2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar mrb bebegımın bıngıldagı 3-4 gundur bazen ıcıne cokuyo bazen cıkıyo

benım bebek gbı olanınız var mı??

korktum ya sımdı nette okudum susuz kalmıs yazıyo

su verın yazıyo .. yarın dr a goturcem de yıne de bılgısı olan var mı????

kızlar mrb bebegımın bıngıldagı 3-4 gundur bazen ıcıne cokuyo bazen cıkıyo

benım bebek gbı olanınız var mı??

korktum ya sımdı nette okudum susuz kalmıs yazıyo

su verın yazıyo .. yarın dr a goturcem de yıne de bılgısı olan var mı????

Bizde de oluyodu, ben de aynen seningibi ilk çöktüğünü gördüğümde çok telaş yapmıştım, araştırdım susuz kalmış yazısını okudum ben de, ama orda ishal olmuş bebekler için susuz kalma olayından bahsediyodu. O günden beri birkaç kişiye de sordum, ana sağlık ocağına da, normalmiş böyle olması, kapanana kadar bu şekilde ara ara çöküp ara ara gergin duracakmış.

Bir yerde de sürekli gergin durmasının da tehlikeli olduğunu okumuştum.

Birşeyi yoktur Allah'ın izniyle, ama yine de ilk kontrolün de sen de doktora sor bence...

BEN POPOSUNA YOGUN Bİ ŞEKİLD ENİVEA PİŞİK KRMİ SÜRÜYORUM. 12 SAAT O KREM GİTMİYOR. O SAYEDEDE POPOSU BEMBEYAZ MAŞALLAH HİÇ BİŞİEY YOK:nazar: BU ARADA UYUMAMAM SORUNUN 2 GÜNDÜR HALLETTİM GİBİ.KUCAKTA AYAKTA GEZMEYELE OLMUYOR. GECE 12 DE SİNİRİMDEN YATIRDIM BUNU YATATAG NE İSTİYOSUN YA DEYİP YANINA UZANDIM BAKTIM SUSUTU BANA BAKIYO. DÖNDÜRDÜM KENDİME BASLADIM SIRTINI SIVAZLAMAYA UYUDU. VALLAHİDE UYUDU. SABAHA KADAR DEĞİL ÖĞLENE KADAR UYUDU. HALADA AYNI ŞEKİLDE UYUYOR :>:>:nazar:

Bizim de bir ay oluyor artık hala geçmeyen bir pişik sorunumuz var, denemediğim ilaç kalmadı, şimdi saf zeytinyağına döndüm, tahin helvasından şüpheleniyorum çünkü. maşallah bi oturunca süt yapsın diye bayaa bir tahin helvası yiyorum.

Bana başka tavsiyesi olan var mı kızlar? Bir aydır nasıl geçmez bi pişik anlamıyorum.
ilk başta popolin kullanıyodum bez de prima kullanıyodum. Doktor bepanten kullan dedi, ne olduysa ondan sonra oldu, bepanteni bıraktım, primayı evy baby ile değiştirdim, zeytinyağı kullandım, travazola geçtik sonrasında, sonra o da fayda etmedi eczaneden yapma krem kullanmaya başladım. O bayaa bi etki etti ama 2 haftayı aşkın bir süredir hala tam olarak düzelmedi, ben de bugün saf zeytinyağına geri döndüm, ilk kullandığım sızma zeytinyağıydı. Ayrıca uzunca bir süredir ne ıslak mendil ne de ıslak pamuk kullanyorum. Doğrudan twmiz bir bezle silip kuruluyorum poposunu ama iki gündür tekrar artmaya başladı pişik. Kafayı yemek üzereyim, huzursuzlanıyo yavrucuğum senağlama

mamayı hazırlayıp vermek de ilk zamanlar çok zoruma gidiyordu biliyor musun. kayınvalidem hiç elinden bırakmıyordu , ben de ayak işlerine bakan biri olmuştum. sinirlerim bozuluyordu, zaten o yüzden süt filan kalmadı ya. kadın da öyle olmasını istedi belki de. emzirsem istediği gibi çocuğu eline alamayacaktı. Allahım hatırladıkça sinir oluyorum.
bir de emzirme odasına giriyorum mesela herkes emziriyor, ben biberon çıkarınca bütün başlar bana dönüyor. tek tek açıkla herkese, millet meraklı. onunda ezikliği çok fena. ben artk emzirme odalarına girmiyorum, mescit filan böyle az kullanılan odalara giriyorum bi yre gidince. o yüzden hiiç mama işi kolay demeyin. her gün biberonları köpükle yıkıyorum ve sterilize ediyorum. her mamadan sonra biberon yıkıyosun filan. bebek ağlıyo bu arada. offf.. Allah sütlerinize bereket versin. ben bir an önce şu 4 ayın geçmesini ve ek gıdaya geçmek istiyorum. çünkü daha rahat sokağa çıkacağım.
allah razı olsun....
mama vermek için neden mescit arıyosun ayşe?

kizlar oyle demeyin yaaa!!! ask olsun! emzirmeyi nasil "bir sorun" olarak gorebiliyorsunuz??? Çok üzgünüm çoook bebislerinizi dusunun!! ve sutunuzun olduguna sukretmek lazim degil mi???? anne sutu gibisi var mi yaaa, cagdas, okumus bilmis anneler olarak bebeginizin sagligi icin anne sutunden daha iyisi olmadigini bilmeniz lazim degil mi?? hemde biberon vermek ayse arkadasimizin dedigi gibi kolay bisi hic te degil. emziremedigi icin kendini yiyip bitiren , uzulen bir cok anne var, cocugumu dunyanin en iyi yemeginden mahrum birakiyorum diye. cok uzuldum oyle dusunmenize!
yanlış ifade etmişim saltanat..
anlatayım
benim kardeşlerim/annem oğlumu çok seviyor..aynı katta yan yana dairedeyiz

okadar seviyolar ki oğlum acıkmasa bana getirmeyecekler bebeğimi..

zaten çok dua ettim eski msjlarımdada var..2 yıl emzirmek istiyorum diye..dinimizin emri çünkü..( hiç bi dediğini yapmıyoruz onu yapalım bari :))

dışarı çıktığında emzirmek zor oluyo..mama vermek kolay diyordum ama onu ısıtma ve hazırlama derdi varmış...kullanmadığımdan bilmiyodum..

onu emzirirken izlemek kadar güzel bişi yok :1hug:

yanlış ifade etmişim saltanat..
anlatayım
benim kardeşlerim/annem oğlumu çok seviyor..aynı katta yan yana dairedeyiz

okadar seviyolar ki oğlum acıkmasa bana getirmeyecekler bebeğimi..

zaten çok dua ettim eski msjlarımdada var..2 yıl emzirmek istiyorum diye..dinimizin emri çünkü..( hiç bi dediğini yapmıyoruz onu yapalım bari :))

dışarı çıktığında emzirmek zor oluyo..mama vermek kolay diyordum ama onu ısıtma ve hazırlama derdi varmış...kullanmadığımdan bilmiyodum..

onu emzirirken izlemek kadar güzel bişi yok :1hug:

şu an teyzeler birbirinden habersiz msn de yazyo... bebeği getiiiiiiiir diye..onlar yüzünden size yazamıyorum kaydirigubbakcemile3

tabiki anne sütü daha sağlıklı besleyici adı üstünde anne sütü.... ama yusenin demek istediği dışarıda emzirmek daha zor heryerde anında çıkarıp veremiyosun ama biberonu çıkar hemen ver çünkü bebişler aç olduklarında basıyolar çığlığı sanırım bunu kastetti diğer türlü hiç kimse emzirdiğime çok üzgünüm keşke emzirmesen diye bişey asllaaa düşünemezzz...sonuçta onlar bizim parçalarımız....Allahın bize verdiği mucizeler kimse evladının kötülüğünü istemezzz.......
a.s kaydirigubbakcemile5alkisalkisalkisvereliniortak
evet mentos bende onu demek istemiştim a.s.

a.s kaydirigubbakcemile5alkisalkisalkisvereliniortak
evet mentos bende onu demek istemiştim a.s.

evet yuse bende biraz hislerine tercüman olmaya çalıştım:1:sempatiksalakcinni sonuçta onları 9 ay karnımızda taşıdık onlar bizim kıymetlilerimiz kötülüklerini düşünmemiz mümkün değil:1rolleyes:

oh maşallah erken olmuşsun ağrılar artık benim adet alacağım zaman arırı bide biteceği zaman ağrı çekerim

bide kaldırma bakalım bebeğin kalkacakmı çocuğun uykusunu bölüyorsun artık 2 aylık oldular
OSLM82 nin dediği gibi acıkınca ellerini emiyorlar yada ağlıyorlar
benim oğlum doğduğundan beri ellerini emiyor...sizinkier acıktığını nasıl anlıyordunuz yeni doğduğuna ?

bence bezini değiştirmeyi dene. benim bebeğimde de pişik oluyordu. bezini değiştirdim pişiği geçti. denemek için tekrar diğer bezi denemiştim yine tekrarladı. bezler her bebek için farklı oluyormuş. benim bebeğime huggies iyi geldi, prima pişik yaptı.geçmiş olsun canım.
ben prima almıştım doğmadan..hala onları kullanıyorum
daha hiç pişik yaşamadık :nazar:

BEN POPOSUNA YOGUN Bİ ŞEKİLD ENİVEA PİŞİK KRMİ SÜRÜYORUM. 12 SAAT O KREM GİTMİYOR. O SAYEDEDE POPOSU BEMBEYAZ MAŞALLAH HİÇ BİŞİEY YOK:nazar: BU ARADA UYUMAMAM SORUNUN 2 GÜNDÜR HALLETTİM GİBİ.KUCAKTA AYAKTA GEZMEYELE OLMUYOR. GECE 12 DE SİNİRİMDEN YATIRDIM BUNU YATATAG NE İSTİYOSUN YA DEYİP YANINA UZANDIM BAKTIM SUSUTU BANA BAKIYO. DÖNDÜRDÜM KENDİME BASLADIM SIRTINI SIVAZLAMAYA UYUDU. VALLAHİDE UYUDU. SABAHA KADAR DEĞİL ÖĞLENE KADAR UYUDU. HALADA AYNI ŞEKİLDE UYUYOR :>:>:nazar:
hiç bişeye alıştırmıycaktım güya...
teyzeler alıştırdı diyemi yoksa rahat ettiğinden mi bilemem ama

sırtına pış pış yapmadan...göbeğinin üstüne yatırmadan mutlu olmuyo
huzursuz olduğunda deneyin

göbek altına yastık koyup yatırın
sırtına pışpış vurun(yumuşak vursanda kesmiyo..,ille sert vuracan)
bide konuşun

şuan emdiği halde huzursuzdu bi yandan size yazıyorum ..öte yandan omzumda pışpışlayıp saçma sapan konuşuyom.. (nasılsa anlamıyo ..türkçe bilmiyo....benle dalğa geçemez....delikafadulden )
sustu uyudu :nazar:

ben Yusenin bana " mamayla beslemenin kolay olduğunu sanıyordum, emzirmeninde zor yanları var" dediğini düşünüyorum. yoksa memeyi bıraktırmak gibi bir niyeti yoktur canım
benim bebeği bırakacak güveneceğim bi yer var..
annanne ve teyzeler..
ama emzirme zorunluluğundan ayrılamam oğlumdan

geçen hafta dikişlerim için drum çağırdı...

bu gibi durumlar için evde mama bulunsun...gecikirsem teyzeleri yedirsin dedim.. babası kıyameti kopardı..sadece acil durumda bile yedirtmiyo mamayı

bende mama sevmiyorum zaten..içinde kısırlaştırıcı..falan var diyolar..zaten yeterince GDO alıyoruz..o eksik kalsın

eskiden olsa....yada köyde yaşasak sütüm olmasa ne yedirirdim bebeğe dedim

pirinç unu ve buğday nişastası dediler
bende aldım duruyo dolapta

benim bebeği bırakacak güveneceğim bi yer var..
annanne ve teyzeler..
ama emzirme zorunluluğundan ayrılamam oğlumdan

geçen hafta dikişlerim için drum çağırdı...

bu gibi durumlar için evde mama bulunsun...gecikirsem teyzeleri yedirsin dedim.. babası kıyameti kopardı..sadece acil durumda bile yedirtmiyo mamayı

bende mama sevmiyorum zaten..içinde kısırlaştırıcı..falan var diyolar..zaten yeterince GDO alıyoruz..o eksik kalsın

eskiden olsa....yada köyde yaşasak sütüm olmasa ne yedirirdim bebeğe dedim

pirinç unu ve buğday nişastası dediler
bende aldım duruyo dolapta

Yusecim anladim seni olumunekankayizsmile ne bileyim uzuldum bu gidisle emzirmeyi birakacak diye -tatlicadiarzu- bu arada eger sutun bolsa sagip biriktirebilirsin sonra da o sutle beraber bebisini birakirsin annanne ve teyzelere. benimkisi geceleri cok fazla ememiyor ve be de gece sagip dolaba atiyorum gunde 120 ml sut oluyor. bugun annem gelecek yanima gelince de artik rahat rahat gezebilirim delikafadulden gerci memelerde sut dolunca gezmek nasil olur bilmiyorum ama herturlu zorluga ragmen bu melekleri Allah'in verdigi en guzel yemeginden mahrum birakmamaya calisacam insallah :Saruboceq:

Yusecim anladim seni olumunekankayizsmile ne bileyim uzuldum bu gidisle emzirmeyi birakacak diye -tatlicadiarzu- bu arada eger sutun bolsa sagip biriktirebilirsin sonra da o sutle beraber bebisini birakirsin annanne ve teyzelere. benimkisi geceleri cok fazla ememiyor ve be de gece sagip dolaba atiyorum gunde 120 ml sut oluyor. bugun annem gelecek yanima gelince de artik rahat rahat gezebilirim delikafadulden gerci memelerde sut dolunca gezmek nasil olur bilmiyorum ama herturlu zorluga ragmen bu melekleri Allah'in verdigi en guzel yemeginden mahrum birakmamaya calisacam insallah :Saruboceq:

canım sütünü dolaba koyarken neyin içine koyuyorsun.

Back