? bebek neden mıkırdanır uyumaz
ben bu durumda ne yapayım alıp basımı kacayım mı?
bence bezini değiştirmeyi dene. benim bebeğimde de pişik oluyordu. bezini değiştirdim pişiği geçti. denemek için tekrar diğer bezi denemiştim yine tekrarladı. bezler her bebek için farklı oluyormuş. benim bebeğime huggies iyi geldi, prima pişik yaptı.geçmiş olsun canım.
bugün baya yoğun bir gün geçirdim, sabah kalkar kalkmaz kuzuları hazırladım kayınpederimle sağlık ocağına gittik paşa aşı oldu, benim aşıyı yapamadılar kartımı bulamadığım için yanıma almamıştım orasıda taşınıyomuş dosyammı bulamadılar metehanın bi dahaki aşısında yapılacak bakalım.
ordan doktorumuza geçtik kontrolümüzü yaptı herşey yolunda burun tıkanıklığı geçmiş, kilosuda 5100 gr olmuş maşalllah 1 ayda 2 kg aldı paşacım, ordan çıktık diş doktoruna gittik 2 dolgu gerekliymiş misafirim geleceği için bugün yaptırmadım ahmetle gider yaptırırım,
sonra eve geldik evi sil süpür mamaları hazırla derken misafirim geldi ucu ucuna yetiştirdim. az öncede uğurladım şimdi biraz dinlenip mutfağı toplamam lazım. iloş çok yoruldu biraz daha oyalayım uyuyacak
merhaba canım öncelikle bebeğin hayırlı olsun Allah hepimizin bebeklerini korusun İnşallah , sorununa gelince aslında çoğumuz benzer şeyler yaşadık, eğer bebeğini en az 2 saatte bir emzirebiliyorsan ve sütün geliyorsa muhtemelen sütün ona yetiyorduk zaten daha çok küçük ne kadar emebilir ki, yine de bebeğin tartısına bakıldığında doktor sana kesin olarak yetip yetmediğini söyleyecektir, sabaha kadar çıkardığı sesler gelince benim bebeğimde öyleydi hatta hala bazen yapıyor, benden önce doğum yapan bir arkadaşıma sormuştum o sesleri onun bebeği de yapmış ilk ayında , ben doktora da sordum çocuk huzursuz gibi sesler çıkarıyor dedim , normal her canlının bir sesi vardır dedi artık İnşallah öyledir çocuklarımız önce Allaha emanet sonra da doktorlarımıza güvenmek istiyoruz mecburen
diğer meseleya gelince malesef ilk zamanlar yalnız kalmak mümkün olmayabiliyor hatta çocuk olduğu için aile ziyaretleri gelen giden daha fazla olucak sanırım bundan sonra ama zamanla bir düzen kurulur. Ben lohusa depresyonu denen şeyin sebebinin bile insanın başındaki kalabalık ve gelen giden herkesin birşeylere karışması olduğunu düşünüyorum neyse bu durum bir süre daha böyle devam edecekse en iyisi takmamaya çalışmak ve bunun geçici olduğunu sürekli tekrarlamak, bir de yanlış anlamadıysam birşey dikkatimi çekti k. valide ve k. peder uyutmaya çalışmış demişsin , karar senin ama fikir sorduğunu için söylüyorum canım , bebeğin daha çok küçük onun şuan senin kokundan başka hiç birşeye ihtiyacı yok zaten yeni doğmuş bir bebek oyuncakla oyalanmaz, sallanmayı bilmez yani bir kaç kişinin çocuğu uyutmayaçabalaması yersiz, sen emzirirken veya kucağında hafifçe pışpışlayarak uyutabilirsin destek olamak veya bazen bebeği sakinleştirmek için bir başkası da kucaklyıp sakinleştirebilir ama öyle hep beraber birinci ayın içindeki bir bebeği uyutmaya çalışmak bebeğin huzurunu daha çok kaçırır diye düşünüyorum şimdi sana sadece şunu tavsiye edebilirim madem yanında kalıyorlar sadecee ev işleriyle ilgilensinler sen de bebeğine bak, bütün enerjini ona ver ağladığında kucakla, hafifçe salla , çok kucaktan kucağa gezmesin , eğer almak istiyorlarsa da bebek sakinken kucaklasınlar sevsinler ama altını sen değiştir , uyuması gerekktiğinde sende olsun , eylülk anneleri olarak bizim bebişler de henüz çok küçük hala bizim de çözemediğimiz durumlar çok ama Allah çocuklarımızı sağlıktan ayırmasın İnşallah gerisi boş, çok yazdım kusura bakmayın umarım yararlı olur